Тушкована індичка відмінно поєднується з будь-яким гарніром, однаково гарна на сніданок, обід або вечерю, а також підходить дорослим та дітям. Розповідаємо 15 перевірених рецептів, яких вся родина буде в захваті!
Зміст
1. Тушена індичка у сметані
Готується на сковороді та зі сметаною будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 300 г індички, 100 г сметани, 50 мл води, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю кілька хвилин, додай нарізану індичку і смажу ще близько 10 хвилин, помішуючи. Додай воду, сметану та спеції, і туши все разом ще 20-25 хвилин до готовності.
2. Гасіння індичка в томаті
Легкий томатний соус, який завжди виходить дуже яскравим та ароматним.
Тобі знадобиться: 600 г індички, 300 г помідорів, 100 мл води, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 1 ст. паприки, спеції.
Приготування: Наріж і замаринуй індичку в паприці зі спеціями на півгодини. Після чого обсмаж її на сковороді до рум'яності з усіх боків і відклади.
У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додай очищені і нарізані помідори з томатною пастою, і туші ще 5 хвилин. Влий воду, доведи соус до кипіння, виклади в нього індичку і готуй 10-12 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
3. Тушкована індичка з грибами
У рецепті використовуються звичайні печериці, але можеш взяти й інші гриби на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 300 г печериць, 200 г цибулі, 400 мл вершків, 1 ст.л. борошна, спеції.
Зараз читають:20 відмінних рецептів томатного соку на зиму
Приготування: Наріж індичку, злегка обсмаж і додай нарізані печериці. Жар ще 5 хвилин, помішуючи, і додай подрібнену цибулю. Готуй до випаровування рідини. Розведи борошно у вершках, влий цей соус до індички, приправ та туши всі разом близько 15 хвилин на слабкому вогні.
4. Тушена індичка з картоплею
Для цієї основної страви навіть не потрібно готувати окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 600 г індички, 600 г картоплі, 2 болгарські перці, 6 зубчиків часнику, по 2 ст.л. вершкового та рослинного масел, спеції.
Приготування: Наріж індичку кубиком і злегка обсмаж у двох видах олій. Відклади її убік, а в тій же сковороді обсмаж нарізану кубиком картоплю та перець із часником. Поверни назад індичку, приправ, влий трохи води та туши всі разом під кришкою на мінімальному вогні близько 45-60 хвилин.
5. Тушкована індичка з овочами
Можеш сміливо додати будь-які інші овочі.
Тобі знадобиться: 300 г індички, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 помідор, 100 г стручкової квасолі, 200 г кабачків, 1 склянка води, спеції.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж індичку з усіх боків. Додай нарізану цибулю і моркву, і смаж до їхньої м'якості. Потім додай інші нарізані овочі, готуй ще 5 хвилин, приправ та влий воду. Туши всі разом до м'якості овочів.
6. Тушкована індичка з баклажанами
Щоб страва була яскравішою і ароматнішою, наприкінці посип її рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 700 г індички, 400 г баклажанів, 2 цибулини, 2 ст. сметани, спеції.
Приготування: Довільно наріж цибулю, баклажани та індичку, і злегка обсмаж їх по черзі окремо один від одного. Виклади все в одну сковорідку, приправ, додай сметану, перемішай і протушкуй 5 хвилин.
7. Тушкована індичка з кабачками
Дієтичне блюдо, яке відмінно впишеться у здоровий ПП раціон.
Тобі знадобиться: 200 г індички, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, спеції, зелень.
Приготування: Наріж всі інгредієнти кубиком. Обсмажити індичку з цибулею 5 хвилин, помішуючи. Додай моркву та болгарський перець, і ще за кілька хвилин – кабачки. Приправ, доведи все під кришкою до готовності на слабкому вогні та посип зеленню.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з чорниці
8. Тушкована індичка з цвітною капустою
Виходить дуже ситне овочеве рагу і відразу з соковитою індичкою.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 2 картоплини, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морква, 300 мл води або бульйону, спеції.
Приготування: Наріж всі інгредієнти на свій смак. Злегка обсмаж моркву з цибулею, додай індичку та смажу, помішуючи, до легкої рум'яності. Додай картоплю та селеру, залий гарячою водою, приправ та туші 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай перець і цвітну капусту і туші 10 хвилин.
9. Тушкована індичка з вершками
Чим жирніше вершки ти візьмеш – тим ніжніше вийде індичка.
Тобі знадобиться: 450 г індички, 150 мл вершків, 50 мл води, 2 ст. борошна, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, наріж індичку і обсмаж їх до легкого рум'янцю. Додай борошно зі спеціями, перемішай і влий вершки. Знову перемішай, додай воду та туши всі 15 хвилин на слабкому вогні до загусання.
10. Тушкована індичка з яблуками
Для цього рецепту підійдуть яблука будь-яких сортів.
Тобі знадобиться: 300 г індички, 1 цибулина, 1 яблуко, 1 ст. соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж і замаринуй індичку на півгодини в соєвому соусі зі спеціями. Обсмаж подрібнену цибулю до золотистості, додай індичку з маринадом і смаж пару хвилин, помішуючи. Додай нарізане кубиком яблуко та туші 7-10 хвилин під кришкою.
11. Тушена індичка з капустою
Якщо використовуєш молоду капусту, то врахуй, що вона швидше готується.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 качана капусти, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.
Приготування: Індичку наріж і обсмаж пару хвилин, помішуючи. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай томатну пасту, трохи гарячої води та спеції, і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Додай тонко нашатковану капусту і продовжуй гасити все під кришкою до її готовності. Наприкінці – додай часник.
Зараз читають:Помідори з цибулею на зиму: 20 незрівнянних рецептів
12. Тушкована індичка з броколі
Частину броколі можна замінити на цвітну капусту, якщо захочеш.
Тобі знадобиться: 600 г індички, 1 цибулина, 1 морква, 400 г броколі, спеції, 200 мл води.
Приготування: Наріж і трохи обсмаж індичку, помішуючи. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, смаж 2-3 хвилини і влий воду або бульйон. Туши всі разом під кришкою 10 хвилин. Приправ та виклади злегка приварені суцвіття броколі. Готуй ще 5 хвилин під кришкою.
13. Тушкована індичка з рисом
Плюс цього рецепту в тому, що можна знову не думати про окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 700 г індички, 1 склянка рису, 1 морква, 1 цибулина, 50 г селери, 1 болгарський перець, 1 помідор, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками та обсмаж її до напівготовності. Додай всі довільно нарізані овочі та смажу ще 5 хвилин. Всип спеції, влий 50 мл води та туші 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай промитий рис, залий водою на 1-1,5 пальця та туші ще 15 хвилин під кришкою.
14. Тушкована індичка з айвою
Буде ще смачніше, якщо замість води взяти курячий чи овочевий бульйон.
Тобі знадобиться: 800 г індички, 2 айви, 300 мл води, 2 цибулини-шалот, спеції, 1 пучок кінзи.
Приготування: Наріж і замаринуй індичку в спеціях на півгодини. Після чого обсмаж її до легкої рум'яності та відклади. У тій же сковороді обсмаж цибулю до золотистості, додай нарізану часточками айву і жар ще 5-7 хвилин. Додай індичку, воду та спеції, і туші під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Посип рубаною кінзою.
15. Тушкована індичка з ананасами
Один із кращих доповнень до ніжного м'яса індички – консервовані ананаси.
Тобі знадобиться: 600 г індички, 1 банка ананасів, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, обсмаж 4-5 хвилин і додай шматочки індички. Жар ще стільки ж, влий сік від ананасів і протушкуй 20 хвилин під кришкою. Додай нарізані ананаси та спеції, і туші ще 7-10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua