12 відмінних рецептів часникової пасти

Часник зберігається довго, але все ж таки навіть він починає псуватися ближче до кінця зими. У цьому випадку існує відмінне рішення – заготовити ще з кінця осені кілька баночок часникової пасти, яку потім можна використати хоч на бутерброди, хоч куди завгодно. Ділимося 12 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Часникова паста-п'ятихвилинка
  • 2. Часникова паста з лимонним соком
  • 3. Паста з часникових стрілок
  • 4. Часникова паста з базиліком
  • 5. Часникова паста з лимонною кислотою на зиму
  • 6. Часникова паста без солі
  • 7. Часникова паста по-грецьки
  • 8. Часникова паста з імбиром
  • 9. Часникова паста з білим вином
  • 10. Часникова паста з вершковим маслом
  • 11. Часникова паста із запеченого часнику із зеленню
  • 12. Часникова паста із салом
  • 1. Часникова паста-п'ятихвилинка

    Готується справді всього за 5 хвилин і не вимагає варіння та інших процесів.

    Тобі знадобиться: 1 кг очищеного часнику, 4 ст. яблучного оцту, 120 мл оливкової олії, 4 ч. л. солі.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер і подрібніть до однорідності. Розклади пасту, що вийшла, в чисті банки, герметично закрий і зберігай в холодильнику.

    2. Часникова паста з лимонним соком

    У цьому рецепті не використовується оцет, а замість нього йде лимонний сік.

    Тобі знадобиться: 280 г часнику, 1 ч.л. солі, 45 мл олії, 1 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Часник очисти та подрібни в блендері із сіллю, лимонним соком та 30 мл рослинної олії. Виклади в стерилізовану банку і зали зверху маслом, що залишилося. Герметично закрий та зберігай часникову пасту в холодильнику.

    Зараз читають:Осінні страви: 20 простих та неймовірно смачних рецептів

    3. Паста з часникових стрілок

    Корисна та смачна часникова паста до найрізноманітніших страв.

    Тобі знадобиться: 1 кг часникових стрілок, 3 ч. л. солі, 6 ст. рослинного масла.

    Приготування: Очисти, промийте, просушіть і наріж часникові стрілки. Видали тверді частини та пропусти стрілки двічі через м'ясорубку. Змішай із сіллю та олією, розклади в стерилізовані банки і зберігай у холодильнику. На зиму таку пасту можна заморозити.

    4. Часникова паста з базиліком

    Така паста виходить ще ароматнішою. Базиліка можеш взяти більше чи менше до смаку.

    Тобі знадобиться: 280 г часнику, 2 жмені базиліку, 1 ч.л. солі, 30 мл оливкової олії.

    Очисти часник і подрібни всі інгредієнти разом за допомогою блендера. Склади пасту в пакети зручними порціями та заморозь.

    5. Часникова паста з лимонною кислотою на зиму

    Лимонна кислота в даному випадку потрібна не стільки для смаку, скільки використовується як консервант.

    Тобі знадобиться: 250 г часнику, 30 мл оливкової олії, 1 ч.л. солі, 1 ст. лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти та подрібни часник у блендері, додай решту інгредієнтів та перемішай. Виклади пасту в стерилізовані баночки, зали зверху ще по ложці олії і закатай на зиму.

    6. Часникова паста без солі

    У цій часниковій пасті взагалі немає інших добавок – тільки оливкова олія для збереження.

    Тобі знадобиться: 200 г часнику, 50 мл оливкової олії.

    Приготування: Очисти зубчики часнику та подрібни їх блендером у кашу. Додай оливкову або іншу олію і перемішай до однорідності. Переклади пасту в стерилізовану баночку та прибери в холодильник.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з малини

    7. Часникова паста по-грецьки

    Дуже автентичний рецепт з горіхами, баклажанами та хлібом.

    Тобі знадобиться: 5 скибочок хліба, 1 головка часнику, 1 запечений баклажан, 120 мл оливкової олії, 1 жменю волоських горіхів, сіль, сік половини лимона.

    Приготування: Зріж із хліба скоринки і розмочіть його у воді, після чого відіжміть і подрібніть в блендері з очищеним баклажаном і часником. Додай олію та подрібнені в крихту горіхи, знову збий і додай сіль за смаком та лимонний сік. Виклади пасту в герметично закриту банку та прибери в холодильник.

    8. Часникова паста з імбиром

    Ще більш гостра та пікантна. А для приємного відтінку – додай пару щіпок куркуми.

    Тобі знадобиться: 300 г часнику, 1 корінь імбиру, 1 ч.л. солі, 2 ст. лимонного соку.

    Очисти часник і подрібни всі інгредієнти в блендері до однорідності. Переклади пасту в стерилізовану баночку та прибери в холодильник.

    9. Часникова паста з білим вином

    Незвичайний рецепт із мотивів французької кухні. Таку пасту можна використати навіть як намазку на хліб.

    Тобі знадобиться: 100 г часнику, 125 мл білого сухого вина, 1 лавровий лист, сіль, чорний мелений перець, оливкова олія.

    Приготування: Очисти часник, виклади його у форму для запікання, зали вином, збризкати маслом, приправ і додай лавровий лист. Накрий фольгою та запікай усі 30-40 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого дістань і розімни часник у кашку, і відрегулюй консистенцію рідиною, що залишилася. Бережи пасту в холодильнику в герметично закритій банці.

    Зараз читають:Кабачки в пануванні: 12 легких та швидких рецептів

    10. Часникова паста з вершковим маслом

    Ця паста не дуже підходить для тривалого зберігання, але ідеальна для бутербродів та тостів.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 6 зубчиків часнику, 6 гілочок зелені, сіль, спеції.

    Приготування: У блендері подрібни часник та зелень із сіллю та спеціями. Змішай все це з м'яким вершковим маслом до однорідності.

    11. Часникова паста із запеченого часнику із зеленню

    Можеш узяти будь-які інші трави та зелень на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 4 головки часнику, 2 ст. оливкової олії, 1 г солі, по 5 г кропу та кінзи, 1 г прованських трав.

    Приготування: Збризкайте головки часнику ложкою олії, посип травами і запікайте в духовці 30-40 хвилин при 200 градусах. Видави з головок зубчики і розімни їх вилкою. Додай ще ложку олії, сіль та подрібнену зелень. Перемішай і зберігай пасту в закритій герметичному банку в холодильнику.

    12. Часникова паста із салом

    Універсальна намазка на бутерброди, яку можна доповнити копченою паприкою чи будь-якими іншими спеціями.

    Тобі знадобиться: 200 г сала, 1 головка часнику, 50 г зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Зріж із сала шкіру, очисти часник і зріж стебла зелені. Подрібніть все блендером або кілька разів пропустіть через м'ясорубку. Приправ пасту за смаком і зберігай у холодильнику.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *