20 чудових рецептів свинини на сковороді

Навіть ті, хто не надто часто готує вдома м'ясо, легко впораються зі свининою на сковороді. Адже її практично неможливо зіпсувати – вона буде соковитою та ніжною навіть за мінімуму зусиль. А що саме з неї можна приготувати, розповімо далі у нашій добірці рецептів!

Зміст

  • 1. Свинина з цибулею на сковороді
  • 2. Свинина у клярі на сковороді
  • 3. Свинина з кабачками на сковороді
  • 4. Свинина у соєвому соусі на сковороді
  • 5. Відбивні зі свинини на сковороді
  • 6. Свинина у червоному вині на сковороді
  • 7. Свинина у томаті на сковороді
  • 8. Свинина китайською на сковороді
  • 9. Стейки зі свинини на сковороді
  • 10. Свинина із салом на сковороді
  • 11. Свинина у кисло-солодкому соусі на сковороді
  • 12. Свинина з картоплею на сковороді
  • 13. Свинина з рисом та сметаною на сковороді
  • 14. Свинина з журавлиною на сковороді
  • 15. Свинина з капустою на сковороді
  • 16. Свинина із джемом на сковороді
  • 17. Свинина із чорносливом на сковороді
  • 18. Бефстроганів зі свинини на сковороді
  • 19. Свинина із грибами на сковороді
  • 20. Свинина у гірчиці на сковороді
  • 1. Свинина з цибулею на сковороді

    Найпростіший спосіб приготувати соковиту та смачну свинину.

    Тобі знадобиться: 800 г свинини, 1 цибулина, спеції, олія.

    Приготування: Довільно наріж свинину, цибулю наріж пір'ям, змішай все зі спеціями і залиш на півгодини. Обсмажити свинину до рум'яності в маслі на середньому вогні в один шар і без кришки. Відклади убік, окремо обсмаж до золотистості цибулю, додай до нього свинину і прогрій усі пару хвилин.

    2. Свинина у клярі на сковороді

    Щоб шматочки свинини не були надто жирними, викладай їх на паперові рушники.

    Тобі знадобиться: 300 г свинини, 240 мл молока, 300 г борошна, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Змішай борошно та спеції за смаком. Збий яйце з молоком. Наріж свинину смужками, вмочіть її в борошно, яйце і знову в борошно. Обсмажуйте м'ясо до рум'яності на середньому вогні.

    3. Свинина з кабачками на сковороді

    Замість кабачків можна взяти цукіні – суть та сама.

    Тобі знадобиться: 450 г свинини, 2 цибулини, 1 кабачок, 1 зубчик часнику, 1 пучок зелені, по 4 ст. оливкової олії та бальзаміку, 1 ст.л. меду, спеції.

    Приготування: Змішай бальзмик, часник, олію, мед та спеції. Наріж і замаринуй свинину у цій суміші на півгодини. Обсмаж на сковороді нарізану пір'ям цибулю, через пару хвилин додай свинину і ще через 5-7 хвилин – кабачок. Продовжуй смажити ще 5-7 хвилин і наприкінці приготування додай рубану зелень.

    4. Свинина у соєвому соусі на сковороді

    Відмінний рецепт для шанувальників азіатської, а особливо корейської кухні.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 80 мл соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 2 ст. кунжутної олії, по 1 ст.л. цукру та рисового оцту, по 1 ч.л. крохмалю, імбиру, коріандру та спецій, перець чилі.

    Приготування: Наріж свинину на відбивні, відбий і потім наріж смужками. Подрібни часник і чилі до смаку. Змішай соєвий соус, цукор, оцет, олію та спеції. Додай часник із чилі, зали свинину цим соусом, додай крохмаль і ретельно перемішай. Залиш свинину на півгодини і обсмаж її на сильному вогні разом з маринадом, помішуючи.

    Зараз читають:Компот із терну: 12 рецептів, від яких ти будеш у захваті

    5. Відбивні зі свинини на сковороді

    Ну куди ж без класичних домашніх відбивних?

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 40 г борошна, спеції.

    Приготування: Свинину наріж на відбивні та відбий. Присип спеціями, залиш на 5 хвилин і обваляй у борошні. Обсмаження з двох сторін на сковороді на середньому вогні.

    6. Свинина у червоному вині на сковороді

    Пікантна та оригінальна страва, яка прикрасить навіть святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 100 мл червоного вина, 100 мл бульйону, 7 зубчиків часнику, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Приготування: Довільно наріж свинину, приправ, обсмаж до рум'яності і відклади убік. У тій же сковороді обсмажте подрібнений часник протягом 1 хвилини. Влий вино і бульйон, приправ, додай цукор і доведи до кипіння. Виклади свинину в соус та готуй близько 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    7. Свинина у томаті на сковороді

    Проста піджарка, яка поєднується з будь-яким гарніром, на зразок крупи або картоплі.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 3 ст. томатної пасти, 150 мл води, спеції.

    Свинину наріж смужками і обсмаж до рум'яності, помішуючи. Додай нарізану пір'ям цибулю і смажу ще пару хвилин до її м'якості. Додай томатну пасту, спеції та гарячу воду, і тушкуй всі 7-10 хвилин під кришкою до готовності свинини.

    8. Свинина китайською на сковороді

    Для цього рецепту рекомендуємо використовувати кешью чи арахіс.

    Тобі знадобиться: 200 г свинини, 2 цибулини, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 4 см імбиру, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. борошна, 175 мл води або бульйону, 50 г горіхів, спеції, олія.

    Приготування: Подрібни часник та імбир, наріж цибулю та перець соломкою, а свинину – смужками. Обвалюй свинину в спеціях, обсмаж її в невеликій кількості олії разом з горіхами на середньому вогні 5-7 хвилин і відклади убік.

    У тій же сковороді обсмаж овочі, додай часник, імбир та борошно. Перемішай, влий соєвий соус і протушкуй 2-3 хвилини. Додай свинину з горіхами та готуй ще пару хвилин.

    9. Стейки зі свинини на сковороді

    Знадобиться шматок гарної соковитої корейки.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 2 ст. олії, 1 ст.л. паприки, 0,5 ч. л. суха гірчиця, сіль, мелений чорний перець.

    Свинину наріж на стейки бажаної товщини і присип всіма спеціями. Залиш їх на півгодини при кімнатній температурі і змасти маслом за допомогою пензлика. Обсмажити на сухій антипригарній сковороді з двох сторін по 3-5 хвилин.

    10. Свинина із салом на сковороді

    Ідеальне доповнення до вареної картоплі або картопляного пюре.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 60 г сала, 150 г цибулі, спеції, олія.

    Приготування: Дрібно наріж сало і висмаж з нього весь жир в 1-2 ложках олії. Прибери сало зі сковороди, виклади нарізану свинину, присип спеціями і обсмажуйте до рум'яності, помішуючи. Додай нарізану цибулю і продовжуй смажити все разом до готовності.

    Зараз читають:20 простих рецептів коктейлів з віскі

    11. Свинина у кисло-солодкому соусі на сковороді

    За бажання можеш додати сюди й інші овочі.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 цибулина, 1 болгарський перець, по 1/2 кабачка та баклажану, 3 ст.л. соєвого соусу, 0,5 ст.л. крохмалю, 0,5 ч.л. коричневого цукру, 2 зубчики часнику, 1 ст. рисового оцту, 0,5 ч. л. імбиру, спеції.

    Змішай 2 ложки соєвого соусу, рисовий оцет, цукор і подрібнений часник – це заправка . Наріж свинину смужками, а всі овочі соломкою. Обсмажити овочі разом 10-15 хвилин, помішуючи.

    Свинину змішай із ще ложкою соєвого соусу, спеціями та крохмалем та окремо обсмаж 5-7 хвилин. Додай до свинини овочі, влий заправку і готуй ще 2-3 хвилини.

    12. Свинина з картоплею на сковороді

    Трохи важкувата страва щодо калорій, але іноді хочеться саме такого.

    Тобі знадобиться: 200 г свинини, 3 картоплини, 1/2 цибулини, 20 г моркви, спеції.

    Наріж свинину, злегка обсмаж її до рум'яності і додай цибулю. Продовжуй смажити 2-3 хвилини та додай нарізану картоплю. Готуй під кришкою і через 5 хвилин – додай моркву. Жар все до м'якості овочів на повільному вогні, а в кінці – приправи блюдо.

    13. Свинина з рисом та сметаною на сковороді

    Виходить щось на зразок оригінальної варіації різотто.

    Тобі знадобиться: 450 г свинини, 1/2 цибулини, 1 морква, 2 зубчики часнику, 120 г твердого сиру, 200 г рису, 100 г зеленого горошку, 500 мл бульйону, 120 г сметани, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, моркву та часник. Дрібно наріж свинину і обсмаж всі разом 5-7 хвилин, помішуючи. Додай горошок, промитий рис та спеції та перемішай. Влий гарячий бульйон і готуй все близько 15-20 хвилин під кришкою до готовності рису. Додай сметану та тертий сир, перемішай і готуй ще 2-3 хвилини.

    14. Свинина з журавлиною на сковороді

    Рецепт для любителів найсмачнішого поєднання м'яса та ягід.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 80 г сушених журавлин, 100 мл соєвого соусу, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Наріж свинину шматочками та обсмаж на середньому вогні близько 10 хвилин. Додай журавлину, смаж ще 2 хвилини і влий соєвий соус зі спеціями. Туші всі разом 10 хвилин без кришки та ще 10-15 хвилин під кришкою.

    15. Свинина з капустою на сковороді

    Для більшої пікантності можна додати жменю чорносливу.

    Тобі знадобиться: 300 г свинини, 1 цибулина, 1/2 качана капусти, 2 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Подрібніть і злегка обсмажте цибулю до прозорості. Додай нарізану свинину та смажу ще близько 7 хвилин, помішуючи. Додай нашатковану капусту та туші 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Підлий води за потребою. Додай томатну пасту та спеції, і протушкуй все ще трохи до м'якості капусти.

    16. Свинина із джемом на сковороді

    Дуже смачно виходить із абрикосовим, персиковим або ягідним джемом.

    Зараз читають:Курячі ніжки в мультиварці: 20 легких та швидких рецептів

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 фіолетова цибулина, 1 ст. зернистої гірчиці, 2 ст.л. джему за смаком, 1 склянка бульйону, спеції.

    Приготування: Наріж свинину, приправ, обсмаж до рум'яності і відклади убік. Наріж пір'ям цибулю і обсмаж її до м'якості в тій же сковороді. Додай гірчицю, джем і бульйон і доведи до кипіння. Виклади свинину в соус, що вийшов, і протушкуй 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    17. Свинина із чорносливом на сковороді

    У процесі приготування можна підливати воду при необхідності.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 100 г чорносливу, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, спеції, 200 мл води.

    Наріж і обсмаж свинину до рум'яності 7-10 хвилин, помішуючи. Влий воду і готуй під кришкою близько 1 години на мінімальному вогні. Окремо обсмаж нарізані овочі та додай їх до готової свинини. Туди ж додай чорнослив, часник та спеції, і готуй все ще 5 хвилин під кришкою.

    18. Бефстроганів зі свинини на сковороді

    Якщо не подобається кислинка сметани, тоді візьми замість неї вершки.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 цибулина, 150 мл бульйону, 300 г сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. муки|борошна|, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Наріж свинину тонкими смужками, приправ і залиш на 20 хвилин. Обсмаж її порціями в один шар до рум'яності і відклади убік. Обсмаж цибулю на вершковому маслі до золотистості, додай томатну пасту і смаж ще 2 хвилини.

    Додай муку і продовжуй смажити, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Влий бульйон, доведи до кипіння і протушкуй заготовку 10-15 хвилин. Поверни м'ясо і через 3-5 хвилин додай сметану. Прогрій усі разом, не доводячи до кипіння, і зніми з вогню.

    19. Свинина із грибами на сковороді

    Добре підійдуть звичайнісінькі печериці.

    Тобі знадобиться: 450 г свинини, 300 г грибів, 3 помідори, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, спеції, 2 ст.л. паприки, зелень, 2 ст. томатної пасти, 120 мл води або бульйону.

    Приготування: Наріж свинину, присип її паприкою та спеціями, і обсмаж 7-8 хвилин, помішуючи. Відклади убік і в тій же сковороді обсмаж нарізану цибулю та гриби майже до готовності.

    Додай очищені нарізані помідори і через пару хвилин додай томатну пасту, спеції та бульйон. Протушкуй всі 5-7 хвилин, виклади назад свинину і тушкуй далі до її м'якості. Наприкінці – посип страву рубаною зеленню.

    20. Свинина у гірчиці на сковороді

    Дуже легкий у приготуванні рецепт приємної та пікантної страви.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 яйце, 2 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. натурального йогурту, 1 ст. гострої гірчиці, 1 ст. зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на відбивні та відбий. Змішай йогурт, обидві гірчиці та спеції, обмасти цим маринадом свинину і залиш її під плівкою в холодильнику на пару годин або на ніч. Збийте яйце з ложкою води. Вмочіть свинину в яйце, потім обваляй у борошні і обсмаж приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *