Закуски у вигляді куль завжди ефектно виглядають, їх зручно їсти, і вони однаково підходять як для повноцінного фуршету, так і домашнього святкового столу. Особливо добре виходять крабові кульки, рецептами яких хочемо поділитися з тобою сьогодні!
Зміст
1. Крабові кульки з плавленим сиром та яйцем
Найуніверсальніший рецепт – добре тримають форму і не розпадаються.
Тобі знадобиться: 160 г крабових паличок, 100 г плавленого сиру, 2 яйця, 1 зубчик часнику, 3 гілочки кропу, 2 ст. майонезу.
Приготування: Відвари та натрі яйця на дрібній тертці з сиром та крабовими паличками. Відклади пару ложок крабової стружки, а решту – змішай із сиром, яйцями, рубаним кропом, часником та майонезом. Сформуй кульки, обваляй їх у стружці, що залишилася, і відправь на 2-3 години в холодильник.
2. Крабові кульки з твердим сиром та часником
Частину кульок можеш обваляти у подрібненому жовтку чи крабових паличках.
Зараз читають:15 заправок для фунчози, від яких ти будеш у захваті
Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 100 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 2 яйця, 3 ст. майонезу, 4 гілочки кропу.
Приготування: Відварити яйця і натрій всі інгредієнти на тертці. Змішай із часником і майонезом, сформуй кульки, обваляй їх у рубаному кропі і прибери в холодильник.
3. Крабові кульки із двома видами сиру
Сюди можна брати будь-який твердий сир із виразним смаком.
Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 200 г твердого сиру, 100 г плавленого сиру, 2 яйця, 100 г майонезу, 2 зубчики часнику.
Яйця відвари і натрі на тертці з двома видами сиру і часником. Змішай їх із майонезом і зліпи кульки вологими руками. Окремо натрій крабові палички і обваляй кульки в цій стружці.
4. Крабові кульки з маслинами
Оригінальний варіант крабових кульок з несподіваним сюрпризом усередині.
Тобі знадобиться: 240 г крабових паличок, 2 яйця, 1 плавлений сир, 80 г твердого сиру, 3 ст.л. майонезу, 1 зубчик часнику, 1 банка маслин.
Приготування: Натріть крабові палички на тертці і відклади кілька ложок стружки, що вийшла, убік. Решта – змішай із тертим сиром, часником, вареними яйцями та майонезом. Сформуй із цієї маси кульки і вклади в кожну з них по маслині. Обваляй кульки в крабовій стружці, що залишилася, і прибери в холодильник.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи
5. Крабові кульки з кукурудзою
Улюблений крабовий салат, але в новому виконанні!
Тобі знадобиться: 250 г крабових паличок, 150-200 г консервованої кукурудзи, 5 яєць, 1/2 склянки рису, 100 г твердого сиру, 120 г майонезу.
Приготування: Відвари рис та яйця. Пропусти їх через м'ясорубку з крабовими паличками та кукурудзою. Додай майонез та сформуй кульки. Обваляй все в тертому сирі і подавай до столу.
6. Смажені крабові кульки
Для смаження бери більше масла, щоб кульки смажилися як у фритюрі.
Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 5 яєць, 2 ст. майонезу, 100 г твердого сиру, 50 г панірувальних сухарів.
Приготування: Відварити 4 яйця і дрібно наріж або натріть їх на тертці з крабовими паличками та сиром. Змішай все з майонезом і сформуй кульки. Збий яйце, що залишилося, обмакни в нього кульки, обваляй у сухарях і обсмаж до золотистості.
7. Крабові кульки з волоськими горіхами
Ще одне класичне та дуже смачне поєднання!
Тобі знадобиться: 1 яйце, 2 зубчики часнику, 6 крабових паличок, 200 г твердого сиру, 100 г волоських горіхів, 3 ст.л. майонезу.
Натрій сир і відклади невелику частину вбік. Решта – змішай з тертими крабовими паличками, вареним яйцем та майонезом. Додай рубані горіхи, сформуй кульки і обваляй їх в сирі, що залишився.
Зараз читають:20 відмінних способів приготувати джем з вишні
8. Крабові кульки із сьомгою
Також підійде і інша слабосолона або копчена червона риба на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 200 г плавленого сиру, 80 г сьомги, 1 пучок кропу, майонез.
Приготування: Дрібно наріж сьомгу, а крабові палички та сир – натрій на тертці. Змішай все з майонезом і сформуй кульки. Обваляй їх у рубаному кропі.
9. Крабові кульки з рисом та норі
Азіатська варіація старої та звичної святкової закуски.
Тобі знадобиться: 150 г круглого рису, 170 мл води, 30 мл рисового оцту, 200 г крабових паличок, 1 ч.л. кунжуту, 10 г норі, 3 ст. вершкового сиру, зелень.
Рис відвари за інструкцією на упаковці і заправ рисовим оцтом. Після чого змішай його з подрібненими листами норі, тертими крабовими паличками, рубаною зеленню та вершковим сиром. Сформуй невеликі щільні кульки та подавай.
10. Крабові кульки із зеленою цибулею та кунжутом
Ще один азіатський рецепт, і такі кульки можна подавати із соєвим соусом.
Тобі знадобиться: 100 г вареного рису, 3 крабові палички, 3 перепелині яйця, 2 пера зеленої цибулі, 1 ст.л. кунжуту, 2 ст.л. майонезу.
Приготування: Перепелині яйця відвари і натрій на тертці з крабовими паличками. Дрібно наріж зелену цибулю, змішай усі інгредієнти та сформуй кульки.
Джерело: dietcenter.com.ua