15 найсмачніших рецептів рису на сковороді

Простий та зручний спосіб приготувати рис на швидку руку – зробити його на сковороді. Ідеальний гарнір і така ж ідеальна основна страва. Ділимося 15 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Розсипчастий рис на сковороді
  • 2. Рис із цибулею та морквою на сковороді
  • 3. Рис у томаті на сковороді
  • 4. Рис із куркою на сковороді
  • 5. Рис із грибами на сковороді
  • 6. Рис із креветками на сковороді
  • 7. Рис із овочами на сковороді
  • 8. Рис зі шпинатом на сковороді
  • 9. Рис із морепродуктами на сковороді
  • 10. Рис із м'ясом на сковороді
  • 11. Смажений рис із яйцем на сковороді
  • 12. Зелений рис на сковороді
  • 13. Лимонний рис на сковороді
  • 14. Рис із куркою та чорносливом на сковороді
  • 15. Рис із капустою та фаршем на сковороді
  • 1. Розсипчастий рис на сковороді

    За бажання, додай у готовий рис спеції та зелень за смаком.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1 цибулина, 2 склянки води.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю кілька хвилин до прозорості. Додай промитий рис і смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Влий гарячу воду, доведи до кипіння і готуй рис під кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні. Дай йому трохи настоятися.

    2. Рис із цибулею та морквою на сковороді

    Класична засмажка з цибулі та моркви хороша для різних страв, у тому числі й для рису.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 цибулини, 2 моркви, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. куркуми, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж овочі до рум'яності. Додай промитий рис, спеції, часник та приблизно 2 склянки води. Туши всі під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця – влий соєвий соус.

    3. Рис у томаті на сковороді

    Якщо хочеш зробити його ще ароматнішим, додай трохи копченої паприки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 склянки води, 1 цибулина, 1 ч.л. паприки, 1 ст. томатної пасти.

    Приготування: Подрібни цибулю, обсмаж її до м'якості, додай паприку і перемішай. Всип промитий рис і смажу ще 2 хвилини. Влий воду, додай томатну пасту, знову перемішай і готуй все під кришкою 15-20 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь-який смак

    4. Рис із куркою на сковороді

    Безпрограшна страва, яка сподобається всій родині.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки рису, 1 куряче філе, 1 склянка води, 80 г цибулі, 100 г моркви, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю, моркву та курку. Обсмажити всі разом 7-10 хвилин, помішуючи. Приправ за смаком, додай промитий рис і залий гарячою водою. Туши всі разом 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    5. Рис із грибами на сковороді

    Для цього рецепту не обов'язково обмежуватись печерицями, це можуть бути будь-які гриби.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 200 г грибів, 1 склянка рису, 2 склянки води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізані гриби та смажу до випаровування вологи. Всип промитий рис, теплу воду та спеції. Доведи до кипіння та туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Рис із креветками на сковороді

    Проста, смачна та корисна страва в азіатському стилі.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 ст. кукурудзяного крохмалю, 1/2 склянки кокосового молока, 1 ст. цукру, 2 болгарські перці, 1 фіолетова цибулина, 450 г креветок, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. тертого імбиру, 2 щіпки пластівців чилі, 1-2 ст.л. рисового оцту, спеції.

    Приготування: Змішай склянку води, кокосове молоко, цукор та крохмаль. Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, болгарський перець, часник та імбир, приправ та обсмаж їх 6-7 хвилин. Влий кокосову суміш і готуй ще 2 хвилини. Всип очищених креветок і готуй 3-4 хвилини. Додай варений рис та рисовий оцет, перемішай і зніми страву з вогню.

    7. Рис із овочами на сковороді

    Залежно від сезону та домашніх запасів, можеш використовувати будь-які овочі.

    Тобі знадобиться: 160 г рису, 1 морква, 1/2 цибулини, 70 г зеленого горошку, 70 г кукурудзи, 1 болгарський перець, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж овочі. На сковороді обсмаж цибулю, моркву та перець протягом 5 хвилин, додай горошок з кукурудзою та приправ. Жар ще пару хвилин, всип промитий рис і влий приблизно 350 мл теплої води. Доведи до кипіння і готуй разом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Зараз читають:15 швидких салатів з креветками та крабовими паличками

    8. Рис зі шпинатом на сковороді

    Буде ще смачніше, якщо посипати готовий рис тертим пармезаном чи іншим сиром.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 60 г шпинату, 2 зубчики часнику, по 1 ст. оливкової та вершкового масел, 2,5 склянки води.

    Приготування: Промий і злегка обсмаж рис у суміші олій. Залий водою і готуй на середньому вогні, поки вона не вбереться. Додай спеції, подрібнений шпинат та часник, і обсмаж рис ще кілька хвилин, помішуючи.

    9. Рис із морепродуктами на сковороді

    Найзручніше використовувати звичайний заморожений морський коктейль.

    Тобі знадобиться: 300 г морепродуктів, 150 г рису, 1 болгарський перець, спеції.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Дрібно наріж і обсмаж перець, додай морепродукти та готуй під кришкою близько 7-8 хвилин на середньому вогні. Додай рис та спеції, за бажання – влий 50 мл білого сухого вина. Прогрій ще 1 хвилину, зніми з вогню та дай рису трохи настоятися під кришкою.

    10. Рис із м'ясом на сковороді

    Добре підійде не дуже жирний шматок свинини.

    Тобі знадобиться: 700 г свинини, 1 склянка рису, 2 склянки води, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, спеції.

    Свинину наріж смужками і обсмаж до рум'яності. Додай подрібнені овочі та смажу разом ще 5 хвилин. Додай промитий рис, спеції та гарячу воду. Туші все під кришкою 20-25 хвилин на слабкому вогні.

    11. Смажений рис із яйцем на сковороді

    Дуже ситна та смачна страва, і ще одна знахідка родом з азіатської кухні.

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 1 склянка води, 1 яйце, 1 морква, 1 болгарський перець, 50 г зеленого горошку, 2 ст. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. каррі, спеції.

    Приготування: Промий рис, залий його водою, доведи до кипіння і вари, доки вода не вбереться. Дай йому охолонути. Дрібно наріж овочі та обсмаж всі разом з горошком до рум'яності. Додай часник та спеції, перемішай і влий збите яйце. Жар все разом ще кілька хвилин, помішуючи. Додай рис та соєвий соус, знову перемішай і прогрій блюдо ще 2-3 хвилини.

    12. Зелений рис на сковороді

    Ароматний, незвичайний та дуже ефектний гарнір до курки чи риби.

    Зараз читають:Ганаш для торта: 10 способів приготування та найкращих рецептів

    Тобі знадобиться: 150 г круглого рису, 250 мл води, по 40 г кінзи, кропу та зеленої цибулі, 2 гілочки м'яти, 50 г вершкового масла, спеції.

    Трохи обсмаж рис у ложці вершкового масла, залий теплою водою, приправ і доведи до кипіння. Готуй під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні. Блендер подрібни всю зелень з ложкою води. Додай зелень і масло, що залишилося в рис, перемішай і готуй ще 1-2 хвилини.

    13. Лимонний рис на сковороді

    Яскравий цитрусовий аромат – головна особливість цієї страви.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 склянки води, 1 лимон, 1 цибулина, по 1 ст. рослинної та вершкового масла, 0,5 ч.л. куркуми, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії до рум'яності. Додай промитий рис, спеції, цедру та сік лимона. Жар ще 1 хвилину, влий теплу воду і готуй рис 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай вершкове масло|мастило|, перемішай і готуй ще 2 хвилини.

    14. Рис із куркою та чорносливом на сковороді

    Нічим не поступається класичному східному плову!

    Тобі знадобиться: 1-2 ст. родзинок, 300 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 100 г чорносливу, 200 г рису, 300 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості та додай спеції, родзинки та подрібнений чорнослив. Жар ще пару хвилин. Додай нарізану курку і смажу до її рум'яності, помішуючи. Всип промитий рис, залий гарячою водою і туші 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    15. Рис із капустою та фаршем на сковороді

    Ще одна самостійна страва, яка не потребує додатків.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 1 склянка рису, 300 г капусти, 2 склянки води, 2 ст. томатної пасти, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості, додай фарш і смажу ще 7 хвилин, помішуючи. Додай тонко нашатковану капусту і протушкуй 3 хвилини під кришкою. Змішай воду, томатну пасту та спеції. Виклади рис до капусти, залий все цим соусом і перемішай страву. Туши 20-25 хвилин на слабкому вогні і в кінці – додай часник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *