15 легких рецептів салату «Парамоніха» на зиму

Салат «Парамоніха» – є однією з найшвидших, але дуже популярних заготовок на зиму і готується буквально з будь-якими сезонними овочами. По суті, потрібно лише все нарізати та скласти у банки. Розповідаємо 15 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Салат «Парамоніха» без стерилізації
  • 2. Салат «Парамоніха» з цукіні на зиму
  • 3. Салат «Парамоніха» з баклажанами на зиму
  • 4. Салат «Парамоніха» з патисонами на зиму
  • 5. Салат «Парамоніха» без кабачків
  • 6. Салат «Парамоніха» з петрушкою на зиму
  • 7. Салат «Парамоніха» з капустою на зиму
  • 8. Салат «Парамоніха» з огірками на зиму
  • 9. Салат «Парамоніха» без моркви на зиму
  • 10. Салат «Парамоніха» без варіння
  • 11. Салат «Парамоніха» з грибами на зиму
  • 12. Салат «Парамоніха» з рисом на зиму
  • 13. Салат «Парамоніха» з буряком на зиму
  • 14. Салат «Парамоніха» з томатним соком на зиму
  • 15. Гострий салат «Парамоніха» на зиму
  • 1. Салат «Парамоніха» без стерилізації

    Навіть пропорції основних інгредієнтів дуже прості – бери усі овочі в рівних частинах.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 склянка цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай олію, сіль і цукор, і протушкуй всі 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Влий оцет, перемішай овочі і закатай салат у підготовлені банки. Додатково стерилізувати заготівлю не потрібно.

    2. Салат «Парамоніха» з цукіні на зиму

    Замість цукіні можна взяти кабачки чи патисони – не має значення.

    Тобі знадобиться: 500 г цукіні, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200 г цукру, 150 мл олії, 1 ст.л. солі, 1/4 склянки оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай сіль, цукор та масло, і доведи все до кипіння. Протушкуй 15 хвилин, влий оцет, протушкуй ще 1 хвилину і закатай салат у стерилізовані банки.

    3. Салат «Парамоніха» з баклажанами на зиму

    Якщо баклажани гірчать, тоді спочатку посоли їх, залиш на 10 хвилин і промий.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г баклажанів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 150 мл олії, 1 склянка цукру, 1 ст.л. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Наріж всі овочі не надто великими шматочками, додай олію, сіль і цукор, і протушкуй все разом на середньому вогні 15-20 хвилин. Влий оцет, перемішай і доведи салат до повторного кипіння. Розклади «Парамониху» по банках і закатай кришками.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з чорниці

    4. Салат «Парамоніха» з патисонами на зиму

    За бажанням додай наприкінці варіння трохи зелені чи спецій до смаку.

    Тобі знадобиться: 500 г патисонів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 150 мл олії, 1 склянка цукру, 2 ст.л. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Дрібно наріж всі овочі, додай олію, цукор і сіль, і доведи до кипіння. Протушкуй заготовку 10 хвилин, влий оцет, виклади в банки і простерилізуй їх ще 15 хвилин у киплячій воді. Захід «Парамониху» на зиму.

    5. Салат «Парамоніха» без кабачків

    Оригінальний варіант для тих, хто не любить кабачки.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 500 г моркви, 150 мл олії, 50 мл оцту, 150 г цукру, 25 г солі.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай олію, цукор, сіль і оцет, і протушкуй у каструлі з товстим дном близько 20 хвилин після кипіння. Закатай салат «Парамоніха» в стерилізовані банки.

    6. Салат «Парамоніха» з петрушкою на зиму

    Трохи зелені дасть не тільки смак і аромат, але ще яскравіший колір.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 2 кг помідорів, 1-2 пучки петрушки, 300 г цукру, 300 мл олії, 2 ст.л. солі, 100 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та подрібни петрушку. Відправ помідори в каструлю і протушкуй 10 хвилин. Потім додай одразу всі інші інгредієнти, доведи заготовку до кипіння і провари ще 15 хвилин. Розклади салат по банкам і закатай кришками.

    7. Салат «Парамоніха» з капустою на зиму

    Ще одна цікава сезонна варіація популярного салату!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг капусти, 2 кг помідорів, 700 г болгарського перцю, 700 г моркви, 3 цибулини, 150 г цукру, 250 мл олії, 80 г солі, 80 мл оцту.

    Приготування: Дуже тонко нашаткуй капусту, а інші овочі – довільно дрібно наріж. Змішай все з сіллю, цукром та олією, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай оцет, доведи салат до повторного кипіння і закатай його в банки.

    8. Салат «Парамоніха» з огірками на зиму

    Рекомендуємо брати невеликі хрусткі огірки, щоб вони не розварилися в салаті.

    Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 кг огірків, 500 г болгарського перцю, 400 г цибулі, 300 г моркви, 60 мл оцту, 125 мл олії, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Довільно подрібни овочі, додай олію, сіль і цукор, доведи все до кипіння і проварити 15 хвилин. Влий оцет, знову доведи «Парамониху» до кипіння і закатай салат у стерилізовані банки.

    9. Салат «Парамоніха» без моркви на зиму

    Цей салат – своєрідний конструктор, тому можна легко додати або прибрати інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 1 пучок зелені, 1 склянка цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Наріж всі овочі та подрібни зелень. Протушкуй помідори 10 хвилин і додай решту інгредієнтів, крім оцту. Доведи заготовку до кипіння, проварити 15 хвилин і влий оцет. Перемішай салат, розклади його по банках і закатай кришками.

    10. Салат «Парамоніха» без варіння

    Альтернативний сирий рецепт, для якого не доведеться варити овочі.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г болгарського перцю, 150 г цукру, 50 г зелені, 1,5 ст. солі, 60 мл оцту, 150 мл олії.

    Приготування: Подрібніть овочі та зелень, змішайте всі інгредієнти і залиште заготовку в прохолодному місці на 3-4 години. Розклади салат по чистих банках разом з соком, що виділився. Стерилізуй їх у каструлі з киплячою водою близько 15-25 хвилин, залежно від розміру, і заходьте на зиму.

    11. Салат «Парамоніха» з грибами на зиму

    Якщо використовуєш лісові гриби, то спочатку ретельно їх перебери і промий.

    Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г грибів, 1 склянка цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, 50 мл оцту.

    Приготування: Наріж і приваріть гриби 15-20 хвилин у киплячій воді. Довільно наріж решту овочів. Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, та доведи до кипіння. Проварити заготовку 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні, влий оцет і закатай салат у підготовлені банки.

    12. Салат «Парамоніха» з рисом на зиму

    Повноцінна готова страва, яку можна взяти із собою навіть у похід.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 500 г моркви, 1 кг болгарського перцю, 500 г цибулі, 150 г рису, 1 головка часнику, 1 ст. солі, 100 г цукру, 50 мл оцту, 200 мл олії.

    Зараз читають:15 простих рецептів маринованого болгарського перцю на зиму

    Залий рис окропом на 10 хвилин. Пропусти помідори через м'ясорубку, додай олію та провари 10 хвилин. Додай туди ж довільно нарізані інші овочі, рис, часник, сіль і цукор, і тушкуй разом ще 15 хвилин після повторного кипіння. Влий оцет і протушкуй ще 10 хвилин. Закатай салат «Парамоніха» в стерилізовані банки на зиму.

    13. Салат «Парамоніха» з буряком на зиму

    Можна використовувати не лише як салат, а й як заправку для борщу або інших перших страв.

    Тобі знадобиться: 1 кг моркви, 1 кг буряків, 500 г цибулі, 500 г болгарського перцю, 1 головка часнику, 1 кг помідорів, 120 мл олії, 120 мл яблучного оцту, 1 ст.л. солі, 120 г цукру.

    Приготування: Очисти помідори від шкірки, подрібни їх у блендері, додай олію, сіль та цукор, і доведи до кипіння. Проварити 10 хвилин і додай терту моркву з буряком і подрібнену цибулю з болгарським перцем. Протушкуй ще 10 хвилин після повторного кипіння. Додай часник і ще через 10 хвилин додай оцет. Розклади салат по банкам і закатай кришками.

    14. Салат «Парамоніха» з томатним соком на зиму

    Звичайно, найкраще сюди підійде домашній томатний сік.

    Тобі знадобиться: 1 кг моркви, 1 кг кабачків, 500 г цибулі, 500 г болгарського перцю, 800 мл томатного соку, 1 пучок зелені, 120 г цукру, 1 ст. солі, 120 мл олії, 90 мл оцту.

    Приготування: Доведи томатний сік до кипіння, додай олію, цукор і сіль, і провари пару хвилин. Приправ за бажанням. Додай дрібно нарізані овочі та зелень, знову доведи до кипіння та протушкуй всі 15 хвилин. Влий оцет, перемішай салат і закатай його в підготовлені банки.

    15. Гострий салат «Парамоніха» на зиму

    Якщо любиш гостріший або делікатніший смак – змінюй кількість гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 900 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 300 г гострого червоного перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 склянка цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, 70 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай цукор, сіль та масло, і доведи до кипіння. Можеш додати часник чи зелень за смаком. Проварити салат 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою, влий оцет і знову доведи його до кипіння. Закатай «Парамониху» до стерилізованих банків.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *