У сучасному світі є безліч способів харчуватися смачно та корисно. Один із них – це запікати рибу в аерогрилі. Так вона завжди буде соковитою та ніжною, рівномірно пропечеться і красиво зарум'яниться. Бери на замітку наші 15 простих рецептів!
Зміст
1. Біла риба в аерогрилі
Хек, мінтай, тріска – вибирай будь-яку, але обов'язково у вигляді тушки.
Тобі знадобиться: 2 тушки риби, 1 цибулина, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. рослинної олії, 4 зубчики часнику, хмелі-сунелі, спеції.
Приготування: Очисти і випотрошіть рибу, наріж її на порційні шматки і змішай з нарізаною кільцями цибулею. Окремо змішай соєвий соус, олію, подрібнений часник та спеції. Залий рибу маринадом і залиши її в холодильнику на півгодини. Після чого запікайте шматочки 25 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.
2. Стейки червоної риби в аерогрилі
Горбуша, форель і сьомга просто дивовижно виходять за цим рецептом.
Тобі знадобиться: 6 стейків червоної риби, 1 лимон, 2 ст. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, прованські трави.
Приготування: Збризкайте стейки лимонним соком і оливковою олією. Посолити, поперчити і посипати їх прованськими травами. Запікайте рибу 15-20 хвилин на решітці аерогрилю при 205-235 градусах. Перевіряй їхню готовність у процесі.
3. Риба зі сметаною в аерогрилі
Ніжне рибне філе, яке ховається під рум'яною скоринкою.
Тобі знадобиться: 2 філе тріски або іншої білої риби, 1 цибуля-порей, 150 г сметани, 80 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Філе риби приправ на смак, виклади в чашу аерогрилю і посип дрібно нарізаною цибулею-пореєм. Змасти шматочки сметаною, посип тертим сиром і запікайте 20 хвилин в аерогрилі при 180 градусах.
Зараз читають:15 рецептів фаршированих крабових паличок, які здивують сім'ю та гостей
4. Риба з картоплею в аерогрилі
Відмінне рішення – приготувати рибу відразу разом із гарніром.
Тобі знадобиться: 2 тушки риби, 300 г картоплі, 1/2 цибулини, 1 пучок зелені, 20 г волоських горіхів, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж картоплю невеликими шматочками, а цибуля тонкими кільцями. Змішай все це з рубаними горіхами, зеленню, олією, соєвим соусом та спеціями. Розклади гарнір на 2 шматочки фольги.
Випотроши, вимий і приправ рибу, виклади її зверху на картоплю. Також можеш додати трохи зелені чи лимон у черевця. Заверни конвертики з фольги та запікай рибу 25 хвилин в аерогрилі при 235 градусах.
5. Риба в паніровці в аерогрилі
Подавай її з улюбленим соусом, наприклад – з йогурту та зелені.
Тобі знадобиться: 500 г філе білої риби, 2-3 ст. кукурудзяного борошна або панірувальних сухарів, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж рибу на шматки, як на рибні палички. Змішай борошно або панірувальні сухарі, спеції та трави. Ретельно обваляй рибу в паніровці з усіх боків і запікай 10-12 хвилин в аерогрилі при 220-235 градусах.
6. Риба з овочами в аерогрилі
Для більш дієтичної версії – заміни майонез сумішшю йогурту та зернистої гірчиці.
Тобі знадобиться: 600 г філе білої риби, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 30 г майонезу, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж рибне філе на порційні шматки, приправ та виклади їх у чашу аерогрилю. Зверху додай тонко нарізану цибулю, терту моркву та кружечки помідорів. Змасти все майонезом і посип тертим сиром. Запікайте рибу 15-20 хвилин при 220 градусах.
7. Камбала в аерогрилі
Камбала з яскравим пряним смаком та ароматом.
Тобі знадобиться: 1 очищена камбала, 1,5 ст. соєвого соусу, 0,5 ст.л. лимонного соку, 0,5 ст. оливкової олії, 0,5 ст.л. копченої паприки, 0,5 ч. л. соусу Шрирач, сіль, мелений червоний перець.
Натрі очищену камбалу оливковою олією, сіллю , меленим перцем і паприкою. Змішай соєвий соус, Шрирач і лимонний сік, і теж натрій їм камбалу. Залиш рибу маринуватися на 15-30 хвилин, а потім запікайте 15-17 хвилин в аерогрилі при 180 градусах на середній швидкості.
Зараз читають:15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму
8. Стейки горбуші в аерогрилі
Горбуша трохи дешевша за інші види червоної риби, але не менш смачна.
Тобі знадобиться: 300 г стейків горбуші, 1 ч.л. соєвого соусу, 0,5 ст.л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Змішай масло, соєвий соус, подрібнений часник, сіль та спеції. Натрій стейки горбуші цим маринадом і відправ їх в холодильник на півгодини. Запікай рибу 20 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.
9. Запечена скумбрія в аерогрилі
Скумбрія – сама по собі жирна риба, тому вона завжди виходить особливо м'якою.
Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 4 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. паприки, 2 ч. л. орегано, 1 ч.л. коріандр, сіль, куркума, мелений чорний перець.
Розроби скумбрію на філе і зроби неглибокі надрізи на шкірі . Змішай соєвий соус, олію та всі спеції. Ретельно змасти рибу з двох боків цим маринадом і запікайте в чаші аерогрилю 12 хвилин при 200 градусах. Щоб чаша легше відмивалася, можна застелити пергаментом.
10. Риба з майонезом в аерогрилі
Найкраще для цього рецепту підійде короп, карась чи сазан.
Тобі знадобиться: 3 тушки риби, 200 г майонезу, 3 цибулини, спеції.
Приготування: Випотроши і очисти рибу. Ретельно натріть тушки зовні і всередині майонезом зі спеціями. Нафаршируй їх подрібненою цибулею та загорни у фольгу, кожну – в окремий лист. Готуйте рибу 30-40 хвилин в аерогрилі при 260 градусах на високій швидкості вентилятора.
11. Шашлички з форелі в аерогрилі
Чим менше шматочки риби, тим швидше вони запікаються.
Тобі знадобиться: 2 філе форелі, 1/2 лимона, спеції.
Приготування: Наріж філе форелі порційними шматочками і замарин їх у лимонному соку зі спеціями. Нанижіть на шампури або вмочені у воді шпажки. Виклади шашлички з риби на середню решітку аерогрилю і запікай 20 хвилин при 205 градусах.
12. Риба із замороженою сумішшю в аерогрилі
Це можуть бути будь-які заморожені овочі, які тобі подобаються.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з нектаринів на зиму
Тобі знадобиться: 600 г філе білої риби, 1 цибулина, 1 пачка заморожених овочів, 150 г твердого сиру, 1/2 лимона, 20 г майонезу, сіль, спеції.
Приготування: Наріжте рибу на порційні шматки і змішайте з лимонним соком і спеціями. Виклади нарізану кільцями цибулю в чашу аерогрилю, а на неї виклади шматки риби. Зверху засип заморожені овочі, злегка змасти їх майонезом і посип тертим сиром. Запікайте страву 20 хвилин при 220 градусах і потім ще 5 хвилин при 200 градусах.
13. Копчена скумбрія в аерогрилі
Завдяки рідкому диму – копчену рибу можна приготувати навіть самостійно.
Тобі знадобиться: 3 тушки скумбрії, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. олії, 1 ч.л. рідкого диму, сіль|соль|.
Приготування риби, натрій її сіллю, збризкати лимонним соком і залиши на півгодини. Виклади тріску в аерогриль, встанови ґрати та додай змащену рідким димом рибу. Готуй скумбрію 25 хвилин при 180 градусах на низькій швидкості, після чого змасти її олією і готуй ще 5 хвилин.
14. Риба в гірчичному маринаді в аерогрилі
Навіть найпростіший мінтай виходить дуже незвичайним.
Тобі знадобиться: 600 г порційних шматочків риби, 100 мл соєвого соусу, 4 ст. цедри лимона, 2 ч. л. гірчиці, 2 ч. л. оливкової олії, 4 ст.л. кунжуту.
Змішай соєвий соус, гірчицю , лимонну цедру і кунжут. Замарин шматочки риби і відправ їх на півгодини в холодильник. Потім виклади рибу на середню решітку аерогрилю та запікай 15 хвилин при 235 градусах на середній швидкості.
15. Рибні котлети в аерогрилі
Приготувати рибу в аерогрилі можна не лише шматочками, а й у такому вигляді.
Тобі знадобиться: 500 г рибного фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 3 ст. манки, спеції, зелень, панірувальні сухарі.
Приготування: Натрій цибулю на тертці. Змішай рибний фарш, цибулю, яйце, спеції, рубану зелень та манку. Відправ фарш в холодильник на півгодини. Після чого сформуй і обваляй котлети в паніровці, і запікайте 30 хвилин в аерогрилі при 200 градусах. Переверни їх один раз у процесі приготування.
Джерело: dietcenter.com.ua