Іноді здається, що з кабачків уже давно виготовлено все, що можна. Але це не так, тому що завжди знайдуться інші свіжі ідеї та рецепти. Цього разу, наприклад – ми хочемо поділитися з тобою великою добіркою вафлів із кабачків. Врахуй, що всі вафельниці різні, тож для точного розрахунку часу скористайся інструкцією!
Зміст
1. Вафлі з кабачків з йогуртом та рисовим борошном
Особливо такі вафлі гарні з лососем, сиром та зеленню.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 4 ст. рисового борошна, 3 ст.л. йогурт, спеції.
Приготування: Натрій кабачки на тертці і злегка відіжми їх від зайвого соку. Змішай кабачки з яйцем і йогуртом, додай борошно та спеції та готуй вафлі у змащеній олією вафельниці.
2. Вафлі з кабачків без добавок
Легкий рецепт на кожен день із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 зубчик часнику, 1 яйце, 5 ст. борошна, спеції, зелень.
Приготування: Натрі та відіжми кабачки. Подрібни часник та зелень за смаком. Змішай всі інгредієнти та обсмаж кабачкові вафлі у вафельниці.
3. Вафлі з кабачків із зеленню
Найпростіший і очевидніший доповнення до будь-яких кабачкових страв.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 яйце, 1/2 пучка зелені, 4 ст.л. муки|борошна|, 1 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Натрій та відіжми кабачки від соку. Дрібно нарубай зелень без стебел. Збий яйце зі сметаною, змішай усі інгредієнти та обсмаж вафлі у вафельниці до рум'яності.
4. Вафлі з кабачків із цибулею
Цибуля робить кабачкові вафлі ще соковитіше.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 1 цибулина, 1 яйце, 3 ст. йогурту або сметани, 100 г борошна, спеції.
Приготування: Кабачки натрі та злегка відіжми. Окремо натріть цибулю на тертці та змішай разом усі інгредієнти для тіста. Змасти вафельницю олією та обсмаж у ній вафлі до рум'яності.
5. Вафлі з кабачків у духовці
Для цього рецепту потрібні спеціальні формочки для вафель.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 2 яйця, 1 зубчик часнику, 160 г борошна, 0,5 ч.л. гашеної соди, спеції, зелень.
Приготування: Натрій і відіжми кабачки, подрібни часник і зелень за смаком. Змішай всі інгредієнти для тіста і виклади його в змащені|змазати| маслом|мастилом| форми. Випікай вафлі в духовці 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
6. Вафлі з кабачків із сиром
Ідеальний ПП рецепт для всіх, хто стежить за раціоном та калоріями.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 200 г сиру, 1 яйце, 1/2 пучка зелені, 1 ст. цільнозернове борошно, спеції.
Приготування: Натрій і відіжми кабачок від зайвого соку. Виделкою розітріть сир з яйцем. Подрібни зелень, змішай усі інгредієнти та обсмаж кабачкові вафлі у вафельниці за інструкцією.
7. Вафлі з кабачків зі сметаною
За бажання замість сметани можна взяти трохи кефіру.
Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 200 г борошна, 2 яйця, 5 ст. сметани, спеції.
Приготування: Натрій кабачки на тертці і відіжми їх від соку. Зби яйця зі сметаною, змішай з кабачками та спеціями, і поступово додай борошно. Обсмажити вафлі у вафельниці до рум'яності.
Зараз читають:20 смузі з вівсянкою, які захочеться приготувати ще неодноразово
8. Вафлі з кабачків з гречаним борошном
Ідеальний рецепт для тих, у кого непереносимість глютену.
Тобі знадобиться: 100 г гречаного борошна, 100 г кабачків, 150 мл води, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки куркуми, спеції.
Приготування: Натрій на тертці і відіжми кабачок від соку. Змішай всі інгредієнти та дай тесту постояти 10-15 хвилин. Викладай його в змащену олією вафельницю ложкою і обсмаж вафлі до рум'яності.
9. Вафлі з кабачків з рикоттою та рисовим борошном
Одночасно прості та досить вишукані вафлі з незвичайними інгредієнтами.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 2 яйця, 200 г рикотти, 100 г твердого сиру, 130 г рисового борошна, прованські трави, спеції.
Приготування: Натрій кабачки на тертці і відіжміть. Розімні рікотту, натрій твердий сир і змішай разом всі інгредієнти. Обсмажити кабачкові вафлі у вафельниці до рум'яності.
10. Вафлі з кабачків зі сметаною та сиром
Підійде будь-який вид твердого чи напівтвердого сиру на твій смак.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 200 г жирної сметани, 200 г борошна, 2 яйця, 100 г сиру, 4 гілочки зелені, 10 г розпушувача, спеції.
Приготування: Натрі та відіжми кабачки. Додай яйця і сметану, а потім просіяне борошно, розпушувач і спеції. Додай тертий сир і рубану зелень і перемішай тісто. Виклади його ложкою в змащену олією вафельницю і готуй вафлі до рум'яності.
11. Вафлі з кабачків з вівсяним борошном
Якщо немає готового вівсяного борошна, тоді просто подрібни пластівці в кавомолці.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 5 ст. вівсяного борошна, 1 яйце, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.
Приготування: Натрій на тертці кабачки і відіжми їх від соку. Додай яйце, давлений часник, рубану зелень та спеції. Додати борошно, залишити тісто на 10 хвилин і знову перемішати. Обсмажити вафлі у вафельниці за інструкцією.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді
12. Вафлі з кабачків із манкою
Ще один варіант сухої основи для в'язкості замість звичайного борошна.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 3 ст. манки, 1 яйце, спеції.
Приготування: Натрій кабачок і злегка відіжми його від соку. Додай яйце та спеції, після чого додай манку та дай тесту 10 хвилин постояти. Випікай кабачкові вафлі у вафельниці до рум'яності.
13. Вафлі з кабачків із морквою
Морква надає не тільки смаку, але і ще більш апетитного відтінку.
Тобі знадобиться: 1 морква, 2 кабачки, 1 яйце, 3-4 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Натрій і злегка відіжми кабачки. Окремо натрій моркву і змішай разом всі інгредієнти. Випікай вафлі у вафельниці за інструкцією.
14. Вафлі з кабачків з шинкою та сиром
Ці кабачкові вафлі особливо гарні на сніданок – швидко та ситно.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 200 г борошна, 2 зубчики часнику, 50 г твердого сиру, 50 г шинки, 50 г сметани, 2 яйця, 3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Натрій кабачки і відіжми їх від зайвого соку. Подрібни часник і зелень, натрій сир і дрібно наріж шинку. Змішай разом усі інгредієнти з рецепту. Обсмажити вафлі в змащеній вафельниці маслом до рум'яності.
15. Вафлі з кабачків з молоком та пармезаном
Щоб ще більше наголосити на італійських нотках, додай трохи сушених трав.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 25 г пармезану, 1 яйця, 60 мл молока, 70 г борошна, спеції.
Приготування: Натрій і злегка відіжми кабачки. Дрібно натрі пармезан, змішай усі інгредієнти та приправ масу. Викладай тісто ложкою на змащену олією вафельницю і випікай вафлі за інструкцією.
Джерело: dietcenter.com.ua