10 відмінних рецептів штруделю з лаваша

Швидкий і максимально легкий спосіб приготувати штрудель нашвидкуруч – це зробити його з лаваша. Не потрібно вимішувати і розкочувати тісто, часу і сил йде в рази менше, а начинки при цьому можуть бути різноманітними. Пропонуємо 10 найкращих рецептів штруделю з лавашу до чаю!

Зміст

  • 1. Штрудель з лаваша з яблуками та волоськими горіхами
  • 2. Штрудель з лаваша з яблуками та родзинками
  • 3. Штрудель із лавашу з грушею
  • 4. Штрудель з лавашу з сиром та яблуком
  • 5. Штрудель з лаваша з вишнею
  • 6. Штрудель з лаваша з яблуком, мигдалем та ромом
  • 7. Штрудель з лавашу з сиром та бананом
  • 8. Штрудель з лавашу з маком та джемом
  • 9. Штрудель із лаваша зі шпинатом
  • 10. Штрудель із лаваша на сковороді
  • 1. Штрудель з лаваша з яблуками та волоськими горіхами

    Класична яблучна начинка для штруделю завжди безпрограшний варіант.

    Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 4-5 яблук, 6 ст. цукру, 60 г волоських горіхів, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 3 ст.л. лимонного соку.

    Розтопи цукор у вершковому маслі на сковороді і прогрій до золотистості, помішуючи. Додай очищені та нарізані яблука, протушкуй до м'якості та додай лимонний сік з корицею. Дай охолонути.

    Зби яйце і змасти їм лаваш, присип його половиною рубаних горіхів і виклади половину яблук. Підігни краю, згорни штрудель і так само сформуй другий. Змасти обидва штруделі яйцем і випікай 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Штрудель з лаваша з яблуками та родзинками

    Ще один рецепт найсмачнішої начинки для швидкого лаваша.

    Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 4 яблука, 50 г родзинок, 50 г волоських горіхів, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1,5 ч.л. кориці, 1 яйце, 50 г цукру.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з нектаринів на зиму

    Яблука очисти, наріж і протушкуй до м'якості в вершковому маслі з цукром і корицею. Додай подрібнені горіхи та родзинки, перемішай і дай начинці охолонути. Змасти листи лаваша збитим яйцем, виклади начинку і згорни два штруделі. Знов змасти їх яйцем і присип цукром із корицею. Випікай штруделі 20 хвилин при 200 градусах у духовці.

    3. Штрудель із лавашу з грушею

    За бажання в таку начинку можна додати трохи рубаних сухофруктів.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 2-3 груші, 1 яйце, 4 ст.л. цукру, 40 г вершкового масла|мастила|, 100 г волоських горіхів.

    Груші очисти , наріж і обсмаж у вершковому маслі. Додай цукор, трохи протушкуй до м'якості і додай рубані горіхи. Приправ за бажанням. Змасти лаваш яйцем, виклади начинку і зверни рулет. Додатково змасти штрудель зверху яйцем і відправте на 15 хвилин в духовку при 200 градусах.

    4. Штрудель з лавашу з сиром та яблуком

    Сир краще брати пожирніше, щоб начинка була соковитою та не сухою.

    Тобі знадобиться: 1 лист лаваша, 2 яблука, 180 г сиру, 30 г родзинок, 1 яйце, кориця, цукор чи замінник.

    Приготування: Натрій яблука на тертці і змішай їх з цукром або цукрозамінником. Виклади яблука на лаваш, присип родзинками і зверху додай сир. Згорни штрудель, змасти його яйцем і відправь на 15-20 хвилин у духовку при 180 градусах.

    5. Штрудель з лаваша з вишнею

    Заморожену вишню спочатку потрібно розморозити будь-яким зручним способом.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні без кісточок, цукор, 1-2 аркуші лаваша, 2 ч.л. крохмалю, 100 г волоських горіхів, 1 яйце, 1 ст.л. натурального йогурту, олія.

    Зараз читають:Овсяноблін з сиром: 12 найкращих рецептів на сніданок

    Приготування: Змішай вишню, крохмаль і цукор до смаку, протушкуй їх на слабкому вогні до розчинення цукру і провари ще близько 5 хвилин до густоти. Збий яйце, йогурт і 2-3 ложки олії. Змасти лаваш, виклади начинку на половину поверхні і присип рубаними горіхами. Згорни штрудель, змасти його яйцем і випікай 15 хвилин при 190 градусах у духовці.

    6. Штрудель з лаваша з яблуком, мигдалем та ромом

    Радимо подавати штрудель із заварним кремом або кулькою ванільного морозива.

    Тобі знадобиться: 1 лист лаваша, 800 г яблук, 1/2 лимона, 30 мл темного рому, 75 г вершкового масла|мастила|, 1 жовток, 50 г печива, 50 г мигдалю, 30 г родзинок, 2 ст.л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч.л. кориці.

    Розтопи в сотейнику цукор, додай 50 г вершкового масла і злегка проварити карамель. Виклади в неї дрібно нарізані та очищені яблука, додай ізюм, корицю та ванільний цукор. Влий лимонний сік і протушкуй 10 хвилин. Додай ром, протушкуй ще 2 хвилини і додай подрібнений мигдаль.

    Змасти лаваш розтопленим маслом, що залишилося, і присип його крихтою з печива. Зверху додай начинку і зверни тугий рулет. Змасти його жовтком, присип цукром і відправте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.

    7. Штрудель з лавашу з сиром та бананом

    Якщо хочеш, щоб у штруделя була рум'яна скоринка, змасти його жовтком перед запіканням.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 400 г сиру, 2 банани, 2 ст.л. цукру, 1 яєчний білок.

    Блендером збий сир з цукром і яєчним білком. Виклади їх на лаваш і зверху додай кружечки бананів. Згорни та відправ штрудель на 20 хвилин у духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:20 дивовижних рецептів зі згущеним молоком

    8. Штрудель з лавашу з маком та джемом

    Простий спосіб урізноманітнити начинку оригінальними добавками.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 1 жовток, 2 яблука, 2 ст.л. маку, 50 г арахісу, 3 ст.л. джему, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Замочіть мак у невеликій кількості гарячої води на 5 хвилин. Подрібни арахіс. Наріж і протушкуй яблука з цукром до м'якості, додай до них мак, арахіс, джем, перемішай і протушкуй ще 1 хвилину. Виклади начинку на лист лаваша, згорни штрудель, змасти його жовтком і відправ на 15 хвилин в духовку при 190 градусах.

    9. Штрудель із лаваша зі шпинатом

    Замість сиру можна взяти будь-який сирний чи вершковий сир на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 200 г шпинату, 3 зубчики часнику, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. сметани, 350 г сиру, 50 г твердого сиру, спеції, 1 яйце.

    Приготування: Подрібни та обсмаж шпинат з часником на вершковому маслі. Дай охолонути, приправ та змішай з сиром, сметаною та тертим сиром. Виклади цю начинку на листи лаваша, зверни штруделі та змасти яйцем. Відправте на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    10. Штрудель із лаваша на сковороді

    Плюс у тому, що для такого штруделю взагалі не потрібна духовка.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 3-4 яблука, 1 ст.л. цукру, 1 ст. меду, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. кориці, 2 ст. сметани.

    Приготування: Дрібно наріж та обсмаж яблука на вершковому маслі з цукром, медом та корицею до м'якості. Розріж лаваш навпіл, змасти його сметаною, додай начинку і згорни два невеликі штруделі. Обсмаж їх із двох сторін на сухій сковороді до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *