З яєць готують величезну кількість страв та закусок. І сьогодні ми хочемо познайомити тебе з ще одним цікавим варіантом, який готується буквально за лічені хвилини – це паштет з яєць. Потім його можна намазати на хліб, тости чи грінки та подавати до столу. Ідеально підходить як для кожного дня, так і для свята!
Зміст
1. Паштет із яєць з цибулею
Якщо хочеш надати намазці апетитний відтінок, тоді додай трохи куркуми.
Тобі знадобиться: 5 яєць, 150 г цибулі, 30 мл олії, 150 г майонезу, спеції.
Приготування: Дрібно нарубай цибулю і потім приблизно 2/3 цибулі обсмажити в олії до золотистості. Відварити яйця і дай усім інгредієнтами охолонути. Відправ все в блендер і перебий до однорідності.
2. Паштет із яєць з морквою
Наприкінці можна втрутити в паштет трохи рубаної зелені для аромату.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю і моркву, обсмаж їх пару хвилин, влий 2 ложки води і протушкуй ще 10 хвилин, помішуючи. Відвари яйця круто. Подрібни все блендером до однорідності і приправ паштет до смаку.
Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя
3. Паштет з яєць та волоських горіхів
Зовсім нежирна та водночас досить ситна намазка на кожен день.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 г цибулі, 50 г волоських горіхів, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до рум'яності. Відварити яйця круто і підсуши горіхи на сухій сковороді. Подрібни паштет блендером і приправ.
4. Паштет з яєць по-угорськи
Дуже смачний та ароматний, він точно нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 г цибулі, 50 г волоських горіхів, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. олії, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.
Яйця відвари круто і довільно наріж. Наріж цибулю пір'ям і обсмаж його до золотистості на суміші двох олій. Подрібни горіхи та часник, і збий усі інгредієнти у блендері. Приправ та подавай яєчний паштет з бутербродами.
5. Паштет із яєць із плавленим сиром
Одна з класичних намазок, яку багато хто знає з дитинства. Але із сюрпризом!
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1 морква, 50 г плавленого сиру, 2 зубчики часнику, 1 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Відварити яйця та моркву до готовності окремо один від одного. Натріть їх на тертці або збий у блендері з плавленим сиром і часником. Додай до паштету майонез та спеції за смаком.
6. Паштет із яєць із сиром
Сир краще брати м'який та жирний.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г цибулі, 10 г волоських горіхів, 30 г сиру, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто, а цибуля – наріж і обсмаж до рум'яності. Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму
7. Паштет з яєць із сиром та сметаною
Його можна зробити більш пікантним, додавши ложку соєвого соусу.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 20 г твердого сиру, 2 ст. сметани, 2 зубчики часнику, 3 гілочки зелені.
Приготування: Відвари яйце і натрій його на дрібній тертці з сиром. Подрібни часник та зелень, додай сметану та перемішай паштет.
8. Паштет із яєць зі шпротами
Намазка для тарталеток та бутербродів на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 банка шпрот, 100 г плавленого сиру, 15 г кропу, спеції, 3 ст. майонезу.
Приготування: Відвари і довільно наріж яйця. Подрібни кріп, наріж плавлений сир і видали хвостики у шпрот. Збий усі інгредієнти у блендері.
9. Паштет з яєць та тунця
Якщо замінити майонез на йогурт чи сметану – вийде цілком дієтична закуска.
Тобі знадобиться: 180 г консервованого тунця, 5 яєць, 1 плавлений сир, 2 ст. майонезу, спеції, 1 пучок зелені.
Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці з плавленим сиром. Розімніть тунець виделкою, подрібни зелень і змішай усі інгредієнти для паштету.
10. Паштет з яєць та квасолі
Рекомендуємо заздалегідь замочити квасолю на ніч, щоб вона швидше зварилася.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки білої квасолі, 3 яйця, 150 г цибулі, 1 склянка волоських горіхів, спеції.
Приготування: Відвари квасолю та яйця до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю до рум'яності. Нарубай горіхи і зби всі інгредієнти разом у блендері.
11. Паштет із яєць із вершковим маслом
Особливий аромат паштету може надати копчена паприка.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, 2 пера зеленої цибулі, 1 ч.л. паприки, спеції.
Зараз читають:Низькокалорійна вечеря: 15 незрівнянних рецептів страв
Приготування: Відвари яйця до готовності, а цибуля – подрібни і обсмаж до золотистості. Додай зелену цибулю до звичайної та обсмаж ще 1 хвилину. Дістань вершкове масло заздалегідь, щоб воно підтало. Перебий усі інгредієнти у блендері.
12. Паштет із яєць із буряком
Гренки з цим паштетом точно неможливо не помітити – він такий яскравий.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 3 буряки, 120 г плавленого сиру, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Відвари або запікання буряка в духовці до м'якості. Відварити яйця круто. Збий у блендері всі інгредієнти для паштету до однорідності.
13. Паштет із яєць з крабовими паличками
Готується практично моментально – достатньо лише дочекатися, поки зваряться яйця.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 180 г крабових паличок, 1 зубчик часнику, 2 ст. сметани або майонезу.
Приготування: Відвари яйця круто і натріть їх з крабовими паличками і часником на дрібній тертці або перебий блендером. Додай майонез та спеції за смаком.
14. Паштет з яєць та авокадо
Для легкого і незвичайного післясмаку додай ложку соку лимона або лайма.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 3 яйця, 2 ст. майонезу або йогурту, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто і довільно їх наріж, очисти авокадо. Подрібніть всі інгредієнти для намазки в блендері.
15. Паштет з яєць та печінки тріски
Жменя зелені зробить намазку ще яскравішою та оригінальнішою.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 банка печінки тріски, 100 г плавленого сиру.
Яйця відвари круто і натрій на дрібній тертці з сиром. Виделкою розімни печінку тріски і перемішай все разом або перебий у блендері.
Джерело: dietcenter.com.ua