Домашні оладки ідеально поєднуються з чашкою чаю або кави вранці. Їх плюс ще й у тому, що вони готуються практично з усього, що знайдеться в холодильнику. Наприклад, відмінно виходять ніжні та вершкові оладки на ряжанці. Ділимося з тобою 12 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Класичні оладки на ряжанці
Чудові оладки з дуже апетитною та рум'яною скоринкою.
Тобі знадобиться: 750 мл ряжанки, 2 яйця, 600-700 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Віночком зби ряжанку з яйцями, цукром і сіллю. Додай просіяні сухі інгредієнти, знову перемішай тісто та обсмаж оладки з двох боків на середньому вогні.
2. Оладки на ряжанці без яєць
Якщо вдома закінчилися яйця – це не привід відмовлятися від улюбленого сніданку.
Тобі знадобиться: 400 мл ряжанки, 320 г борошна, 1 ч.л. соди, 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Змішай борошно, цукор і сіль, влий ряжанку кімнатної температури і вимішай тісто. В останню чергу додай сюди соду та ще раз перемішай. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів листкових салатів із червоною рибою
3. Оладки на ряженці із содою
Цей рецепт точно сподобається любителям максимально пишних та повітряних оладок!
Тобі знадобиться: 3 склянки ряжанки, 3 яйця, 600 г борошна, 1 ч.л. соди, 3-4 ст. цукру.
Змішай ряжанку з содою і залиши їх на кілька хвилин . Додай яйця і цукор, збий віночком і всип просіяне борошно. Вимішайте тісто, щоб не було грудочок, і обсмажте оладки на сковороді з двох сторін.
4. Дріжджові оладки на ряженці
Вимагають трохи більше часу на готування, але результат точно того вартий.
Тобі знадобиться: 500 мл ряжанки, 2 яйця, 500 г борошна, 2 ч.л. сухих дріжджів, 5 ст. цукру, 6 ст. води.
Змішай теплу воду, сухі дріжджі, ложку цукру і ложку борошна. Залиш цю опару на 15 хвилин, а потім влий трохи теплу ряжанку, додай яйця і перемішай все разом. Всип сухі інгредієнти, вимішай і залиште тісто ще на 20-30 хвилин. Після чого жар оладки на розігрітій сковороді з двох боків до золотистості.
5. Гарбузові оладки на ряженці
Сподобаються навіть тим, хто не надто любить гарбуз в іншому вигляді.
Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 250 г гарбуза, 1 яйце, 1 склянка борошна, цукор, сіль.
Приготування: Наріж гарбуз, протушкуй його до м'якості і розімни в пюре. Віночком змішай ряжанку, яйце, сіль та цукор за смаком. З'єднай цю заготівлю з гарбузом і всип борошно до консистенції густої сметани. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
Зараз читають:15 найвдаліших гарнірів до качки
6. Оладки на ряженці та рисовому борошні
Безглютеновий рецепт оладок для всіх, хто уникає використання пшеничного борошна.
Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 1 яйце, 250 г рисового борошна, 0,5 ч.л. соди, цукор, сіль.
Приготування: Всип соду в ряжанку, залиш на кілька хвилин, а потім додай яйце, цукор і сіль за смаком. Всип рисове борошно, ретельно перемішай тісто і обсмажити оладки в невеликій кількості олії на сковороді.
7. Оладки з манкою на ряжанці
Манка завжди надає оладкам незвичайну текстуру.
Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 2 яйця, 300-350 г манки, 1 ч.л. соди, 50 г цукру, сіль, ванілін.
Приготування: Віночком зби ряжанку, яйця, цукор, сіль та ванілін. Всип манку, перемішай тісто і залиш його на півгодини під плівкою. Додай соду, знову перемішай і обсмаж оладки на сковороді.
8. Оладки з яблуками на ряжанці
Ідеальний сімейний сніданок, від якого всі будуть у захваті.
Тобі знадобиться: 500 мл ряжанки, 1 яйце, 450 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1-2 яблука, 2 ст. цукру.
Приготування: Віночком зби ряжанку, яйце і цукор. Всип просіяне борошно з розпушувачем, перемішай тісто і втрути в нього нарізані яблука. Ложкою викладай оладки на розігріту сковорідку та смажу з двох боків.
9. Бананові оладки на ряженці
Акуратно додай цукор, бо банани досить солодкі власними силами.
Тобі знадобиться: 2 банани, 130 мл ряжанки, 2 яйця, 200-250 г борошна, цукор, сіль.
Приготування: Віночком збий яйця з ряжанкою, цукром та сіллю. Розімни банан у пюре, змішай обидві маси і всип борошно до консистенції густої сметани. Обсмажити оладки на сковороді до рум'яності.
Зараз читають:Виноград на зиму: 20 простих та дуже смачних рецептів заготівель
10. Оладки на ряжанці з вівсяним борошном
Замість борошна також можна використовувати добре подрібнені вівсяні пластівці.
Тобі знадобиться: 200 мл ряжанки, 2 яйця, 150 г вівсяного борошна, 2 щіпки соди, 1 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, мелена кориця.
Змішай всі сухі інгредієнти. Віночком зби яйця з ряжанкою, злегка підігрій їх приблизно до 40 градусів і з'єднай обидві заготовки. Перемішай тісто, щоб у нас не було грудочок. Жар оладки на трохи змащені маслом сковороді.
11. Оладки з сиром на ряженці
Особливо ніжні та рум'яні. Просто смакота!
Тобі знадобиться: 200 мл ряжанки, 200 г сиру, 2 яйця, 2 ст. манки, 80-100 г муки|борошна|, 1 ч.л. соди, 20 г цукру.
Приготування: Розімни сир виделкою і ретельно змішай його з яйцями, манкою, цукром та содою. Додай борошно і ряжанку, і вимішай тісто. Обсмажити оладки на сковороді з двох боків до рум'яності.
12. Оладки з ковбасою та сиром на ряженці
Спеціальний рецепт для тих, кому набридли солодкі оладки.
Тобі знадобиться: 250 мл ряжанки, 1 яйце, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 100 г ковбаси, 50 г твердого сиру, сіль.
Приготування: Віночком зби ряжанку з яйцем і сіллю, всип борошно з розпушувачем і перемішай тісто. Додай подрібнену ковбасу та тертий сир, знову перемішай і обсмаж оладки з двох боків на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua