Козяче молоко вважається дуже корисним, правда не завжди зрозуміло – що з ним робити, крім того, що просто пити. І спеціально з цього приводу ми зібрали для тебе велику добірку рецептів відмінних страв із нього!
Зміст
1. Бананові оладки на козячому молоці
Ніжні та легкі оладки, які сподобаються ласунам на сніданок.
Тобі знадобиться: 300 мл козячого молока, 4 ст. манки, 2 ст.л. борошна, 1 банан, 1 яйце, 3 ст. цукрової пудри.
Приготування: Закип'яти козяче молоко і, постійно помішуючи, засип манку. Проварити до густоти, додай цукрову пудру і нарізаний банан, і перемішай. Дай масі охолонути і додай яйце з борошном. Викладай оладки на сковорідку ложкою і смаж їх з обох боків.
2. Йогурт із козячого молока в мультиварці
Для цього потрібна спеціальна суха закваска у порошку, яку можна придбати майже у будь-якому супермаркеті.
Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 3 г закваски для йогурту.
Приготування: Вилий у чашу мультиварки козяче молоко і додай закваску за інструкцією. Перемішайте віночком і залиште заготовку на 8 годин в режимі «Йогурт» або просто при 35-36 градусах. Після чого прибери все у холодильник ще на 4-5 годин.
3. Карамельний соус на козячому молоці
Підійде до млинців, морозива, кави та будь-яких інших страв або напоїв.
Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла, 100 мл козячого молока, 150-200 г цукру, 1 щіпка солі.
Змішай 100 мл води і цукор, доведи до кипіння і вари карамель до золотистості на середньому вогні близько 5-6 хвилин. Повільно влий козяче молоко, помішуючи віночком.
Зараз читають:15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму
Продовжуючи заважати, проварити ще 1 хвилину і додай сіль до смаку. Зніми карамель з вогню, додай вершкове масло та перемішай до його розчинення. Перелий у скляну банку і дай карамелі охолонути.
4. Згущене молоко з козиного молока
Знайти десь таке згущене молоко буде складно, а ось приготувати в домашніх умовах – куди реальніше.
Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 350 г цукру.
Приготування: Влий козяче молоко і всип цукор у досить велику каструлю з товстим дном. Доведи до кипіння, постійно помішуючи. Потім зменш вогонь до середнього і продовжуй варити згущене молоко 20-30 хвилин до бажаної густоти. Постійно перемішуйте її силіконовою лопаткою до самого дна.
5. Млинці на козячому молоці
Тонкі млинці можна просто так або загорнути в них начинку за смаком.
Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 120 мл олії, 500 г борошна, 100 г цукру, 5 яєць, 1 щіпка солі, 1 ч.л. соди.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і сухі інгредієнти. Вбий яйця і акуратно перемішуй, поступово підливаючи козяче молоко. Потім додай олію, перемішай тісто і залиши його на 20 хвилин. Обсмажте тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
6. Морозиво на козячому молоці
З ним не зрівняється жодне магазинне морозиво!
Тобі знадобиться: 500 мл козячого молока, 4 жовтки, 1 ст.л. цукру, 2 ст. меду, 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю.
Приготування: Козяче молоко доведи до кипіння, остуди і зніміть трохи жиру зверху. Зби жовтки з крохмалем і цукром, щоб маса злегка побіліла. Знову доведи молоко до кипіння, зменшіть нагрівання до мінімального і по ложці додай жовтки, при цьому відразу ж перемішуючи.
Не доводь цю масу до кипіння, а потім одразу зніми з вогню та остуди приблизно до 30-35 градусів. Додай мед, перемішай, вили в форму заготівлю і прибери в морозилку до застигання.
7. Печиво з козиного молока
Легке печиво, яке спокійно приготує будь-який новачок у кулінарії.
Зараз читають:Помідори з огірками на зиму: 20 найсмачніших рецептів
Тобі знадобиться: 700 мл козячого молока, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 3 жмені горіхів, борошно.
Приготування: Нагрій козяче молоко і розмішай у ньому цукор, дріжджі та 1 ст. ложку борошна. Залиш на півгодини. Поступово додай муку, щоб вийшло м'яке еластичне тісто. Кількість борошна буде різною, залежно від молока.
Залиш тісто ще на 1 годину в теплі, розділи його на частини і розкатай кожну в тонкий коржик. Посип коржики рубаними горіхами, зверни рулетиками і за бажанням змасти яйцем. Випікай рулетики 20 хвилин у духовці при 180 градусах і потім наріж на порційні шматочки.
8. Сметана з козиного молока
Найпростіший спосіб – це використати вже готову звичайну сметану.
Тобі знадобиться: 1 л козячого молока, 120 мл сметани жирністю 20%.
Приготування: Закип'яти козяче молоко, після чого остудити його приблизно до 30 градусів і віночком змішай зі сметаною. Перелийте заготовку в скляну ємність і накрийте рушником. Залиш її на добу в теплі або на дві доби у прохолодному приміщенні. Зверху утворюється густа жирна сметана, а знизу не такий густий йогурт.
9. Смузі з козиного молока з ягодами та бананами
У нього трохи своєрідний смак, але воно точно заслуговує на увагу.
Тобі знадобиться: 1 склянка козячого молока, 1 банан, 1 ст. меду, по 1 жмені полуниці, малини та чорниці.
Приготування: Очисти банан, перебери ягоди і зби все в блендері. Додай козяче молоко, мед і за бажання – лід. І знову все збий.
10. Кекс на козячому молоці
Козяче молоко досить солодке, тому додай цукор обережно.
Тобі знадобиться: 200 мл козячого молока, 250 г борошна, 125 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, щіпка кориці.
Змішай сухі інгредієнти, потім додай козяче молоко і перемішай тісто. Вилий його у форму та випікай кекс у духовці близько 35-40 хвилин при 180 градусах до сухої зубочистки.
11. Варений омлет на козячому молоці
Омлет виходить дуже легким та повітряним – ідеальний сніданок.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 500 мл козячого молока, спеції.
Зараз читають:Бурштинове варення з обліпихи: 20 рецептів на будь-який смак
Приготування: Збий яйця зі спеціями до піни, влий козяче молоко і знову збий. Вилий масу в пакет для запікання, зав'яжи його мішечком і опусти в киплячу воду. Вари омлет близько 20 хвилин і потім акуратно переклади його на тарілку.
12. Олія з козиного молока
Якщо використовуєш молоко, тоді спочатку прокип'яти його.
Тобі знадобиться: 10 л козячого молока.
Залиш козяче молоко на 4 дні в холодильнику. Обережно зніми вершки, які піднялися нагору. Залиш їх у скляній банці під кришкою на 6-7 годин при кімнатній температурі. Інтенсивно зби масу, поки вона не загусне і не перетвориться на масло.
13. Рисова каша на козячому молоці
Радимо подавати готову кашу зі шматочком вершкового масла та свіжими ягодами.
Тобі знадобиться: 200 г круглого рису, 500 мл козячого молока, 1 склянка води, 15 г цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Промий рис, залий його водою і проварити, поки вода не вбереться. Додай козяче молоко, знову доведи до кипіння і вари кашу ще близько 10 хвилин, помішуючи. У процесі додай сіль та цукор. Дай каші 10 хвилин настоятися під кришкою.
14. Сир із козиного молока
Приготувати сир у домашніх умовах набагато простіше, ніж здається.
Тобі знадобиться: 2 л козячого молока.
Приготування: Залиш козяче молоко у теплому місці, поки воно не скисне – приблизно на три дні. Перелий його в емальовану каструлю і нагрій на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Після чого проціди заготівлю через кілька шарів марлі і підвіш марлю з сиром, щоб скла зайва сироватка. За кілька годин сир буде готовий.
15. Вівсяна каша на козячому молоці
Врахуй, що вона виходить солодшою, ніж на звичайному молоці.
Тобі знадобиться: 200 мл козячого молока, 2 ст. вівсяні пластівці, цукор і сіль.
Приготування: Додай у козяче молоко сіль і цукор до смаку, і доведи все до кипіння. Всип вівсянку і вари кашу близько 5 хвилин на помірному вогні, помішуючи.
Джерело: dietcenter.com.ua