20 чудових рецептів з черешні, які сподобаються всій родині

Звичайно, черешня неймовірно хороша і просто у свіжому вигляді, але іноді хочеться спробувати щось новеньке. Спеціально на цей випадок пропонуємо тобі добірку найсмачніших рецептів – тут не лише компоти чи зимові заготівлі, але також салати, випічка, смузі, десерти та інші цікаві страви!

Зміст

  • 1. Салат з черешнею та помідорами
  • 2. Варення з черешні з волоськими горіхами
  • 3. Смузі з черешні з бананом
  • 4. Гострий соус із черешні
  • 5. Компот із черешні на зиму
  • 6. Швидкий десерт із черешні з медом
  • 7. Салат з руколою та черешнею
  • 8. Маринована черешня
  • 9. Шоколадний клафуті з черешнею та вишнею
  • 10. Шоколадний смузі з черешнею
  • 11. Салат з куркою та черешнею
  • 12. П'яна черешня
  • 13. Вареники з сиром та черешнею
  • 14. Лимонний пиріг із черешнею
  • 15. Суп із черешні
  • 16. Маффіни з черешнею
  • 17. Йогуртовий смузі з черешнею та полуницею
  • 18. Кекс із черешнею
  • 19. Тости з сиром та черешнею
  • 20. Сирний мус із черешнею
  • 1. Салат з черешнею та помідорами

    Солодка черешня – одна з найкращих ягід для додавання до салатів.

    Тобі знадобиться: 4 помідори, 150 г черешні, 150 г фети, 2-3 гілочки м'яти, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. меду, спеції.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, наріж помідори часточками, а фету – кубиком. Подрібни м'яту і заправ салат олією з медом і спеціями.

    2. Варення з черешні з волоськими горіхами

    Підійде як біла, так і червона черешня, але смак варення відрізнятиметься.

    Тобі знадобиться: 2 кг черешні, 1,5 кг цукру, 200 г волоських горіхів.

    Приготування: Видалити кісточки з черешні, але щоб ягоди залишилися цілими. У кожну ягоду вклади шматочок волоського горіха. Засип черешню з горіхами цукром і залиш на кілька годин або на ніч, а після чого доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Дай варенню повністю охолонути і проварити ще 15 хвилин. І ще раз. Після третього варіння – закатай варення у стерилізовані банки.

    3. Смузі з черешні з бананом

    Така смузі легко замінить сніданок або перекус протягом дня.

    Тобі знадобиться: 400 г черешні, 250 мл молока, 1 банан.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, очисти банан. За допомогою блендера збий усі інгредієнти до однорідності.

    4. Гострий соус із черешні

    Соус чудово підходить до м'яса у будь-яких його видах, включаючи стейки.

    Тобі знадобиться: 400 г черешні, 60 г цукру, 50 мл бальзамічного оцту, 5 г імбиру, 15 г гострого перцю, 2 щіпки кориці, 0,75 ч.л. агар-агару, сіль, спеції, 25 мл води.

    Залий агар-агар водою і залиш на 20 хвилин. Видалити з черешні кісточки, додай до ягоди цукор і бальзамічний оцет, доведи до кипіння і вари 15 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Всип тертий імбир, подрібнений гострий перець, сіль та спеції. Вари ще 10 хвилин. Додай агар, перемішай і провари соус ще 4-5 хвилин. Закатай готовий соус у стерилізовані банки.

    Зараз читають:Шопський салат: 10 способів приготування та найкращих рецептів

    5. Компот із черешні на зиму

    Проста, але така смачна та корисна заготовка з черешні до холодного сезону.

    Тобі знадобиться: 300 г цукру, 900 г черешні, 1 л води.

    Виклади черешню в чисту банку. Окремо звари сироп із води та цукру, залий їм черешню та стерилізуй банку 10 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.

    6. Швидкий десерт із черешні з медом

    Нагадує ягідний сорбет – дуже смачно та корисно одночасно.

    Тобі знадобиться: 500 г черешні, 100 г волоських горіхів, 3 ст. меду.

    Приготування: Видалити кісточки з черешні. Блендер збий її з медом до однорідності. Додай рубані горіхи та відправь десерт у холодильник на 30-45 хвилин.

    7. Салат з руколою та черешнею

    Для більшої пікантності – збризка готовий салат бальзаміком.

    Тобі знадобиться: 200 г черешні, 100 г моцарелли в кульках, 1 пучок руколи, 1 жменя волоських горіхів.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки та подрібни смажені горіхи. Змішай салат і за бажанням – заправ його ложкою олії.

    8. Маринована черешня

    Дуже цікава та смачна заготівля до закусок та м'яса.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 1 л води, 200 г цукру, 2 склянки винного оцту, 4 бутони гвоздики, 1 ч.л. кориці, 5 горошин запашного перцю.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром та оцтом. Розклади по банках черешню та спеції, залий все маринадом і простерилізуй банки 20 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.

    9. Шоколадний клафуті з черешнею та вишнею

    Виходить щось середнє між пирогом та запіканкою – чудова десертна випічка.

    Тобі знадобиться: 200 мл 20% вершків, 150 мл молока, 3 яйця, 130 г цукру, 60 г борошна, 30 г какао, 1 щіпка солі, 200 г вишні, 200 г черешні, 50 г чорного шоколаду.

    Приготування: Видали кісточки з вишні та черешні, подрібни шоколад і виклади все у форму. Віночком збий рідкі інгредієнти, додай сухі та перемішай. Залий ягоду тістом і випікай клафуті 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Шоколадний смузі з черешнею

    Замість мигдального молока можна взяти й інше рослинне до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 склянки черешні без кісточок, 1 склянка мигдального молока, 2 ст.л. какао, 2-3 кубики льоду.

    За допомогою блендера подрібни черешню в пюре. Додай інші інгредієнти та зби смузі до однорідності.

    11. Салат з куркою та черешнею

    Відмінно урізноманітнить звичні овочеві салати з куркою.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом

    Тобі знадобиться: 150 г вареної або запеченої курки, 100 г черешні, 100 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 2-3 листки салату, 1-2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Довільно наріж курку та овочі, видали з черешні кісточки, подрібни салатне листя. Збризкає салат оливковою олією і лимонним соком. Приправ за смаком.

    12. П'яна черешня

    Можна подавати окремо або використовувати для приготування десертів.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 100 г цукру, цедра 1 апельсина, 200 мл солодкого кріпленого вина, 1 стручок ванілі, 1 бутон гвоздики, 4 листи м'яти, 250 мл води, спеції.

    Приготування: Розріж стручок ванілі. Закип'яти воду з усіма спеціями та цукром, проварити 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні, зніми з плити і залиши цей сироп настоятися ще на 10 хвилин. Видали кісточки з черешні і відправь ягоди в сироп. Знову доведи до кипіння та провари ще 20 хвилин. Влий вино, дай заготівлі охолонути і відправь на ніч у холодильник.

    13. Вареники з сиром та черешнею

    Дуже гармонійне поєднання смаків начинки у тонкому тесті.

    Тобі знадобиться: 300 г черешні, 300 г сиру, 1 яйце, 250 мл теплої води, 550 г борошна, 60 г цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Видалити кісточки, змішай черешню з 10 г цукру, залиш на 15 хвилин і злий сік. Окремо змішай воду, яйце сіль і 20 г цукру, поступово додай борошно та заміси тісто. Залишити його на 15 хвилин.

    Змішай сир з цукром, що залишився. Розкатай тісто і наріж його на кружечки. На кожну заготовку виклади сир та пару ягід черешні. Сформуй вареники та вари їх 5-7 хвилин у киплячій підсоленій воді.

    14. Лимонний пиріг із черешнею

    Пиріг-перевертень готується настільки легко, наскільки це можливо.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г та 3 ст.л. цукру, 120 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, цедра 1/2 лимона, 250 г черешні, 90 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Видалити кісточки з черешні. Розтопи вершкове масло, засип у нього черешню і 100 г цукру, і прогрій до розчинення. Віночком зби яйця і 3 ложки цукру, додай борошно, розпушувач і цедру лимона. Виклади черешню разом із сиропом у жароміцну форму та залий тестом. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Суп із черешні

    Насправді це десерт, дуже популярний в угорській кухні.

    Тобі знадобиться: 500 г черешні, 450 мл води, 300 мл білого вина, 300 г сметани, 1 лимон, 1 паличка кориці, 2 ст. цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки. Змішай вино та воду, додай цукор, корицю, лимонний сік та цедру. Доведи до кипіння та провари сироп 5 хвилин. Всип черешню і вари ще 5 хвилин на середньому вогні. Забери паличку кориці і дай супу охолонути. Додай сметану та блендером подрібни все до однорідності. Подавай холодним.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів шурпи на багатті в казані

    16. Маффіни з черешнею

    Ніжні та повітряні, відмінний рецепт на літо.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 150 г цукру, 3 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 150 г черешні, 3 ст. олії, 6 ст.л. води, 30 г цукрової пудри.

    Приготування: Міксером збий м'яке вершкове масло, олію та цукор. Додай яйця і воду, знову збий і додай борошно з розпушувачем. Видалити з черешні кісточки і втрути ягоду в тісто. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах. Посип цукровою пудрою.

    17. Йогуртовий смузі з черешнею та полуницею

    Якщо любиш солодші смузі, тоді додатково додай ложку меду.

    Тобі знадобиться: 1 склянка йогурту, 1 склянка черешні, 1/2 склянки полуниці.

    Приготування: Обірви листочки з полуниці, а у черешні – видали кісточки. За допомогою блендера збий усі інгредієнти до однорідності.

    18. Кекс із черешнею

    Кекс готується на йогурті, тому виходить трохи вологий і дуже ніжний.

    Тобі знадобиться: 320 г черешні, 100 мл йогурту, 1 яйце, 50 мл олії, 150 г цукру, 200 г борошна, 30 г какао, 80 мл гарячої води, 1 ч.л. соди, 1,5 ч. л. розпушувача, 10 г ванільного цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки. Змішай всі сухі інгредієнти, віночком зби всі рідкі, крім води, і з'єднай обидві маси. Помішуючи, влий окріп. Втрути в тісто черешню і випікай кекс 40-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    19. Тости з сиром та черешнею

    Незвичайний рецепт закуски, коли захочеться сезонної різноманітності.

    Тобі знадобиться: 200 г 5% сиру, 300 г черешні, 15 г вершкового масла|мастила|, 15 г коричневого цукру, хліб або багет.

    Розтопи вершкове масло на сковороді, виклади черешню без кісточок і додай цукор. Готуй 8-10 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Окремо обсмажте скибочки хліба на сухій сковороді. Перетри сир і змасти їм хліб, а зверху – виклади черешню.

    20. Сирний мус із черешнею

    Простий у приготуванні, і в той же час дуже смачний десерт із черешні.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 15 г желатину, 150 г черешні, 4 ст. сметани чи вершків, 2-3 ст.л. цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного цукру.

    Розведи желатин в 100 мл води за інструкцією на упаковці. Блендером збий сир, сметану, ванільний цукор та цукрову пудру. Додай желатин та перемішай. Додай шматочки черешні, розлий десерт по формах і прибери в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *