12 простих рецептів, як приготувати смажений сулугуні.

Смажений сулугуні – легка та смачна закуска на швидку руку. Його можна приготувати буквально за лічені хвилини, і він гідно прикрасить як святковий стіл, так і звичайну вечерю. Ділимося 12 перевіреними рецептами! Подавай готовий сулугуні із соусом на свій смак, але особливо він гарний – із часниковим або ягідним.

Зміст

  • 1. Смажений сулугуні в панірувальних сухарях
  • 2. Смажений сулугуні без паніровки
  • 3. Смажений сулугуні в борошні та спеціях
  • 4. Смажені сулугуні з помідорами
  • 5. Смажений сулугуні в класичному паніруванні
  • 6. Смажений сулугуні у лаваші
  • 7. Смажений сулугуні у пивному клярі
  • 8. Смажений сулугуні у майонезному клярі
  • 9. Смажений сулугуні у сирному паніровці
  • 10. Смажений сулугуні в кунжутному клярі
  • 11. Смажений сулугуні у клярі з горілкою
  • 12. Смажений сулугуні в кокосовій стружці
  • 1. Смажений сулугуні в панірувальних сухарях

    Смажити сир у сухарях найпростіше, бо тоді нічого не розтікається.

    Тобі знадобиться: 350 г сулугуні, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів.

    Приготування: Наріж сулугуні брусочками. Зби яйця і обмакни сир спочатку в яйця, а потім у сухарі. Обсмаж сулугуні з усіх боків у розігрітій олії та виклади на паперові серветки.

    2. Смажений сулугуні без паніровки

    Особливість сулугуні в тому, що він не встигає сильно розтектися під час смаження.

    Тобі знадобиться: 500 г сулугуні, 30 мл оливкової олії, 30 г вершкового масла.

    Зараз читають:20 простих рецептів для дієти Дюкана

    Наріж сулугуні пластинами приблизно по сантиметру завтовшки. Розігрій обидва види олії на сковороді і швидко обсмаж сир із двох сторін.

    3. Смажений сулугуні в борошні та спеціях

    Додай будь-які спеції на власний розсуд, дивлячись яку закуску хочеш отримати.

    Тобі знадобиться: 500 г сулугуні, 1 ст. борошна, по 1 щіпці солі, меленого червоного та чорного перцю, спеції.

    Приготування: Змішай борошно та всі спеції. Наріж сулугуни пластинками і обваляй його в борошні. Обсмажити до рум'яності з двох сторін у маслі.

    4. Смажені сулугуні з помідорами

    Цікавий грузинський рецепт – це вже повноцінний сніданок, а не просто закуска.

    Тобі знадобиться: 150 г сулугуні, 100 г помідорів, 5 г кінзи, спеції.

    Приготування: Помідори наріж кружальцями і злегка обсмаж з двох сторін у олії. Відклади помідори убік та додай на сковороду нарізаний пластинами сулугуні. Зверху виклади помідори та готуй усі 2-3 хвилини до розплавлення сиру. Посип спеціями і кінзою, і відразу подавай до столу.

    5. Смажений сулугуні в класичному паніруванні

    Ще один варіант більш щільного панірування!

    Тобі знадобиться: 200 г сулугуні, 1 яйце, 2 ст. борошна, 3 ст. панірувальних сухарів.

    Приготування: Наріж сулугуни пластинами, вмочіть в яйце і обваляй в борошні. Після чого знову вмокни його в яйце, але тепер обваляй у панірувальних сухарях. Обсмажити сулугуні на сковороді до золотистості з двох боків.

    Зараз читають:15 листкових салатів з ананасом, які готуються простіше простого

    6. Смажений сулугуні у лаваші

    За бажання, додай до лавашу якийсь соус або ложку меду.

    Тобі знадобиться: 3 листи лаваша, 400 г сулугуні, спеції, 4 гілочки зелені.

    Наріж сулугуні брусочками, а лаваш – прямокутниками такої ж довжини. Виклади на шматок лаваша по брусочку сулугуні і посип спеціями з рубаною зеленню. Загорни і обсмаж рулетики з усіх боків на сковороді або грилі.

    7. Смажений сулугуні у пивному клярі

    Ідеальна закуска до того ж пива – смачно і ситно.

    Тобі знадобиться: 300 г сулугуні, 1 склянка борошна, 1 яйце, 4 ст. світлого пива, 1 ч. л. паприки, спеції.

    Приготування: Змішай борошно та всі спеції. Додай яйце та пиво, і вимішай густий однорідний кляр. Наріж сулугуни брусочками, обмакни їх в кляр і обсмаж на сковороді з усіх боків.

    8. Смажений сулугуні у майонезному клярі

    Тут додавати сіль не обов'язково – її достатньо в сирі та майонезі.

    Тобі знадобиться: 200 г сулугуні, 100 г борошна, 1 яйце, 100 г майонезу, спеції.

    Приготування: Вимішати однорідний кляр з яйця, майонезу, борошна та спецій. Наріж сулугуни брусочками, обмакни в кляр і обсмаж в маслі з усіх боків.

    9. Смажений сулугуні у сирному паніровці

    Ще більше сиру спеціально для любителів сиру – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 750 г сулугуні, 1 склянка панірувальних сухарів, 30 г твердого сиру, 1 ч.л. паприки, 2 яйця, 2 ст. борошна, спеції.

    Зараз читають:10 апетитних рецептів диву з гарбузом

    Приготування: Дрібно натрій твердий сир і змішай його з сухарями та спеціями. Окремо збий яйця. Наріж сулугуні брусочками, обваляй у борошні, в яйці і потім – у паніровці. Швидко обсмаж до золотистості у великій кількості олії.

    10. Смажений сулугуні в кунжутному клярі

    Пиво можна використовувати будь-яке навіть темне – буде дуже пікантно.

    Тобі знадобиться: 250 мл пива, 500 г сулугуні, 1 жменю кунжуту, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Віночком змішай пиво, яйця, борошно та спеції, та додай кунжут. Наріж брусочками сулугуні, вмочіть його в кляр і обсмаж до золотистості у великій кількості олії.

    11. Смажений сулугуні у клярі з горілкою

    Горілка не дає кляру смаку, але робить його ніжнішим і повітрянішим.

    Тобі знадобиться: 200 г сулугуні, 1 яйце, 1 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. горілки, 1 ч.л. цукрової пудри.

    За допомогою віночка змішай до однорідності яйце , горілку, борошно та цукрову пудру. Сулугуні наріж брусочками, вмоч їх в кляр і обсмаж на сковороді з усіх боків до рум'яності.

    12. Смажений сулугуні в кокосовій стружці

    Для всіх поціновувачів незвичайних кулінарних рішень!

    Тобі знадобиться: 200 г сулугуні, 30 г кокосової стружки, 1 яйце, 10 г цукру або цукрозамінника.

    Приготування: Збий яйце з цукром або підсолоджувачем. Наріж сулугуни пластинами, вмочіть в яйце і потім обваляй у кокосовій стружці. Обсмажити сир на сковороді з двох сторін.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *