Влітку завжди дуже важко вигадати, що приготувати. По-перше, у спеку нічого не хочеться. По-друге, немає бажання витрачати багато часу на кухні, а особливо у розпеченої плити. Але це не привід харчуватися нудно та одноманітно, адже вибір є завжди! Сьогодні хочемо поділитися з тобою 20 найкращими рецептами літньої вечері!
Зміст
1. Літнє овочеве рагу
Для такого рагу найкраще підходять саме літні молоді овочі.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 2 помідори, 1 кабачок, 200 г стручкової квасолі, 200 г капусти, 1 цибулина, 2 моркви, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Пару хвилин обсмажити цибулю та моркву. Додай решту овочів і трохи води, і туші рагу під кришкою до готовності близько 20 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці додай спеції та зелень.
2. Стейк із лосося в духовці
Ситна та корисна вечеря, яка готується за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 250 г стейку лосося, 2 ст. зернистої гірчиці, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. олії, спеції.
Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду і обмажте стейк лосося з двох сторін. Відправ його на 20-25 хвилин в духовку при 180 градусах.
3. Рис із молодим зеленим горошком
Знадобиться горошок прямо в стручках, але дуже молодий.
Тобі знадобиться: 1 склянка зеленого горошку, 1-2 моркви, 1 цибулина, 2 склянки рису, 200 г грибів, спеції.
Приготування: Обсмажити цибулю та моркву буквально пару хвилин. Можна додати часник та імбир. Додай нарізані гриби та смажу ще 5-10 хвилин. Додай промитий рис, добре перемішай, приправ і влий 3 склянки води. Готуйте всі 15 хвилин під кришкою, додай горошок і готуй ще 5-10 хвилин.
4. Літня шаурма на сковороді
За бажання можеш замінити курку звичайною шинкою.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 1 куряче філе, 1 огірок, 1 помідор, 1 болгарський перець, 100 г капусти, 100 г моркви, 1/2 фіолетової цибулини, 30 мл натурального йогурту, спеції, зелень.
Приготування: Наріж курку смужками і обсмаж її до готовності. Довільно наріж усі овочі. Змішай йогурт, спеції і зелень, і змасти лаваш соусом, що вийшов. Виклади курку та овочі, і загорни шаурму.
Зараз читають:15 відмінних рецептів тарталеток з тунцем
5. Курячі тефтелі в томатному соусі
Не лише прості у приготуванні, а й дієтичні.
Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 60 г рису, по 150 г моркви та цибулі, 1 зубчик часнику, 500 мл томатного соку, спеції.
Приготування: Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку. Додай терту моркву, варений до напівготовності рис, подрібнений часник та спеції. Сформуй тефтелі, виклади їх у форму для запікання і залий киплячим томатним соком. Надішліть тефтелі на півгодини в духовку при 180 градусах.
6. Запіканка з цвітної капусти
Літня класика, без якої просто неможливо обійтись.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 100 г сметани, 1 яйце, 1 зубчик часнику, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Розбери цвітну капусту на суцвіття, приваріть 3 хвилини в киплячій воді і викладіть у форму. Збий віночком сметану та яйце, додай спеції з часником та залий капусту. Засип тертим сиром і відправ у духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
7. Паста з броколі
Підійдуть будь-які макарони або спагетті на твій смак.
Тобі знадобиться: 170 г макаронів, 400 г броколі, 150 г плавленого сиру, 1 зубчик часнику, 1 склянка вершків, спеції.
Приготування: Розбери броколі на суцвіття і приваріть їх 3-4 хвилини в киплячій воді. Потім у тій самій воді відвари макарони до готовності. Нагрій вершки, додай плавлений сир та прогрій до його розчинення. Додай туди брокколі, трохи розімні виделкою і протушкуй 3 хвилини. Додай спеції та часник. Полей макарони цим соусом і подавай до столу.
8. Тушкована молода капуста
Молода капуста набагато ніжніша, тож і смак виходить іншим.
Тобі знадобиться: 650 г меленої капусти, 1 цибулина, 1 морква, 20 г часнику, 20 г кропу, 50 мл води, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, часник та моркву. Обсмаж їх пару хвилин і додай тонко нашатковану капусту. Жар ще 7 хвилин, помішуючи. Додай воду і спеції, і протушкуй разом 4-5 хвилин.
9. Літній салат із молодих кабачків
Коли захочеться чогось максимально свіжого та простого.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1/2 пучка кінзи, 1/2 лимона, 3 зубчики часнику, 2 ч.л. солі, 1 ст. меду, 100 мл оливкової олії, 1 ст. оцту.
Приготування: Наріж кабачки тонкими слайсами за допомогою овочерізки, полів лимонним соком, посоли та залиш на 15 хвилин. Змішай оливкову олію, часник, мед, оцет, ще трохи солі та спеції. Злий з кабачків сік, залий їх цим маринадом і посип рубаною зеленню.
10. Тушені баклажани у сметані
За бажання, додай сюди трохи печериць.
Тобі знадобиться: 600 г баклажанів, 80 г цибулі, 2 зубчики часнику, 300 г сметани, спеції, зелень.
Зараз читають:20 рецептів джему з яблук, які варто приготувати
Приготування: Наріж баклажани кубиком, залий холодною водою на 15 хвилин і відкинь на друшляк. Подрібни цибулю та часник, і пару хвилин їх обсмаж. Додай баклажани та смажу ще 7 хвилин. Додай сметану, спеції та зелень, і туші страву близько 20 хвилин на слабкому вогні.
11. Фунчоза зі стручковою квасолею
Літня страва в азіатському стилі – смачна та ароматна.
Тобі знадобиться: 70 г зеленого горошку, 1 морква, 70 г стручкової квасолі, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 помідор, 200 г курячого філе, 70 г фунчози, 50 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю та моркву кілька хвилин. Додай нарізану смужками курку та смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай нарізаний помідор, жар 5 хвилин і ще 10 хвилин протушкуй під кришкою.
Додай стручкову квасолю, зелений горошок та часник, протушкуй 3 хвилини. Окремо приготуй фунчозу за інструкцією. Змішай її з овочами, додай соєвий соус, протушкуй 2 хвилини і зніми з вогню.
12. Запечена кукурудза
Яке літо без молодої кукурудзи? Пропонуємо для різноманітності запекти її, а не відварити.
Тобі знадобиться: 2 кукурудзи, 1 лайм, 20 г вершкового масла, 3 тріски солі, 4 гілочки кінзи, 2 тріски пластівців чилі.
Приготування: Виклади по початку кукурудзи на листок фольги, їх полей соком лайма і натрі сіллю. Посип пластівцями чилі, додай по шматочку масла, загорни фольгу і відправ кукурудзу на 20 хвилин в духовку при 180 градусах. Посип готову кукурудзу рубаною кінзою.
13. Курка з болгарським перцем
Для краси візьми перець різних відтінків.
Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 7 болгарських перців, 1 ч.л. паприки, 5 ст. соєвого соусу, 2 ч.л. каррі, 2 цибулини, 3 ст. томатний соус, спеції.
Приготування: Наріж і замарин курку на півгодини в каррі та соєвому соусі. Наріж цибулю пір'ям, а болгарський перець – соломкою. Обсмаж курку з усіх боків і відклади убік. У тій же сковороді обсмажте цибулю і перець до м'якості близько 15 хвилин. Додай курку, томатний соус та спеції, і протушкуй всі 10 хвилин під кришкою.
14. Салат з огірком, редискою та щавлем
Салат хороший просто так, а також і на додачу до основної страви.
Тобі знадобиться: 200 г редиски, 2 огірки, 60 г щавлю, 2 ст. йогурт, спеції.
Приготування: Подрібни щавель і тонко наріж решту овочів. Змішай салат з йогуртом і приправ його за смаком.
15. Молода картопля у духовці
Вибирай дрібну картоплю приблизно одного розміру, щоб вона добре пропеклася.
Тобі знадобиться: 1 кг молодої картоплі, 3 ст. оливкової олії, 1/2 головки часнику, 3 лаврові листи, 1 гілочка розмарину, спеції.
Приготування: Ретельно промийте картоплю і викладіть її у форму. Змішай оливкову олію, подрібнений часник, розмарин, лавровий лист та спеції. Змішай картоплю з цією заправкою, залиште на 10 хвилин і потім відправте в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:8 оригінальних рецептів вина з аличі
16. Молода капуста під сиром
Буде ще смачніше, якщо подавати її зі сметаною та зеленню.
Тобі знадобиться: 1 качан молодої капусти, 100 г твердого сиру, 4 ст. оливкової олії, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Наріж качан капусти тонкими часточками, змасти маслом, посип спеціями і виклади на пергамент. Зверху виклади тиск часник і посип тертим сиром. Надішліть капусту в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
17. Салат з куркою, яблуками та болгарським перцем
Гарний різнокольоровий салат, який одразу викликає апетит.
Тобі знадобиться: 3 болгарські перці різних кольорів, 1 зелене яблуко, 150 г твердого сиру, 300 г курячого філе, по 4 гілочки петрушки та кропу, по 100 г сметани та майонезу.
Приготування: Відвари куряче філе до готовності. Наріж всі інгредієнти дрібним кубиком і порубай зелень. Змішай сметану і майонез до смаку, і полів салат цією заправкою.
18. Курка зі шпинатом
Ціла курка якраз чудово підходить для всієї родини чи гостей.
Тобі знадобиться: 1 ціла курка, 100 г шпинату, 400 мл 20% вершків, 1 цибулина, по 1 ч.л. сушеного часнику та італійських трав, спеції, оливкова олія.
Приготування: Очисти та розділи курку на шматки. Довільно наріж цибулю та шпинат. Обсмажити курку і цибулю в олії близько 10 хвилин до рум'яності. Влий вершки і додай спеції. Туші все під кришкою близько 20 хвилин – до готовності курки. Додай шпинат, протушкуй ще 2 хвилини і зніми страву з вогню.
19. Салат з макаронами та овочами
Дуже красиво виглядають макарони у вигляді бантиків.
Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 100 г помідорів чері, 150 г броколі, 1 цукіні, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 3 ст.л. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Довільно наріж усі овочі. Замаринуй броколі та цукіні в лимонному соку, оливковій олії та спеціях на 10 хвилин, а потім обсмаж їх на грилі або на сковороді. Змішай салат і полів його маринадом, що залишився.
20. Куряча печінка з яблуками
Незвичайний спосіб приготувати курячу печінку на вечерю.
Тобі знадобиться: 800 г курячої печінки, 120 г цибулі, 2 яблука, 1/2 склянки борошна, по 2 щіпки мускатного горіха та кориці, спеції, 1/2 лимона.
Приготування: Наріж печінку, обваляй її в борошні і обсмаж близько 5 хвилин, помішуючи. Наріж яблука часточками, збризкати їх лимонним соком, посип корицею з мускатним горіхом і обсмаж по 1-2 хвилини з двох сторін на тій же сковороді. Наріж цибулю пір'ям і окремо обсмаж її до золотистості. Додай курячу печінку та яблука, приправ та протушкуй все разом ще 5-7 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua