15 найкращих рецептів підливи для гречки

Хоч сама по собі гречка смачна та корисна, але в сухому вигляді без нічого – вона досить прісна. Тому одразу пропонуємо приготувати до неї ароматну підливу. Тим більше, тут так багато рецептів на вибір – з томатом, сметаною, м'ясом чи ні!

Зміст

  • 1. Підливу для гречки без м'яса
  • 2. Підлива для гречки з яловичиною
  • 3. Томатна підлива для гречки
  • 4. Підлива для гречки зі сметаною та шпинатом
  • 5. Грибна підлива для гречки
  • 6. Підлива для гречки зі свининою та майонезом
  • 7. Підлива для гречки із сосисками
  • 8. Підлива для гречки з куркою
  • 9. М'ясна підлива для гречки із сиром
  • 10. Підлива для гречки з тушонкою
  • 11. Підлива для гречки з фаршем та овочами
  • 12. Підлива для гречки з індичкою
  • 13. Підлива для гречки з вершками та томатом
  • 14. Підлива для гречки зі свининою та болгарським перцем
  • 15. Томатна підлива для гречки з грибами
  • 1. Підливу для гречки без м'яса

    Класична томатно-зметана підливка, в якій немає нічого зайвого.

    Тобі знадобиться: 30 г цибулі, 20 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ст.л. борошна, 50 г сметани, 30 г томатної пасти, 2 склянки води.

    Приготування: Обсмажити дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі до золотистості. Додай муку|борошно| і перемішай. Змішай воду, томатну пасту і сметану, і влий туди ж, постійно помішуючи. Проварити підливу на слабкому вогні до загусання.

    2. Підлива для гречки з яловичиною

    У рецепті вказана вага чистої яловичини, без кісток.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 1 цибулина, 1 склянка томатного соку, 1 пучок зелені, 2-3 ст. борошна, спеції.

    Наріж яловичину смужками, обсмаж до рум'яності, додай трохи окропу або бульйону і протушкуй на слабкому вогні близько 1 години до м'якості. Окремо обсмаж до золотистості подрібнену цибулю.

    Окремо обсмажте борошно до коричневого відтінку і розведіть його в невеликій кількості гарячої води, щоб не було грудочок. Додай до яловичини цибулю, борошняну суміш та томатний сік. Доведи до кипіння та туши підливу ще 20-30 хвилин. Наприкінці додай спеції та рубану зелень.

    3. Томатна підлива для гречки

    Для цієї томатної підливи потрібні свіжі помідори та помідори у власному соку.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів огірків з морквяним бадиллям на зиму

    Тобі знадобиться: 7 помідорів, 200 г помідорів у власному соку, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та часник, і обсмаж їх до золотистості. Додай рубані консервовані томати та доведи до кипіння. Свіжі помідори очисти, подрібни блендером і влий пюре туди ж. Туши підливу 1 годину на слабкому вогні до густини і приправ за смаком.

    4. Підлива для гречки зі сметаною та шпинатом

    Цікавий та легкий варіант для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 2 пучки шпинату, 1,5 ст.л. борошна, 250-300 мл молока, 60 г сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 4 зубчики часнику.

    Приготування: Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості і влийте молоко, помішуючи, щоб не було грудочок. Протушкуй до легкого загусання, додай сметану і перемішай. Додай подрібнений часник та нарізаний шпинат. Приправ на смак і готуй все разом ще 5 хвилин.

    5. Грибна підлива для гречки

    Ніжна вершкова підливка, яка дуже гармонійно доповнює гречку.

    Тобі знадобиться: 300 г грибів, 1 цибулина, 1 склянка жирних вершків, 1 морква, 2 ч.л. борошна, спеції, вершкове масло|мастило|, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин на вершковому маслі. Додай нарізані гриби та смажу до випаровування вологи. Влий вершки і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні. Розведи борошно у воді, влий туди ж і протушкуй до загусання. Наприкінці додай спеції та зелень.

    6. Підлива для гречки зі свининою та майонезом

    Підливу виходить дуже ситною, але при цьому не надто жирною.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 2 ст. майонезу, 1 пучок зеленої цибулі, 300 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж свинину дрібними шматочками, обсмаж її до рум'яності та влий гарячу воду. Приправ та туші близько півгодини на слабкому вогні. Додай майонез і рубану зелену цибулю, і туши підливу ще 5-7 хвилин.

    7. Підлива для гречки із сосисками

    Варіант м'ясної підливи, коли звичайного шматка м'яса не було під рукою.

    Тобі знадобиться: 300 г сосисок, 1 цибулина, 1 помідор, 1 склянка води, 2 ст. томатної пасти, 1 ч. л. борошна, спеції.

    Зараз читають:Мариновані лисички на зиму: 20 простих та швидких рецептів

    Дрібно наріж цибулю, обсмаж її 5 хвилин і додай нарізаний помідор. Протушкуй ще 5 хвилин. Додати борошно, перемішати і додати томатну пасту. Готуй все разом ще 2-3 хвилини, приправ і додай нарізані сосиски. Протушкуйте підливу 5-7 хвилин і зніміть з вогню.

    8. Підлива для гречки з куркою

    Замість курячої грудки можна так само використовувати філе індички.

    Тобі знадобиться: 400 г курячої грудки, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст. муки|борошна|, 120 г сметани, 200 мл води, спеції.

    Приготування: Курку наріж шматочками і обваляй у борошні. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх пару хвилин до м'якості. Додай курку і смажу ще кілька хвилин, помішуючи. Влий воду, приправ за смаком і туші підливу 20 хвилин під кришкою. Додай сметану і протушкуй ще 2-3 хвилини.

    9. М'ясна підлива для гречки із сиром

    Підійде будь-який твердий або м'який сир, який тобі подобається.

    Тобі знадобиться: 800 г свинини, 2 цибулини, 2 моркви, 2 ст. муки|борошна|, 100 г сиру, 75 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж свинину невеликими кубиками та обсмаж до рум'яності. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, перемішай, влий воду та туші до готовності м'яса. Розведи борошно в невеликій кількості води і влий туди ж. Додай спеції та тертий сир, перемішай і готуй підливу, доки сир не розплавиться.

    10. Підлива для гречки з тушонкою

    Експрес-рецепт та просто класика для ситної гречаної каші.

    Тобі знадобиться: 1 банка тушонки, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж разом 5-7 хвилин. Додай тушонку разом із жиром та туші ще 5 хвилин. Додай томатну пасту, спеції та трохи води, та готуй підливу 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    11. Підлива для гречки з фаршем та овочами

    Найкраще підійде змішаний фарш, але вибирай на власний смак.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж всі овочі до м'якості. Додай томатну пасту і трохи води, і протушкуй 5 хвилин. Додай фарш і ще 1 склянку води, перемішай, приправ та туши підливу під кришкою до готовності фаршу.

    Зараз читають:20 рецептів капусти на зиму, які потішать всю родину

    12. Підлива для гречки з індичкою

    Проста підлива з мінімумом продуктів, але дуже смачна.

    Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж індичку до легкої рум'яності. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смаж разом ще 3-4 хвилини. Додай борошно, перемішай і влий трохи води або бульйону, щоб вона покривала м'ясо. Туши підливу 15 хвилин на середньому вогні і приправ наприкінці.

    13. Підлива для гречки з вершками та томатом

    Ще один варіант найніжнішої підливи без м'яса!

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 150 мл жирних вершків, 2 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості, додай томатну пасту зі спеціями та перемішай. Туши ще 5 хвилин і влий вершки. Доведи до кипіння та зніми з вогню.

    14. Підлива для гречки зі свининою та болгарським перцем

    Краще брати саме свинину, тому що яловичина може бути жорсткою.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1/2 склянки томатного соку, 1 ст. муки|борошна|, 1/2 пучка зелені, 1,5 склянки води, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж свинину до рум'яності. Додай дрібно нарізану цибулю та перець, і смажу ще 3-4 хвилини. Додай спеції, борошно та перемішай. Через 1 хвилину влий томатний сік і додай цукор. Знову перемішай, влий воду, доведи все до кипіння і тушкуй близько 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні. А наприкінці – додай зелень.

    15. Томатна підлива для гречки з грибами

    Для цього рецепту підійде будь-який кетчуп чи томатний соус.

    Тобі знадобиться: 500 г грибів, по 1 ст. кетчупу та сметани, 1 склянка води, 2 цибулини, 2 моркви, 1 ст.л. борошна, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5-7 хвилин і додай нарізані гриби. Жар практично до їхньої готовності, додай борошно та спеції, і перемішай. Додай воду, кетчуп та сметану, ще раз все перемішай і готуй підливу на слабкому вогні до бажаної густоти.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *