12 найкращих рецептів пасти з беконом

Італійська паста відома у всьому світі, а приготувати її можна практично з чим завгодно. Дуже ситною та ароматною виходить паста з беконом, особливо якщо доповнити її іншими добавками до смаку. Розповідаємо 12 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Паста Карбонара з беконом
  • 2. Паста з беконом та грибами
  • 3. Паста з беконом без вершків
  • 4. Паста з беконом та блакитним сиром
  • 5. Паста з беконом та помідорами
  • 6. Паста з куркою та беконом
  • 7. Паста з креветками та беконом
  • 8. Паста з беконом та шпинатом
  • 9. Паста з беконом та цукіні
  • 10. Паста з беконом та баклажанами
  • 11. Паста з беконом та броколі
  • 12. Паста з беконом та болгарським перцем
  • 1. Паста Карбонара з беконом

    Традиційно для карбонар використовуються довгі і тонкі спагетті.

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 200 г бекону, 150 мл 20% вершків, 1 жовток, 50 г пармезану, сіль, мелений чорний перець, італійські трави, оливкова олія.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією на упаковці, відкинь на друшляк та збризкати маслом. Подрібни та обсмаж бекон до золотистості. Влий до нього вершки, перемішай, протушкуй 1 хвилину і додай сіль з перцем і травами. Виклади в соус пасту, перемішай і зніміть з вогню. Додай сирий жовток, ще раз швидко перемішай і посип тертим пармезаном.

    2. Паста з беконом та грибами

    Якщо в тебе лісові гриби, тоді спочатку привари їх 20-30 хвилин.

    Тобі знадобиться: 150 г бекону, 1 цибулина, 50 мл вершків, 150 г грибів, 250 г спагетті, 3 зубчики часнику, 150 г сметани, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником до золотистості, всип нарізані гриби та смажу ще 5 хвилин. Додай бекон і смажу ще 2-3 хвилини. Потім додай сметану і протушкуй соус 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Додай у соус відварені спагетті, вершки та приблизно 1 склянку води від варіння спагетті. Приправ, перемішай і прогрій все разом ще кілька хвилин. Зніміть пасту з вогню.

    3. Паста з беконом без вершків

    Така спрощена варіація Карбонар готується приблизно за 10 хвилин.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів різотто з грибами

    Тобі знадобиться: 120 г спагетті, 150 г бекону, 1 зубчик часнику, 1 цибулина, 1 жовток, 50 г твердого сиру.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Подрібни і трохи обсмаж цибулю, всип нарізаний бекон з часником, смаж ще 2 хвилини. Додай спагетті, перемішай, 1 хвилину прогрій пасту і зніми з вогню. Посип її тертим сиром і додай зверху сирий жовток.

    4. Паста з беконом та блакитним сиром

    Вишукана страва для особливих вечорів, свят, романтичних вечерь або просто настрій.

    Тобі знадобиться: 150 г пасти, 150 г бекону, 2 зубчики часнику, 1 фіолетова цибулина, 60-100 мл білого сухого вина, 100 г блакитного сиру, 300 мл вершків, спеції, вершкове масло.

    Відвари макарони або спагетті до готовності. Дуже дрібно наріж бекон, цибулю та часник, і обсмаж їх на вершковому маслі. Влий вино, злегка випари його, влий вершки і приправ. Додай розфарбований блакитний сир та туші соус до його розчинення. Змішай пасту з соусом і подавай до столу.

    5. Паста з беконом та помідорами

    Буде ще смачніше, якщо прикрасити готову пасту листочками базиліка.

    Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 200 г бекону, 200 г помідорів, 6 зубчиків часнику, 1 болгарський перець, 1/2 склянки білого сухого вина, 3 склянки курячого бульйону, 70 г пармезану, спеції.

    Розріж перець на половинки , видали середини і запікання його 10-15 хвилин в духовці при 180 градусах. Подрібніть часник і наріжте помідори на часточки. Подрібни та обсмаж бекон до рум'яності, відклади його убік.

    У тій же сковороді обсмаж помідори з часником до м'якості, влий вино і виклади сухі макарони. Перемішай, влий частину гарячого бульйону і вари макарони, поки він не вбереться. Продовжуй варити до готовності, підливаючи бульйон, що залишився. Очисти та наріж кубиком перець. Додай до пасти перець, бекон та зелень за смаком. Прогрій ще пару хвилин і при подачі посип тертим пармезаном.

    6. Паста з куркою та беконом

    Коли потрібно щось просте, доступне та ситне.

    Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 200 г бекону, 300 г курячого філе, 50 г пармезану, 2 яйця, 50 мл вершків, спеції.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж куряче філе протягом 5-6 хвилин. У цей час відвари макарони. Віночком змішай вершки, яйця, спеції та тертий пармезан. Нагрій цей соус до однорідності, додай нарізаний і обсмажений бекон і прогрій ще трохи. Додай до курки макарони та соус, прогрій пасту ще 1-2 хвилини та зніми з вогню.

    7. Паста з креветками та беконом

    Для аромату посип її свіжим чебрецем або розмарином.

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 8 скибочок бекону, 200 г очищених креветок, 1 жовток, 100 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 1 склянка вершків, спеції.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Подрібни та обсмаж бекон до рум'яності, відклади його убік. У тій же сковороді обсмажити креветки з часником і спеціями близько 5 хвилин. Віночком збий вершки, жовток та тертий сир. Додай спагетті, соус і бекон до креветок, провари всі разом 5 хвилин і зніми з вогню.

    8. Паста з беконом та шпинатом

    Паста зі шпинатом гарна ще й своїм яскравим апетитним кольором.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти, 200 г шпинату, 100 мл курячого бульйону, 50 г цибулі, 100 мл вершків, 100 г бекону, спеції.

    Приготування: Відваріть будь-які макарони за інструкцією на упаковці. Подрібни та обсмаж цибулю до м'якості, додай нарізаний бекон і смаж до рум'яності. Додай бульйон та вершки, доведи до кипіння і протушкуй всі разом 5-7 хвилин. Подрібни шпинат і ошпар його окропом. Відправ шпинат і макарони в соус, і протушкуй все ще пару хвилин.

    9. Паста з беконом та цукіні

    Для пікантності та аромату додай трохи сушених пластівців чилі.

    Тобі знадобиться: 2 цукіні або кабачка, 6 скибочок бекону, 150 г пасти, 30 г пармезану, 2 зубчики часнику, спеції.

    Відвари пасту до готовності. Тонко наріж і обсмаж цукіні до золотистості, відклади їх убік. Обсмажити бекон з часником до рум'яності, додати цукіні, пасту, спеції та кілька ложок відвару від варіння пасти. Готуй все разом ще 1 хвилину і посип тертим пармезаном.

    10. Паста з беконом та баклажанами

    Така паста готується у томатному соусі на основі свіжих помідорів.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту “Мохіто” на зиму

    Тобі знадобиться: 150 г пасти, 180 г бекону, 250 г баклажанів, 400 г помідорів, 100 г цибулі, 70 г твердого сиру, 1 жменя базиліка, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Відвари пасту за інструкцією. Наріж баклажан кубиком і обсмаж його до рум'яності. Додай часник і спеції, і відклади убік.

    Окремо обсмаж до золотистості подрібнену цибулю, додай нарізаний бекон і жар разом до рум'яності. Наріж один помідор часточками, а решта – очисти від шкірки і подрібни блендером. Додай нарізаний помідор до бекону, смаж ще 1-2 хвилини і влий томатне пюре.

    Готуй всі разом 5-7 хвилин на середньому вогні, приправ та виклади пасту, баклажани та подрібнений базилік у соус. Перемішайте, готуй все разом ще 1-2 хвилини, зніми пасту з вогню і посип тертим сиром.

    11. Паста з беконом та броколі

    Ніжна, але трохи хрумка броколі відмінно поєднується з вершковим соусом.

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 100 г броколі, 100 г бекону, 1 зубчик часнику, 120 мл вершків, 25 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Трохи приваріть суцвіття брокколі в киплячій воді і розбери або наріж їх дрібніше. Подрібніть і обсмажте бекон 4-5 хвилин на вершковому маслі. Додай броколі та часник, а ще через 1 хвилину – влий вершки. Приправ та протушкуй соус 3-4 хвилини. Виклади в нього спагетті, перемішай і ще 1 хвилину прогрій усі разом.

    12. Паста з беконом та болгарським перцем

    З червоним болгарським перцем виходить ще яскравіше та апетитніше.

    Тобі знадобиться: 200 г пасти, 1 болгарський перець, 120 г бекону, 3 листочки базиліка, 1 зубчик часнику, 1-2 помідори, 100 г твердого сиру, 150 мл вершків, спеції.

    Відвари пасту до готовності. Очисти та подрібни помідори в блендері. Обсмажити бекон протягом 2-3 хвилин, додати нарізаний болгарський перець і смажити ще 5 хвилин.

    Додай подрібнений часник і томати, перемішай і протушкуй ще 5 хвилин. Влий гарячі вершки, приправ і готуй соус 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Полей пасту соусом, що вийшов, і посип все тертим сиром з базиліком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *