20 чудових рецептів скумбрії на грилі

Зі скумбрії можна запросто приготувати багато смачних страв. І особливо апетитною виходить – скумбрія на грилі. Хочеш спробувати? Тоді наша добірка рецептів у твоєму розпорядженні!

Зміст

  • 1. Скумбрія з цибулею на грилі
  • 2. Скумбрія з лимоном та прованськими травами на грилі
  • 3. Скумбрія з лимоном та м'ятою на грилі
  • 4 Скумбрія з розмарином та лимоном на грилі
  • 5. Філе скумбрії на грилі
  • 6. Скумбрія-гриль у маринаді з гірчиці, майонезу та часнику
  • 7. Скумбрія у винному маринаді на грилі
  • 8. Філе скумбрії з лаймом на грилі
  • 9. Філе скумбрії в томатному маринаді на грилі
  • 10. Запечена скумбрія з лимоном та часником на грилі
  • 11. Скумбрія-гриль, маринована з гірчицею та соєвим соусом
  • 12. Філе скумбрії у пікантному маринаді на грилі
  • 13. Апетитна скумбрія-гриль
  • 14. Скумбрія із зеленню та часником, запечена на грилі
  • 15. Філе скумбрії з білим вином, імбиром та лимонним соком на грилі
  • 16. Скумбрія-гриль, маринована в сметані з гірчицею та лимоном
  • 17. Скумбрія, запечена з помідорами у фользі на грилі
  • 18. Скумбрія з овочами на грилі
  • 19. Рулетики зі скумбрії в гострому кетчупі на грилі
  • 20. Пікантні рулетики зі скумбрії на грилі
  • 1. Скумбрія з цибулею на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 4 середні цибулини, сік половини лимона, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. майорану, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Випотроши, промий і ретельно обсуши скумбрію паперовим рушником. Натрі сіллю та коріандром з усіх боків. Окремо змішай сік лимона, оливкову олію, майоран та дрібно нарізану цибулю. Наповни черевце риби цибульною заготовкою, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 2 години. Після чого готуй скумбрію на розігрітому грилі протягом 15-20 хвилин.

    2. Скумбрія з лимоном та прованськими травами на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, сік одного лимона, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. прованських трав, 1 ч. л. меленого базиліку, 2 ч.л. великої солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши, добре промий і обсуши паперовими рушниками. Змішай сіль, спеції та лимонний сік. Змасти рибу ароматною сумішшю з усіх боків, накрий і постав у холодильник на 40-60 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і виклади скумбрію. Обсмажуйте її по 7-10 хвилин з кожного боку.

    3. Скумбрія з лимоном та м'ятою на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 1 лимон, 3 гілочки м'яти, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 20 г солі.

    Приготування: Скумбрію підготуй, видали голову та хвіст, випотроши та промою. Помісти рибу в миску, видави сік лимона, присип сіллю та перцем. Добре змасти її по всій поверхні, не забуваючи про внутрішню частину. М'яту розімні руками, подрібни 1/3 частину лимона, що залишився. Склади все в миску зі скумбрією, перемішай і залиш маринуватися на 30 хвилин. Обсмажуйте на змащеному грилі 20 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    4 Скумбрія з розмарином та лимоном на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 2 гілочки розмарину, 1 лимон, 3 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. цукру, 2 ч. л. великої солі.

    Зараз читають:Гарбузові ласощі на зиму: смачно, корисно, різноманітно

    Приготування: Випотроши, промий і обсуши скумбрію. Злегка розітріть у ступці спеції, сіль і цукор. Всип цю суміш в масло|мастило|, перемішай і змасти рибу. Додай нарізаний кружальцями лимон, у кожну рибину помісти гілочкою розмарину. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1,5-2 години. Готуйте скумбрію на розігрітому грилі 15-20 хвилин.

    5. Філе скумбрії на грилі

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай масло, оцет, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Філе скумбрії змасти ароматною сумішшю, накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на 1,5-2 години. Змасти поверхню розігрітого гриля олією, виклади скумбрію і обсмаж до рум'яної скоринки з обох боків.

    6. Скумбрія-гриль у маринаді з гірчиці, майонезу та часнику

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 100 мл майонезу, 2 ст. гострої гірчиці, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши, промий і покарбуй. Змішай гірчицю, майонез, коріандр, сіль та пропущений через прес часник. Змасти все отриманою сумішшю, не забуваючи про внутрішню частину. Накрий кришкою та постав у холодильник на 1 годину. Виклади скумбрію на розігрітий гриль та обсмаж 15-20 хвилин.

    7. Скумбрія у винному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 250 мл білого вина, 1 лимон, 2 ст. олії, пучок петрушки, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Випотроши, промий і гарненько обсуши скумбрію паперовими рушниками. Лимон розріж навпіл і видави в миску сік. Додай олію, перець, сіль та вино. Змасти цим маринадом підготовлену рибу, всередину черева помісти петрушку. Накрий харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. Змаж поверхню розігрітого гриля олією і обсмаж скумбрію до золотистої скоринки з обох боків.

    8. Філе скумбрії з лаймом на грилі

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 2 лайми, 50 мл рослинної олії, 1 ч.л. меленого чебрецю, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 20 г солі.

    Приготування: Філе скумбрії натрій спеціями і сіллю, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Зроби кілька надрізів, вклади в них шматочки лайма. Збризкати маслом, виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте 10-15 хвилин, акуратно перевертаючи.

    9. Філе скумбрії в томатному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 300 мл томатного соку, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай томатний сік, спеції, цукор та сіль. Помісти філе скумбрії в миску, зали її томатним маринадом і прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти поверхню олією та обсмаж скумбрію по 7-10 хвилин з кожного боку.

    10. Запечена скумбрія з лимоном та часником на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 50 мл олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 30 г базиліка, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 20 г солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши і промий, видали голову. Змішай масло, соєвий соус, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Добре змасти рибу маринадом, а всередину черевця помісти базилік. Переклади рибу в миску, додай лимон нарізаний кружальцями, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 1 годину. Готуйте скумбрію на розігрітому грилі 15-20 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    Зараз читають:20 рецептів джему з яблук, які варто приготувати

    11. Скумбрія-гриль, маринована з гірчицею та соєвим соусом

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 3 ст. гірчиці, 2 ст. соєвого соусу, 1 лимон, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши, промий і обсуши паперовим рушником. Змішай гірчицю, соєвий соус та сіль. Змасти рибу отриманою сумішшю, всередину черева вклади нарізаний лимон, накрий і прибери в прохолодне місце на 2 години. Виклади скумбрію на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж по 7-10 хвилин з кожного боку.

    12. Філе скумбрії у пікантному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 100 мл лимонного соку, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. гострої гірчиці, 1 ст. перцевого соусу, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотрош, видали голову, плавці і хвіст. Зріж і помісти філе в миску. Окремо змішай лимонний сік, соєвий та перцевий соуси, гірчицю, олію та сіль. Змасти цим маринадом підготовлене філе, накрий кришкою та прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти маслом і виклади рибу. Обсмажити скумбрію по 5-7 хвилин з кожного боку.

    13. Апетитна скумбрія-гриль

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 1 лимон, 3 гілочки розмарину, 5 гілочок кінзи, 200 мл білого вина, 200 мл сильногазованої мінеральної води, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 20 г великої солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши, промий і покарбуй. Натрій її спеціями і сіллю, і залий сумішшю з вина та води. Додай у миску цілі гілочки розмарину та кінзи, нарізаний товстими кружальцями лимон. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1,5 години. Змасти розігрітий гриль олією, виклади скумбрію та обсмаж по 7-10 хвилин з кожного боку.

    14. Скумбрія із зеленню та часником, запечена на грилі

    Тобі знадобиться: 3 скумбрії, 4 зубчики часнику, 30 г петрушки, 30 г кропу, 80 мл яблучного оцту, 60 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Скумбрію випотрош, видали голову і хвіст, промою. Змішай перець, цукор, сіль, оцет, олію та пропущений через прес часник. Отриманою сумішшю змасти рибу, не забуваючи про внутрішню частину. Подрібни кілька гілочок зелені, а решту – вклади в черевце риби. Накрий харчовою плівкою та прибери у прохолодне місце на 1 годину. Виклади скумбрію на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмажуйте 15-20 хвилин. Присип готову скумбрію подрібненою зеленню.

    15. Філе скумбрії з білим вином, імбиром та лимонним соком на грилі

    Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 150 мл білого вина, 20 г кореня імбиру, 1/2 лимона, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. солі.

    Приготування скумбрії і видали голову. Розріж по животу, вийми хребет і кістки, і розклади філе подібно до книжки. Змішай масло, вино, лимонний сік, спеції, подрібнений імбир та сіль. Добре змасти рибу з усіх боків, накрий і помісти в холодильник на 1 годину. Готуйте скумбрію на розігрітому грилі по 5-7 хвилин з кожного боку.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати печиво мигдальне

    16. Скумбрія-гриль, маринована в сметані з гірчицею та лимоном

    Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 2 ст. сметани, 1 ст. гірчиці, 1/2 лимона, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. насіння гірчиці, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотроши, промий, розріж по животу, видали хребет і кістки. Розклади її як книжку і трохи покарбуй. Змішай гірчицю, сметану, сіль та розтерті у ступці спеції. Змасти скумбрію отриманим маринадом, додай нарізаний шматочками лимон і прибери холодильник на 1 годину. Виклади скумбрію на розігрітий гриль і обсмаж до золотистої скоринки з двох боків.

    17. Скумбрія, запечена з помідорами у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 100 г помідорів, 2 зубчики часнику, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. прованських трав, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотрош, видали голову і хвіст, промою і ретельно обсуши паперовим рушником. Наріж великими шматками і склади в миску. Змішай спеції, сіль, олію та пропущений через прес часник. Виклади маринад у миску з рибою, перемішай і забери в холодильник на 40 хвилин. Загорни скумбрію та нарізані помідори у кілька шарів фольги та запікай на грилі протягом 20 хвилин. А потім акуратно розгорни фольгу і продовжуй готувати ще 5-7 хвилин.

    18. Скумбрія з овочами на грилі

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 3 середні моркви, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, сік половини лимона, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Філе скумбрії, морква та очищена цибуля – наріж великими шматочками і склади в миску. Додай олію, сік лимона, чорний перець, сіль та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Нанижи рибу та овочі на підготовлені шпажки та обсмажуйте на змазаному грилі 10-15 хвилин.

    19. Рулетики зі скумбрії в гострому кетчупі на грилі

    Тобі знадобиться: 4 філе скумбрії, 100 г гострого кетчупу, 2 ст. олії, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Філе скумбрії розріж навпіл і склади в миску. Додай сіль, спеції, олію, кетчуп та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий і залиш маринуватися на 1 годину. Згорни шматочки скумбрії рулетиками, одягни на дерев'яні шпажки і обсмажуйте на змащеному грилі 10-12 хвилин.

    20. Пікантні рулетики зі скумбрії на грилі

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 50 г часнику, 50 мл оливкової олії, сік половини лимона, 1 ст. корейської пасти кочудян, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Скумбрію випотрош, видали голову і хвіст, і зріж філе. Розріж філе навпіл поперек і склади в миску. Змішай цукор, сіль, лимонний сік, масло|мастило|, корейську пасту і пропущений через прес часник. Змасти заготовки з риби отриманим маринадом, накрий кришкою та залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Одягни філе скумбрії на дерев'яні шпажки і обсмажуйте на розігрітому грилі протягом 10-15 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *