Готувати каші у мультиварці – одне задоволення. Тим більше, що у більшості моделей є відповідний режим, а в деяких навіть окремий режим для молочних каш. Сьогодні розберемося, як правильно приготувати пшоно з гарбузом, і які є варіанти!
Зміст
1. Пшоняна каша з гарбузом на воді
Цей рецепт хороший тим, що кашу можна зробити зовсім не солодкою. А значить – навіть подавати як гарнір до м'яса.
Тобі знадобиться: 180 г пшона, 200 г гарбуза, 3-4 склянки води, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.
Змасти чашу мультиварки вершковим маслом. Виклади туди ретельно промите пшоно, нарізаний кубиком гарбуз і залий водою. Додай спеції за смаком та готуй усі 30 хвилин у режимі для каш.
2. Пшоняна каша з гарбузом на молоці
Ідеальний рецепт для любителів молочних сніданків.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки пшона, 150 г гарбуза, 3 склянки молока, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, вершкове масло|мастило|.
Приготування: Промий пшоно, натрій гарбуз на тертці і відправ все в чашу мультиварки. Туди ж додай цукор та сіль, залий все молоком і готуй півгодини у режимі «Каша». Додай вершкове масло та дай страві трохи настоятися під кришкою.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш
3. Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці
Смачна та пісна каша без молочних продуктів. Підійде й інше рослинне молоко.
Тобі знадобиться: 1 склянка пшона, 200 г гарбуза, 2,5 склянки кокосового молока, сіль та цукор за смаком.
Приготування: Промий пшоно, дрібно наріж гарбуз, засип все сіллю і цукром за смаком, і влий кокосове молоко. Закрий мультиварку та включи на півгодини режим приготування каш. Наприкінці можеш додати трохи кокосової олії.
4. Пшоняна каша з гарбузом та яблуками в мультиварці
Пропонуємо готувати таку солодку кашу на суміші молока та води.
Тобі знадобиться: 160 г пшона, 400 г гарбуза, 2 яблука, 300 мл води, 400 мл молока, 1 ч.л. кориці, 1 ст. цукру.
Приготування: Очисти та наріж дрібним кубиком яблука та гарбуз. Відправ у чашу мультиварки, залий водою і включи режим «Гасіння» на 40 хвилин. Через 10 хвилин додай промите пшоно, цукор і корицю, і ще через 5 – влий молоко. Вари кашу до кінця програми.
5. Пшоняна каша з гарбузом та апельсином
Такий чудовий аромат, що просто неможливо залишитись байдужим!
Тобі знадобиться: 1 склянка пшона, 200 г гарбуза, 3 склянки води, 1 апельсин, 2 ст.л. цукру, спеції.
Приготування: Промий пшоно, натрій гарбуз на тертці і зніми з апельсина тонку цедру. Залий все водою, додай цукор та спеції, та включи режим для приготування каші на півгодини.
6. Пшоняна каша з гарбузом та лимоном у мультиварці
Кількість спецій обов'язково змінюй на власний смак.
Тобі знадобиться: 100 г гарбуза, 100 г пшона, 2 ст.л. меду, 400 мл води, 1 лимон, 0,5 ч.л. кориці, мускатного горіха та імбиру.
Приготування: Дрібно наріж гарбуз, залий водою і включи режим «Варка» хвилин на 10. Додай промите пшоно, цедру лимона і всі спеції, і доли ще води за потребою. Увімкни на 30 хвилин режим “Каша”. Наприкінці заправи блюдо медом.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
7. Пшоняна каша з гарбузом та медом
Плюс у тому, що зовсім немає звичайного білого цукру.
Тобі знадобиться: 100 мл молока, 250 мл води, 1/2 склянки пшона, 100 г гарбуза, 10 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, промою пшоно, залий водою і включить на 40 хвилин режим «Каша». Хвилин через 15 влий молоко – його може знадобитися трохи більше. Готуй до кінця програми і потім додай олію, спеції та мед. Дай каші настоятися.
8. Пшоняна каша з гарбузом та сиром у мультиварці
Підійде будь-який сир до смаку – від пармезану до сулугуні чи бринзи.
Тобі знадобиться: 1 склянка пшона, 200 г гарбуза, 3 склянки води, 100 г сиру, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, залий водою та включи мультиварку на 40 хвилин у режимі гасіння. Через 10 хвилин додай промите пшоно та спеції. А за 5 хвилин до кінця додай тертий сир та перемішай.
9. Пшоняна каша з гарбузом та курагою
Сухофрукти – одне з найуніверсальніших доповнень до гарбузової каші.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1 склянка пшона, 100 г кураги, 2 склянки молока, 1,5 склянки води, 2 ст.л. згущеного молока, 15 г вершкового масла.
Дрібно наріж гарбуз, довільно подрібни курагу, промий пшоно і відправ все в чашу мультиварки. Залий водою та молоком, та включи режим «Каша» на 30-40 хвилин. В кінці додай вершкове масло і згущене молоко, і дай каші трохи настоятися під кришкою.
10. Пшоняна каша з гарбузом та ягодами
Ще один швидкий та доступний рецепт каші на сніданок. Ягоди можна купувати заморожені.
Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 100 г пшона, 500 г гарбуза, 750 мл молока, 100 г ягоди до смаку, 0,5 ч.л. ваніліну, 20 г вершкового масла|мастила|, цукор.
Приготування: Вилий молоко в чашу мультиварки та доведи до кипіння в режимі «Варка». Додай кубики гарбуза та провари 10 хвилин. Додай пшоно, закрий кришку та увімкни режим «Каша» на півгодини. За 10 хвилин до кінця додай вершкове масло, ягоди, цукор та ванілін. Дай каші трохи настоятись під кришкою.
11. Пшоняна каша з гарбузом та персиками в мультиварці
А заразом розповідаємо, як скористатися режимом «Мультиповар»!
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 170 г пшона, 400 мл води, 250 мл молока, 2 персики, 2 ст.л. цукру, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Очисти персики від шкірки та кісточок і наріж кубиком. Так само наріж гарбуз, а пшоно промою. Вилий у чашу молоко та воду, і доведи до кипіння при 160 градусах у режимі «Мультиповар» або «Мій рецепт».
Додай гарбуз і готуй ще 5 хвилин. Потім додай пшоно, закрий кришку і готуй кашу 15 хвилин при 110 градусах. Потім додай цукор, масло, спеції та персики, і залиши ще на півгодини при тій же температурі.
12. Пшоняна каша з гарбузом та ананасами
Для більшої різноманітності візьми кокосове або мигдальне молоко.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1 склянка пшона, 4 склянки молока, 3 кружечки ананасів, 1 ч.л. кориці, 1 щіпка ваніліну, спеції.
Приготування: Наріж кубиком гарбуз, промою пшоно та залий їх молоком у чаші мультиварки. Увімкни на 40 хвилин режим “Каша”. Через 30 хвилин додай нарізані ананаси та спеції до смаку, і доведи до готовності.
Джерело: dietcenter.com.ua