Спагетті з кабачків – одна з найнезвичайніших і найкреативніших страв, які тільки можна приготувати. Причому це набагато простіше, ніж здається – знадобиться тільки тертка для корейської моркви або овочечистка. Лови 12 швидких рецептів!
Зміст
1. Спагетті з кабачків нашвидкуруч
Варіант, що готується буквально за 5-7 хвилин.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 2 ст. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 1 пучок кропу, спеції.
Натрі кабачки на корейській тертці. Обсмаж їх в оливковій олії 1-2 хвилини, додай лимонний сік, спеції та рубаний кріп. Зніміть спагетті з вогню.
2. Спагетті з кабачків із соусом песто
Ще один простий, але дуже смачний рецепт нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 100 г соусу песто, 50 г твердого сиру, 5 помідорів чері, спеції.
Натрі кабачки на корейській тертці і обсмаж їх 2-3 хвилини. Додай соус песто, часточки помідорів чері та тертий сир. Перемішай пасту, прогрій півхвилини і зніми з вогню.
3. Спагетті з кабачків з помідорами та беконом
Прекрасні та ситні овочеві спагетті для сімейної вечері.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 30 г бекону, 7 помідорів чері, спеції.
Натрі кабачок на корейській тертці. Дрібно наріж бекон, а помідори черрі наріж часточками. Обсмажити бекон буквально 1 хвилину на сухій сковороді, додати помідори і смажити ще хвилину. Додай спагетті з кабачків, перемішай і готуй разом 5 хвилин. Приправ за смаком.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту “Мохіто” на зиму
4. Спагетті з кабачків із грибним соусом
Дуже ароматна та ніжна паста, яка порадує навіть гурманів.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 1 ч.л. сушеного часнику, 20 г вершкового масла|мастила|, 250 г печериць, 150 мл 15% вершків, 0,5 ч.л. базиліка, спеції.
Приготування: Наріж із кабачків тонку локшину будь-яким доступним способом, а гриби наріж пластинками. Протушкуй кабачки в вершковому маслі 3-5 хвилин. Додай часник та спеції за смаком.
Окремо обсмаж гриби 2-4 хвилини, влий вершки, додай базилік та інші спеції. Туши соус ще 3-4 хвилини. Змішай соус з кабачковою локшиною і протушкуй все разом ще 3-5 хвилин.
5. Спагетті з кабачків із креветками
Підійдуть креветки будь-якого розміру – у цьому рецепті не важливо.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 300 г креветок, 2 зубчики часнику, спеції.
Натрі кабачок на корейській тертці. Очисти і обсмажте креветки з нарізаним пластинками часником 2-3 хвилини, помішуючи. Відклади їх убік і на тій же сковороді 2 хвилини обсмаж кабачок. Змішай його з креветками, приправ та готуй ще 2 хвилини.
6. Спагетті з кабачків з цибулею та морквою
Такі спагетті стануть чудовим гарніром до будь-яких гарячих страв.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Натрі кабачки та морква на корейській тертці. Наріж цибулю пір'ям, обсмаж її до м'якості і присип спеціями. Так само окремо один від одного обсмаж зі спеціями морква і кабачок приблизно по 3 хвилини. Змішай все разом або виклади шарами – до смаку.
7. Спагетті з кабачків з індичкою та вершками
Не тільки смачна, але ще й дуже ефектна страва.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 300 г філе індички, 6 помідорів чері, 2 зубчики часнику, 200 мл вершків жирністю 20%, 50 г пармезану, спеції.
Приготування: Наріж філе індички шматочками і обсмаж їх близько 15 хвилин, помішуючи. Наріж кабачки у вигляді локшини, а помідори чері – часточками. Відправ все до індички, залий вершками, приправ, додай часник і туші 15-20 хвилин під кришкою. Засип тертим пармезаном і зніміть з вогню.
Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини
8. Спагетті з кабачків з фрикадельками та томатним соусом
Майже класична паста з мотивів рецепту Гордона Рамзі.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 70 г пармезану, 500 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 1 яйце, 4 зубчики часнику, 2 ч.л. вустерширського соусу, 1 ст.л. томатної пасти, 800 г помідорів у власному соку, 1 ч.л. орегано, 0,5 ч.л. бальзаміка, спеції.
Натрі кабачки на корейській тертці або за допомогою овочечистки. Змішай м'ясний фарш, одну рубану цибулину, два рубані зубчики часнику, яйце, вустерширський соус та спеції за смаком. Зліпи невеликі фрикадельки мокрими руками, накрий їх плівкою і прибери на півгодини в холодильник.
Наріж другу цибулину і часник, що залишився, і обсмаж до золотистості. Додай томатну пасту і через 2 хвилини – подрібнені помідори із соком, орегано, бальзамік та спеції за смаком. Туші соус 10 хвилин до загусання.
Злегка обсмажте фрикадельки порціями з усіх боків, викладіть їх у томатний соус і туші 10 хвилин. Окремо обсмажте 3-4 хвилини спагетті з кабачків. Виклади спагетті на тарілки, полів усе соусом із фрикадельками та посип тертим пармезаном.
9. Спагетті з кабачків зі шпинатним соусом
Для кольору можна взяти цукіні замість кількох кабачків.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 60 г пармезану, 60 г вершкового масла, 100 г шпинату, 20 г базиліка, 40 г петрушки, 2 зубчики часнику, 100 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Збий у блендері листя шпинату, базиліка та петрушки, часник та оливкова олія. Натрій кабачки за допомогою овочечистки або корейської тертки. Приваріть спагетті з кабачків 2 хвилини в киплячій воді. Змішай все з вершковим маслом, полів шпинатним соусом і посип тертим пармезаном.
Зараз читають:12 дивовижних рецептів джему з аличі
10. Спагетті з кабачків із кокосовими вершками
Цей рецепт підійде навіть тим, хто дотримується кетодієти.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 200 г очищених креветок, 150 мл кокосових вершків, 30 г вершкового масла, 1/2 лимона, 2 зубчики часнику, 6 помідорів чері, спеції.
Натрі кабачки на корейській тертці. Обсмаж креветок пару хвилин на 20 г вершкового масла|мастила| і відклади вбік. Додай масло і злегка обсмаж подрібнений часник. Влий вершки та лимонний сік, додай спеції та виклади кабачки. Перемішай і протушкуй їх 1 хвилину, додай креветки і часточки помідорів. Протушкуй ще хвилину і зніми спагетті з вогню.
11. Спагетті з кабачків із куркою
Як завжди, сюди найкраще підходять саме молоді кабачки.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 помідори, 2 зубчики часнику, 500 г курячого філе, 60 г сметани, 50 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Натрій кабачки на корейській тертці і опусти їх в окріп на 1 хвилину. Наріж і замарин курку на півгодини в соєвому соусі та спеціях. Дрібно нарубай часник, наріж помідори і пару хвилин їх обсмаж. Додай шинки, перемішай і зніми з вогню. Окремо обсмаж курку, додай сметану і протушкуй до м'якості. Виклади курку на спагетті з кабачків і подавай страву до столу.
12. Спагетті з кабачків із фаршем
Можеш взяти будь-який м'ясний фарш, який опиниться під рукою.
Тобі знадобиться: 300 г м'ясного фаршу, 1 кабачок, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 3 ст. кетчуп, спеції.
Злегка обсмаж фарш, помішуючи. Додай нарізану цибулю і терту моркву, і смажу ще 5-7 хвилин, продовжуючи заважати. Натрій кабачок на корейській тертці і додай його до фаршу. Туши ще 10 хвилин і потім додай кетчуп та спеції. Протушкуй спагетті з фаршем ще 5 хвилин і зніми блюдо з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua