12 рецептів пишних оладок на ряжанці, перед якими неможливо встояти

Домашні оладки ідеально поєднуються з чашкою чаю або кави вранці. Їх плюс ще й у тому, що вони готуються практично з усього, що знайдеться в холодильнику. Наприклад, відмінно виходять ніжні та вершкові оладки на ряжанці. Ділимося з тобою 12 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Класичні оладки на ряжанці
  • 2. Оладки на ряжанці без яєць
  • 3. Оладки на ряженці із содою
  • 4. Дріжджові оладки на ряженці
  • 5. Гарбузові оладки на ряженці
  • 6. Оладки на ряженці та рисовому борошні
  • 7. Оладки з манкою на ряжанці
  • 8. Оладки з яблуками на ряжанці
  • 9. Бананові оладки на ряженці
  • 10. Оладки на ряжанці з вівсяним борошном
  • 11. Оладки з сиром на ряженці
  • 12. Оладки з ковбасою та сиром на ряженці
  • 1. Класичні оладки на ряжанці

    Чудові оладки з дуже апетитною та рум'яною скоринкою.

    Тобі знадобиться: 750 мл ряжанки, 2 яйця, 600-700 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Віночком зби ряжанку з яйцями, цукром і сіллю. Додай просіяні сухі інгредієнти, знову перемішай тісто та обсмаж оладки з двох боків на середньому вогні.

    2. Оладки на ряжанці без яєць

    Якщо вдома закінчилися яйця – це не привід відмовлятися від улюбленого сніданку.

    Тобі знадобиться: 400 мл ряжанки, 320 г борошна, 1 ч.л. соди, 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай борошно, цукор і сіль, влий ряжанку кімнатної температури і вимішай тісто. В останню чергу додай сюди соду та ще раз перемішай. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів листкових салатів із червоною рибою

    3. Оладки на ряженці із содою

    Цей рецепт точно сподобається любителям максимально пишних та повітряних оладок!

    Тобі знадобиться: 3 склянки ряжанки, 3 яйця, 600 г борошна, 1 ч.л. соди, 3-4 ст. цукру.

    Змішай ряжанку з содою і залиши їх на кілька хвилин . Додай яйця і цукор, збий віночком і всип просіяне борошно. Вимішайте тісто, щоб не було грудочок, і обсмажте оладки на сковороді з двох сторін.

    4. Дріжджові оладки на ряженці

    Вимагають трохи більше часу на готування, але результат точно того вартий.

    Тобі знадобиться: 500 мл ряжанки, 2 яйця, 500 г борошна, 2 ч.л. сухих дріжджів, 5 ст. цукру, 6 ст. води.

    Змішай теплу воду, сухі дріжджі, ложку цукру і ложку борошна. Залиш цю опару на 15 хвилин, а потім влий трохи теплу ряжанку, додай яйця і перемішай все разом. Всип сухі інгредієнти, вимішай і залиште тісто ще на 20-30 хвилин. Після чого жар оладки на розігрітій сковороді з двох боків до золотистості.

    5. Гарбузові оладки на ряженці

    Сподобаються навіть тим, хто не надто любить гарбуз в іншому вигляді.

    Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 250 г гарбуза, 1 яйце, 1 склянка борошна, цукор, сіль.

    Приготування: Наріж гарбуз, протушкуй його до м'якості і розімни в пюре. Віночком змішай ряжанку, яйце, сіль та цукор за смаком. З'єднай цю заготівлю з гарбузом і всип борошно до консистенції густої сметани. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:15 найвдаліших гарнірів до качки

    6. Оладки на ряженці та рисовому борошні

    Безглютеновий рецепт оладок для всіх, хто уникає використання пшеничного борошна.

    Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 1 яйце, 250 г рисового борошна, 0,5 ч.л. соди, цукор, сіль.

    Приготування: Всип соду в ряжанку, залиш на кілька хвилин, а потім додай яйце, цукор і сіль за смаком. Всип рисове борошно, ретельно перемішай тісто і обсмажити оладки в невеликій кількості олії на сковороді.

    7. Оладки з манкою на ряжанці

    Манка завжди надає оладкам незвичайну текстуру.

    Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 2 яйця, 300-350 г манки, 1 ч.л. соди, 50 г цукру, сіль, ванілін.

    Приготування: Віночком зби ряжанку, яйця, цукор, сіль та ванілін. Всип манку, перемішай тісто і залиш його на півгодини під плівкою. Додай соду, знову перемішай і обсмаж оладки на сковороді.

    8. Оладки з яблуками на ряжанці

    Ідеальний сімейний сніданок, від якого всі будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 500 мл ряжанки, 1 яйце, 450 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1-2 яблука, 2 ст. цукру.

    Приготування: Віночком зби ряжанку, яйце і цукор. Всип просіяне борошно з розпушувачем, перемішай тісто і втрути в нього нарізані яблука. Ложкою викладай оладки на розігріту сковорідку та смажу з двох боків.

    9. Бананові оладки на ряженці

    Акуратно додай цукор, бо банани досить солодкі власними силами.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 130 мл ряжанки, 2 яйця, 200-250 г борошна, цукор, сіль.

    Приготування: Віночком збий яйця з ряжанкою, цукром та сіллю. Розімни банан у пюре, змішай обидві маси і всип борошно до консистенції густої сметани. Обсмажити оладки на сковороді до рум'яності.

    Зараз читають:Виноград на зиму: 20 простих та дуже смачних рецептів заготівель

    10. Оладки на ряжанці з вівсяним борошном

    Замість борошна також можна використовувати добре подрібнені вівсяні пластівці.

    Тобі знадобиться: 200 мл ряжанки, 2 яйця, 150 г вівсяного борошна, 2 щіпки соди, 1 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, мелена кориця.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Віночком зби яйця з ряжанкою, злегка підігрій їх приблизно до 40 градусів і з'єднай обидві заготовки. Перемішай тісто, щоб у нас не було грудочок. Жар оладки на трохи змащені маслом сковороді.

    11. Оладки з сиром на ряженці

    Особливо ніжні та рум'яні. Просто смакота!

    Тобі знадобиться: 200 мл ряжанки, 200 г сиру, 2 яйця, 2 ст. манки, 80-100 г муки|борошна|, 1 ч.л. соди, 20 г цукру.

    Приготування: Розімни сир виделкою і ретельно змішай його з яйцями, манкою, цукром та содою. Додай борошно і ряжанку, і вимішай тісто. Обсмажити оладки на сковороді з двох боків до рум'яності.

    12. Оладки з ковбасою та сиром на ряженці

    Спеціальний рецепт для тих, кому набридли солодкі оладки.

    Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 1 яйце, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 100 г ковбаси, 50 г твердого сиру, сіль.

    Приготування: Віночком зби ряжанку з яйцем і сіллю, всип борошно з розпушувачем і перемішай тісто. Додай подрібнену ковбасу та тертий сир, знову перемішай і обсмаж оладки з двох боків на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *