15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму

Ароматна та смачна пастила – найкорисніше частування з усіх можливих. Вона готується з чистої ягоди, у нашому випадку – з аґрусу. Навіть цукор – лише приємний бонус за бажанням. За своєю суттю це засушене та красиво нарізане ягідне пюре. Взимку зберігай готову пастилу у сухих скляних банках чи контейнерах. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Пастила з аґрусу без цукру
  • 2. Пастила з аґрусу в духовці
  • 3. Пастила з аґрусу в сушарці
  • 4. Пастила з аґрусу без варіння
  • 5. Пастила з аґрусу без кісточок
  • 6. Пастила з аґрусу на свіжому повітрі
  • 7. Пастила з агрусу з фруктами та ягодами
  • 8. Пастила з аґрусу з бананом
  • 9. Пастила з аґрусу та смородини на зиму
  • 10. Пастила з аґрусу зі згущеним молоком
  • 11. Пастила з аґрусу з яєчним білком
  • 12. Пастила з аґрусу із сиропом на зиму
  • 13. Пастила з аґрусу та полуниці
  • 14. Пастила з агрусу з медом
  • 15. Пастила з аґрусу та кабачків на зиму
  • 1. Пастила з аґрусу без цукру

    Тільки агрус і нічого зайвого!

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу.

    Приготування: Видали у агрусу хвостики і подрібни його в блендері. За бажанням – перетріть масу через сито. Виклади її на застелене пергаментом деко тонким шаром і суші пастилу в духовці або сушарці до 8 годин при 50-60 градусах.

    2. Пастила з аґрусу в духовці

    Легкий спосіб приготування пастили для тих, хто не має сушарки.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 200 г цукру.

    Приготування: Відправь аґрус у каструлю, влий трохи води та протушкуй до м'якості ягід. Перетріть його через сито, змішай з цукром і знову постав на плиту. Проварити масу близько 20 хвилин на слабкому вогні і вилий тонким шаром на застелений пергаментом лист. Суши пастилу до готовності близько 6 годин у відкритій духовці при 70-80 градусах.

    3. Пастила з аґрусу в сушарці

    Обов'язково вивчи інструкцію до своєї сушарки, тому що вони мають різні налаштування і, відповідно, час приготування.

    Зараз читають:20 найапетитніших рецептів компоту зі смородини

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 склянка цукру, 1 щіпка лимонної кислоти, 2 ст.л. води.

    Приготування: Влий до аґрусу трохи води, проваріть до м'якості ягід і перетріть через сито. Доведи масу до кипіння та протушкуй 10 хвилин. Додай цукор і лимонну кислоту і провари заготовку ще 10 хвилин. Вилий у піддони сушарки та готуй за інструкцією. Під час сушіння періодично міняй піддони місцями.

    4. Пастила з аґрусу без варіння

    Пастила без варіння довше сушиться, але з іншого боку – не потребує зусиль.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 300 г цукру.

    Приготування: Видали у агрусу хвостики, подрібни його блендером, перетрій через сито і змішай з цукром до розчинення. Вилий пюре на піддон сушарки і готуй пастилу близько 7-8 годин за інструкцією.

    5. Пастила з аґрусу без кісточок

    Якщо тобі не подобаються кісточки та шкірка ягід у пастилі – лови рішення.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, цукор до смаку.

    Приготування: Зріж з агрусу хвостики, пропусти його через м'ясорубку, а потім – перетрій через сито. Доведи ягідне пюре до кипіння, додай цукор і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Вилий масу на лист, застелений пергаментом, і суші пастилу в відкритій духовці близько 6 годин при 70 градусах.

    6. Пастила з аґрусу на свіжому повітрі

    Таку пастилу треба заготовляти в теплу пору року, тому що потрібне сонце і приміщення, що провітрюється.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 0,5 ч.л. кориці, 200 г цукру.

    Приготування: Зріж з агрусу хвостики, проварити ягоди до м'якості і подрібни будь-яким зручним способом. Доведи до кипіння, додай цукор з корицею та провари заготовку 20 хвилин. Суші пастилу на пергаменті тонким шаром на сонці в приміщенні, що провітрюється або на балконі 2-3 дні.

    7. Пастила з агрусу з фруктами та ягодами

    Найоригінальніша пастила-мультифрукт для любителів складних уподобань.

    Тобі знадобиться: 800 г агрусу, 800 г малини, 3 груші, 2 яблука, 2 апельсини, 2 ст.л. меду.

    Приготування: Перетріть малину і аґрус через сито, очисти апельсин від цедри та кісточок, очисти грушу з яблуками та зби всі фрукти блендером. Змішай ягідну та фруктову суміш, додай мед, доведи все до кипіння і провари 10 хвилин. Розлий масу в піддони та суші в сушарці близько 6 годин.

    Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню

    8. Пастила з аґрусу з бананом

    Для тих, хто воліє посолодше – ідеальне частування до чаю.

    Тобі знадобиться: 900 г агрусу, 2 банани, 1 яблуко, 300 г цукру.

    Приготування: Зріж з агрусу хвостики і приварити його пару хвилин до м'якості. Очисти яблук і банани, зби все в блендері до однорідності і додай цукор. За бажанням додай спеції, і вилий заготовку на змащені маслом піддони. Готуйте пастилу в сушарці близько 7-8 годин, залежно від налаштувань.

    9. Пастила з аґрусу та смородини на зиму

    Для ще більш яскравого та виразного смаку – змішаємо обидва види смородини.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г червоної смородини, 500 г чорної смородини, 1 склянка цукру.

    Приготування: Зріж з аґрусу хвостики, прибери сміття та гілочки з ягоди та подрібни все блендером. Перетріть масу через сито, додай цукор і доведи до кипіння. Проварити заготовку 15 хвилин і вилий тонким шаром на застелений пергаментом лист. Відправ пастилу сушитися в відкриту духовку на 5-7 годин при 60-80 градусах.

    10. Пастила з аґрусу зі згущеним молоком

    Дуже незвичайний рецепт пастили, який, напевно, сподобається дітям.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 700 г яблук, 200 г згущеного молока.

    Приготування: Перебери аґрус, видали все сміття, очисти і наріж яблука, і зби все блендером. Додай згущене молоко, перемішай і виклади масу на піддони сушарки шаром до 10 мм. Суші пастилу близько 10 години при 90 градусах.

    11. Пастила з аґрусу з яєчним білком

    Білкова пастила – один із класичних рецептів, і сьогодні приготуємо її з аґрусом.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 300 г цукру, 1 яєчний білок.

    Приготування: Подрібніть аґрус у блендері, перетріть через сито та уварю на слабкому вогні близько 20 хвилин. Додай цукор, перемішай і зніми з вогню. Окремо збий до піків білок і втрути його в ягідне пюре, що охололо. Застели деко плівкою, вили пастилу тонким шаром і суші до тижня в сонячному місці, що провітрюється.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів рисової каші на кокосовому молоці

    12. Пастила з аґрусу із сиропом на зиму

    Альтернативна технологія приготування просто для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 700 г цукру, 2 склянки води.

    Приготування: Розчини цукор у воді та провари цей сироп до загусання. Окремо подрібни аґрус у блендері та змішай ягідне пюре із сиропом. Уваривай масу на слабкому вогні приблизно вдвічі. Вилий на піддони сушарки та готуй пастилу близько 6-7 годин.

    13. Пастила з аґрусу та полуниці

    Такий приголомшливий аромат, що ніхто не зможе від неї відмовитись!

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г полуниці, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Подрібни полуницю з аґрусом блендером і перетрій через сито. Додай цукор і перемішай до розчинення. Можеш додати спеції до смаку. Розлий масу тонким шаром на пергамент на деко і готуй пастилу близько 7 годин у відкритій духовці при 70-80 градусах.

    14. Пастила з агрусу з медом

    Якщо любиш солодке, але уникаєш цукру, тоді мед – найпростіша альтернатива.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 300 г меду.

    Приготування: Подрібни аґрус будь-яким зручним способом і уварю на слабкому вогні до густоти. Дай йому охолонути градусів до 50, влий мед і перемішай. Суші таку пастилу в сонячному місці, що провітрюється на плівці або пергаменті близько 3 днів.

    15. Пастила з аґрусу та кабачків на зиму

    Кабачки – дуже цікаве і не найочевидніше доповнення до пастили.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г аґрусу, 1 апельсин, цукор до смаку.

    Приготування: Натрій кабачки на дрібній тертці і злегка відіжми. З апельсина відіжми сік і додай трохи цедри до смаку. Агрус подрібни блендером і перетрій через сито. Змішай все разом, додай цукор до смаку і увари масу вдвічі на слабкому вогні. Розлий заготовку по піддонах сушарки та готуй пастилу близько 8-9 годин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *