15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини

Дієтологи рекомендують білу смородину дітям та людям з ослабленим організмом. Тому обов'язково запасись цими корисними ласощами на зиму. Відмінний варіант: приготувати желе з|із| білої смородини. Ділимося 15 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Желе із білої смородини – класичний рецепт
  • 2. Желе із білої смородини з агар-агаром
  • 3. Желе з білої смородини без варіння
  • 4. Желе із білої смородини з пектином
  • 5. Желе із білої смородини без цукру
  • 6. Желе з білої смородини з желатином
  • 7. Желе з білої смородини з ваніллю
  • 8. Желе з білої смородини з лимоном
  • 9. Желе з білої смородини з анісом та корицею
  • 10. Желе з білої смородини зі стевією
  • 11. Желе із білої смородини із кукурудзяним крохмалем
  • 12. Желе з білої та червоної смородини
  • 13. Густе желе із білої смородини з апельсинами
  • 14. Желе із білої смородини з цілими ягодами
  • 15. Желе з білої смородини у мультиварці
  • 1. Желе із білої смородини – класичний рецепт

    Популярний і базовий варіант.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 80 мл води.

    Смородину виклади на друшляк і бланшируй в окропі 3 хвилини. М'які ягоди протріть через сито, змішай з цукром і водою. Проварити 10 хвилин, розклади желе в підготовлені банки і заходьте.

    2. Желе із білої смородини з агар-агаром

    Протирати ягоди через сито зручно дерев'яною ложкою.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 30 г агар-агару, 3 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину подрібни в блендері , а потім протріть через сито. Отримане пюре змішайте з половиною цукру і проваріть 5-7 хвилин на повільному вогні. Всип лимонну кислоту і цукор, що залишився, змішаний з агар-агаром. Проварити всі разом 5 хвилин і заходи.

    3. Желе з білої смородини без варіння

    Це корисно та дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 2 кг цукру.

    Смородину підготуй , подрібни в блендері і протріть через сито. Отримане ягідне пюре змішай із цукром та розклади по чистих сухих банках. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери желе на зберігання в холодильник.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів компоту з порічки.

    4. Желе із білої смородини з пектином

    У процесі варіння ягідну масу слід періодично помішувати.

    Тобі знадобиться: 4 кг білої смородини, 4 кг цукру, 40 г пектину.

    Смородину засип половиною цукру і залиш на 1 годину. Пропусти через м'ясорубку і протрій через сито. Додай цукор, що залишився, змішаний з пектином, і вари на слабкому вогні 5 хвилин. Розклади желе у підготовлені банки і заходьте.

    5. Желе із білої смородини без цукру

    Кисленьке желе ідеально поєднується з солодкими вафлями та сирниками.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, лимонна кислота на кінчику ножа, 20 г пектину, 120 мл води.

    Приготування: Пектин залий водою і прибери убік на 10 хвилин. Смородину подрібни в блендері, протрій через сито і доведи до кипіння. Всип лимонну кислоту і, безперервно помішуючи, влий тонким струмком заготівлю з пектином. Проварити 5 хвилин, розклади в підготовлені банки і закатай.

    6. Желе з білої смородини з желатином

    При використанні желатину звертай увагу на дату виготовлення.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 3 кг цукру, 30 г желатину, 180 мл води.

    Білу смородину подрібни в блендері і протрі через сито. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. Желатин залий водою і прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю з ягідним пюре на слабкий вогонь і проварити 5-7 хвилин. Зніми з вогню, влий желатинову заготівлю, перемішай і розклади желе по банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплим рушником.

    7. Желе з білої смородини з ваніллю

    Густоту желе можна перевірити, капнувши його трохи на блюдце.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 2 краплі ванільної есенції, 2 кг цукру, 50 мл лимонного соку.

    Приготування: 500 г смородини відклади, решту бланшируй 3 хвилини в окропі і протріть через сито. Отримане пюре змішай з ванільною есенцією, цукром і проварити 5 хвилин. Додай цілі ягоди, лимонний сік та вари ще 5-7 хвилин. Розклади гаряче желе по стерилізованих банках і закатай.

    8. Желе з білої смородини з лимоном

    Така заготівля зберігається до 10 місяців.

    Зараз читають:15 простих рецептів тарталеток з печінкою тріски

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 2 лимони, 3 кг цукру.

    Приготування: Лимони ошпарити окропом, обсуши рушником і зніми 1 ст.л. цедри. Розріж лимони навпіл і видави сік. Смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. Змішай смородинове пюре із цукром та цедрою, прокип'яті 3 хвилини. Додай сік лимона та вари ще 5 хвилин. Наповни гарячим желе підготовлені банки і заходьте.

    9. Желе з білої смородини з анісом та корицею

    Підфарбувати желе можна невеликою кількістю куркуми чи харчовим барвником будь-якого кольору.

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. меленого анісу, 1 паличка кориці, 200 мл води.

    Ягоди смородини пропусти через м'ясорубку, а потім протріть через сито. Закип'ятіть воду, додай половину цукру, паличку кориці і вари 3 хвилини. Корицю вилови та викинь. Змішай смородинове пюре, сироп, цукор, що залишився і прокип'яті 2 хвилини. Всип мелений аніс і продовжуй уварювати на повільному вогні ще 5 хвилин. Наповни гарячим желе сухі чисті банки і заходьте.

    10. Желе з білої смородини зі стевією

    Відмінний рецепт желе для тих, хто відмовився від цукру.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 2 ст. екстракту стевії, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.

    Приготування: Смородину проварити 2 хвилини в киплячій воді, відкинь на друшляк, а потім протрій через сито. Додай воду, лимонну кислоту, стевію та уваривай на слабкому вогні 10 хвилин. Наповни гарячим желе підготовлену тару, закатай і укутай теплим рушником на добу.

    11. Желе із білої смородини із кукурудзяним крохмалем

    Змішувати крохмаль слід із холодною водою.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг білої смородини, 1,5 кг цукру, 3 ст. кукурудзяного крохмалю, 120 мл кип'яченої води.

    Приготування: Білу смородину всип у киплячу воду і проварити 3 хвилини. М'які ягоди протріть через сито, додай цукор і провари 10 хвилин. Змішай крохмаль з водою і влий тонкою цівкою в желе. Проварити 5 хвилин, розклади в підготовлену тару і заходьте.

    12. Желе з білої та червоної смородини

    Якщо блендера немає, тоді використовуй м'ясорубку або просто розімни смородину ступкою.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    Тобі знадобиться: 500 г білої смородини, 500 г порічки, 1 кг цукру.

    Приготування: Ягоди смородини подрібни в блендері і протріть через сито. Додай цукор, перемішай і залиши на 30-40 хвилин. Прокип'яті 5 хвилин, розклади по стерилізованим банкам і закатай.

    13. Густе желе із білої смородини з апельсинами

    За бажанням можна додати трохи апельсинової чи лимонної цедри.

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 3 апельсини, 2 кг цукрового піску, 5 ст. лимонного соку.

    Апельсини ошпарити окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Подрібни в блендері смородину та апельсини. Отриману масу протріть через сито, змішай з цукром і провари 10 хвилин на слабкому вогні. Влий лимонний сік і продовжуй томити ще 5-7 хвилин. Наповни гарячим желе чисті сухі банки і заходьте.

    14. Желе із білої смородини з цілими ягодами

    Для найкращого результату використовуй свіжозібрану смородину.

    Тобі знадобиться: 4 кг білої смородини, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 150мл води.

    Приготування: 1 кг смородини відклади, а решту бланшируй окропу 3 хвилини і протрій через сито. Отримане пюре змішай із цукром, водою та проваріть 10 хвилин. Всип цілі ягоди, зніми з вогню і залиш під кришкою на 30 хвилин. Доведи до кипіння, додай лимонну кислоту та вари ще 5 хвилин. Розклади желе по банках і закатай.

    15. Желе з білої смородини у мультиварці

    Готувати желе можна в режимах «Гасіння», «Томлення» та «Випічка».

    Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 2 кг цукру, 20 г пектину, ванілін на кінчику ножа, 1 склянка води.

    Приготування: 500 г смородини відклади убік, решту ягод бланшируй у окропі 3 хвилини, а потім протріть через сито. Отримане пюре змішай із цілими ягодами, водою та половиною цукру. Виклади заготовку в чашу мультиварки, закрий кришку та активуй на 30 хвилин режим «Випічка». Додай ванілін і цукор, що залишився, змішаний з пектином. Закрий кришку та готуй на тому ж режимі ще 10 хвилин. Після звукового сигналу розклади желе по банках і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *