15 оригінальних рецептів курки у медово-гірчичному соусі

Всім любителям поєднання солодощі, гостроти та пікантності рекомендуємо скуштувати курку в медово-гірчичному соусі. Це може бути як цілий птах, так і гомілки, крила, філе або інші окремі частини. А ще багато таких рецептів є цілком дієтичними – ділимося найкращими з них!

Зміст

  • 1. Курка в медово-гірчичному соусі в духовці
  • 2. Курка в медово-гірчичному соусі з лимоном
  • 3. Куряче філе в медово-гірчичному соусі
  • 4. Курка в медово-гірчичному соусі на грилі
  • 5. Ціла курка в медово-гірчичному соусі
  • 6. Куряче філе з яблуками в медово-гірчичному соусі на сковороді
  • 7. Курка з картоплею в медово-гірчичному соусі
  • 8. Ціла курка з яблуками в медово-гірчичному соусі
  • 9. Курка з апельсинами в медово-гірчичному соусі
  • 10. Курка з овочами у медово-гірчичному соусі
  • 11. Курка в медово-гірчичному соусі в мультиварці
  • 12. Смажені курячі крильця в медово-гірчичному соусі
  • 13. Курка в медово-гірчичному соусі в рукаві
  • 14. Курка з гарбузом у медово-гірчичному соусі
  • 15. Курка в медово-гірчичному соусі на сковороді
  • 1. Курка в медово-гірчичному соусі в духовці

    Легко, смачно та впорається кожна господиня.

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, по 2 ст. меду, гірчиці та оливкової олії, 1 гілочка розмарину, спеції.

    Приготування: Розроби курку на порційні шматки, якщо потрібно. Змішай олію, мед, гірчицю та спеції за смаком. Замарин курку на 1 годину і виклади у форму, зверху додай гілочку розмарину, накрий фольгою і запікай 45-50 хвилин в духовці при 190 градусах. За 20 хвилин до кінця готування – прибери фольгу.

    2. Курка в медово-гірчичному соусі з лимоном

    Трохи лимонного соку надасть соусу цитрусового аромату та кислинки.

    Тобі знадобиться: 1,5-2 кг курки, 6 ст. меду, 1-2 ст. гірчиці, 1/2 лимона, 3 зубчики часнику, базилік.

    Змішай мед, гірчицю, лимонний сік, подрібнений часник і сушений базилік. Замаринуй шматки курки в соусі, що вийшов, на кілька годин, а потім запікай їх 45-50 хвилин в духовці при 180 градусах.

    3. Куряче філе в медово-гірчичному соусі

    Таке соковите та ніжне філе буквально тане у роті, а ще залишається смачним навіть у холодному вигляді.

    Тобі знадобиться: 4 курячі філе, по 2 ст.л. меду, соєвого соусу та зернистої гірчиці, сіль, паприка, каррі.

    Приготування: Змішай мед, соєвий соус, зернисту гірчицю та спеції. Натріть куряче філе цим соусом і запікайте 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини

    4. Курка в медово-гірчичному соусі на грилі

    Час обсмажування може відрізнятися залежно від температури.

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 100 г зернистої гірчиці, 100 г меду, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. паприки, 1 зубчик часнику, 2 щіпки гострого червоного перцю, спеції.

    Приготування: Розроби курку на порційні шматки. Змішай інші інгредієнти і замарин курку на 1 годину при кімнатній температурі. Обсмаж її на грилі приблизно по 6-7 хвилин із двох сторін.

    5. Ціла курка в медово-гірчичному соусі

    Соуси з додаванням меду хороші тим, що дають відмінну хрустку скоринку.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 3 ст. меду, 3 ч. л. гірчиці, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. винного оцту, спеції.

    Змішай всі інгредієнти для соусу і ретельно натріть їм курку з усіх боків . Виклади її в жароміцну форму, а з боків можеш розкласти нарізані овочі. Полів залишками соусу та запікайте курку близько 1 години в духовці при 180 градусах. У процесі можеш перевернути її кілька разів.

    6. Куряче філе з яблуками в медово-гірчичному соусі на сковороді

    Дуже незвичайна і водночас проста у приготуванні страва.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 150 г цибулі, 250-300 г кисло-солодких яблук, 1 ст. меду, 25 г гірчиці, олія, спеції.

    Приготування: Наріж та обсмаж куряче філе до легкої рум'яності. Відклади його убік, а в тій же сковороді обсмаж нарізану пір'ям цибулю з часточками яблук приблизно по 3 хвилини з двох сторін. Змішай гірчицю, мед, спеції, ложку олії та 60 мл води. Залий яблука, виклади туди курку та туши всі 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою, періодично поливаючи соусом.

    7. Курка з картоплею в медово-гірчичному соусі

    Ідеальний рецепт на вечерю для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 800 г картоплі, 150 г меду, 2 ст. гірчиці, 5 ст. зернистої гірчиці, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Наріж картоплю часточками, збризкати її оливковою олією, приправ і виклади у форму. Розділи курку на порційні шматки або просто візьми стегна. Змасти їх олією зі спеціями, злегка обсмаж з двох сторін і виклади на картоплю. Змішай мед і два види гірчиці, полюй страву цим соусом, акуратно перемішай і запікай 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему зі сливи

    8. Ціла курка з яблуками в медово-гірчичному соусі

    Можна сміливо залишити курку маринуватися на всю ніч у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 4 яблука, 1 цибулина, 1 лимон, 4 ст. гірчиці, 3 ст. меду, 1 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Змішай мед, олію, гірчицю, лимонний сік та спеції. Обмасти курку цим маринадом всередині і зовні, і залиш на кілька годин. Наріж цибулю та яблука часточками, виклади частину з них у форму, а рештою – нафаршируй курку. Виклади курку в ту ж форму, полів залишками маринаду і запікайте 1 годину в духовці при 180 градусах. Періодично поливай курку соком, що виділяється.

    9. Курка з апельсинами в медово-гірчичному соусі

    Кисло-солодкий смак апельсинів ідеально вписується у це поєднання.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих стегон або інших частин курки, 2 зубчики часнику, 2 цибулини, 3 апельсини, 2 ст.л. зернистої гірчиці, 3 ст. оливкової олії, 3 ч.л. цукру, 100 г меду, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. куркуми, спеції.

    Приготування: Змішай зернисту гірчицю, оливкову олію, сік 2 апельсинів, мед, цукор, сіль та спеції. Замаринуй курку в цьому соусі на 1 годину, після чого виклади її у форму для запікання і розклади разом з нею подрібнений часник, цибуля і кружальця апельсина, що залишився. Відправ все на 1 годину в духовку при 180 градусах, але кожні 15 хвилин – змащуй курку маринадом.

    10. Курка з овочами у медово-гірчичному соусі

    Сюди можна додати будь-які інші овочі та овочеві суміші на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 180 г меду, 80 мл та 2 ст.л. оливкової олії, 60 мл лимонного соку, 100 г зернистої гірчиці, 1 лимон, 500 г картоплі, 200 г моркви, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 6 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Змішай мед, 80 мл олії, лимонний сік, подрібнений часник, спеції та гірчицю. Обмасти курку маринадом, що вийшов, і залиш на кілька годин. Наріж овочі середніми шматочками, збризкати їх 2 ложками олії, приправ і виклади у форму. Зверху додай курку і розклади кружечки лимона. Запікайте всі близько 1 години в духовці при 180 градусах, накрийте фольгою по необхідності.

    11. Курка в медово-гірчичному соусі в мультиварці

    Цікава особливість такого соусу – додавання томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 650 г курки, 2 ст. гірчиці, 1 ст. меду, 2-3 ст. томатної пасти, 30 мл олії, спеції.

    Зараз читають:10 смачних та оригінальних рецептів пасти з мідіями

    Приготування: Розділи курку на порційні шматки і натрій спеціями. Змішай гірчицю, мед та томатну пасту. Влий соус до курки, перемішай і залиш її маринуватися на 2 години. Розігрій масло|мастило| в чаші мультиварки, виклади туди курку і на 1 годину включи режим для випічки. Один раз переверни шматочки курки у процесі готування.

    12. Смажені курячі крильця в медово-гірчичному соусі

    Можуть бути як основною стравою, так і гарячою закускою до пива.

    Тобі знадобиться: 6 курячих крилець, 1 ст.л. гірчиці, 2 ст. меду, спеції.

    Приготування: Змішай курячі крильця з гірчицею, медом та спеціями, і залиши їх на кілька годин промаринуватися. Після чого обсмаж на середньому вогні до рум'яності з усіх боків.

    13. Курка в медово-гірчичному соусі в рукаві

    До рукава можна додати нарізані овочі або фрукти для гарніру.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 3 ст. меду, 5 зубчиків часнику, 3 ст. гірчиці, спеції.

    Зроби на курці надрізи , нашпигуй їх пластинками часнику і натрій тушку спеціями. Обмаж її медом з гірчицею, залиш на пару годин, виклади в рукав і відправ на 1 годину в духовку при 180 градусах.

    14. Курка з гарбузом у медово-гірчичному соусі

    Перед запіканням додатково додай гілочку розмарину або чебрецю.

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 400 г гарбуза, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 6 зубчиків часнику, 3 ст.л. оливкової олії, по 1 ст.л. лимонного соку, меду та гірчиці, спеції.

    Приготування: Змішай ложку оливкової олії, лимонний сік, гірчицю, мед та 2 подрібнені зубчики часнику зі спеціями до смаку. Розділи курку на порційні шматки, замаринуй їх у цьому соусі на кілька годин, а потім запікайте 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Наріж гарбуз і овочі великими шматочками, змішай з маслом і часником, що залишилося, приправ і виклади їх у форму до курки. Полей усе соком, що виділився, і запікай ще 25 хвилин.

    15. Курка в медово-гірчичному соусі на сковороді

    Простий обід або вечеря на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 100 г меду, 1 ст. гірчиці, спеції.

    Приготування: Куряче філе наріж середніми шматочками та обсмаж до рум'яності. Змішай мед, гірчицю, спеції до смаку і трохи води, якщо потрібно. Вилий соус, що вийшов, до курки, доведи до кипіння і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *