Кето-дієта – одна з найлояльніших до випічки, адже вона дозволяє використовувати вершкове масло та інші жири. Суть у тому, щоб обмежити вуглеводи, тому замість пшеничного борошна у справу йде горіхове – мигдальне, кокосове, арахісове, а іноді – лляне. Так що варіантів кетопечива більш ніж достатньо. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Кето-печиво з кокосовою стружкою
Найсмачніше печиво, щоб урізноманітнити повсякденний раціон.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 250 г мигдального борошна, 50 г кокосової стружки, 2 ч.л. розпушувача, стевія, сіль.
Приготування: Розтопи вершкове масло і відправте всі інгредієнти в миску. Ретельно виміси тісто, яке не прилипає до рук. Відщипуйте від нього невеликі шматочки і скатай з них кругле печиво. Трохи сплюсни та випікай заготовки 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Кето-печиво на мигдальному борошні
Неймовірно легкий і найпопулярніший рецепт лише з кількох інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового масла, 350-400 г мигдального борошна, 10 г розпушувача, підсолоджувач, сіль.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти та додай до них яйця та м'яку олію. Виміси однорідне тісто і сформуй печиво. Можеш викласти на кожне горіх мигдалю. Випікай його 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 175 градусах.
3. Сирне кето-печиво на кокосовому борошні
Ніжний і водночас розсипчастий по текстурі!
Тобі знадобиться: 500 г жирного сиру, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 5-6 ст.л. кокосового борошна, 2 ст.л. Псіліум, 2 ч.л. розпушувача, підсолоджувач, сіль.
Приготування: Ретельно змішай сир, яйця, підсолоджувач та псилліум. Залиш заготовку на 15 хвилин, а потім додай м'яке вершкове масло. Далі всип інгредієнти, що залишилися, і виміси еластичне тісто. Сформуй із нього кульки і випікай печиво 10-15 хвилин у духовці при 190 градусах.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи
4. Імбирне кето-печиво
За бажання, використовуй ще якісь улюблені прянощі.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 400 г мигдального борошна, 1 ч.л. розпушувача, 50 г еритролу, 2 ч.л. меленого імбиру, 2 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч.л. меленої гвоздики, 0,5 ч.л. мелений мускатний горіх.
Приготування: Збий м'яку олію з еритролом до пишності, додай яйця і знову збий. Окремо змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Загорни тісто в плівку і відправь на півгодини в холодильник. Після чого розкатай тісто, виріжте печиво і випікай його 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Кето-печиво з арахісового борошна
Хороша альтернатива мигдальній муці, коли захочеться чогось новенького.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г арахісового борошна, 1 ч.л. ванільного екстракту, підсолоджувач, сіль.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та додай яйця, ванільний екстракт та м'яку олію. Заміси пружне тісто і сформуй кульки печива. Пліскай їх і випікай 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Шоколадне кето-печиво
Використовуй темний шоколад понад 75%.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г мигдального борошна, 100 г еритриту, 100 г чорного шоколаду, 0,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. ксантанової камеді, мигдальні пластівці.
Змішай розтоплене вершкове масло з еритритом, вбий яйце і знову перемішай. Окремо з'єднай сухі інгредієнти та виміси обидві маси. Наприкінці додай рубаний шоколад у тісто. Сформуй кругле печиво, прикрась його мигдальними пластівцями та випікай 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Кето-печиво з сиром та арахісовою пастою
Його легко приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.
Тобі знадобиться: 200 г жирного сиру, 100 г арахісової пасти, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 50 г кокосового борошна, 3 г розпушувача, підсолоджувач, мелена кориця, сіль.
Зараз читають:20 соусів з томатної пасти, які урізноманітнять твоє меню
Приготування: Ретельно змішай м'яке вершкове масло, сир, арахісову пасту та яйце. Всип всі сухі інгредієнти і вимішай тісто. Сформуй кругле печиво та випікай його 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Кето-печиво з арахісової олії
Можеш крапнути трохи харчового барвника для яскравості.
Тобі знадобиться: 200 г арахіса, 1 яйце, 80 г еритриту, 0,5 ч.л. розпушувача, ванільний екстракт.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти до однорідності та сформуй кругле печиво. Якщо хочеш – прикрась його шоколадом чи горіхами. Випікай печиво приблизно 12 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
9. Білкове кето-печиво з арахісової пасти
Якщо тісто вийде рідким, тоді додай трохи більше борошна.
Тобі знадобиться: 10 ст. арахісової пасти, 2 яєчні білки, 150 г мигдального борошна, 2 ч.л. кокосової олії, 2 ч.л. соди.
Міксером змішай всі інгредієнти до однорідності. Зверни увагу, що тісто буде досить липким. Сформуй із нього невелике кругле печиво і випікай 8-10 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Кокосове кето-печиво без яєць
Готується з кокосового борошна та на основі кокосової олії.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки кокосової олії, 1/2 склянки еритролу або меду, 1 склянка кокосового борошна, 2 ст.л. кокосової стружки, 0,5 ч. л. розпушувача, ванільний екстракт.
Приготування: Змішай розплавлену кокосову олію, підсолоджувач та ванільний екстракт. Поступово додай сухі інгредієнти та заміси однорідне тісто. Сформуй із нього кругле печиво і випікай 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Кето-печиво з кокосовим борошном та кокосовою стружкою
Ще один чудовий варіант кокосового печива, але цього разу – з яйцями.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1/2 склянки кокосової олії, 1 склянка кокосового борошна, 1 склянка кокосової стружки, 1/4 склянки підсолоджувача, 0,5 ч.л. розпушувача, сіль.
Обсмаж кокосову стружку на сухій сковороді до легкої золотистості. Збий яйця з розплавленою кокосовою олією та підсолоджувачем, змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Замісити тісто, сформуй кругле печиво та випікай його 10-12 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 рецептів джему з яблук, які варто приготувати
12. Кето-печиво з кунжуту, льону та насіння
Несолодке печиво, яке можна приправити перцем, ароматними травами та часником.
Тобі знадобиться: 100 г насіння льону, 100 г кунжуту, 100 г гарбузового насіння, 100 г насіння соняшника, 100 г насіння чиа, 500 мл води, сіль, спеції.
Змішай всі інгредієнти, крім води, і за допомогою блендера злегка подрібни половину суміші. Знову з'єднай ці половини і залий водою кімнатної температури. Залиш суміш на 20 хвилин і потім розрівняй її на пергаменті шаром близько 5 мм завтовшки. Наріж пласт на порційне печиво і відправь на 30-40 хвилин в духовку при 180 градусах.
13. Гарбузове кето-печиво
Для цього рецепту потрібно заздалегідь приготувати гарбузове пюре.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки гарбузового пюре, 1/4 склянки вершкового масла, 1 яйце, 1/2 склянки еритриту, 1,5 склянки мигдального борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, сіль, спеції.
Приготування: Змішай м'яке вершкове масло, гарбузове пюре та підсолоджувач з яйцем. Окремо змішай сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси та виміси липке тісто. Сформуй кругле печиво та випікай його 10-12 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Кунжутне кето-печиво
Неодмінно спробуй, це дуже смачно та просто!
Тобі знадобиться: 2 яйця, 120 г вершкового масла|мастила|, 12 ст.л. мигдального борошна, 50 г кунжуту, 150 г насіння соняшника, 2 ст.л. еритриту, сіль.
Приготування: Заздалегідь розтопи та остуди вершкове масло. Змішай всі інгредієнти максимально однорідну масу. Ложкою виклади печиво на пергамент і випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
15. Льняне кето-печиво
Насіння льону тут – основний інгредієнт, а чи не добавка.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки насіння льону, 1/2 склянки мигдального борошна, 1/2 склянки еритриту, 100 мл води.
Приготування: Пропусти насіння льону через м'ясорубку або подрібніть їх до стану борошна будь-яким зручним способом. Змішати всі інгредієнти, замісити тісто і дай йому відпочити 15-20 хвилин. Після чого сформуй маленьке печиво і випікай 20-25 хвилин у духовці за 175 градусів.
Джерело: dietcenter.com.ua