20 чудових рецептів заливних пирогів з ягодами

Влітку зовсім немає бажання довго возитися на кухні, тому в цей час ідеальним варіантом випічки буде – заливний пиріг з ягодами. Розповідаємо 20 чудових рецептів, яких ти будеш у захваті!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг із ягодами на сухих дріжджах
  • 2. Заливний пиріг із чорною смородиною на кефірі
  • 3. Заливний пиріг з полуницею на сметані та майонезі
  • 4. Заливний пиріг з ожиною
  • 5. Заливний пиріг з ягодами на живих дріжджах та молоці
  • 6. Сирний заливний пиріг з ягодами
  • 7. Заливний пиріг з сиром та смородиною
  • 8. Пісочний пиріг зі сметанною заливкою та ягодами
  • 9. Заливний пиріг із полуницею на бісквітному тесті
  • 10. Заливний пиріг з ягодами на яйцях та воді
  • 11. Чорничний заливний пиріг на кефірі та сметані
  • 12. Заливний пиріг з аґрусом та смородиною на вершках
  • 13. Заливний пиріг зі смородиною
  • 14. Заливний пиріг на майонезі з ягодами
  • 15. Заливний пиріг із брусницею на сметані
  • 16. Заливний пиріг на дріжджах з аґрусом та сиром
  • 17. Заливний пиріг з ожиною та полуницею
  • 18. Заливний пиріг із двох видів тіста з ягодами
  • 19. Заливний пиріг з червоною смородиною та маком
  • 20. Шоколадний заливний пиріг із чорною смородиною
  • 1. Заливний пиріг із ягодами на сухих дріжджах

    Оптимальна температура води має бути в межах 28-30 градусів.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 400 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 3 ст. олії, 150 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 400 мл теплої води.
    Для начинки: 250 г будь-яких ягід, 3 ст. цукрової пудри, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

    Дріжджі розпусти у воді, додай цукор, накрий і залиш на 15 хвилин у теплому місці. Проси борошно, додай ванілін, злегка збите яйце, олію та заготівлю з дріжджами. Перемішайте тісто до однорідності, накрийте і поставте в тепло на 1 годину. Ягоди злегка розімні, змішай з цукром та крохмалем.

    Застели форму папером, вили половину тіста, виклади начинку і рівномірно її розподіли. Залий тестом і залиш на 20 хвилин при кімнатній температурі. Випікай заливний пиріг у духовці 35-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    2. Заливний пиріг із чорною смородиною на кефірі

    Чудова випічка для недільного сніданку.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 450 мл кефіру, 2 яйця, 1 крапля ванільної есенції, 1 ч.л. соди, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г чорної смородини.

    Змішай теплий кефір і соду. Додай злегка збиті яйця, цукор, сіль та ванільну есенцію. Всип невеликими порціями просіяне борошно і перемішай до однорідності. Додай половину смородини та ще раз акуратно перемішай. Вилий тісто в застелену форму, присип смородиною, що залишилася, і випікай пиріг 30-35 хвилин при 180 градусах.

    3. Заливний пиріг з полуницею на сметані та майонезі

    Кількість цукру можна збільшити до 100 грамів.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 3 яйця, 120 г сметани, 100 г майонезу, 1 ч.л. розпушувача, 4 ст. цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г полуниці.

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай сметану, майонез і добре вимішати. Всип борошно, змішане з розпушувачем, і перемішай ще раз. Вили рідке тісто в застелену форму і виклади зверху полуницю. Випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Заливний пиріг з ожиною

    Аналогічно пиріг можна приготувати з будь-якими іншими ягодами.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 250 г борошна, 120 г сметани, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 1/2 склянки цукру, ванілін на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г ожини, 2 ст. цукрової пудри.

    Яйця збий з цукром і ваніліном до пишності . Додай сметану та перемішай. Всип просіяне борошно, розпушувач і ще раз добре вимішати. Вили половину тіста в застелену форму, рівномірно розклади ягоди ожини і присип цукровою пудрою. Залий їх тестом і випікай 30 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром

    5. Заливний пиріг з ягодами на живих дріжджах та молоці

    Дріжджі повинні бути свіжими, без плям, плісняви та слідів обвітрювання.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 400 г борошна, 20 г живих дріжджів, 1 яйце, 400 мл молока, 40 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, сіль|соль| на кінчику ножа.
    Для начинки: 250 г ягід, 50 г цукру, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Дріжджі розкриш в тепле молоко. Додай цукор, 1 ст. муки|борошна| і постав цю опару в тепле місце на 10 хвилин|мінути|. Проси борошно, додай злегка збите яйце, розтоплене масло і сіль. Влий опару і перемішай до однорідності. Ягоди змішай із цукром та крохмалем, і злегка всі разомни.

    Застели форму пергаментним папером, вили половину тіста, додай ягідну начинку і розрівняй. Залий тестом і постав заливний пиріг на 40 хвилин в духовку, прогріту до 180 градусів.

    6. Сирний заливний пиріг з ягодами

    Можна змішати кілька видів муки в рівних пропорціях.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 150 г сиру, 3 яйця, 100 г сметани, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. лимонної цедри, 1/2 склянки цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г ягід.

    Приготування: Сир протрій через сито, додай злегка збиті яйця, сметану, цукор, сіль і цедру. Всип просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і добре перемішай. Додай половину ягід та ще раз перемішай. Вилий тісто в підготовлену форму і присип його ягідами, що залишилися. Випікай заливний пиріг 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    7. Заливний пиріг з сиром та смородиною

    Сир вийде ніжніше, якщо попередньо подрібнити в блендері або протерти через сито.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 450 г борошна, 3 яйця, 300 мл молока, 150 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача.
    300 г сиру, 2 яйця, 100 г цукру, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, 200 г смородини.

    Яйця збий з цукром до пишності. Додай ванілін, розтоплену олію, тепле молоко та борошно, змішане з розпушувачем. Перемішай тісто до однорідності і вили в застелену форму. Сир розітри з цукром, яйцями та крохмалем. Додай смородину, акуратно перемішай і виклади зверху на тісто. Поступово розподіли і випікай пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.

    8. Пісочний пиріг зі сметанною заливкою та ягодами

    Форму застелили пергаментним папером і присип борошном.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 280 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 2 ст.л. сметани, 1 ч. л. розпушувача, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для заливання: 200 г сметани, 2 яйця, 100 г цукрової пудри, 1 крапля ванільної есенції, 200 г будь-яких ягід.

    Приготування: Холодне масло порубай ножем. Всип борошно, цукор, сіль, розпушувач і розітри все до великої крихти. Додай сметану, збите яйце та заміси тісто. Накрий його харчовою плівкою та прибери в холодильник на півгодини.

    Розкатай товстий корж, виклади в застелену форму і багато разів проткни виделкою. Накрий пекарським папером, засип сухим рисом і випікай 15 хвилин при 200 градусах. Збий яйця зі сметаною та цукровою пудрою. Додай есенцію, ягоди і добре перемішай. Дістань пиріг із духовки, видали папір із рисом та заповни поглиблення заливкою. Випікай ще 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    9. Заливний пиріг із полуницею на бісквітному тесті

    Дрібну полуницю додай у тісто цілком, а велику – наріж.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 150 г борошна, 4 ст. окропу, 4 ст.л. олії, 120 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г полуниці.

    Зараз читають:12 найкращих способів приготувати курячі стрипси

    Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Всип просіяне борошно і добре перемішай. Додай крутий окріп, масло|мастило| і ще раз перемішай. Вили половину тесту в застелену форму. Тісто, що залишилося, змішай з полуницею і теж вили в форму. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    10. Заливний пиріг з ягодами на яйцях та воді

    Смак пирога буде ще багатшим, якщо готувати з кількома видами ягід.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 120 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 350 мл теплої води, 200 ягід.

    Яйця збий з цукром до пишності. Додай ванілін, просіяне борошно та розпушувач. Влий воду і перемішай. Потім всип підготовлені ягоди і ще раз акуратно перемішай. Вилий тісто в застелену форму і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    11. Чорничний заливний пиріг на кефірі та сметані

    Духовку прогрівай заздалегідь.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 200 мл кефіру, 100 г сметани, 1 яйце, 1 ч.л. соди, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 250 г чорниці.

    Приготування: Змішай кефір, сметану та соду. Додай збите яйце, цукор, сіль і просіяне борошно. Вили половину тіста у форму, застелену пекарським папером. Додай чорниці і зали тестом, що залишився. Випікай 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Заливний пиріг з аґрусом та смородиною на вершках

    Тісто має вийти, як на оладки.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 150 г вершків, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 180 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 1 жменю аґрусу, 1 жменю смородини.

    Яйця збий з цукром, сіллю і вершками. Додай просіяне борошно, розпушувач і перемішай до однорідності. Застели форму пергаментним папером, вили половину тіста і рівномірно розклади ягоди. Залий тестом і постав пиріг на 40 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

    13. Заливний пиріг зі смородиною

    Легкий і швидкий пиріг з класичною начинкою, що вже стала.

    Тобі знадобиться: 320 г борошна, 250 мл жирного кефіру, 2 яйця, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. соди, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 250 г смородини.

    Приготування: Теплий кефір змішай із содою. Через 1 хвилину додай збиті яйця, розтоплену олію, цукор, сіль і просіяне борошно. Перемішай тісто до однорідності, всип смородину і ще раз добре перемішай. Застели форму пекарським папером, вилий рідке тісто і постав у духовку, розігріту до 180 градусів. За 40 хвилин заливний пиріг буде готовий!

    14. Заливний пиріг на майонезі з ягодами

    А найкраще – готувати на домашньому майонезі.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 150 г майонезу, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 150 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 200 г будь-яких ягід.

    Яйця збий з майонезом, цукром і сіллю. Додай просіяне борошно, розпушувач і добре перемішай. Всип ягоди, ще раз перемішай і вили тісто в підготовлену форму. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    15. Заливний пиріг із брусницею на сметані

    Діставай пиріг із форми лише після того, як він охолоне.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 200 г сметани, 3 яйця, 1 ч.л. соди, 1 пакетик ванільного цукру, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 склянка брусниці.

    Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Сметану змішай із содою. Проси борошно, додай ванільний цукор, збиті яйця і заготовку зі сметаною. Перемішати, всипати брусницю і ще раз акуратно перемішати. Вилий тісто у форму, застелену пекарським папером, і випікай пиріг 35-40 хвилин при 180 градусах.

    16. Заливний пиріг на дріжджах з аґрусом та сиром

    Рекомендуємо готувати, включаючи верхній тен.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з персиків

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 450 г борошна, 8 г швидкодіючих дріжджів, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. сметани, 1 ч. л. соди, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Додатково: 200 г сиру, 2 яйця, 100 г цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа, 100 г аґрусу.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, дріжджі, збите яйце, розтоплене масло, цукор і сіль. Додай сметану, змішану з содою, і добре перемішай. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Сир протрій через сито, додай ванілін і яйця, збиті з цукровою пудрою. Перемішай, всип агрус і ще раз акуратно перемішай.

    Вилий дві третини тіста у застелену форму. Зверху виклади сирну начинку, не закриваючи борти майбутнього пирога. Вилий візерунками тісто, що залишилося, і випікай 40 хвилин при 180 градусах.

    17. Заливний пиріг з ожиною та полуницею

    Цей пиріг неодмінно здивує всіх твоїх домочадців та гостей.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 250 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. олії, 1 ч.л. соди, 150 г цукру, 1 крапля ванільної есенції, 1 жменю ожини, 1 жменю полуниці.

    Приготування: Змішай кефір і соду, додай ванільну есенцію та яйця, збиті з цукром. Всип просіяне борошно і перемішай. Вили половину тесту в застелену форму. А тісто, що залишилося, змішай з ожиною і полуницею, і вили його в ту ж форму. Випікай заливний пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    18. Заливний пиріг із двох видів тіста з ягодами

    Смачно та красиво. Ідеально підходить для святкового столу!

    Тобі знадобиться:
    Для сирного тіста: 150 г борошна, 100 г сиру, 2 яйця, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа, 1 жменю ягід.
    Для шоколадного тіста: 150 г муки|борошна|, 3 ст.л. какао, 2 яйця, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Збий яйця з цукром, додай сіль і борошно, змішану з какао. Перемішай до однорідності і вилий тісто у форму, застелену пекарським папером.

    Збий яйця з цукром, додай ванілін, сир, розпушувач та борошно. Перемішай, додай ягоди та ще раз перемішай. Вилий сирне тісто зверху на шоколадне та випікай пиріг 45 хвилин при температурі 180 градусів.

    19. Заливний пиріг з червоною смородиною та маком

    Оригінальний варіант для тих, хто любить пробувати щось нове.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 200 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. сметани, 1 ч. л. соди, 200 г цукру, сіль на кінчику ножа, 4 ст. маку, 200 мл води, 200 мл молока, 200 г порічки.

    Приготування: Мак промою, залий водою та молоком, додай 100 г цукру і вари 20 хвилин на повільному вогні. Потім макову масу остуди і подрібни в блендері. Теплий кефір змішай із содою. Додай збите яйце, сметану, сіль, цукор, що залишився, борошно і макову заготовку. Перемішай, всип смородину, перемішай тісто ще раз і вили в застелену форму. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    20. Шоколадний заливний пиріг із чорною смородиною

    Готовий пиріг присип цукровою пудрою або меленою корицею.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 50 г какао, 4 яйця, 100 г сметани, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г замороженої чорної смородини.

    Приготування: Смородину розморозь при кімнатній температурі, промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Яйця збий із цукром, сіллю та сметаною. Проси борошно, всип розпушувач і какао. Додай заготовку з яйцями та перемішай до однорідності. Всип смородину, перемішай ще раз і виклади у форму, застелену пекарським папером. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *