12 найсмачніших рецептів стручкової квасолі на зиму

Стручкова квасоля – дуже ситна, корисна та відмінно підходить для приготування найрізноманітніших страв та заготовок на зиму. Ділимося з тобою 12 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Маринована стручкова квасоля
  • 2. Стручкова квасоля з помідорами та болгарським перцем
  • 3. Стручкова квасоля з цибулею та морквою на зиму
  • 4. Стручкова квасоля в томаті на зиму
  • 5. Турша зі стручкової квасолі по-вірменськи на зиму
  • 6. Стручкова квасоля з аспірином на зиму
  • 7. Стручкова квасоля по-корейськи на зиму
  • 8. Стручкова квасоля з капустою та овочами на зиму
  • 9. Солянка зі стручковою квасолею на зиму
  • 10. Заморожена стручкова квасоля на зиму
  • 11. Стручкова квасоля з овочами та петрушкою на зиму
  • 12. Стручкова квасоля з грибами на зиму
  • 1. Маринована стручкова квасоля

    Класичний базовий рецепт заготівлі зі стручкової квасолі.

    Тобі знадобиться: 500 г стручкової квасолі, 500 мл води, 1 лист хрону, по 1 ст. цукру та солі, 2 гілочки кропу, 0,5 ч.л. оцту, 1 зубчик часнику.

    Приготування: Відвари стручкову квасолю 5 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Виклади в чисту банку всі інгредієнти та залий їх окропом. Залиш під кришкою на 15 хвилин і злий цю воду. Додай до неї цукор, сіль та оцет, знову доведи до кипіння і залий назад у банку. Закатай заготовку кришками.

    2. Стручкова квасоля з помідорами та болгарським перцем

    Виходить щось на зразок лобіо зі стручкової квасолі – дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг стручкової квасолі, 2,5 кг болгарського перцю, 3 кг помідорів, 250 мл олії, 100 г солі, 200 г цукру, 100 мл оцту, 4 головки часнику.

    Приготування: Пропусти помідори через м'ясорубку, додай сіль, цукор та масло, і доведи все до кипіння. Проварити 20 хвилин на слабкому вогні, додай нарізаний болгарський перець і стручкову квасолю. Протушкуй всі разом 20-25 хвилин і додай давлений часник з оцтом. Потім ще 5 хвилин і заходи на зиму.

    3. Стручкова квасоля з цибулею та морквою на зиму

    Можна подавати її як закуску або додавати до інших страв.

    Зараз читають:20 рецептів варення з груші, які неодмінно здивують

    Тобі знадобиться: 700 г стручкової квасолі, 200 г цибулі, 150 г моркви, 1 кг помідорів, 2 ст. оцту, 7 г солі, 30 г цукру, 4 зубчики часнику.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 2-3 хвилини в киплячій воді і відкинь на друшляк. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх на маслі до м'якості. Подрібни помідори в блендері, доведи до кипіння і додай туди засмажку, квасолю стручкову, сіль, цукор, тиск часник і оцет. Доведи все до кипіння, протушкуй 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    4. Стручкова квасоля в томаті на зиму

    Для цього рецепту потрібні свіжі помідори, тому виходить дуже легко та корисно.

    Тобі знадобиться: 1 кг стручкової квасолі, 1 цибулина, 40 мл олії, 1 кг помідорів, 30 г солі, 1 ч.л. оцту, спеції.

    Приготування: Стручкову квасолю приварити 3-4 хвилини в киплячій воді і відкинь на друшляк. Очисти помідори від шкірки та подрібни їх будь-яким способом. Дрібно наріж цибулю і обсмаж до м'якості. Закип'яти томатну масу, додай сіль та спеції, і відправ туди цибулю і стручкову квасолю. Протушкуй всі 30 хвилин, влий оцет і закатай у стерилізовані банки.

    5. Турша зі стручкової квасолі по-вірменськи на зиму

    Популярна овочева страва вірменської кухні – робиться просто, а виходить смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кг стручкової квасолі, 700 г помідорів, 6 зубчиків часнику, 1 гострий перець, 1 л води, 2 ст. солі.

    Приготування: Приварити стручкову квасолю 5 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Закип'ятіть 1 літр води з сіллю і дай цьому розсолу охолонути. Пропусти помідори з часником та гострим перцем через м'ясорубку.

    Шарами виклади в каструлю стручкову квасолю та цей соус. Залий заготовку розсолом і залиш її приблизно на 5 діб кваситися під гнітом. Після чого злий і закип'ятити розсіл, овочі розклади по банках, залий їх киплячим розсолом і закатай.

    6. Стручкова квасоля з аспірином на зиму

    Цей рецепт хороший тим, що тут немає оцту та лимонної кислоти.

    Тобі знадобиться: 500 г стручкової квасолі, 1 зубчик часнику, 1 парасолька кропу, 1 таблетка аспірину, 1 ст.л. солі, 1 л води, 2 листки смородини.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів джему з малини

    Приготування: Наріж і залий стручкову квасолю окропом на 10 хвилин. Виклади всі інгредієнти та аспірин у чисту банку, засип сіллю та залий все окропом. Захід на зиму.

    7. Стручкова квасоля по-корейськи на зиму

    Ну, хто відмовиться від порції пікантної корейської заготівлі?

    Тобі знадобиться: 600 г стручкової квасолі, 300 г моркви, 5 зубчиків часнику, 20 г спецій для корейської моркви, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 5 ст. рослинної олії, по 20 г кропу та кінзи, 2 ст.л оцту.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 5-6 хвилин в киплячій воді, відкинь на друшляк і дай охолонути. Натрій моркву на корейській тертці, подрібни часник і зелень, змішай всі інгредієнти і залиш на 1-2 години. Щільно поклади заготівлю в банки і простерилізуй ще 20 хвилин. Закатай кришками.

    8. Стручкова квасоля з капустою та овочами на зиму

    Приголомшливий овочевий салат – низькокалорійний, яскравий та з виразним смаком.

    Тобі знадобиться: 200 г стручкової квасолі, 300 г моркви, 250 г цибулі, 300 г капусти, 200 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 20 г часник, 20 г цукру, 15 г солі, 130 мл 5 мл , спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмажити на олії цибулю та моркву до м'якості. Додай решту овочів і доведи до кипіння. Додай цукор, сіль та спеції, і протушкуй всі півгодини. Потім додай давлений часник і оцет, протушкуй ще 5 хвилин і закатай салат у банки.

    9. Солянка зі стручковою квасолею на зиму

    Щоб квасоля не була занадто жорсткою, видали з неї волокна і проварити окремо 5-7 хвилин.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг стручкової квасолі, 2 кг капусти, 2 кг моркви, 1 кг цибулі, 3 ст. томатного соусу, сіль та спеції.

    Приготування: Наріж цибулю і натрій моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай у засмажку томатний соус і тушкуй ще пару хвилин. Окремо протушкуй капусту до м'якості, змішай усі овочі і протушкуй ще 2-3 хвилини разом. Додай стручкову квасолю, приправ за смаком і продовжуй гасити 10 хвилин. Розклади заготовку в банки, простерилізуй ще 20 хвилин і закатай.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів салату «Тіщина мова» на зиму

    10. Заморожена стручкова квасоля на зиму

    Стручкову квасолю краще заморожувати трохи привареною, щоб вона не була жорсткою.

    Тобі знадобиться: 1 кг стручкової квасолі.

    Приготування: Наріж і привари стручкову квасолю 5 хвилин у киплячій воді. Відкинь її на друшляк і швидко охолоди на кубиках льоду. Дай стручкам підсохнути, наріж їх і відправ у морозилку.

    11. Стручкова квасоля з овочами та петрушкою на зиму

    Дуже ароматна закуска на кожен день – на вечерю та на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 5 кг стручкової квасолі, 5 кг помідорів, 1,5 кг цибулі, 1,5 кг моркви, 200 г кореня петрушки, 100 г петрушки, 150 г цукру, 150 мл оцту, 80 г солі, 20 г суміші перців горош , спеції.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 2-3 хвилини в киплячій воді. Наріж кільцями та обсмаж цибулю до золотистості. Наріж моркву і корінь петрушки, і теж обсмаж їх до м'якості. Подрібни зелень петрушки.

    Довільно наріж помідори і протушкуй їх 15 хвилин з невеликою кількістю води. Додай туди всі інші інгредієнти, протушкуй все разом ще 30 хвилин і закатай салат у стерилізовані банки.

    12. Стручкова квасоля з грибами на зиму

    Якщо використовуєш лісові гриби – спочатку привари їх 20 хвилин у киплячій воді.

    Тобі знадобиться: 250 г стручкової квасолі, 250 г грибів, 200 г помідорів, 1 цибулина, 2 болгарських перцю, 75 мл рослинної олії, по 10 г солі та цукру, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені.

    Приготування: Приварити стручкову квасолю 5 хвилин у киплячій воді. Подрібни цибулю і обсмаж її до м'якості. Додай нарізані гриби та смажу до готовності. Подрібни інші овочі із зеленню та часником у блендері. Додай у цю суміш олію, сіль та цукор, і доведи до кипіння. Додай туди стручкову квасолю та гриби, і протушкуй ще 20-30 хвилин. Розклади заготівлю в стерилізовані банки та закатай кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *