Класична шарлотка випікається у духовці, але що робити – якщо такої можливості чомусь немає? Якраз на такий випадок хочемо поділитися з тобою 12 чудовими рецептами, як приготувати пишну та смачну шарлотку на сковороді!
Зміст
1. Шарлотка із яблуками на сковороді
Почнемо з найлегшого та традиційного варіанту.
Тобі знадобиться: 120 г цукру, 80 г борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 2 яблука, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішай. Змасти сковорідку сумішшю двох олій, виклади нарізані часточками яблука та залий їх тестом. Готуйте шарлотку під кришкою на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Переверни її за допомогою тарілки та готуй ще 7-10 хвилин.
2. Шарлотка на кефірі на сковороді
Дуже зручний та швидкий рецепт шарлотки з простих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 яблука, 2 яйця, 1 склянка борошна, 1/2 склянки цукру, 1 склянка кефіру, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай кефір і потім – борошно, що просіює, з розпушувачем. Змасти сковорідку олією, виклади довільно нарізані яблука та зали тестом. Готуйте шарлотку під кришкою на слабкому вогні близько 20 хвилин. Акуратно переверни та готуй ще 7-10 хвилин.
3. Шарлотка на молоці на сковороді
Молоко підійде як свіже, так і злегка підкисле – обидва варіанти хороші.
Тобі знадобиться: 70 мл молока, 2 яйця, 70 г цукру, 220 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки ваніліну, 50 мл рослинної олії, 2 яблука.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки
Приготування: Збий яйця з цукром та ваніліном. Додай олію і молоко, і знову збий. Потім додай борошно, що просіює, і в кінці – розпушувач. Змасти сковорідку олією і вклади в неї нарізані яблука. Залий їх тестом і готуй шарлотку близько 20 хвилин на мінімальному вогні. Переверни і готуй ще 5-6 хвилин.
4. Шарлотка без розпушувача на сковороді
Звичний рецепт із гашеною содою врятує, якщо під рукою не виявилося розпушувача для тесту.
Тобі знадобиться: 70 мл кефіру чи молока, 220 г борошна, 2 яйця, 70 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, 50 мл олії, 2 яблука.
Приготування: Збий віночком яйця, цукор та кефір. Додай олію і знову збий. Потім додай борошно, що просіює, і в кінці – гашену оцтом соду. Дрібно наріж яблука і втрути їх у тісто. Змасти сковорідку олією, вилий тісто і готуй шарлотку 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Потім акуратно переверни і допеки ще 5-7 хвилин.
5. Шарлотка на йогурті на сковороді
Особливо смачна шарлотка виходить на густому грецькому йогурті без добавок.
Тобі знадобиться: 3-4 яблука, 2 яйця, 100 г борошна, 200 г йогурту, 0,5 ч.л. розпушувача, цукор чи замінник за смаком.
Збий віночком яйця, йогурт і цукор. Додай борошно, що просіює, з розпушувачем і потім – дрібно нарізані яблука. Вилий тісто на змащену олією сковорідку і випікай шарлотку 15 хвилин на слабкому вогні. Акуратно переверни та готуй її ще 10 хвилин.
6. ПП шарлотка з сиром на сковороді
Низькокалорійний рецепт шарлотки без цукру та пшеничного борошна.
Тобі знадобиться: 3-4 яблука, 2 яйця, 1 ст. меду, 1 ч.л. розпушувача, 350 г сиру, 5 ст.л. кукурудзяного борошна, 0,5 ч.л. кориці.
Змішай всі інгредієнти, крім яблук, до однорідності. Потім додай нарізані кубиком яблука. Вилий тісто в змащену олією сковорідку і готуй шарлотку під кришкою 20 хвилин на мінімальному вогні. Переверни її за допомогою тарілки та готуй ще 5 хвилин.
Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати
7. Шарлотка з манкою на сковороді
Манка робить тісто більш пухким та ніжним – обов'язково спробуй!
Тобі знадобиться: 200 г яблук, 1 яйце, 120 г цукру, 150 г борошна, 150 г манки, 240 мл кефіру, 1 ч.л. розпушувача.
Змішай кефір з манкою і залиш на півгодини. Зби яйце з цукром і з'єднай з кефіром. Додай борошно, що просіяє, з розпушувачем і перемішай тісто. Наприкінці додай нарізані кубиком яблука. Вилий тісто на змащену олією сковорідку і випікай шарлотку на мінімальному вогні 15-20 хвилин. Потім переверни і допеки ще 7-10 хвилин.
8. Шарлотка з варенням на сковороді
Для звичної варіації візьми яблучне варення, а різноманітності – будь-яке густе.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 1 склянка варення, 4 яйця, 70 г цукру, 5 г розпушувача, 10 г солі.
Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до піни. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Потім додай варення та перемішай тісто. Вилий його в змащену олією сковорідку і готуй шарлотку 15-20 хвилин на слабкому вогні. Переверни та готуй ще 5 хвилин.
9. Шарлотка з карамелізованими яблуками на сковороді
Таку шарлотку зручніше готувати саме на сковороді, а не в духовці.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 180 г цукру, 3 яйця, 8 г розпушувача, 20 г вершкового масла|мастила|, 250 г яблук, 60 г коричневого цукру.
Збий яйця зі звичайним цукром до піни, додай борошно з розпушувачем і перемішай. Очисти яблука від шкірки, наріж тонкими часточками і злегка обсмаж у вершковому маслі на сковороді на середньому вогні.
Додай коричневий цукор і продовжуй смажити до утворення карамелі та випаровування рідини. Коли яблука карамелізуються, залий їх тістом, зменш вогонь і готуй шарлотку під кришкою близько 15 хвилин. Переверни пиріг і готуй ще 10 хвилин.
Зараз читають:20 салатів із нутом, які захочеться приготувати ще не раз
10. Шарлотка із грушею на сковороді
Найсмачнішу шарлотку можна приготувати з будь-якими фруктами. Для прикладу – візьмемо грушу!
Тобі знадобиться: 1 яйце, 1 груша, 160 мл молока, 40 мл олії, 150 г борошна, 60 г цукру, 8 г розпушувача.
Збий яйце з цукром, додай молоко і масло , а потім – борошно і розпушувач. Наріж грушу скибочками і виклади її в змащену олією сковорідку. Залий тестом і готуй шарлотку на слабкому вогні близько 20 хвилин під кришкою. Переверни і готуй ще 5-7 хвилин.
11. Шоколадна шарлотка на сковороді
За бажанням додай до неї ще трохи тертого шоколаду.
Тобі знадобиться: 120 г цукру, 80 г борошна, 30 г какао, 3 яйця, 2 яблука, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збийте яйця з цукром до піни. Додай борошно, що просіює, з какао і розпушувачем, і вимішай все до однорідності. Наприкінці додай очищені та нарізані кубиком яблука. Змасти сковорідку олією, вилий тісто і готуй шарлотку 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Переверни та готуй ще близько 7 хвилин.
12. Шарлотка з яблуками та родзинками на сковороді
А для аромату пропонуємо додати ще трохи рубаних горіхів!
Тобі знадобиться: 70 мл молока, 2 яйця, 70 г цукру, 220 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 яблука, 1 жменю родзинок, 1 жменю волоських горіхів, 50 мл олії.
Приготування: Зби яйця з цукром, додай молоко з маслом, а потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Залий родзинки окропом на 10 хвилин і обсуши. Очисти та наріж кубиком яблука. Прокали горіхи на сухій сковороді і порубай їх ножем.
Перемішати начинку і викласти її в змащену олією сковорідку. Залий все тестом і готуй шарлотку 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім переверни за допомогою тарілки та готуй ще 7-10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua