15 рецептів морсу з брусниці, який припаде до смаку кожному

Від звичайного компоту морс трохи відрізняється технологією приготування. Суть у тому, що це свіжий сік, розбавлений водою чи відваром із цукром та спеціями. Морс із брусниці – не лише смачний, а й корисний прохолодний напій. Крім того, його можна легко закатати на зиму. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Морс із брусниці з цукром
  • 2. Морс із замороженої брусниці
  • 3. Морс із брусниці з медом
  • 4. Морс із брусниці на зиму
  • 5. Морс із брусниці та журавлини
  • 6. Морс із брусниці та яблук
  • 7. Морс із брусниці зі стерилізацією
  • 8. Морс із брусниці без варіння
  • 9. Морс із брусниці та обліпихи
  • 10. Морс із брусниці з лимонною кислотою
  • 11. Морс із брусниці та ожини
  • 12. Морс із брусниці та чорниці
  • 13. Морс із брусниці з лимоном та м'ятою
  • 14. Морс із брусниці та смородини в банках
  • 15. Лікувальний морс із брусниці та ягід
  • 1. Морс із брусниці з цукром

    Простий класичний рецепт, який готується буквально за лічені хвилини.

    Тобі знадобиться: 200 г брусниці, 2 ст. цукру, 2 л води.

    Приготування: Розімни брусницю і перетри її через сито. Залий макуху водою, доведи до кипіння і додай цукор. Зніміть заготівлю з вогню і дай настоятися, а потім процідити і змішати з соком.

    2. Морс із замороженої брусниці

    Для приготування запашного морсу не так важливо, щоб ягода була свіжою.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 250 г замороженої брусниці, 100 г цукру.

    Дай брусниці трохи розморозитися і подрібни блендером. Перетри її через сито, залий макуху водою, доведи до кипіння і зніми з вогню. Додай цукор і дай відвару охолонути під кришкою. Змішай відвар зі свіжим соком.

    3. Морс із брусниці з медом

    Щоб мед не втратив смакові якості та користь, його не можна кип'ятити.

    Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 250 г брусниці, 100 г меду, 2 л води.

    Нагрій воду приблизно до 40 градусів і розчини в ній мед. Подрібни брусницю в блендері, залий її цим відваром і перемішай. Дай трохи настоятись і потім проціди морс через марлю.

    4. Морс із брусниці на зиму

    Є пара хитрощів, завдяки яким консервований морс простоїть весь сезон.

    Тобі знадобиться: 4 склянки брусниці, 1,5 склянки цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Подрібніть брусницю блендером і відіжміть за допомогою марлі. Залий макуху водою, додай цукор і провари до його розчинення. Дай відвар трохи настоятися під кришкою. Проціди відвар, змішай із соком, знову доведи його до кипіння і закатай у стерильні банки.

    5. Морс із брусниці та журавлини

    Ягоди можуть бути свіжими чи замороженими – це не має значення.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 3 ст. цукру, 100 г брусниці, 100 г журавлини.

    Приготування: Розімні брусниці з журавлиною і відіжми через марлю. Залий макуху водою, доведи до кипіння, додай цукор і дай 20 хвилин настоятися під кришкою. Процідіть відвар і змішайте його з ягідним соком.

    6. Морс із брусниці та яблук

    Цукор можна замінити медом або підсолоджувачем до смаку.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 500 г брусниці, 3 яблука, 1/2 склянки цукру, 2 палички кориці.

    Приготування: Дрібно наріж яблука і відправ їх в каструлю відразу з усіма іншими інгредієнтами. Доведи до кипіння, проварити 2 хвилини, зніми з вогню і дай настоятися 10 хвилин. Перетріть заготовку через сито.

    7. Морс із брусниці зі стерилізацією

    Ще одна універсальна технологія виготовлення улюбленої заготовки!

    Тобі знадобиться: 1 кг брусниці, 1,5 склянки цукру, 3 л води.

    Приготування: Відіжми з брусниці сік будь-яким доступним способом, а макуху засип цукром і залий водою. Доведи до кипіння, проварити 1 хвилину, зніми з вогню і дай настоятися під кришкою. Процідити відвар, змішай із соком і розлий по банках. Простерилізуйте їх у киплячій воді 10-15 хвилин і закатай морс на зиму.

    Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

    8. Морс із брусниці без варіння

    З цим рецептом брусниці взагалі можна не кип'ятити в жодному вигляді.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г брусниці, 100 г цукру, 15 г ванільного цукру.

    Приготування: Виклади брусницю в банку, засип звичайним і ванільним цукром, і залий окропом. Накрийте кришкою і залиште заготовку на 3-4 години, а краще – на ніч. Процідити морс і відтиснути ягоди через марлю.

    9. Морс із брусниці та обліпихи

    Найкорисніший морс, який виручить навіть у разі застуди.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 3 ст. меду, 100 г брусниці, 100 г обліпихи.

    Приготування: Подрібни обліпиху та брусницю в блендері і відіжміть сік. Залий макуху водою, доведи до кипіння і зніми з вогню. Дай відвару 15 хвилин настоятися, проціди, розчини в ньому мед і потім змішай із ягідним соком.

    10. Морс із брусниці з лимонною кислотою

    За бажання можна довести морс до кипіння і закатати в стерильні банки.

    Тобі знадобиться: 600 г брусниці, 200 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Приготування: Подрібніть брусницю і перетріть її через сито. Засип макуху цукром і лимонною кислотою, додай воду і проварити до розчинення цукру. Дай заготовці охолонути під кришкою, процідити і змішати з соком брусниці.

    11. Морс із брусниці та ожини

    Можеш додати будь-які інші лісові ягоди – також буде смачно.

    Тобі знадобиться: 200 г брусниці, 150 г ожини, 80 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Подрібни ожину з брусницею в блендері та проціди сік. Макуха залий водою, доведи до кипіння, зніми з вогню і додай цукор. Дай відвару 15 хвилин настоятися, перетри його через сито і змішай із соком.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів варення з ранеток

    12. Морс із брусниці та чорниці

    Такий насичений гарний колір, що просто неможливо не звернути увагу!

    Тобі знадобиться: 1 л води, 60 г цукру, 100 г брусниці, 100 г чорниці.

    Приготування: Розомни обидві ягоди та злий сік. Засип макуху цукром і залиш його на пару годин. Злий сік, який виділиться. Залий макуху водою, доведи до кипіння і проварити 2 хвилини. Дай йому охолонути під кришкою, процідити і змішати з усім соком.

    13. Морс із брусниці з лимоном та м'ятою

    Спеціально для всіх любителів освіжаючих кислуватих напоїв.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 1,5 склянки брусниці, 1/2 лимона, 2 гілочки м'яти, 100 г коричневого цукру.

    Приготування: Відіжми з брусниці сік, а до макухи додай цукор і воду, і доведи до кипіння. Зніміть відвар з плити та додай кружечки лимона та листочки м'яти. Дай йому охолонути під кришкою, проціди і змішай з соком, що залишився.

    14. Морс із брусниці та смородини в банках

    Якщо в тебе є соковитискач, можеш скористатися ним.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 100 г цукру, 150 г брусниці, 100 г смородини за смаком.

    Приготування: Розімні брусницю та смородину, і відіжми через марлю. Залий макуху водою, додай цукор і доведи до кипіння. Дай відвару охолонути під кришкою, процідити і змішати із соком. Доведи до кипіння, розлий морс по стерильних банках і заходи на зиму.

    15. Лікувальний морс із брусниці та ягід

    Тут буде потрібно досить багато інгредієнтів, але результат точно того вартий!

    Тобі знадобиться: 1 склянка брусниці, 1 склянка журавлини, 1 склянка обліпихи, 50 г калини, 60 г глоду, 2,5 л води.

    Залий всі ягоди водою і доведи до кипіння. Проварити 10 хвилин на слабкому вогні, зніми з плити і розімні ягоди товкачем. Дай морсу настоятися ще 15-20 хвилин і процідити.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *