20 чудових рецептів курячого шніцелю, який тане в роті

Шніцелем називають тонкий шматок м'яса, обсмажений у великій кількості олії. Готувати його можна по-різному, але м'яким і ніжним виходить курячий шницель. Бери на замітку наші 20 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Курячий шницель у пануванні – класичний рецепт
  • 2. Курячий шницель у мигдальному паніруванні
  • 3. Курячий шницель із сиром
  • 4. Курячий шницель у панірувальних сухарях з гострими спеціями
  • 5. Шніцель з курячого філе в духовці
  • 6. Курячий шницель по-міністерськи
  • 7. Рублений шницель із курячого філе
  • 8. Рублений шницель із курки з цибулею та часником
  • 9. Пікантний шницель із курки на сковороді
  • 10. Соковитий шницель із курячого фаршу
  • 11. Курячий шницель із грибною начинкою в духовці
  • 12. Курячий шницель у кетчупі з часником
  • 13. Курячий шницель у паніровці з кукурудзяних пластівців
  • 14. Курячий шницель у паніровці з пармезану та зелені
  • 15. Аргентинський шницель із курячого філе
  • 16. Святковий шницель із курки
  • 17. Курячий шницель у пануванні з кокосової стружки та мигдалю
  • 18. Курячий шницель без паніровки
  • 19. Віденський шницель із курки у духовці
  • 20. Шніцель з курки в горіховому паніровці
  • 1. Курячий шницель у пануванні – класичний рецепт

    Весь процес приготування триватиме приблизно півгодини.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 яйця, 3 ст. борошна, 3 ст. панірувальних сухарів, 50 мл рослинної олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Філе наріж товстими пластинами, загорни в харчову плівку і добре відбий. Яйця злегка збийте з перцем і сіллю. Припили м'ясо борошном, вмочіть у кляр і виваляй у сухарях. Обсмажити курячий шницель на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

    2. Курячий шницель у мигдальному паніруванні

    Вишукана страва для особливих нагод!

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 1 яйце, 2 ст. борошна, 50 г мигдалю, 40 мл рослинної олії, спеції та сіль за смаком.

    Розріж куряче філе так, щоб вийшов великий плоский шматок. Загорни його в харчову плівку і відбий молотком з обох боків. Яйце злегка збий зі спеціями та сіллю. Мигдаль обсмаж на сухій сковороді, а потім подрібніть у блендері. Обваляй м'ясо в борошні, вмочіть в кляр і виваляй в мигдальній крихті. Виклади шницель на розігріту сковорідку з маслом і обсмаж до готовності з обох боків.

    3. Курячий шницель із сиром

    Щоб сир не прилипав до тертки, помістіть його на 30 хвилин у морозилку.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 50 мл рослинної олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Курячі грудки наріж товстими пластинками і добре відбий. Сир натрій на дрібній тертці і змішай з панірувальними сухарями. Яйця трохи збий з меленим перцем і сіллю. Припили м'ясо борошном, вмокни в кляр, а потім виваляй у суміші з сиру та сухарів. Обсмажити курячий шницель на сковороді в розпеченій олії до золотистої скоринки з обох боків.

    4. Курячий шницель у панірувальних сухарях з гострими спеціями

    Готовий шницель подавай з улюбленими соусами на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 яйця, 100 г борошна, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 50 мл рослинної олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. каррі, щіпка куркуми, сіль за смаком.

    Курячі грудки наріж товстими пластинами, загорни в харчову плівку і добре відбий. Яйця злегка збий із сіллю та половиною меленого перцю. Панірувальні сухарі змішай з спеціями, що залишилися. Припили м'ясо борошном, вмочіть у кляр і виваляй у паніровці. Обсмажити курячий шницель у розпеченій олії до золотистої скоринки з обох боків.

    Зараз читають:10 корейських супів, смачніші за які ви ще не їли

    5. Шніцель з курячого філе в духовці

    Дуже зручний та простий рецепт.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 3 яйця, 1 ст. гірчиці, 1 ст. майонезу, 120 г борошна, 150 г панірувальних сухарів, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж пластинками, загорни в харчову плівку і добре відбий. Кожен шматочок змасти сумішшю з гірчиці та майонезу, прибери убік на півгодини. Яйця трохи збий з меленим перцем і сіллю. Сухарі змішай із хмелі-сунелі. Припили м'ясо борошном, вмочіть у кляр і виваляй у паніровці. Виклади на застелений лист і запікайте шницелі 40 хвилин при 180 градусах.

    6. Курячий шницель по-міністерськи

    Знадобиться свіжий білий хліб.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 150 г білого хліба, 2 яйця, 2 ст. молока, 3 ст. борошна, 50 мл рослинної олії, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж товстими пластинками, загорни в харчову плівку і добре відбий молотком. Яйця змішай з молоком, спеціями та сіллю, злегка збий. Хліб наріж соломкою або кубиками та підсуши 10-15 хвилин у духовці. М'ясо припили мукою, обмакни в кляр і виваляй у хлібних сухарях. Обсмажити курячий шницель на розпеченій сковороді з олією по 3-5 хвилин з кожного боку.

    7. Рублений шницель із курячого філе

    У разі відсутності крохмалю, використовуй вдвічі більше борошна.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 яйце, 1 ст. жирної сметани, 1 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 3 ст.л. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Куряче філе наріж кубиками і склади в миску. Всип борошно, крохмаль, мелений перець і сіль, перемішай. Додай яйце, сметану і ще раз добре перемішай. Забери в холодильник на 1:00. Виклади масу великими острівцями на розпечену сковорідку з олією та обсмаж по 3-5 хвилин з кожного боку.

    8. Рублений шницель із курки з цибулею та часником

    Приготуй курячі шницелі на святковий стіл або порадуй сім'ю смачненьким просто так.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 1 ст.л. гірчиці, 1 ст. майонезу, 60 г борошна, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. паприки, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Філе наріж невеликими кубиками. Очисти та подрібни цибулю з часником. Все змішай, присип спеціями, сіллю і борошном, перемішай. Додай яйця, гірчицю, майонез і ще раз добре перемішай. Накрий кришкою та прибери в холодильник на 1 годину. Викладай масу акуратними острівцями на розігріту сковорідку з маслом і обсмажуйте до готовності з обох боків.

    9. Пікантний шницель із курки на сковороді

    Для любителів гострих страв.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 ст.л. гострої аджики, 2 яйця, 80 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, 3 ст.л. рослинної олії, спеції та сіль за смаком.

    Курячу грудку наріж товстими пластинками , відбий і замаринуй в аджику на 2-3 години. Яйця злегка збий зі спеціями та сіллю. Обваляй м'ясо в борошні, вмочіть в кляр і виваляй в панірувальних сухарях. Виклади шницелі на розпечену сковорідку з маслом і обсмаж до готовності з обох боків.

    10. Соковитий шницель із курячого фаршу

    Можна взяти як вже готовий фарш, так і просто перемолоти шматочок курячої грудки.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 2 яйця, 2 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 40 мл рослинної олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. солі.

    Зараз читають:20 яскравих та легких бутербродів на Новий рік 2024

    Фарш змішай з паприкою і половиною солі, гарненько відбий. Яйця злегка збий зі спеціями і сіллю, що залишилася. Сформуй з фаршу плоский коржик, обваляй його в борошні, вмокни в кляр і виваляй в панірувальних сухарях. Обсмажити шницель з курячого фаршу на розігрітій сковороді з олією по 4-5 хвилин з кожного боку.

    11. Курячий шницель із грибною начинкою в духовці

    Рекомендуємо запікати у режимі конвекції.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 150 г грибів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. борошна, 3 ст. панірувальних сухарів, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Гриби та очищену цибулю дрібно наріж і обсмаж на вершковому маслі до готовності. Присип сіллю та спеціями, змішай з пропущеним через прес часником. Яйця злегка збий зі спеціями та сіллю. Куряче філе наріж товстими пластинами, загорни в харчову плівку і добре відбий. Виклади начинку на відбивні та загорни їх конвертиком. Обвалюй у борошні, вмокни в кляр і виваляй у панірувальних сухарях. Виклади курячий шницель з начинкою на застелене деко і запікайте 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Курячий шницель у кетчупі з часником

    Кетчуп можна замінити на томатний соус.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 3 ст. кетчупу, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 3 ст.л. борошна, 3 ст. панірувальних сухарів, 50 мл рослинної олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Кетчуп змішай з пропущеним через прес часником. Курячі грудки наріж пластинами, загорни в харчову плівку і відбий. Замарин м'ясо в кетчупі з часником на 2-3 години. Яйця трохи збий з меленим перцем і сіллю. Кожен шницель припили борошном, вмочіть у кляр, виваляй у паніровці, виклади на розпечену сковороду з маслом і обсмаж до готовності.

    13. Курячий шницель у паніровці з кукурудзяних пластівців

    Не перетримуй шницель на сковороді, інакше м'ясо стане сухим та твердим.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячої грудки, 4 яйця, 200 г несолодких кукурудзяних пластівців, 150 г борошна, 100 мл рослинної олії, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Курячі грудки наріж товстими пластинами і добре відбий молоточком. Розімні кукурудзяні пластівці за допомогою качалки. Злегка збий яйця зі спеціями та сіллю. Припили м'ясо борошном, вмочіть у кляр і виваляй у розфарбованих пластівцях. Обсмажуйте курячий шницель на середньому вогні по 3-5 хвилин з кожного боку.

    14. Курячий шницель у паніровці з пармезану та зелені

    Готовий шницель викладай на паперову серветку, щоб позбавитися зайвої олії.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 яйця, 50 г пармезану, 2 гілочки петрушки, 2 гілочки кропу, 3 ст.л. борошна, 3 ст. панірувальних сухарів, 50 мл рослинної олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Курячі грудки наріж товстими пластинами і відбий з обох боків. Пармезан натрій на тертці, дрібно наріж петрушку і кріп. Змішай сир, зелень та панірувальні сухарі. Яйце злегка збийте з перцем і сіллю. Припили м'ясо борошном, обмакни в кляр, виваляй у паніровці та обсмаж на розпеченій сковороді з маслом до рум'яної скоринки з обох боків.

    15. Аргентинський шницель із курячого філе

    Обов'язково подавай на прогрітій тарілці.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 80 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, 50 мл олії, 1 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленої паприки, сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж пластинками, загорни в харчову плівку і добре відбий. Панірувальні сухарі змішай з меленим перцем і паприкою. Яйця трохи збий з прованськими травами, пропущеним через прес часником і сіллю. Обвалюй м'ясні заготовки в борошні, вмочіть в кляр і виваляй в паніровці. Обсмажуйте курячий шницель у розпеченій олії по 3-4 хвилини з кожного боку.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння

    16. Святковий шницель із курки

    Також до маринаду можна додати трохи подрібненого імбиру.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 4 яйця, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 1 ст.л. гострої гірчиці, 2 ст. вершків, 150 г борошна, 150 г панірувальних сухарів, 100 мл рослинної олії, спеції та сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж товстими пластинками та відбий. Змішай соєвий соус, мед, гірчицю, трохи солі та пропущений через прес часник. Замарин м'ясо в отриманому маринаді на 2-3 години. Яйця злегка збий зі спеціями, вершками та сіллю. Припили шницелі борошном, обмакни в кляр і виваляй у панірувальних сухарях. Виклади на розігріту сковорідку з маслом і обсмаж до золотистої скоринки з обох боків.

    17. Курячий шницель у пануванні з кокосової стружки та мигдалю

    Сміливе поєднання смаків та ароматів!

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 яйця, 1 ст. вершків, 3 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. кокосової стружки, 50 г мигдалю, 3 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж товстими пластинами, загорни в харчову плівку та відбий молоточком. Мигдаль підсуши пару хвилин на сковороді, подрібни і змішай із кокосовою стружкою. Яйце злегка збийте з вершками, меленим перцем і сіллю. Припили м'ясо борошном, вмочіть у кляр і виваляй у паніровці. Обсмажити курячий шницель на розпеченій сковороді з олією по 3-5 хвилин з кожного боку.

    18. Курячий шницель без паніровки

    Ще одна оригінальна версія популярної страви.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 2 яйця, 1 ст.л. сметани, 3 ст. борошна, 3 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Курячі грудки наріж товстими пластинами. Кожну загорни в харчову плівку та відбий. Яйця змішай зі сметаною, перцем і сіллю, і трохи збий. Обваляй м'ясо в борошні, вмочіть в кляр і викладіть на розпечену сковорідку з маслом. Обсмажуйте курячий шницель на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

    19. Віденський шницель із курки у духовці

    Напрочуд ароматно і смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 2 яйця, 2 ст. жирних вершків, 140 г борошна, 200 г панірувальних сухарів, 0,5 ч.л. соди, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. солі.

    Куряче філе наріж товстими пластинами, загорни в харчову плівку і ретельно відбий. Яйця змішай із вершками, спеціями, содою та сіллю, злегка збий. Обваляй м'ясо в муці, вмочіть в кляр і виваляй в паніровці. Виклади шницель на застелене деко і запікайте 40 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    20. Шніцель з курки в горіховому паніровці

    Підійдуть будь-які горіхи, які тобі найбільше подобаються.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 ст. гострої гірчиці, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 3 ст. борошна, 50 г горіхів, 50 мл олії, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Філе наріж товстими пластинками, загорни в харчову плівку і добре відбий. Гірчицю змішай із пропущеним через прес часником. Змасти отриманою сумішшю кожен шматочок м'яса, накрий і прибери в холодильник на 2-3 години. Горіхи обсмажте на сухій сковороді і подрібніть в блендері. Яйця злегка збийте з перцем і сіллю. Обваляй м'ясо в муці, вмочіть в кляр і виваляй в горіховому паніровці. Обсмажити шницель із курки на розпеченій сковороді з олією по 3-4 хвилини з кожного боку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *