12 найкращих рецептів горохового супу з копченою куркою

Ну як можна не любити ситний, ароматний і наваристий гороховий суп? Найсмачніші рецепти завжди виходять на копченостях. Наприклад, на копченій курці і сьогодні ми докладніше розберемо саме такий варіант. Розповідаємо, як приготувати його на плиті або в мультиварці, і заразом – що ще можна додати до нього!

Зміст

  • 1. Гороховий суп із копченою куркою – класичний рецепт
  • 2. Гороховий суп з копченою куркою у мультиварці
  • 3. Гороховий суп з копченою куркою та беконом
  • 4. Суп з копченою куркою та зеленим горошком
  • 5. Гороховий суп з копченою куркою та ковбасою
  • 6. Гороховий суп з копченою куркою та сиром
  • 7. Гороховий суп з копченою куркою та грибами
  • 8. Гороховий суп з копченою куркою без картоплі
  • 9. Гороховий суп з копченою куркою та помідорами
  • 10. Суп із сочевицею, горохом та копченою куркою
  • 11. Суп з горохом, нутом, квасолею та копченою куркою
  • 12. Гороховий суп з копченою куркою та болгарським перцем
  • 1. Гороховий суп із копченою куркою – класичний рецепт

    Традиційний варіант приготування з колотим горохом та свіжими овочами.

    Тобі знадобиться: 500 г копченої курки, 300 г гороху, 4 картоплини, 100 г моркви, 120 г цибулі, 80 г болгарського перцю, 10 г часнику, 2 л води, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч і відваріть його до м'якості. Якщо в тебе копчена курка на кістки – зніми м'ясо та відвари горох із цими кістками. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізаний перець і часник, і смажу ще хвилину.

    Коли горох почне розварюватися, додай нарізану картоплю та вари ще 20 хвилин. Додай засмажку, нарізану курку та спеції, та провари гороховий суп ще 20 хвилин на слабкому вогні.

    2. Гороховий суп з копченою куркою у мультиварці

    Щоб горох точно розварився, замочіть його на кілька годин, а краще на всю ніч.

    Тобі знадобиться: 250 г копченої курки, 150 г гороху, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2,5 л води, спеції, півпучка зелені.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх на олії у чаші мультиварки 5-7 хвилин на режимі «Спека». Додай вимочений горох, нарізану картоплю, спеції та воду, та включи режим для варіння супів на 50 хвилин. За 5 хвилин до кінця додай нарізану копчену курку та зелень.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді

    3. Гороховий суп з копченою куркою та беконом

    Бекон допоможе зробити суп ще наваристішим – ідеально для горохового.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 250 г гороху, 200 г бекону, 100 г моркви, 500 г копченої курки, 220 г стебел селери, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, промийте і відваріть майже до готовності. Дрібно наріж бекон і обсмаж до рум'яності. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смажу ще 7 хвилин.

    Додай подрібнену селеру та смажу ще 6 хвилин. Відправ засмажку до гороху, доведи до повторного кипіння і проварити 10 хвилин. Відправте в суп нарізану курку і спеції, і проваріть ще 10 хвилин.

    4. Суп з копченою куркою та зеленим горошком

    Класичний гороховий суп – це сушений горох. Але чому б не набути й альтернативи?

    Тобі знадобиться: 1 морква, 1 цибулина, 500 г копченої курки, 3 картоплини, 300 г зеленого горошку, 2 л води, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю з морквою та обсмаж їх до м'якості. Закип'ятіть воду, додай туди нарізану картоплю і проварити 10 хвилин. Потім додай засмажку і нарізану курку, і вари ще 10 хвилин. Додай горошок, зелень та спеції, знову доведи суп до кипіння, провари 2 хвилини та зніми з вогню.

    5. Гороховий суп з копченою куркою та ковбасою

    Ковбасу для цього рецепту також краще брати саме копчену.

    Тобі знадобиться: 200 г гороху, 500 г копченої курки, 100 г ковбаси, 50 г шинки, 1 цибулина, 1 морква, 4 картоплини, 2 сосиски, 3-3,5 л води, спеції.

    Приготування: Замоч горох на ніч, промою, залий водою і проварити близько 40 хвилин. Додай нарізану картоплю та провари ще 10 хвилин. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж до м'якості. Додай до них нарізану курку, шинку, ковбасу та сосиски, і смажу ще 5-7 хвилин. Відправ засмажку в суп, доведи його до готовності і приправ за смаком.

    6. Гороховий суп з копченою куркою та сиром

    Оригінальна сирна варіація знайомого з дитинства першої страви.

    Зараз читають:20 простих рецептів пасти з креветками у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 300 г гороху, 1 морква, 1 цибулина, 3 картоплини, 400 г копченої курки, 200 г плавленого сиру, спеції та зелень.

    Приготування: Замоч горох на ніч, залий чистою водою і проварити 40 хвилин. Додай нарізану картоплю та вари ще 10 хвилин. Приготуй засмажку з цибулі та моркви, наріж курку і відправ все в суп. Вари ще 5 хвилин, додай тертий плавлений сир і продовжуй варити суп до його розчинення. Наприкінці додай спеції та рубану зелень.

    7. Гороховий суп з копченою куркою та грибами

    У рецепті використовуються печериці, але насправді підійдуть будь-які гриби.

    Тобі знадобиться: 300 г копченої курки, 150 г печериць, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 склянки гороху, 1 ч.л. гірчиці, півпучка зелені, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, залийте чистою водою і відваріть майже до готовності. Додай нарізану кубиком картоплю та вари ще 10 хвилин. Обсмаж рубану цибулю з тертою морквою, додай нарізані гриби і смаж ще 5-7 хвилин. Відправте в суп засмажку, спеції та нарізану курку. Довари його до готовності інгредієнтів і за хвилину до кінця додай спеції, гірчицю та рубану зелень.

    8. Гороховий суп з копченою куркою без картоплі

    Більше полегшений рецепт супу для тих, хто стежить за калорійністю страв.

    Тобі знадобиться: 300 г гороху, 2 л води, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 морква, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 300 г копченої курки, півпучка зелені, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, залийте водою і відваріть майже до готовності. Додай нарізану курку та довільно подрібнені овочі. Продовжуйте варити суп до готовності всіх інгредієнтів. Наприкінці додай давлений часник, спеції та рубану зелень.

    9. Гороховий суп з копченою куркою та помідорами

    Замість помідорів можна взяти і томатну пасту, але зі свіжими помідорами виходить у рази краще.

    Тобі знадобиться: 300 г копченої курки, 1 склянка гороху, 4 картоплини, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 2,5 л бульйону чи води, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, залийте його бульйоном або водою і відваріть майже до готовності. Додай нарізану картоплю та вари ще 10 хвилин. Подрібни всі овочі. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай перець, а через 3 хвилини – помідори.

    Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак

    Туди ж додай нарізану копчену курку та смажу всі разом близько 7-10 хвилин. Відправ засмажку в суп, проварити ще 10 хвилин після повторного кипіння і приправити за смаком.

    10. Суп із сочевицею, горохом та копченою куркою

    Смачніше домашнього горохового супу може бути тільки такий же суп із додаванням сочевиці.

    Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 1/2 склянки гороху, 1/2 склянки сочевиці, 1 цибулина, 1 морква, 2 картоплини, 1 помідор, по 1 ч.л. паприки та кмину, інші спеції за смаком.

    Приготування: Промий горох, замочіть його на ніч, залийте водою і відваріть до напівготовності. Додай до нього сочевицю. Наріж і злегка обсмаж курку, і відправ туди ж. Додай картоплю, приправ та вари все разом ще 10 хвилин.

    Подрібни цибулю та моркву, обсмаж до м'якості і додай помідор. Протушкуй ще пару хвилин і виклади засмажку в суп. Доведи його до готовності і потім дай півгодини настоятися під кришкою на вимкненій плиті.

    11. Суп з горохом, нутом, квасолею та копченою куркою

    Неймовірно швидкий рецепт супу нашвидкуруч, бо всі бобові тут – консервовані.

    Тобі знадобиться: 500 г копченої курки, по 1 банку консервованого нуту, квасолі та гороху, 1-1,5 л бульйону, спеції, півпучка зелені, по 1/2 цибулини, моркви, болгарського перцю та перцю чилі.

    Приготування: Подрібни всі овочі та обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану курку та смажу ще пару хвилин. Влий гарячий бульйон, доведи суп до кипіння, додай усі бобові та провари 5-7 хвилин. Приправте, додай рубану зелень і зніміть суп з вогню.

    12. Гороховий суп з копченою куркою та болгарським перцем

    За бажанням додай ще кілька стручків перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 1 склянка гороху, 1 морква, 1 цибулина, 3 болгарські перці, 2 картоплини, 300 г копченої курки, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, залийте чистою водою і відваріть до напівготовності. Додай нарізану картоплю і продовжуй варити 10 хвилин. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж до м'якості і потім додай нарізаний перець. Жар усі разом ще 5 хвилин. Окремо злегка обсмаж нарізану копчену курку. Відправ все в суп, приправ і доведи його до готовності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *