15 найсмачніших рецептів тушкованого буряку

Оригінальний гарнір з доступних продуктів – це тушкований буряк. Вона гарна з м'ясом і просто так, а в холодному вигляді з неї вийде ще й чудова закуска. Розповідаємо 15 рецептів, як найкраще приготувати тушковані буряки і як зробити це по-різному!

Зміст

  • 1. Тушений буряк з цибулею та морквою
  • 2. Тушений буряк з томатною пастою
  • 3. Тушений буряк з томатним соком
  • 4. Тушений буряк із зеленню
  • 5. Тушений буряк зі сметаною
  • 6. Тушений буряк з яблуками
  • 7. Тушений буряк з овочами
  • 8. Тушений буряк з куркою
  • 9. Тушений буряк з квашеною капустою
  • 10. Тушений буряк з квасолею
  • 11. Тушений буряк із фаршем
  • 12. Тушений буряк із солоним огірком
  • 13. Тушений буряк з бадиллям
  • 14. Тушений буряк із чорносливом
  • 15. Тушений буряк з капустою
  • 1. Тушений буряк з цибулею та морквою

    Мабуть, найпопулярніший рецепт. І заразом – найуніверсальніший.

    Тобі знадобиться: 300 г буряків, 100 г моркви, 60 г цибулі, 3 зубчики часнику, 50 мл води, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і пару хвилин обсмаж їх в маслі. Додай тертий буряк, готуй ще 3-5 хвилин і влий воду. Туші буряки під кришкою близько 15 хвилин до м'якості. Наприкінці – додай спеції та давлений часник.

    2. Тушений буряк з томатною пастою

    Ще один класичний варіант, який готується за тим же принципом, що й тушкована капуста.

    Тобі знадобиться: 600 г буряка, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 70 мл води, 2 ст.л. томатної пасти, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю в олії 3 хвилини, додай томатну пасту і перемішай. Додай тертий буряк, воду та спеції, і туши всі 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай тиск часник і дай буряку трохи настоятися.

    3. Тушений буряк з томатним соком

    Томатний сік – хороша універсальна заливка для будь-яких тушкованих овочів.

    Зараз читають:20 легких рецептів закваски для квасу в домашніх умовах

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1/2 склянки томатного соку, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, обсмаж її в олії до м'якості і додай тертий буряк. Обсмаж ще 2 хвилини, влий томатний сік, приправ за смаком і туші всі 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За хвилину до кінця приготування – додай давлений часник.

    4. Тушений буряк із зеленню

    З буряком поєднуються різні види зелені, так що можеш вибирати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г буряка, 70 г моркви, 60 г цибулі, 1/2 пучка зелені, 2 зубчики часнику, 50 мл води, олія, спеції.

    Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю і терту моркву 2-3 хвилини. Додай буряки, ще трохи обсмаж, влий воду та туши всі 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай давлений часник, спеції та рубану зелень, і протушкуй ще 1 хвилину.

    5. Тушений буряк зі сметаною

    Не найочевидніший спосіб урізноманітнити рецепт, але виходить дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 500 г буряків, 180 г цибулі, 150 г сметани, 1 зубчик часнику, олія, спеції.

    Приготування: Обсмажте цибулю до прозорості і додай нарізану тонкими брусочками буряк. Жар 10 хвилин|мінути|, помішуючи. Потім додай сметану, часник та спеції, і туши все близько 20 хвилин на слабкому вогні.

    6. Тушений буряк з яблуками

    Буряк відмінно поєднується з яблуками у найрізноманітніших рецептах.

    Тобі знадобиться: 2 буряки, 1/2 яблука, 1 цибулина, олія, спеції.

    Приготування: Буряки відваріть до готовності і натрій на тертці. Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії. Додай буряк, терте яблуко та спеції. Туши всі разом 10-15 хвилин на слабкому вогні.

    7. Тушений буряк з овочами

    Практично овочеве рагу, але головним інгредієнтом залишається буряк.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 помідори, олія, спеції.

    Приготування: Запеки або відваріть буряки до готовності і потім натріть їх на тертці. Подрібни цибулю та болгарський перець, і обсмаж їх у маслі до м'якості. Додай очищені та нарізані помідори та смажу, поки вони не дадуть сік. Додай буряки і спеції, і протушкуй всі разом 5 хвилин.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів з печивом савоярді

    8. Тушений буряк з куркою

    Повноцінна основна страва, а не просто гарнір чи перекушування.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 2-3 буряка, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, обсмаж його пару хвилин і додай нарізану курку. Приправ та смажу разом 5-7 хвилин, помішуючи. Додай тертий або дрібно нарізаний буряк. Готуй все під кришкою ще 20 хвилин. За пару хвилин до кінця – додай томатну пасту та часник.

    9. Тушений буряк з квашеною капустою

    Оригінальна пісна страва з дуже яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 500 г буряка, 400 г квашеної капусти, 1 цибулина, 1 ст.л. томатної пасти, олія, спеції.

    Приготування: Запекти або відварити буряк і наріж його соломкою. Обсмаж подрібнену цибулю в маслі пару хвилин, додай буряк і ще через 2 хвилини – віджату і нарізану капусту. Додай томатну пасту та спеції, і туши все під кришкою до бажаної м'якості.

    10. Тушений буряк з квасолею

    Для яскравішого кольору вибирай червону квасолю – відварену заздалегідь або консервовану.

    Тобі знадобиться: 100 г готової квасолі, 1 буряк, 3 зубчики часнику, 70 мл вершків, олія, спеції.

    Натрій і обсмаж буряк пару хвилин з подрібненим часником. Додай квасолю і трохи води і туші 10-12 хвилин до випаровування вологи на середньому вогні. Додай вершки та спеції, і туші ще 10 хвилин.

    11. Тушений буряк із фаршем

    Таку страву можна давати навіть маленьким дітям.

    Тобі знадобиться: 1 буряк, 1 морква, 1/2 цибулини, 150 г м'ясного фаршу, 2 ст. сметани, олія, спеції.

    Обсмаж фарш з невеликою кількістю води 5 хвилин. Додай тертий буряк, моркву, подрібнену цибулю і ще трохи води. Туши всі разом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай сметану і спеції, і протушкуй ще 5 хвилин.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів, що приготувати на дачі

    12. Тушений буряк із солоним огірком

    Сюди навіть не додавати спеції – смак і так багатий.

    Тобі знадобиться: 2 буряки, 1 морква, 1 цибулина, 2 солоні огірки.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та буряк, і обсмаж всі разом до напівготовності на середньому вогні. Додай терті солоні огірки, зменш вогонь і туші овочі до м'якості під кришкою.

    13. Тушений буряк з бадиллям

    Ідеальний рецепт у розпал сезону молодих буряків.

    Тобі знадобиться: 2 буряки з бадиллям, 2 цибулини, 1 морква, 4 помідори, 3 зубчики часнику, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх пару хвилин в маслі до м'якості. Додай тертий буряк і туші практично до його готовності. Додай подрібнені помідори, бурякове бадилля, часник та спеції. Туші все до повної готовності овочів.

    14. Тушений буряк із чорносливом

    Ще одне чудове поєднання, яке не можна обминути.

    Тобі знадобиться: 600 г буряка, 200 г чорносливу, 2 цибулини, 2 ст.л. томатної пасти, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю 4-5 хвилин у маслі. Додай тертий буряк з томатною пастою і смажу ще 5 хвилин. Додай нарізаний чорнослив, спеції та 100 мл води. Туши всі під кришкою на слабкому вогні до готовності буряка.

    15. Тушений буряк з капустою

    Обов'язково радимо цей рецепт усім любителям тушкованих овочів.

    Тобі знадобиться: 1/2 капусти, 2 буряка, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх пару хвилин в маслі. Додай тонко нашатковану капусту, трохи води та туші всі 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай томатну пасту і тертий буряк, і тушкуй ще 15 хвилин. За пару хвилин до кінця – всип часник і спеції.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *