15 шикарних рецептів котлет із мінтаю

Котлети з мінтаю – ситні, апетитні та дуже прості у приготуванні. А ще вони досить доступні, бо мінтай – один із найпоширеніших видів риби. Приготувати такі котлети можна у різний спосіб, і ми вже зібрали для тебе 15 відмінних рецептів!

Зміст

  • 1. Котлети з мінтаю на сковороді
  • 2. Котлети з мінтаю в духовці
  • 3. Котлети з мінтаю з манкою
  • 4. Котлети з мінтаю із салом
  • 5. Котлети з мінтаю з хлібом та зеленню
  • 6. Котлети з мінтаю з вівсяними пластівцями
  • 7. Котлети з мінтаю на пару
  • 8. Котлети з мінтаю з картоплею
  • 9. Котлети з мінтаю з кабачком
  • 10. Котлети з мінтаю з морквою та цибулею
  • 11. Котлети з мінтаю з рисом
  • 12. Котлети з мінтаю з сиром
  • 13. Котлети з мінтаю з сиром
  • 14. Пісні котлети з мінтаю
  • 15. Котлети з мінтаю з капустою
  • 1. Котлети з мінтаю на сковороді

    Мінімум інгредієнтів, і такі котлети смажаться буквально нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 1 цибулина, 1 яйце, 1-2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Пропусти мінтаю та цибулю через м'ясорубку. Змішай з яйцем, додай муку|борошно| по консистенції, приправ і сформуй невеликі котлети. Обсмажити їх на сковороді на середньому вогні з двох боків до рум'яності.

    2. Котлети з мінтаю в духовці

    Духовка дає рум'яну скоринку і дозволяє обійтися без олії для смаження.

    Тобі знадобиться: 450 г філе мінтаю, 30 мл молока, 35 г білого хліба, 1 яйце, 50 г манки, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Розмочіть хліб у молоці і пропустіть його з мінтаєм через м'ясорубку. Потім змішай фарш з яйцем, спеціями та розтопленим вершковим маслом. Сформуй котлети, обваляй їх у манці та запікайте на пергаменті близько 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Котлети з мінтаю з манкою

    Манка надає котлетам приємної текстури – зовсім не такої, як борошно або хліб.

    Тобі знадобиться: 350 г філе мінтаю, 80 г цибулі, 50 мл молока, 1 яйце, 50 г манки, спеції.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів

    Приготування: Подрібни мінтаю і цибулю в блендері, змішай всі інгредієнти і залиш фарш на 1 годину в холодильнику. Викладай котлети на сковорідку ложкою і смаж їх з двох боків до рум'яності.

    4. Котлети з мінтаю із салом

    Дуже ніжні, соковиті та смачні рибні котлети.

    Тобі знадобиться: 700 г філе мінтаю, 100 г сала, 2 скибочки білого хліба, 1 цибулина, спеції, панірувальні сухарі.

    Приготування: Пропусти мінтай, сало, цибулю та заздалегідь розмочений хліб через м'ясорубку. Вимішай фарш, приправ за смаком, сформуй котлети і обваляй у сухарях. Жар їх із двох сторін на середньому вогні до рум'яності.

    5. Котлети з мінтаю з хлібом та зеленню

    Фарш з хлібом виходить одноріднішим, і тоді котлети зручно формувати.

    Тобі знадобиться: 150 г білого хліба, 120 мл молока, 700 г філе мінтаю, 6 гілочок кропу, 1 цибулина, 1 яйце, спеції, 5 ст.л. муки|борошна|, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Замочіть хліб у молоці і відіжміть зайве. Потім пропусти розмочений хліб, цибулю та мінт через м'ясорубку. Додай у фарш яйце, рубаний кріп, спеції та пару ложок борошна за потребою. Сформуй котлети, обваляй їх у суміші борошна та крохмалю, і обсмаж на сковороді по 3-5 хвилин із двох сторін на середньому вогні.

    6. Котлети з мінтаю з вівсяними пластівцями

    Оригінальний рецепт котлет з мінтаю для любителів спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 100 мл вершків, 2 ст.л. вівсяних пластівців, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Замочи вівсяні пластівці у вершках на 15 хвилин. Пропусти мінтай через м'ясорубку, дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і змішай усі разом із яйцем та спеціями. Сформуй котлети, присип їх борошном і смажу на сковороді до рум'яності з двох боків.

    7. Котлети з мінтаю на пару

    Ці дієтичні парові котлети точно сподобаються тим, хто стежить харчування.

    Тобі знадобиться: 600 г філе мінтаю, 150 г цибулі, 100 г панірувальних сухарів, 30 г вівсяних пластівців, 1 яйце, 80 мл вершків, спеції.

    Приготування: Подрібни філе мінтаю та цибулю у фарш будь-яким доступним способом. Ретельно вимішати цей фарш з яйцем, вершками, вівсяними пластівцями та спеціями. Сформуй котлети, обваляй їх у паніровці та готуй на пару близько 20 хвилин.

    Зараз читають:15 швидких рецептів пастили з вишні

    8. Котлети з мінтаю з картоплею

    У картоплі міститься багато крохмалю, тому вона стане чудовим сполучним для фаршу.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 2 картоплини, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Пропусти мінтаю, картоплю та цибулю через м'ясорубку. Додай решту інгредієнтів і ретельно вимішай фарш. Сформуй котлети, запануй їх у борошні та обсмаж з двох сторін до рум'яності.

    9. Котлети з мінтаю з кабачком

    Кабачок робить будь-який фарш соковитішим, ніжнішим і повітрянішим.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе мінтаю, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. манки, спеції, панірувальні сухарі.

    Приготування: Подрібни філе мінтаю та цибулю у фарш. Натрій кабачок, відіжми його від зайвого соку і додай туди ж. Додай яйце, часник, спеції та манку, вимішай і залиш фарш настоятися на 20 хвилин. Сформуй котлети, запануй їх у сухарях та смажу з двох боків на сковороді до рум'яності.

    10. Котлети з мінтаю з морквою та цибулею

    Один із класичних варіантів, з яким неможливо помилитися.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе мінтаю, 1 цибулина, 1 морква, 2 яйця, 20 г білого хліба, спеції, панірувальні сухарі.

    Приготування: Хліб заздалегідь розмочи та відіжми. Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Пропусти все разом із мінтаєм через м'ясорубку. Додай яйця та спеції, вимішай фарш, запануй у сухарях та обсмаж котлети з двох боків на сковороді.

    11. Котлети з мінтаю з рисом

    Ще один чудовий дієтичний рецепт котлет без борошна та хліба.

    Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 200 г вареного рису, 1 яйце, 40 г зелені, спеції.

    Приготування: Пропусти мінтаю через м'ясорубку, змішай його з рубаною зеленню та іншими інгредієнтами. Сформуй і запануй котлети в чомусь за бажанням. Обсмаж їх на середньому вогні до рум'яності з обох боків.

    12. Котлети з мінтаю з сиром

    Рекомендуємо використовувати сир пожирніше.

    Зараз читають:15 супів із сосисками, які сподобаються всій родині

    Тобі знадобиться: 800 г філе мінтаю, 250 г сиру, 60 г цибулі, 2 яйця, 45 г манки, спеції.

    Двічі пропусти філе мінтаю через м'ясорубку . Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай у фарш сир, засмажку та інші інгредієнти.

    Вимішати фарш, дай йому 20 хвилин відпочити і сформуй котлети вологими руками. Виклади їх у форму, влий 100 мл води і відправь котлети в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

    13. Котлети з мінтаю з сиром

    Вибирай будь-який сир за своїми уподобаннями – буде по-різному, але смачно.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 80 г білого хліба, 60 г сиру, 1 яйце, 40 г цибулі, 40 г моркви, спеції.

    Приготування: Хліб заздалегідь розмочи та відіжми. Подрібни у блендері хліб, мінтай та овочі. Додай спеції, яйце та тертий сир, і вимішай фарш. Сформуй котлети вологими руками та обсмаж їх на сковороді з двох боків до рум'яності.

    14. Пісні котлети з мінтаю

    Без яєць, молока, сиру та інших подібних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 750 г філе мінтаю, 30 г манки, 1 ст.л. борошна, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 5 гілочок зелені, спеції.

    Приготування: Пропусти мінтай та цибулю двічі через м'ясорубку або подрібни блендером. Додай рубану зелень, часник, спеції, борошно та манку. Вимішати фарш, дай йому півгодини відпочити і викладай котлети на сковорідку ложкою. Жар їх із двох боків до рум'яності.

    15. Котлети з мінтаю з капустою

    Ніжні та дуже оригінальні – такими котлетами можна здивувати близьких.

    Тобі знадобиться: 500 г філе мінтаю, 500 г капусти, 1 цибулина, 1/3 батона, 3 зубчики часнику, борошно, спеції.

    Приготування: Наріж капусту шматочками, відвари її до м'якості, пропусти через м'ясорубку і відіжми. Замочіть у воді батон, відіжміть і теж пропустіть через м'ясорубку. Туди ж пропусти філе мінтаю та цибулю, вимішай фарш і додай часник та спеції. Вологими руками сформуй котлети, обваляй їх у борошні і обсмаж по 4-6 хвилин із двох сторін на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *