15 оригінальних салатів із спаржевої квасолі на зиму

Зимові салати можуть бути більш різноманітними, ніж здається на перший погляд. Не обов'язково обмежуватися огірками, помідорами або перцем – адже в банки можна закатати майже будь-які овочі. Наприклад, цього разу зібрали для тебе 15 найкращих рецептів салатів із спаржевої квасолі!

Зміст

  • 1. Салат зі спаржевої квасолі з цибулею та морквою
  • 2. Салат із спаржевої квасолі з болгарським перцем на зиму
  • 3. Салат зі спаржевої квасолі з цибулею та часником на зиму
  • 4. Салат зі спаржевої квасолі по-корейськи на зиму
  • 5. Салат із спаржевої квасолі в томатному соку
  • 6. Салат зі спаржевої квасолі з помідорами та гострим перцем
  • 7. Салат зі спаржевої квасолі через м'ясорубку
  • 8. Салат із спаржевої квасолі з томатною пастою на зиму
  • 9. Салат зі спаржевої квасолі та огірків на зиму
  • 10. Салат зі спаржевої квасолі з кабачками на зиму
  • 11. Салат зі спаржевої квасолі з баклажанами на зиму
  • 12. Салат зі спаржевої квасолі з грибами на зиму
  • 13. Салат зі спаржевої квасолі з селерою
  • 14. Салат зі спаржевої квасолі та капусти на зиму
  • 15. Салат зі спаржевої квасолі з часниковими стрілками на зиму
  • 1. Салат зі спаржевої квасолі з цибулею та морквою

    Класичний салат із томатною заливкою – відмінне рішення на зиму.

    Тобі знадобиться: 1 кг спаржевої квасолі, 1 кг помідорів, 200 г цибулі, 200 г моркви, 50 мл олії, по 1 ст.л. солі та цукру, спеції та зелень, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Наріж квасолю спаржеву і 5 хвилин приварити її в окропі. Дрібно наріж цибулю з морквою і обсмаж на олії. Очисти помідори і дрібно порубай або пропусти їх через м'ясорубку, а потім протушкуй 10-15 хвилин після кипіння.

    До томатів додай овочі, спаржеву квасолю, сіль, цукор та спеції за смаком. Протушкуй ще 20-25 хвилин. Додай рубану зелень, влий оцет, потім ще 5 хвилин і закатай салат в банки.

    2. Салат із спаржевої квасолі з болгарським перцем на зиму

    Якщо хочеш зробити салат гострішим, додай ще й гострий перець.

    Тобі знадобиться: 600 г квасолі, 500 г помідорів, 200 г болгарського перцю, 70 г часнику, 30 мл оцту, 80 мл рослинної олії, 20 г солі, 40 г цукру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 15 г кінзи.

    Приготування: У блендері подрібни помідори з часником, додай до них олію, цукор, сіль та спеції. Проварити масу 3 хвилини після кипіння. Наріж спаржеву квасолю та болгарський перець, виклади туди ж і протушкуй всі 40 хвилин на слабкому вогні. Додай рубану кинзу, потім ще 15 хвилин, влий оцет і закатай салат у стерилізовані банки.

    3. Салат зі спаржевої квасолі з цибулею та часником на зиму

    Найпростіший салат з мінімумом інгредієнтів у маринаді.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів круасанів із листкового тіста

    Тобі знадобиться: 500 г спаржевої квасолі, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 500 мл води, 3 горошини запашного перцю, 2 лаврові листи, 2 бутони гвоздики, 1 ст.л. солі, 50 г цукру, 25 мл олії, 40 мл оцту.

    Приготування: Наріж спаржеву квасолю, проваріть її 3-4 хвилини в киплячій воді і відкинь на друшляк. Довільно наріж цибулю та часник. Закип'ятити 500 мл води з рештою інгредієнтів, викласти овочі в цей киплячий маринад і проварити 4 хвилини. Закатай салат у підготовлені банки.

    4. Салат зі спаржевої квасолі по-корейськи на зиму

    Найсмачніша, найпростіша і в той же час досить оригінальна закуска.

    Тобі знадобиться: 600 г квасолі, 350 г моркви, 40 г часнику, 100 мл рослинної олії, 40 г зелені, 2 ст.л. оцту, по 0,5 ч. л. коріандру, імбиру, червоного та чорно перцю, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Спаржеву квасолю наріж і відвари 7 хвилин у киплячій воді, а потім відкинь на друшляк і дай охолонути. Натрій морква на корейській тертці і подрібни часник із зеленню. Змішай разом всі інгредієнти та залиш заготовку настоятися на 1 годину. Після чого щільно розклади салат у банки, простерилізуйте їх ще 30 хвилин і закатай.

    5. Салат із спаржевої квасолі в томатному соку

    Ще один чудовий овочевий салат із доступних інгредієнтів!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг спаржевої квасолі, по 500 г цибулі, моркви та болгарського перцю, 1 л томатного соку, 2 зубчики часнику, 100 г цукру, 40 г солі, 100 мл олії, 100 мл оцту.

    Приготування: Наріж квасолю спаржеву і довільно наріж всі овочі. Залий їх томатним соком, доведи до кипіння і додай інгредієнти, що залишилися. Протушкуй салат ще 20 хвилин і закатай його на зиму.

    6. Салат зі спаржевої квасолі з помідорами та гострим перцем

    У цей рецепт помідори йдуть шматочками, а не як заливки.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 500 г квасолі, 500 г моркви, 200 г болгарського перцю, 1-2 гострих перцю, 1 ст.л. солі, 100 г цукру, 150 мл олії, 1 ст.л. оцтової есенції.

    Приготування: Наріж квасолю спаржеву і відвари її 7-8 хвилин в киплячій воді, а потім відкинь на друшляк. Довільно наріж всі овочі, змішай їх разом, додай олію, сіль і цукор, і протушкуй 15 хвилин після кипіння. Додай оцтову есенцію та спеції до смаку, перемішай і виклади салат у банки. Простерилізуйте їх ще 20 хвилин і заходьте.

    7. Салат зі спаржевої квасолі через м'ясорубку

    Виходить щось на зразок овочевої ікри, але на основі квасолі.

    Тобі знадобиться: 3 кг квасолі, 1,5 кг помідорів, 200 г часнику, 500 г болгарського перцю, 1 пучок петрушки, 1 ст.л. солі, 3 ст. цукру, спеції, 2 ст. оцту.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів варення з ранеток

    Пропусти всі інгредієнти з часником і петрушкою через м'ясорубку . Додай цукор і сіль і туші заготівлю близько 1 години на слабкому вогні. Додай спеції та оцет, протушкуй салат ще 1 хвилину і закатай його в стерилізовані банки.

    8. Салат із спаржевої квасолі з томатною пастою на зиму

    Томатна паста – один із найпростіших і найшвидших способів приготувати томатну заливку.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг квасолі, 2 цибулини, 1 морква, 200 г томатної пасти, 1,5 л води, 1 ст.л. суміші перців горошком, 1 головка часнику, 1/2 склянки олії, 4 ст.л. цукру, 1 ст. оцту, 2 ст.л. солі, спеції.

    Приготування: Довільно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості в олії. Додай томатну пасту, воду, сіль, цукор та спеції, і доведи до кипіння. Додай нарізану квасолю, і туши всі 40 хвилин на слабкому вогні. Потім додай рубаний часник і оцет, потім ще 5 хвилин і заходи на зиму.

    9. Салат зі спаржевої квасолі та огірків на зиму

    Чудовий хрусткий салат, який обов'язково оцінять домашні та гості.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 кг квасолі, 1 кг цибулі, 100 мл рослинної олії, 200 мл оцту, 2 склянки цукру, 4 ст.л. солі, 200 мл томатного соусу, спеції.

    Приготування: Наріж і приварити квасолю спаржеву 10 хвилин в киплячій воді. Наріж огірки кружальцями, а цибуля – півкільцями. Змішай всі інгредієнти разом і залиши заготовку настоятися на кілька годин. Розклади салат у підготовлені банки, часткою окріп за потребою і простерилізуй ще 20 хвилин.

    10. Салат зі спаржевої квасолі з кабачками на зиму

    Разом із спеціями рекомендуємо додати ароматні трави до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг спаржевої квасолі, 2 кг кабачків, 500 г цибулі, по 300 г моркви, пастернаку, кореня петрушки та селери, 250 мл олії, 500 г томатного соусу, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву, пастернак, петрушку та селеру, і обсмаж все в маслі до м'якості. Потім додай нарізані кабачки і квасолю, залий водою, щоб вона майже покривала овочі, і доведи до кипіння.

    Протушкуй заготовку майже до готовності квасолі, додай томатний соус і спеції, і провари ще 10-15 хвилин. Розклади салат у банки, простерилізуйте ще 10 хвилин і заходьте на зиму.

    11. Салат зі спаржевої квасолі з баклажанами на зиму

    Міняй гостроту салату за рахунок перцю чилі на власний смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г квасолі, 250 г моркви, 300 г болгарського перцю, 700 г помідорів, 1 головка часнику, по 1,5 ст.л. солі та цукру, 60 мл яблучного оцту, 1 перець чилі, 150 мл рослинної олії.

    Приготування: Очисти від шкірки та подрібни помідори в блендері. Довільно наріж решту овочів і змішай усі інгредієнти, окрім оцту. Протушкуй заготовку близько 40 хвилин після кипіння, влий оцет, перемішай і закатай у банки.

    Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті

    12. Салат зі спаржевої квасолі з грибами на зиму

    Підійдуть як лісові гриби, так і звичайні печериці. Лісові спочатку приварити 15 хвилин.

    Тобі знадобиться: 300 г спаржевої квасолі, 500 г грибів, 150 мл рослинної олії, 2 цибулини, по 20 г солі та цукру, 400 г помідорів, 3 болгарських перцю, зелень.

    Приготування: Наріж цибулю та гриби, і злегка обсмаж їх у маслі. Подрібни у блендері помідори, болгарський перець та зелень. Влий цей томат до грибів, додай нарізану квасолю, цукор і сіль, і протушкуй салат близько 20-30 хвилин. Виклади його в банки, простерилізуйте ще 20 хвилин і закатай кришками.

    13. Салат зі спаржевої квасолі з селерою

    Ніжний та низькокалорійний салат, який гідно прикрасить узимку навіть святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1 кг квасолі, 2 ст.л. цукру, 50 мл олії, 800 г помідорів, 1 пучок петрушки, 7 стебел селери, 2 ст.л. оцту, 200 г цибулі, 200 г моркви, 1 ст. солі, спеції.

    Приготування: Наріж і відвари квасолю спаржеву 10 хвилин в киплячій воді. Обсмажити подрібнену цибулю з морквою. Додай до них довільно нарізані помідори та селеру. Додай решту інгредієнтів, крім оцту, і протушкуй салат півгодини. Потім влий оцет, розклади його по банках, простерилізуй заготівлю ще 10 хвилин і закатай.

    14. Салат зі спаржевої квасолі та капусти на зиму

    Капуста та спаржева квасоля – дуже оригінальне та несподіване рішення.

    Тобі знадобиться: 200 г спаржевої квасолі, 300 г капусти, 250 г цибулі, 300 г моркви, 200 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 20 г часнику, 20 г цукру, 15 г солі, 130 мл 5 .

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Трохи обсмажте цибулю з морквою в олії, додай капусту, а через 5-7 хвилин додай болгарський перець та помідори. Ще через 5 хвилин всип спаржеву квасолю, цукор і сіль, і протушкуй все ще півгодини. Потім додай подрібнений часник і оцет, потім ще 5 хвилин і закатай салат у стерилізовані банки.

    15. Салат зі спаржевої квасолі з часниковими стрілками на зиму

    Замість баклажанів можна взяти кабачки чи патисони до смаку.

    Тобі знадобиться: 300 г квасолі, 5 ст.л. олії, 7 стрілок часнику, 1 ч.л. меленого імбиру, 3 баклажани, 1 пучок петрушки, 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Довільно наріж баклажани і обсмаж їх із часниковими стрілками. Приварити квасолю 7 хвилин у киплячій воді, додай її до овочів і протушкуй ще 10 хвилин. Додай рубану петрушку та решту інгредієнтів, перемішай і через 5 хвилин можеш закатати салат у підготовлені банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *