Щоб торт був справді смачним та ніжним, недостатньо лише спекти вдалий бісквіт – а потрібно ще правильно підібрати крем. І в цьому випадку ідеально підійде крем для торта. Його головний плюс у тому, що він простий та універсальний – поєднується з різними смаками та добавками. Бери на замітку наші 15 рецептів!
Зміст
1. Заварний крем для торта
Заварний крем на жирних вершках буде ще м'якшим, ніж на молоці.
Тобі знадобиться: 500 мл 20% вершків, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. борошна.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром і борошном до пишності. Влий вершки, знову збий і нагрій все разом до перших бульбашок кипіння на слабкому вогні, помішуючи. Додай вершкове масло|мастило|, ще раз перемішай крем, накрий плівкою в контакт і дай йому охолонути.
2. Масляний вершковий крем для торта
Дуже швидкий крем, який можна назвати п'ятихвилинкою.
Тобі знадобиться: 250 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукрової пудри, 100 мл вершків, 1 пакетик ваніліну.
Сливки будь – якої жирності доведи до кипіння і дай їм охолонути до кімнатної температури. Додай м'яке вершкове масло та інші інгредієнти, і міксером збий крем до пишності та однорідності.
Зараз читають:12 легких рецептів настоянки з ірги
3. Вершковий крем зі згущеним молоком
Згущене молоко можна використовувати звичайне або варене – все одно буде смачно, але по-різному.
Тобі знадобиться: 500 мл 35% вершків, 200 г згущеного молока.
Трохи збий згущене молоко міксером . Окремо збий до стійких піків вершки. З'єднай все разом і зби крем ще раз до однорідності.
4. Вершковий крем із маскарпоне для торта
Такий крем особливо добрий для вирівнювання тортів, тому що він густий.
Тобі знадобиться: 300 мл 33-35% вершків, 300 г маскарпоне, 100 г цукрової пудри.
Приготування: Збийте холодні вершки з цукровою пудрою до м'яких піків. Додай маскарпоне і змішай все вручну або зби міксером на малих обертах.
5. Крем із збитих вершків для торта
Найпростіший крем із вершків, який тільки можна придумати.
Тобі знадобиться: 1 склянка 33-35% вершків, 1/2 склянки цукрової пудри.
Приготування: Збийте холодні вершки до м'яких піків. Продовжуючи збивати, поступово додай цукрову пудру. Продовжуйте збивати крем до стійких піків.
6. Вершковий крем із сметаною
Сметанно-вершковий крем виходить трохи менш жирним і з легкою кислинкою. Хороший для сметанників та медовиків!
Тобі знадобиться: 150 мл 33% вершків, 150 г 25% сметани, 120 г цукрової пудри.
Збий вершки з цукровою пудрою до пишності. Додай сметану і ще раз зби все разом до густої однорідної маси.
7. Вершковий крем на молоці для торта
Молоко не збивається так само, як жирні вершки, тому цей крем готується трохи інакше.
Тобі знадобиться: 200 г вершкового масла|мастила|, 200 мл молока, 150 г цукрової пудри.
Приготування: Нагрій молоко з олією на слабкому вогні до розчинення олії та зніми з плити. Збийте міксером до пишності 5-10 хвилин. Відправте заготівлю в холодильник на 6-8 годин і знову збийте до стійких піків, підсипаючи цукрову пудру.
Зараз читають:12 простих салатів з патисонів на зиму
8. Вершковий крем із сирним сиром та коньяком
Ідеально підійде для бісквітних тортів, на зразок Червоного оксамиту.
Тобі знадобиться: 3 склянки 33% вершків, 220 г сиру, 3 ст.л. цукрової пудри, 1 ст. коньяку.
Приготування: Міксером зби холодні вершки з сирним сиром до пишності. Додай цукрову пудру і коньяк, і зби крем ще трохи до стійких піків.
9. Вершковий крем із желатином для торта
Через те, що крем добре застигає та тримає форму, він ідеально підходить для прикраси тортів.
Тобі знадобиться: 500 мл 33-35% вершків, 5 г желатину, 70 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 70 мл води.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Збий холодні вершки з цукровою пудрою та ванільним цукром до м'яких піків. Влий желатин і зби крем, поки він не почне тримати форму.
10. Вершковий крем з горіхами для торта
Дуже до речі буде ложечка коньяку, бренді, рома чи лікеру на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла, 150 мл вершків, 100 г цукру, 120 г смажених волоських горіхів.
Приготування: Подрібніть горіхи в крихту і віночком змішай їх з цукром і вершками. Доведи до кипіння на слабкому вогні та вари, помішуючи, до густини 7-10 хвилин. Дай крему повністю охолонути. Збий до пишності м'яке вершкове масло і поступово втрути в нього вершково-горіхову заготовку.
11. Вершковий крем із какао
Радимо брати темне какао з високим відсотком – має більш насичений смак.
Тобі знадобиться: 500 мл 33-35% вершків, 30 г какао, 60 г цукрової пудри.
Зараз читають:15 рецептів найсмачнішого джему з ірги
Просійте цукрову пудру з какао. Збийте холодні вершки до м'яких піків і поступово підсип суху суміш, продовжуючи збивати крем до однорідності.
12. Сирно-вершковий крем для торта
Для цього рецепту підійде сир абсолютно будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 500 мл 33-35% вершків, 150 г цукрової пудри, 2 щіпки ваніліну.
Приготування: Збий сир із вершками до однорідності. Додай цукрову пудру та ванілін, і збивай крем до стабільної пишної маси.
13. Вершковий крем із шоколадом для торта
Виходить практично ганаш, тільки не настільки густий.
Тобі знадобиться: 200 мл 33-35% вершків, 100 г шоколаду до смаку.
Нагрій вершки до 40-50 градусів, додай подрібнений шоколад і помішуй до розчинення. Прогрій ще 1 хвилину і охолоди до кімнатної температури. Прибери крем на пару годинників у холодильник, а потім збий його міксером.
14. Крем із сухих вершків для торта
Мабуть, один із найнезвичайніших способів приготування вершкового крему.
Тобі знадобиться: 60 г сухих вершків, 250 мл молока, 40 г цукрової пудри.
Змішай разом всі інгредієнти. Збивай міксером на середній швидкості, поступово нарощуючи її. Продовжуйте збивати крем до стійких піків.
15. Вершково-ягідний крем для торта
Ніжний та ароматний крем з дуже яскравим відтінком без будь-яких барвників.
Тобі знадобиться: 500 мл 33-35% вершків, 200 г цукру, 10 г борошна, 2 яйця, 100 мл води, 300 г ягід до смаку.
Приготування: Провар ягоди з водою 10 хвилин і перетрі через сито. Розітри яйця з цукром і борошном до однорідності, влий ягідне пюре і перемішай.
Проварити заготівлю пару хвилин на слабкому вогні до густини. Дай охолонути до кімнатної температури. Збий до піків холодні вершки та частинами втрути ягідну масу. Крем готовий!
Джерело: dietcenter.com.ua