15 відмінних рецептів смажених пиріжків на сковороді

Ділимося 15 смачними рецептами смажених пиріжків на сковороді, яких вся сім'я буде в захваті. А щоб вони не були надто жирними, просто викладай готові пиріжки на паперові рушники!

Зміст

  • 1. Смажені пиріжки на кефірі
  • 2. Дріжджові пиріжки на сковороді
  • 3. Смажені пиріжки з капустою
  • 4. Смажені пиріжки з картоплею
  • 5. Тістечка з м'ясом на сковороді
  • 6. Тістечка з яблуками
  • 7. Смажені пиріжки на сметані
  • 8. Смажені пиріжки на молоці
  • 9. Пиріжки з варенням
  • 10. Тістечка з сиром та родзинками
  • 11. Смажені пиріжки з цибулею та яйцем
  • 12. Пиріжки з вишнею
  • 13. Пісні пиріжки з горохом
  • 14. Смажені пиріжки на картопляному відварі
  • 15. Смажені пиріжки з яйцем, сиром та зеленню
  • 1. Смажені пиріжки на кефірі

    Пишні, смачні, а також неймовірно прості у приготуванні і навіть без дріжджів.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 400 г борошна, 250 мл кефіру, 1 яєчний жовток, 2 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 0,3 ч. л. соди.
    Для начинки: 400 г картоплі, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Змішай теплий кефір, цукор, жовток та олію. Додай сухі просіяні інгредієнти, вимішай тісто і залиш його на півгодини. За цей час відвари картоплю, розімни її в пюре з вершковим маслом і спеціями, і додай до неї смажену цибулю.

    Розділи тісто на частини, розтягни їх у коржики і на кожну виклади картопляну начинку. Защипни пиріжки та обсмаж їх на сковороді до рум'яності з двох боків.

    2. Дріжджові пиріжки на сковороді

    Дріжджове тісто для пиріжків готується набагато простіше, ніж здається на перший погляд.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 склянки муки|борошна|, 200 мл води, 200 мл окропу, 2 ч.л. сухих дріжджів, 4 ст.л олії, 1 ст.л. цукру, 1,5 ч. л. солі.
    Для начинки: 1 кг картоплі, 200 г цибулі, 1 морква, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімніть у пюре. Дрібно наріж цибулю та моркву, обсмаж і змішай з картоплею. Приправте начинку. Дріжджі, сіль та цукор розчини у теплій воді, і залиш опару на 10 хвилин. Додай туди масло і потім змішай опару з борошном, що просіює.

    У процесі замішування тесту вили крутий окріп і продовжуй вимішувати. Залиш тісто на 1 годину в теплі, розділи на частини, розтягни їх у коржики і виклади начинку на кожну. Защипни краї, плескати пиріжки і обсмаж їх на сковороді з двох сторін по 5-7 хвилин.

    3. Смажені пиріжки з капустою

    Один із найсмачніших та класичних варіантів начинки для домашніх пиріжків.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 2,5 склянки борошна, 1 склянка молока, 1 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів по 0,5 ч.л. солі та цукру.
    Для начинки: 300 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. томатної пасти, спеції.

    Змішай тепле молоко, дріжджі, сіль і цукор, і залиш на 7 хвилин. Додай олію, а потім просіяне борошно. Замісити тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5 хвилин до м'якості. Додай нашатковану капусту, спеції та томатну пасту, та туши начинку ще 15 хвилин на середньому вогні.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів варення з айви

    Розділи тісто на частини і кожну розтягніть у коржик. Зверху виклади капустяну начинку та защипни краї. Обсмажити пиріжки на сковороді з олією на середньому вогні.

    4. Смажені пиріжки з картоплею

    Дуже ситні і можуть замінити навіть повноцінну основну страву, а не лише перекушування.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 500 мл води, 6 склянок борошна, 1/2 склянки олії, 2 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 0,5 ст. солі.
    Для начинки: 500 г картоплі, 100 г цибулі, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок зелені.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти для тіста і влий туди теплу воду та олію. Ретельно вимішай і залиши тісто на 40 хвилин у теплі. За цей час звари картоплю, розімни її в пюре з вершковим маслом і додай рубану зелень і обсмажену цибулю.

    Розділи тісто на частини і розкатай коржики. Виклади на них картопляну начинку, сформуй пиріжки та обсмаж їх з двох сторін на сковороді до рум'яності.

    5. Тістечка з м'ясом на сковороді

    Фарш не обов'язково обсмажувати окремо – він і так цілком пропечеться.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 450 г муки|борошна|, 250 мл води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 2 ст. олії, по 0,5 ч.л. цукру та солі.
    Для начинки: 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, півпучка зелені, спеції.

    Приготування: Змішай фарш із рубаною цибулею, зеленню та спеціями. Змішай сухі інгредієнти для тесту, влий теплу воду з олією і вимішати всі разом. Залиш тісто в теплі на 1:00.

    Розділи тісто на шматочки, розкатай їх у коржики і на кожну виклади фарш. Защипни краї та сформуй пиріжки. Обсмажити їх на невеликому вогні з двох сторін по 5-7 хвилин.

    6. Тістечка з яблуками

    Яблучну начинку потрібно спочатку підготувати, інакше вона буде недостатньо м'якою.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 480 г борошна, 200 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. олії, 1 ч.л. соди, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.
    Для начинки: 500 г яблук, по 2 ст. цукру, води та лимонного соку, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Збий віночком кефір, яйця та олія. Додай сухі інгредієнти та вимішай тісто. Залиш його на півгодини, поділи на частини і кожну трохи розкатай.

    Наріж яблука дрібним кубиком, додай решту інгредієнтів і протушей і на сковороді 10-12 хвилин. Дай начинці охолонути, виклади її на тісто, сформуй пиріжки та обсмаж їх на сковороді до рум'яності з двох боків.

    7. Смажені пиріжки на сметані

    Змітане тісто з легкою кислинкою особливо добре підходить для солодких пиріжків.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 350 г борошна, 200 г сметани, 1 яйце, 1 ст. олії, по 1 ч.л. цукру та солі, 0,3 ч.л. соди.
    Для начинки: 200 г густого домашнього варення.

    Збий міксером сметану з яйцем. Додай олію та перемішай. Додайте сухі інгредієнти, вимішайте тісто і залиште його на півгодини під плівкою. Розділи тісто на частини, кожну розкатай, виклади зверху трохи варення і сформуй пиріжки. Обсмажити їх на сковороді з двох боків до рум'яності.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    8. Смажені пиріжки на молоці

    А щоб зробити пиріжки оригінальнішими, приготуємо їх з начинкою з гарбуза.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 800 г борошна, 300 мл молока, 30 г свіжих дріжджів, 70 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.
    Для начинки: 600 г гарбуза, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз, запікати його до м'якості і розімніть у пюре зі спеціями до смаку. У половині теплого молока розчини дріжджі, цукор, сіль та ложку борошна. Залиш масу на 10 хвилин і додай ще половину борошна. Потім додай молоко, яйце і м'яке вершкове масло, що залишилося, а після цього введи решту борошна, ретельно вимішай і залиш на 20 хвилин.

    Розділи тісто на шматочки, розтягни кожен шматочок у коржик, виклади зверху гарбузове пюре, сформуй пиріжки і обсмаж їх до рум'яності з двох сторін на середньому вогні.

    9. Пиріжки з варенням

    Важливо, щоб варення було досить густим, а все інше – вже деталі.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 200 мл води, 400 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. рослинного масла.
    Для начинки: 250 г густого варення.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тесту, влий туди воду з маслом і ретельно все вимішати. Залиш тісто в теплі на півгодини, розділи на шматочки і розкатай. На кожен шматочок виклади варення, сформуй пиріжки та обсмаж з двох боків до рум'яності на сковороді.

    10. Тістечка з сиром та родзинками

    А якщо хочеш, щоб пиріжки були несолодкими і ситнішими, то замість родзинок додай 1-2 варених яйця в сир.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 120 мл молока, 250 г муки|борошна|, 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 0,3 ч. л. солі, 1 ст. рослинного масла.
    Для начинки: 200 г сиру, 30 г родзинок.

    Розведи в теплому молоці дріжджі, сіль і цукор, і залиш на 5 хвилин. Додай яйце і масло, а потім – борошно, що просіює. Вимішайте тісто і залиште його на 40 хвилин у теплі. Змішай сир із ізюмом та добавками до смаку. Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку, сформуй пиріжки та обсмаж з двох сторін приблизно по 5 хвилин.

    11. Смажені пиріжки з цибулею та яйцем

    Все як у дитинстві у коханої бабусі. Ще й із неймовірно простих продуктів, які завжди є під рукою.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 300 г борошна, 1 яйце, 140 мл молока, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі.
    Для начинки: 3 яйця, 50 г зеленої цибулі.

    Розведи дріжджі та цукор у теплому молоці. Залиш на 5-7 хвилин, а потім додай яйце та розтоплене масло. Перемішати і додати борошно із сіллю. Вимішайте тісто і залиште його в теплі на 40 хвилин. Відвари яйця круто і дрібно порубай їх із зеленою цибулею. Розділи тісто на частини, розкатай кожну, виклади начинки, сформуй пиріжки і обсмаж їх з двох боків до рум'яності.

    Зараз читають:20 способів смачно приготувати фаршировану курку

    12. Пиріжки з вишнею

    Для рецепту підійде свіжа чи розморожена вишня без кісточок.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 1/2 склянки кефіру, 2 склянки борошна, 1 яйце, по 1 щіпці соди та солі, 0,5 ст.л. цукру.
    Для начинки: 200 г вишні, 100 г цукру, 1 ст. крохмалю.

    Трохи підігрій кефір і змішай усі інгредієнти для тесту. Ретельно вимішати масу, залиш на 15 хвилин, а потім розділи на шматочки і розкатай. Змішай вишню з крохмалем та виклади начинку на тісто. Присип цукром, сформуй пиріжки та обсмаж на середньому вогні по 5-7 хвилин на кожну сторону.

    13. Пісні пиріжки з горохом

    Ідеальний пісний та вегетаріанський рецепт пиріжків, коли хочеться чогось незвичайного.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 250 мл води, 40 мл олії, 7 г сухих дріжджів, 1 ст.л. цукру.
    Для начинки: 1 склянка гороху, 2 цибулини.

    Приготування: Замочіть горох на ніч і відваріть його до консистенції пюре. Подрібни цибулю, обсмаж до золотистості і змішай із горохом. Приправ начинку за бажанням.

    Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду з олією, вимішай тісто і залиши його в теплі на 1 годину. Розділи його на шматочки, розкатай і виклади начинку. Сформуй пиріжки та обсмаж із двох сторін до золотистості.

    14. Смажені пиріжки на картопляному відварі

    Ще одна оригінальна основа для приготування тіста на пиріжки – картопляний відвар!

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 4 склянки муки|борошна|, 360 мл картопляного відвару, 1 ст.л. сухих дріжджів, 1,5 ч. л. солі, 3 ст. цукру, 4 ст. рослинного масла.
    Для начинки: 1 кг картоплі, 2 цибулини, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності, розімни в пюре і змішай зі смаженою подрібненою цибулею. Змішай всі сухі інгредієнти для тесту та влий теплий картопляний відвар з олією. Вимішати тісто, залиш його на 1 годину в теплі, розділи на частини і кожну розкатай. Виклади зверху начинку, сформуй пиріжки та обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.

    15. Смажені пиріжки з яйцем, сиром та зеленню

    Вибирай сир із яскравим смаком: наприклад, бринзу чи копчений сулугуні.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 склянки борошна, 1/2 склянки олії, 1,5 склянки води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 2,5 ст. цукру.
    Для начинки: 200 г сиру, 2 яйця, 1 пучок зелені.

    Змішай сухі інгредієнти для тіста. Влий теплу воду та масло, вимішай масу і залиш у теплі на півгодини. Відвари яйця круто, натріть їх на тертці разом із сиром і додай рубану зелень. Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку, сформуй пиріжки та обсмаж їх з двох сторін на сковороді.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *