15 рецептів смажених кальмарів, перед якими неможливо встояти

Однією з переваг смажених кальмарів є те, що їх дуже легко приготувати. При цьому виходить вишукана закуска або основна страва. Найскладніше тут – очистити тушки, якщо ти використовуєш неочищені. І ще один важливий нюанс – не можна смажити кальмарів надто довго, інакше вони будуть жорсткими. Бери на замітку наші 15 рецептів!

Зміст

  • 1. Смажені кільця кальмарів
  • 2. Смажені кальмари у соєвому соусі
  • 3. Смажені кальмари з цибулею у вершковому маслі
  • 4. Смажені кальмари у клярі
  • 5. Смажені кальмари з лимоном та зеленню
  • 6. Смажені кальмари в соєвому соусі з медом
  • 7. Смажені кальмари у пивному клярі
  • 8. Смажені кальмари в паніровці
  • 9. Фаршировані смажені кальмари
  • 10. Смажені кальмари у томаті
  • 11. Смажені кальмари у вині
  • 12. Смажені кальмари у вершковому соусі
  • 13. Смажені кальмари з овочами
  • 14. Смажені кальмари у сметані
  • 15. Смажені кальмари з підливою
  • 1. Смажені кільця кальмарів

    Найпростіша закуска, яку можна приготувати із кальмарів. Подавай їх із будь-яким улюбленим соусом.

    Тобі знадобиться: 800 г кальмарів, 2 ст. борошна, 1 лимон, спеції.

    Приготування: Наріж кальмарів кільцями та збризкайте лимонним соком. Обвалюй їх у борошні зі спеціями і обсмаж з двох сторін на сковороді близько 2-3 хвилин.

    2. Смажені кальмари у соєвому соусі

    Ідеальний рецепт смажених кальмарів для любителів азіатської кухні – смачно та швидко.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 150 мл соєвого соусу, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям і злегка обсмаж його в маслі. Всип нарізаних кільцями кальмарів і жар ще 30 секунд. Додай соєвий соус, подрібнений часник та спеції, та готуй все разом ще 2 хвилини. Готову страву можна посипати кунжутом чи зеленню.

    3. Смажені кальмари з цибулею у вершковому маслі

    Ще більш рум'яні та ароматні, ніж зазвичай – одне задоволення!

    Тобі знадобиться: 300 г кальмарів, 1-2 цибулини, 90 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж півкільцями та обсмаж до м'якості у вершковому маслі на сковороді. Додай кільця кальмарів, приправ та смажу ще приблизно 2-3 хвилини.

    Зараз читають:20 швидких та смачних соусів для курки

    4. Смажені кальмари у клярі

    Додай у кляр будь-які спеції на власний розсуд – наприклад, паприку чи куркуму.

    Тобі знадобиться: 5-6 тушок кальмарів, 2 яйця, 1 склянка борошна.

    Збий яйця до піни, поступово додай борошно і вимішай однорідний кляр до консистенції сметани. Наріж кальмарів кільцями, вмокни їх у кляр, що вийшов, і обсмаж до золотистості.

    5. Смажені кальмари з лимоном та зеленню

    Підійде як для заморожених, так і для свіжих кальмарів.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 1 пучок петрушки, 1 лимон, 3 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Кальмарів наріж кільцями і обваляй у борошні зі спеціями. Обсмажити їх близько 5 хвилин у маслі на сковороді, помішуючи. Серед процесу – полів лимонним соком і ще приправ. Готові кальмари посип рубаною петрушкою.

    6. Смажені кальмари в соєвому соусі з медом

    Оригінальний азіатський рецепт із незвичайним поєднанням смаків.

    Тобі знадобиться: 4 кальмари, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 2 щіпки пластівців чилі, спеції, 2 ст.л. соєвого соусу, 1,5 ч.л. меду.

    Приготування: Цибулю наріж кільцями та обсмаж до золотистості. Додай нарізаних соломкою кальмарів і смажу ще 1 хвилину, помішуючи. Додай мед, спеції, подрібнений часник та соєвий соус. Готуй ще 1-2 хвилини, помішуючи.

    7. Смажені кальмари у пивному клярі

    Для цього рецепту найкраще підійде світло пиво без добавок.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 2 яйця, 150 мл пива, спеції, борошно.

    Приготування: Кальмарів наріж кільцями і приварю 1-2 хвилини в киплячій воді. Віночком зби яйця, пиво та спеції, і додай борошно до консистенції рідкої сметани. Обмакни кальмарів в кляр, що вийшов, і обсмаж їх з двох сторін на сковороді приблизно по 40 секунд.

    8. Смажені кальмари в паніровці

    Подвійно цікаво вийде, якщо готувати в азіатських панірувальних сухарях панко.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 60 мл молока, 1 яйце, 200 г панірувальних сухарів, 100 борошна, спеції.

    Приготування: Збий яйце з молоком і змішай борошно, що просіює, зі спеціями. Наріж кальмарів кільцями, присип їх борошном і вмочіть в яйце, а потім – в паніровку. Обсмаження кальмарів 2-3 хвилини у великій кількості олії.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів пирога з персиками

    9. Фаршировані смажені кальмари

    Це вже не закуска, а повноцінна основна страва, яка підійде навіть на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 800 г кальмарів, 2 яйця, 1 склянка борошна, 160 г печериць, 40 г зеленої цибулі, спеції, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 2 моркви, 1 перець чилі, 10 зубчиків часнику, л. соєвого соусу.

    Приготування: Замаринуй очищені та промиті тушки кальмарів у соєвому соусі, соку лайма та спеціях на півгодини. Пару хвилин обсмажуйте подрібнений часник і перець чилі, додай рубану цибулю і ще через 1 хвилину додай дрібно нарізані печериці.

    Жар ще 1 хвилину, помішуючи. Додай дрібно нарізаний болгарський перець, подрібнену зелену цибулю та терту моркву, та смаж до м'якості овочів. Можеш додати трохи м'ясного фаршу. Приправ і готуй разом 5 хвилин, помішуючи.

    Наповни тушки кальмарів цією начинкою та закріпи отвори зубочистками. Обмакни фаршированих кальмарів у збиті яйця, обваляй у борошні зі спеціями та обсмаж у великій кількості олії або у фритюрі близько 3 хвилин.

    10. Смажені кальмари у томаті

    До таких кальмарів не потрібно готувати окремий соус – вони відразу смажаться у ньому.

    Тобі знадобиться: 800 г кальмарів, 400 г протертих томатів, 1 фіолетова цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. італійські трави, спеції.

    Приготування: Наріж кальмарів кільцями та обсмаж 1-2 хвилини. Окремо обсмаж подрібнену цибулю та часник до м'якості, додай томати і доведи до кипіння. Додай спеції, виклади кальмарів у цей соус і готуй ще 1 хвилину.

    11. Смажені кальмари у вині

    Приємний рецепт, який порадує навіть гурманів!

    Тобі знадобиться: 1 кг кальмарів, 1 ст. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 1 ст. рубаної петрушки, 50 мл білого сухого вина, спеції.

    Приготування: Обсмажити часник близько 1-2 хвилин у маслі і відклади його убік. У тому ж олії обсмаж підготовлені туші кальмарів приблизно 1-2 хвилини, влий вино і дай йому випаруватися. Додай лимонний сік, спеції та петрушку, і готуй все разом ще 2-3 хвилини.

    Зараз читають:15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати

    12. Смажені кальмари у вершковому соусі

    Таку ніжну страву ідеально доповнить навіть романтична вечеря.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 100 мл білого сухого вина, 250-300 мл вершків, 15 г вершкового масла, спеції та ароматні трави.

    Кілька хвилин обсмажуйте подрібнену цибулю і часник у вершковому маслі на сковороді . Додай вино, перемішай і готуй до випаровування вина. Додай кільця кальмарів і смажу ще 1-2 хвилини, помішуючи. Влий вершки, додай спеції, доведи до кипіння і готуй ще 1-1,5 хвилини.

    13. Смажені кальмари з овочами

    За бажання, додай сюди будь-які інші овочі або овочеву суміш.

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 2 помідори, 2 моркви, 1 цибулина, 1 болгарський перець, спеції, 1 ст.л. соєвого соусу.

    Приготування: Соломкою наріж кальмарів та всі овочі. На сковороді обсмажити цибулю, моркву та болгарський перець протягом 3-4 хвилин. Додай решту інгредієнтів і смажу всі разом 5-7 хвилин, помішуючи.

    14. Смажені кальмари у сметані

    Як не дивно, сметана дуже гармонійно поєднується з морепродуктами.

    Тобі знадобиться: 4 тушки кальмарів, 3 ст. сметани, 1 ст. борошна, 1,5 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Наріж кальмарів кільцями та обсмаж їх 1-2 хвилини на вершковому маслі, помішуючи. Додай борошно та спеції, і перемішай. Додай сметану і окропу, щоб повністю залити кальмарів. Туши всі разом 1-2 хвилини під кришкою.

    15. Смажені кальмари з підливою

    Класична підливка із овочевою засмажкою чудово доповнює навіть кальмарів.

    Тобі знадобиться: 400 г кальмарів, 1 морква, 1 цибулина, 150 г сметани, 1 ст. томатної пасти, по 1 ст. вершкового та рослинного масла, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх кілька хвилин на суміші масел до м'якості. Додай сметану, томатну пасту та спеції, та готуй ще 1 хвилину. Всип нарізаних соломкою кальмарів і готуй все разом ще 3-4 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *