Свинячу корейку можна приготувати десятками різних способів, у тому числі на сковороді. Це дуже зручний та швидкий варіант, особливо якщо не хочеться розігрівати духовку. Корейка у своїй може бути як у кістки, і без. Зібрали для тебе найкращі рецепти у цій добірці!
Зміст
1. Свиняча корейка на кістки з розмарином
Найпростіший рецепт ніжної смаженої свинини з ароматними травами.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої корейки на кістки, 2 гілочки розмарину, спеції.
Приготування: Наріж корейку на порційні шматки, приправ та обсмаж на середньому вогні з двох сторін у мінімальній кількості олії. Виклади зверху розмарин та доведи кілька хвилин до готовності під кришкою.
2. Свиняча корейка в соєвому соусі та гірчиці на сковороді
Рекомендуємо використовувати антипригарну сковороду без додаткової олії.
Тобі знадобиться: 700 г свинячої корейки, 70 мл соєвого соусу, 30 мл олії, 2 ст.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Змішай масло, гірчицю, соєвий соус та спеції. Наріж свинячу корейку на шматки, замаринуй на 1-2 години при кімнатній температурі та обсмаж на середньому вогні до готовності по 6-8 хвилин з кожного боку.
3. Свиняча корейка на сковороді-гриль
Сковорода-гриль дає цей гарний візерунок на обсмаженому м'ясі.
Зараз читають:Як приготувати дієтичну рибу?
Тобі знадобиться: 400 г свинячої корейки, 1 ч.л. олії, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж свинячу корейку на стейки і змасти їх олією. Обсмажити на розігрітій сковороді по 3 хвилини з кожного боку, притискаючи лопаткою. Після чого посолити і поперчити, накрити стейки фольгою і залишити їх на 5-7 хвилин постояти.
4. Свиняча корейка із соєвим соусом на сковороді
Цікавий рецепт свинячих відбивних в азіатському стилі.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої корейки, 5 ст. соєвого соусу, 0,5 ч.л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. імбиру, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, цукор, подрібнений часник, імбир та спеції. Наріж свинячу корейку, відбий і замарин її на 3-4 години в холодильнику. Обсмажити м'ясо на сковороді в невеликій кількості олії з двох сторін.
5. Свиняча корейка з лимонним соком та паприкою на сковороді
Ще один простий та смачний спосіб замаринувати корейку перед смаженням.
Тобі знадобиться: 1 свиняча корейка на кістки, по 1 ч.л. паприки та сушених трав, спеції, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст. рослинного масла.
Змішай масло, лимонний сік і всі спеції. Натрій корейку маринадом, залишився на 1 годину і обсмаж до готовності з двох сторін у невеликій кількості масла.
6. Шніцель зі свинячої корейки на кістки
Традиційно шницель із корейки готується саме на сковороді.
Тобі знадобиться: 1 шматок свинячої корейки на кістки, 1 яйце, 1-1,5 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 1 ч.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Відби свинину, приправ, змасти гірчицею і залиш на 10 хвилин. Після чого вмочіть її в борошно, потім – в яйце, а далі – в панірувальні сухарі. Обсмажити шницель на сковороді з двох сторін.
7. Свиняча корейка у яєчному клярі на сковороді
Крім пшеничного борошна, дуже смачно виходить і з кукурудзяною.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 2 яйця, 6 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж корейку на шматки, приправ і обваляй у борошні. Вмочіть у збиті яйця і обсмаж на середньому вогні з двох сторін до готовності.
Зараз читають:Котлети зі свинячої печінки: 15 чудових рецептів на будь-який смак
8. Свиняча корейка із яблуками на сковороді
Приголомшливий аромат стоятиме на всю кухню ще в процесі приготування.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої корейки, 2 яблука, 1 ч.л. яблучного оцту, 100 г цибулі, 1/4 склянки яблучного соку, спеції.
Приготування: Наріж корейку на стейки, приправ на смак і обсмаж по 2 хвилини з двох сторін. Окремо обсмаж подрібнену цибулю та яблука до золотистості. Додай яблучний сік і оцет, трохи протушкуй цей соус до загусання і виклади в нього свинину. Готуйте все разом під кришкою ще 5 хвилин на слабкому вогні.
9. Свиняча корейка у медовому соусі на сковороді
Дуже смачна карамелізована свинина, яка дуже швидко готується.
Тобі знадобиться: 3-4 шматки свинячої корейки, 40 г вершкового масла, 100 г меду, 100 мл води, 6 зубчиків часнику, 2 ст. яблучного оцту, спеції.
Приготування: Приправ та обсмаж свинячу корейку з двох сторін до рум'яності. Окремо обсмаж подрібнений часник на вершковому маслі, додай мед, воду та яблучний оцет, і трохи протушкуй соус. Виклади в нього корейку та туши ще кілька хвилин.
10. Свиняча корейка із овочами на сковороді
Вибирай будь-які овочі на свій смак або візьми готову суміш.
Тобі знадобиться: 200 г свинячої корейки, по 60 г цибулі, болгарського перцю та моркви, по 150 г кабачків, баклажанів та печериць, спеції.
Приготування: Наріж свинину, обсмаж її в маслі до рум'яності, додай цибулю і смажу ще 3-4 хвилини. Додай моркву та перець, а ще через 3-4 хвилини – гриби та інші овочі. Туши всі разом до готовності і приправ за смаком.
11. Свиняча корейка з помідорами та сиром на сковороді
Набагато швидше та простіше, ніж запікати такі ж відбивні у духовці.
Тобі знадобиться: 3 шматки свинячої корейки, 1 помідор, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 60 г твердого сиру, спеції.
Зроби на шматках корейки поперечні надрізи з двох сторін . Змішай її зі спеціями, подрібненою цибулею та часником, залиш на 20 хвилин і обсмаж 5 хвилин з одного боку в невеликій кількості олії. Переверни, смажу ще 5 хвилин, виклади навколо неї цибулю з маринаду, а зверху – часточки помідора. Присип тертим сиром і готуй ще 5 хвилин під кришкою.
Зараз читають:20 рецептів пасти болоньєзе для тих, хто любить смачно поїсти
12. Відбивні зі свинячої корейки з майонезом
Ніжний кляр і ще соковитіша свинина для сімейної вечері.
Тобі знадобиться: 350 г свинячої корейки, 1 яйце, 1 ст. майонезу, 2 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Змішай однорідний кляр з яйця, майонезу, борошна та спецій. Наріж корейку на відбивні, вмочіть в кляр і обсмаж з двох сторін до однорідності.
13. Свиняча корейка з картоплею на сковороді
Для яскравішого аромату додай ще гілочку чебрецю або розмарину.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 4 шматки свинячої корейки, 1/2 лимона, спеції.
Приготування: Картопля наріж кубиком, обсмаж до рум'яності, влий 1/2 склянки води та туші 5 хвилин під кришкою. Приправ корейку, обсмаж її з одного боку до рум'яності, переверни, виклади на неї лимонні часточки і жар до готовності. Додай картоплю та прогрій все разом ще пару хвилин.
14. Фарширована свиняча корейка на сковороді
За бажання, начинка може бути абсолютно будь-якою.
Тобі знадобиться: 250 г свинячої корейки, 200 г печериць, 80 г цибулі, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, спеції.
Зроби глибокий розріз у корейці . Злегка відби м'ясо і приправ за смаком. Подрібни цибулю та гриби, обсмаж їх до готовності і вклади в цю кишеню. Обваляй корейку в борошні, вмочіть в яйце і обсмаж на слабкому вогні до готовності з двох сторін.
15. Свиняча корейка у бульйоні на сковороді
Така корейка добре протушиться і буде ще ніжнішою, ніж зазвичай.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої корейки, спеції, оливкова олія, 200 мл бульйону.
Приготування: Приправте корейку за смаком і обсмажте шматки в маслі з двох сторін по 2 хвилини. Влий бульйон, щоб він практично покривав м'ясо, доведи до кипіння і туші 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua