15 найсмачніших рецептів страв із козячим молоком

Козяче молоко вважається дуже корисним, правда не завжди зрозуміло – що з ним робити, крім того, що просто пити. І спеціально з цього приводу ми зібрали для тебе велику добірку рецептів відмінних страв із нього!

Зміст

  • 1. Бананові оладки на козячому молоці
  • 2. Йогурт із козячого молока в мультиварці
  • 3. Карамельний соус на козячому молоці
  • 4. Згущене молоко з козиного молока
  • 5. Млинці на козячому молоці
  • 6. Морозиво на козячому молоці
  • 7. Печиво з козиного молока
  • 8. Сметана з козиного молока
  • 9. Смузі з козиного молока з ягодами та бананами
  • 10. Кекс на козячому молоці
  • 11. Варений омлет на козячому молоці
  • 12. Олія з козиного молока
  • 13. Рисова каша на козячому молоці
  • 14. Сир із козиного молока
  • 15. Вівсяна каша на козячому молоці
  • 1. Бананові оладки на козячому молоці

    Ніжні та легкі оладки, які сподобаються ласунам на сніданок.

    Тобі знадобиться: 300 мл козячого молока, 4 ст. манки, 2 ст.л. борошна, 1 банан, 1 яйце, 3 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Закип'яти козяче молоко і, постійно помішуючи, засип манку. Проварити до густоти, додай цукрову пудру і нарізаний банан, і перемішай. Дай масі охолонути і додай яйце з борошном. Викладай оладки на сковорідку ложкою і смаж їх з обох боків.

    2. Йогурт із козячого молока в мультиварці

    Для цього потрібна спеціальна суха закваска у порошку, яку можна придбати майже у будь-якому супермаркеті.

    Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 3 г закваски для йогурту.

    Приготування: Вилий у чашу мультиварки козяче молоко і додай закваску за інструкцією. Перемішайте віночком і залиште заготовку на 8 годин в режимі «Йогурт» або просто при 35-36 градусах. Після чого прибери все у холодильник ще на 4-5 годин.

    3. Карамельний соус на козячому молоці

    Підійде до млинців, морозива, кави та будь-яких інших страв або напоїв.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла, 100 мл козячого молока, 150-200 г цукру, 1 щіпка солі.

    Змішай 100 мл води і цукор, доведи до кипіння і вари карамель до золотистості на середньому вогні близько 5-6 хвилин. Повільно влий козяче молоко, помішуючи віночком.

    Зараз читають:15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму

    Продовжуючи заважати, проварити ще 1 хвилину і додай сіль до смаку. Зніми карамель з вогню, додай вершкове масло та перемішай до його розчинення. Перелий у скляну банку і дай карамелі охолонути.

    4. Згущене молоко з козиного молока

    Знайти десь таке згущене молоко буде складно, а ось приготувати в домашніх умовах – куди реальніше.

    Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 350 г цукру.

    Приготування: Влий козяче молоко і всип цукор у досить велику каструлю з товстим дном. Доведи до кипіння, постійно помішуючи. Потім зменш вогонь до середнього і продовжуй варити згущене молоко 20-30 хвилин до бажаної густоти. Постійно перемішуйте її силіконовою лопаткою до самого дна.

    5. Млинці на козячому молоці

    Тонкі млинці можна просто так або загорнути в них начинку за смаком.

    Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 120 мл олії, 500 г борошна, 100 г цукру, 5 яєць, 1 щіпка солі, 1 ч.л. соди.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, і сухі інгредієнти. Вбий яйця і акуратно перемішуй, поступово підливаючи козяче молоко. Потім додай олію, перемішай тісто і залиши його на 20 хвилин. Обсмажте тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.

    6. Морозиво на козячому молоці

    З ним не зрівняється жодне магазинне морозиво!

    Тобі знадобиться: 500 мл козячого молока, 4 жовтки, 1 ст.л. цукру, 2 ст. меду, 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Козяче молоко доведи до кипіння, остуди і зніміть трохи жиру зверху. Зби жовтки з крохмалем і цукром, щоб маса злегка побіліла. Знову доведи молоко до кипіння, зменшіть нагрівання до мінімального і по ложці додай жовтки, при цьому відразу ж перемішуючи.

    Не доводь цю масу до кипіння, а потім одразу зніми з вогню та остуди приблизно до 30-35 градусів. Додай мед, перемішай, вили в форму заготівлю і прибери в морозилку до застигання.

    7. Печиво з козиного молока

    Легке печиво, яке спокійно приготує будь-який новачок у кулінарії.

    Зараз читають:Помідори з огірками на зиму: 20 найсмачніших рецептів

    Тобі знадобиться: 700 мл козячого молока, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 3 жмені горіхів, борошно.

    Приготування: Нагрій козяче молоко і розмішай у ньому цукор, дріжджі та 1 ст. ложку борошна. Залиш на півгодини. Поступово додай муку, щоб вийшло м'яке еластичне тісто. Кількість борошна буде різною, залежно від молока.

    Залиш тісто ще на 1 годину в теплі, розділи його на частини і розкатай кожну в тонкий коржик. Посип коржики рубаними горіхами, зверни рулетиками і за бажанням змасти яйцем. Випікай рулетики 20 хвилин у духовці при 180 градусах і потім наріж на порційні шматочки.

    8. Сметана з козиного молока

    Найпростіший спосіб – це використати вже готову звичайну сметану.

    Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 120 мл сметани жирністю 20%.

    Приготування: Закип'яти козяче молоко, після чого остудити його приблизно до 30 градусів і віночком змішай зі сметаною. Перелийте заготовку в скляну ємність і накрийте рушником. Залиш її на добу в теплі або на дві доби у прохолодному приміщенні. Зверху утворюється густа жирна сметана, а знизу не такий густий йогурт.

    9. Смузі з козиного молока з ягодами та бананами

    У нього трохи своєрідний смак, але воно точно заслуговує на увагу.

    Тобі знадобиться: 1 склянка козячого молока, 1 банан, 1 ст. меду, по 1 жмені полуниці, малини та чорниці.

    Приготування: Очисти банан, перебери ягоди і зби все в блендері. Додай козяче молоко, мед і за бажання – лід. І знову все збий.

    10. Кекс на козячому молоці

    Козяче молоко досить солодке, тому додай цукор обережно.

    Тобі знадобиться: 200 мл козячого молока, 250 г борошна, 125 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, щіпка кориці.

    Змішай сухі інгредієнти, потім додай козяче молоко і перемішай тісто. Вилий його у форму та випікай кекс у духовці близько 35-40 хвилин при 180 градусах до сухої зубочистки.

    11. Варений омлет на козячому молоці

    Омлет виходить дуже легким та повітряним – ідеальний сніданок.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 500 мл козячого молока, спеції.

    Зараз читають:Бурштинове варення з обліпихи: 20 рецептів на будь-який смак

    Приготування: Збий яйця зі спеціями до піни, влий козяче молоко і знову збий. Вилий масу в пакет для запікання, зав'яжи його мішечком і опусти в киплячу воду. Вари омлет близько 20 хвилин і потім акуратно переклади його на тарілку.

    12. Олія з козиного молока

    Якщо використовуєш молоко, тоді спочатку прокип'яти його.

    Тобі знадобиться: 10 л козячого молока.

    Залиш козяче молоко на 4 дні в холодильнику. Обережно зніми вершки, які піднялися нагору. Залиш їх у скляній банці під кришкою на 6-7 годин при кімнатній температурі. Інтенсивно зби масу, поки вона не загусне і не перетвориться на масло.

    13. Рисова каша на козячому молоці

    Радимо подавати готову кашу зі шматочком вершкового масла та свіжими ягодами.

    Тобі знадобиться: 200 г круглого рису, 500 мл козячого молока, 1 склянка води, 15 г цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Промий рис, залий його водою і проварити, поки вода не вбереться. Додай козяче молоко, знову доведи до кипіння і вари кашу ще близько 10 хвилин, помішуючи. У процесі додай сіль та цукор. Дай каші 10 хвилин настоятися під кришкою.

    14. Сир із козиного молока

    Приготувати сир у домашніх умовах набагато простіше, ніж здається.

    Тобі знадобиться: 2 л козячого молока.

    Приготування: Залиш козяче молоко у теплому місці, поки воно не скисне – приблизно на три дні. Перелий його в емальовану каструлю і нагрій на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Після чого проціди заготівлю через кілька шарів марлі і підвіш марлю з сиром, щоб скла зайва сироватка. За кілька годин сир буде готовий.

    15. Вівсяна каша на козячому молоці

    Врахуй, що вона виходить солодшою, ніж на звичайному молоці.

    Тобі знадобиться: 200 мл козячого молока, 2 ст. вівсяні пластівці, цукор і сіль.

    Приготування: Додай у козяче молоко сіль і цукор до смаку, і доведи все до кипіння. Всип вівсянку і вари кашу близько 5 хвилин на помірному вогні, помішуючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *