З рибних консервів дуже часто виходять смачні та корисні закуски. Один із таких варіантів – паштет із консервованого тунця, на якому ми хотіли б зупинитися докладніше. Якщо плануєш зробити його ніжнішим – бери тунця в олії, а якщо менш калорійним – у власному соку. Розповідаємо 12 чудових рецептів!
Зміст
1. Паштет з тунця з яйцями та плавленим сиром
Класичний рецепт намазки, до якого можна додати зелень або спеції за смаком.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 2 яйця, 1-2 плавлені сирки, 1-2 ст.л. майонезу.
Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці разом із сиром. Розімніть тунця виделкою і перемішай все разом або перебий паштет блендером до однорідності.
2. Паштет з тунця з цибулею та твердим сиром
Перш ніж змішувати паштет, обов'язково дай охолонути цибулі та яйцю.
Зараз читають:8 шикарних рецептів смаженої вермішелі на сковороді
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 1 яйце, 50 г цибулі, 70 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Відвари яйце круто, натрій його разом із сиром і подрібни всі інгредієнти в блендері. Якщо паштет виходить занадто густим, додай трохи рідини від тунця.
3. Паштет із консервованого тунця з гірчицею
Для тих, хто віддає перевагу більш гострим і пікантним закускам.
Тобі знадобиться: 150 г консервованого тунця, 40 г вершкового масла|мастила|, 25 г гірчиці, 1 ст.л. лимонного соку, 2 яйця.
Приготування: Відвари яйця круто, розімніть тунця вилкою і дай вершковому маслу трохи підтанути. Збий усі інгредієнти для паштету разом у блендері.
4. Паштет із тунця з оливками
Викладай такий паштет на шматочки підсмаженого багету – і можна одразу нести на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 1 банка консервованого тунця, 100 г оливок, 1 лимон, 5 гілочок петрушки, 200 г вершкового сиру, спеції.
Приготування: Дрібно нарубай оливки і петрушку, зніми трохи цедри з лимона, розімни тунцю виделкою і збий все в блендері. Додай вершковий сир, спеції та трохи лимонного соку до смаку, і знову збий.
5. Паштет із тунця з в'яленими помідорами
Навіть таку просту намазку можна зробити вишуканою!
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 50 г в'ялених помідорів, 100 г сирного сиру, 20 г гірчиці, 50 г оливок, 1 ч.л. лимонного соку, 20 г зелені.
Приготування: Подрібни оливки, зелень та в'ялені помідори. Розімніть тунця виделкою і подрібни всі інгредієнти для паштету в блендері до однорідності.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів тефтелів у томатному соусі
6. Паштет з тунця з сиром та селера
Незвичайне поєднання інгредієнтів, що сподобається любителям пробувати щось нове.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 150 г сиру, 1 стебло селери, 1 фіолетова цибулина, 1-2 ч.л. каперсів, 1 ч.л. лимонного соку, 2-3 ст. майонезу, 1 ч.л. дижонської гірчиці, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, каперси та селеру. Розімніть тунця і сир виделкою, змішай всі інгредієнти разом і подавай готовий паштет до столу.
7. Паштет із консервованого тунця з квасолею
Цікава намазка для шанувальників ПП-харчування, які вважають білки та калорії.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 50 г оливок, 200 г консервованої квасолі.
Приготування: Подрібни оливки та перебий усі інгредієнти в блендері до однорідності. Якщо паштет надто сухий, додай трохи рідини від тунця чи квасолі.
8. Паштет із тунця з авокадо
Ідеальне поєднання для здорових сніданків!
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 200 г консервованого тунця, 3 гілочки кінзи, спеції.
Приготування: Очисти та розімніть м'якоть авокадо вилкою. Так само розімни тунця, змішай його з авокадо і додай спеції з рубаною кінзою.
9. Паштет із тунця із зеленою цибулею
Якщо потрібен дієтичний варіант намазки, тоді виключи з рецепту майонез.
Тобі знадобиться: 1 банка консервованого тунця, 10 г зеленої цибулі, 2 яйця, 1 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто і натріть їх на дрібній тертці. Дрібно нарубай зелену цибулю, розімни тунцю виделкою і змішай все з майонезом. За бажання – перебий паштет блендером. Приправ за смаком і подавай.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з малини
10. Паштет з тунця з анчоусами та каперсами
Ще один паштет, яким можна здивувати навіть досвідчених кулінарів.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 80 г фіолетової цибулі, 40 г анчоусів, 25 г каперсів, 1 зубчик часнику, 20 г вершкового масла|мастила|, 4 гілочки зелені.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, каперси, часник, зелень та анчоуси. Подрібни все у блендері з тунцем. Додай м'яке вершкове масло і перемішай або ще раз зби паштет.
11. Паштет із консервованого тунця з помідорами
Вибирай м'ясисті помідори з насиченим та яскравим смаком.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 2 помідори, 2 яйця, 10 мл оливкової олії, 3 гілочки кропу, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто і довільно їх наріж. Розімніть тунця виделкою і подрібни кріп. Ошпарь помідори окропом, зніми з них шкірку і теж наріж. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий паштет.
12. Паштет із тунця з яблуком
Традиційно для таких закусок – знадобиться кисле зелене яблуко.
Тобі знадобиться: 150 г консервованого тунця, 1 яблуко, 1/2 цибулини, 1 яйце, 50 г сметани, спеції.
Приготування: Відвари та натрі яйце на дрібній тертці. Так само натрі очищене яблуко і цибулю. Розімніть тунця виделкою, змішай паштет і додай сметану зі спеціями. Знову перемішай і готове!
Джерело: dietcenter.com.ua