Якщо хочеться смачних домашніх котлет, але без смаження – у нас є для тебе чудове рішення! Котлети на деку в духовці виходять особливо соковитими та ніжними. Ідеальне доповнення до пюре, гречки або будь-якого іншого гарніру. Ділимося 15 простими рецептами приготування!
Зміст
1. Котлети з картоплею на деку в духовці
Справжній кулінарний шедевр – тануть у роті та готуються елементарно!
Тобі знадобиться: 500 г м'яса, 1 яйце, 1 картоплина, 1 цибулина, 25 г зелені, олія, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти м'ясо, овочі та зелень через м'ясорубку. Додай інші інгредієнти, ретельно вимішай і відбий фарш, що вийшов. Вологими руками сформуй котлети, виклади їх на змащений лист і запікай 10 хвилин у духовці при 200 градусах, а потім ще 20 хвилин при 180 градусах.
2. Котлети з хлібом на деку в духовці
Один із класичних рецептів, перед яким ніхто не встоїть.
Тобі знадобиться: 800 г м'ясного або рибного фаршу, 2 яйця, 100 г білого хліба, 2 цибулини, панірувальні сухарі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Розмочіть хліб у молоці або воді і злегка відіжміть. Натріть цибулю на тертці і ретельно змішай все з фаршем, хлібом, яйцями та спеціями до смаку. Сформуй котлети, а потім обваляй їх у панірувальних сухарях. Збризкати маслом, запікати 30 хвилин на деку в духовці при 200 градусах, але переверни на інший бік через 15 хвилин.
3. Курячі котлети на деку в духовці
Можна використовувати фарш із грудки або філе стегна, або навіть індичку.
Тобі знадобиться: 800 г курячого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1/3 склянки манки, олія, сіль, спеції.
Зараз читають:Меню на Новий рік 2024 – найкращі рецепти страв, що приготувати на новорічний стіл 2024
Змішай курячий фарш, яйце і манку, і залиш на 15 хвилин. Додай подрібнену цибулю, часник та спеції за смаком. Добре вимішай фарш і додай трохи води, якщо потрібно. Вологими руками сформуй котлети, виклади їх на змащене маслом деко і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 200 градусах. Переверни у процесі.
4. Рибні котлети на деку в духовці
Чудовий ПП-рецепт котлет із двох видів рибного філе.
Тобі знадобиться: 350 г філе білої риби, 250 г філе червоної риби, 1 яйце, 2 ст. томатної пасти, 10 г зелені, олія, сіль, спеції.
Пропусти рибу через м'ясорубку або подрібни її в блендері. Дрібно нарубай зелень і змішай все разом з яйцем, томатною пастою та спеціями. Якщо фарш вийшов занадто рідким, тоді додай трохи манки чи борошна. Вологими руками сформуй котлети, виклади на змащене маслом деко і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Котлети з грибами та сиром на деку в духовці
Можеш не додавати шинку – вона тут для яскравішого смаку.
Тобі знадобиться: 1 кг м'ясного фаршу, 2 яйця, 200 г білого хліба, 2 цибулини, 4 крупні печериці, 100 г твердого або плавленого сиру, 100 г шинки, зелень, олія, сіль, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж гриби з цибулею та шинкою. Дай начинці охолонути, змішай її з|із| тертим сиром і рубаною зеленню, і приправ за смаком.
Розмочіть хліб у воді або молоці, змішайте разом фарш, хліб, яйця та спеції. Сформуй м'ясні коржики, виклади на них грибну начинку та защипни котлети. За бажанням – обваляй все в борошні або панірувальних сухарях. Запікайте котлети 30 хвилин у духовці при 180-200 градусах.
6. Котлети з капустою на деку в духовці
Ще один рецепт максимально соковитих котлет, які неможливо пересушити.
Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 100 г капусти, 1 цибулина, 2 ст. борошна, часник, зелень, олія, сіль, спеції.
Натрій цибулю, часник і капусту на великій тертці, злегка відіжми і змішай з фаршем і яйцем. Додай подрібнену зелень та трохи борошна для зручної консистенції фаршу. Сформуй і обваляй котлети в борошні, що залишилося, і запікай 30 хвилин на змащеному маслом деку при 190 градусах. Переверни у процесі.
7. ПП-котлети з вівсяними пластівцями на деку в духовці
Рекомендуємо додати до фаршу трохи ароматних трав.
Зараз читають:20 рецептів з протеїном, які урізноманітнять звичний раціон
Тобі знадобиться: 1 кг курячого фаршу, 2 яйця, 100 г вівсяних пластівців, 150 мл молока, 2 цибулини, олія, сіль, спеції.
Залий вівсянку молоком і залиш на півгодини . Подрібни цибулю і ретельно змішай все з курячим фаршем та яйцями. Приправ та відби фарш, сформуй котлети і виклади їх на змащений лист. Запікай 25-30 хвилин у духовці при 190 градусах.
8. Котлети з індички з кабачком на деку в духовці
Справжній порятунок для тих, хто любить соковиті котлети, але не любить цибулю.
Тобі знадобиться: 1 кг фаршу індички, 2 невеликі кабачки, 2 яйця, 4 ст.л. манки, 2 ст.л. розтопленого вершкового масла|мастила|, рослинна олія, сіль|соль|, спеції.
Приготування: Натрій і відіжми кабачки від зайвої вологи. Змішай фарш індички, кабачки, яйця, манку, вершкове масло, сіль та спеції за смаком. Кількість манки залежатиме від консистенції фаршу, що вийшов. Залиш його на 20 хвилин, а потім знову виміси і сформуй котлети. Виклади їх на змащене рослинним маслом деко і запікайте 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Котлети з сиром на деку в духовці
Підійде сир будь-якої жирності, але жирніший – буде соковитіше.
Тобі знадобиться: 2 курячих філе, 2 яйця, 200 г сиру, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 200 г борошна, олія, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти куряче філе, цибулю та часник через м'ясорубку, а потім змішай все з сиром, яйцями та спеціями до смаку. Вологими руками сформуй котлети, обваляй їх у борошні і виклади на змащений лист. Запікай 30 хвилин у духовці при 190 градусах, а через 20 хвилин – переверни котлети.
10. Котлети з брокколі на деку в духовці
Пісні котлети, які захочеться готувати знову та знову!
Тобі знадобиться: 600 г броколі, 2 яйця, 2 цибулини, 4 ст. манки, 3 ст. борошна, олія, сіль, спеції.
Приготування: Нашаткуй брокколі і цибулю так дрібно, як тільки зможеш. Додай решту інгредієнтів і ретельно вимішай капустяний фарш. Сформуй невеликі котлетки і запікай їх на змащеній деко 20-30 хвилин в духовці при 200 градусах.
11. Котлети з тріски на деку в духовці
Інша біла риба теж підійде, тріска – лише один із варіантів.
Тобі знадобиться: 800 г філе тріски, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, панірувальні сухарі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Приготуй фарш з філе тріски і змішай його з розм'якшеним вершковим маслом, яйцем, спеціями та борошном. Злегка відбий заготовку, сформуй котлети і обваляй їх у панірувальних сухарях. Виклади все на змащений лист і запікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 легких салатів з перепелиними яйцями
12. Пісні котлети з нуту на деку в духовці
Нічим не гірше за класичні і напевно сподобаються навіть м'ясоїдам!
Тобі знадобиться: 1,5 склянки нуту, 1 морква, 1 цибулина, панірувальні сухарі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Замочіть нут на ніч, а після чого промий і відвар його до м'якості. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до готовності. Відправ все в блендер і збий до однорідності, підливаючи відвар від нуту для потрібної консистенції фаршу. Приправ, сформуй котлети і обваляй їх у панірувальних сухарях. Запікай 15-20 хвилин на деку в духовці при 180 градусах.
13. Котлети з гречки на деку в духовці
Легкі та соковиті котлети з улюбленої крупи.
Тобі знадобиться: 300 г гречки, 2 яйця, 2 цибулини, 2 ст. борошна, олія, сіль, спеції.
Приготування: Відвари гречку, дрібно наріж і обсмаж цибулю, і ретельно змішай все з борошном та спеціями. Сформуй і виклади котлети на змащене маслом лист. Запікайте їх 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Котлети з консервованого тунця на деку в духовці
Хто сказав, що не можна приготувати апетитні котлетки із рибних консервів?
Тобі знадобиться: 3 банки консервованого тунця, 100 г моркви, 100 г селери, 50 г цибулі, 5 яєць, 300 г нежирного майонезу, 100 г панірувальних сухарів, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, моркву та селеру, і обсмаж їх до м'якості. Приправ, остуди та виделкою разомни все це разом із консервованим тунцем. Віночком зби яйця з майонезом, з'єднай обидві маси і додай панірувальні сухарі.
Перемішай фарш, залиши його на 20 хвилин у холодильнику і потім сформуй котлети, можеш додатково обваляти їх у сухарях. Збризкайте маслом і запікайте 20 хвилин у духовці при 190 градусах.
15. Котлети з курки та яловичини на деку в духовці
Швидко готуються та просто неймовірні на смак!
Тобі знадобиться: 400 г яловичого фаршу, 200 г курячого філе, 2 яйця, 2 цибулини, 25 г зелені, 2 ст. висівки, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни куряче філе з цибулею та зеленню в блендері, а потім змішай їх з яловичим фаршем, яйцями та висівками. Приправте заготовку, сформуйте котлети і запікайте їх 40 хвилин на деку в духовці при 180 градусах. Переверни у процесі.
Джерело: dietcenter.com.ua