12 найсмачніших рецептів смаження зі свинини

Апетитна піджарка зі свинини стане чудовою вечерею для всієї родини. Особливо, якщо подавати її з гарніром до смаку. Але навіть таку просту страву можна приготувати різними способами – з овочами чи грибами, з томатом чи сметаною, як тобі більше до вподоби. Ділимося 12 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Піджарка зі свинини з цибулею
  • 2. Піджарка зі свинини з томатною пастою
  • 3. Піджарка зі свинини з цибулею та морквою
  • 4. Піджарка зі свинини з томатним соком та сметаною
  • 5. Піджарювання зі свинини з бульйоном
  • 6. Піджарка зі свинини зі сметаною
  • 7. Піджарка зі свинини з болгарським перцем
  • 8. Піджарка зі свинини з помідорами
  • 9. Піджарка зі свинини з грибами
  • 10. Піджарювання зі свинини з овочами
  • 11. Піджарка зі свинини з баклажанами
  • 12. Піджарка зі свинини з картоплею
  • 1. Піджарка зі свинини з цибулею

    Прямо як колись у дитинстві у їдальні! Смачно та ситно.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячої шийки, 1-2 цибулини, 2 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Наріж свинину середніми шматочками, крупно наріж цибулю, змішай все з 2-3 ложками олії та спеціями, і залиш на півгодини. Після чого обсмаж свинину порціями до рум'яності з усіх боків і відклади убік. У тій же сковороді обсмажте цибулю до золотистості, додай борошно, перемішай і додай свинину. Пару хвилин прогрій усі разом.

    2. Піджарка зі свинини з томатною пастою

    Ідеально поєднується з картопляним пюре або з простим вареним рисом.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 3 ст. томатної пасти, 150 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж, приправ та обсмаж свинину в маслі близько 20 хвилин на невеликому вогні. Додай цибулю і через 5 хвилин томатну пасту. Потім через 3-5 хвилин влий гарячу воду, доведи до кипіння і готуй піджарку ще 7-10 хвилин.

    Зараз читають:20 літніх салатів з кабачків для тих, хто любить смачно поїсти

    3. Піджарка зі свинини з цибулею та морквою

    Замість томатної пасти також можеш взяти будь-який інший томатний соус.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 180 г цибулі, 120 г моркви, 2 ст. томатної пасти, 100 мл води, спеції, зелень.

    Наріж і обсмаж свинину до легкої рум'яності. Додай довільно нарізану цибулю та моркву, і смажу ще 5 хвилин на сильному вогні. Додай томатну пасту та спеції, перемішай і влий гарячу воду. Туші всі разом під кришкою на мінімальному вогні до м'якості м'яса. Наприкінці – посип підсмаження зеленню.

    4. Піджарка зі свинини з томатним соком та сметаною

    Є різні способи приготувати смачну підливу для піджарювання, і один з них.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 300 мл томатного соку, 150 г сметани, спеції.

    Приготування: Наріж свинину, приправ та обсмаж її пару хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай цибулю і готуй до її золотистості. Зменш вогонь і протушкуй всі 15 хвилин під кришкою. Додай томатний сік та туші ще 10 хвилин. Додай сметану і знову протушкуй усі 10 хвилин.

    5. Піджарювання зі свинини з бульйоном

    Підливка на основі м'ясного бульйону виходить ще смачнішою та наваристішою.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 цибулина, 120 мл бульйону, 1 ст. томатної пасти, 1 ч. л. аджики, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю, обсмажте її до прозорості і додай нарізану свинину. Жар усі разом до золотистості та додай спеції, аджику та томатну пасту. Перемішай, влий бульйон, доведи до кипіння і протушкуй 7-8 хвилин на середньому вогні.

    6. Піджарка зі свинини зі сметаною

    Оригінальний варіант піджарювання – взагалі без томату та помідорів.

    Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 цибулина, 1 склянка води, 3 ст. сметани, 2 ч. л. борошна, 1 лавровий лист, спеції.

    Приготування: Наріж свинину, обсмаж до золотистості і додай цибулю нарізану. Жар ще кілька хвилин до його рум'яності. Розведи борошно у теплій воді та змішай її зі сметаною. Влий до свинини, приправ та додай лавровий лист. Протушкуй всі разом 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    7. Піджарка зі свинини з болгарським перцем

    Якщо захочеш зробити піджарку гострішою, тоді додай трохи перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 180 г цибулі, 120 г моркви, 1 болгарський перець, 2 ст. томатної пасти, 100 мл окропу, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж свинину на сильному вогні. Додай довільно нарізані овочі та смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай томатну пасту та спеції, перемішай і влий окріп. Туши всі разом під кришкою на слабкому вогні до бажаної м'якості свинини.

    8. Піджарка зі свинини з помідорами

    Якщо у помідорів недостатньо насичений смак, додай ложку томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 150 г цибулі, 150 г моркви, 2 помідори, 100 мл води чи бульйону, спеції.

    Приготування: Наріж свинину, приправ та обсмаж до рум'яності на сильному вогні. Додай нарізану цибулю та моркву, готуй ще 5 хвилин, а потім зменши вогонь і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Додай очищені та нарізані помідори, влий воду, доведи до кипіння та туші під кришкою ще 15 хвилин.

    9. Піджарка зі свинини з грибами

    Така піджарка просто ідеально поєднується з різними крупами, а особливо з гречкою.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 400 г печериць, 1 цибулина, спеції.

    Наріж і обсмаж свинину до золотистості. Окремо трохи обсмаж цибулю та печериці до випаровування соку. Додай засмажку з грибами до м'яса, приправ, влий 1/2 склянки води і протушкуй 15 хвилин під кришкою.

    Зараз читають:15 салатів із грушею, які неодмінно здивують

    10. Піджарювання зі свинини з овочами

    Універсальний рецепт, для якого підійде будь-яка заморожена овочева суміш.

    Тобі знадобиться: 800 г свинини, 400 г заморожених овочів, 100 мл кетчупу, по 150 г цибулі та моркви, спеції.

    Приготування: Наріж свинину та пару хвилин обсмаж її на сильному вогні. Приправ, додай нарізану цибулю та моркву, і смажу ще 5-7 хвилин. Додай решту овочів, не розморожуючи, влий кетчуп, перемішай і готуй ще 7-10 хвилин.

    11. Піджарка зі свинини з баклажанами

    Дуже ситний варіант підсмажування, який цілком може обійтися без крупи або макаронів на додаток.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 фіолетова цибулина, 350 г баклажанів, 450 г помідорів, 250 г болгарського перцю, спеції.

    Приготування: Наріж свинину смужками, очисти і помідори натрі, а решта овочів – наріж соломкою і брусочками. Обсмаж свинину до рум'яності, додай цибулю та смажу ще 5 хвилин. Всип баклажани і через 5 хвилин – помідори, і туші все під кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні. Додай болгарський перець та спеції, протушкуй ще 7-10 хвилин і зніми піджарку з плити.

    12. Піджарка зі свинини з картоплею

    На цей раз пропонуємо приготувати піджарку відразу з гарніром на одній сковороді!

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 5 картоплин, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 100 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, обсмаж до рум'яності і відклади убік. Обсмажте до рум'яності нарізану свинину і перекладіть її до картоплі. Обсмаж разом овочі, що залишилися, протягом 7-10 хвилин. Виклади до них картоплю та свинину, приправ, влий воду та туші під кришкою до м'якості на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *