12 легких рецептів картоплі по-сільськи на сковороді

Картопля по-сільськи добре готується не тільки в духовці, а й на сковороді. І саме такі рецепти ми детальніше розберемо сьогодні. Вона трохи відрізняється від звичайної смаженої картоплі і це потрібно враховувати у процесі. Наприклад, можна не знімати шкірку – просто добре вимити щіткою!

Зміст

  • 1. Домашня картопля по-сільському
  • 2. Картопля по-сільському з часником
  • 3. Картопля по-сільськи з паприкою та кропом
  • 4. Картопля по-сільському з грибами на сковороді
  • 5. Картопля по-сільському з цибулею
  • 6. Картопля по-сільськи зі свининою
  • 7. Молода картопля по-сільськи на сковороді
  • 8. Картопля по-сільськи з куркою
  • 9. Картопля по-сільському з фаршем
  • 10. Картопля по-сільському з помідорами
  • 11. Картопля по-сільському з курячими крильцями
  • 12. Картопля по-сільському зі сметаною на сковороді
  • 1. Домашня картопля по-сільському

    М'яка всередині та з хрумкою рум'яною скоринкою зовні.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 3 ст. олії, по 0,5 ч.л. паприки та куркуми, сіль, спеції.

    Приготування: Ретельно вимий картоплю, але не очищай. Наріж її на часточки і змішай із сіллю та спеціями. Обсмажити її близько 20-25 хвилин на сковороді на середньому вогні до готовності, помішуючи кожні 3 хвилини.

    2. Картопля по-сільському з часником

    Завдяки свіжому часнику – картопля стає в рази ароматнішою.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 3 ст. рослинної олії, 10 г часнику, 5 г паприки, сіль та спеції.

    Приготування: Вимий картоплю і наріж на часточки прямо в шкірці. Змішай її з сіллю та спеціями і смаж півгодини на слабкому вогні на олії, іноді помішуючи. Додай тиск часник і смажу картоплю ще 5 хвилин.

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    3. Картопля по-сільськи з паприкою та кропом

    Швидкий рецепт картоплі по-сільському, який оцінить будь-яка господиня.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 ч.л. паприки, сіль, спеції, 10 г кропу.

    Приготування: Наріж картоплю часточками і змішай зі спеціями. Жар її на слабкому вогні близько півгодини, іноді помішуючи. Додай рубаний кріп і смаж картоплю ще 5-7 хвилин.

    4. Картопля по-сільському з грибами на сковороді

    Радимо посипати готову страву давленим часником або рубаною зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 300 г грибів, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а гриби – пластинками, і обсмаж на сковороді до готовності. Окремо наріж часточками картоплю, змішай зі спеціями і смаж 25-30 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додай гриби та обсмаж всі разом ще 5 хвилин.

    5. Картопля по-сільському з цибулею

    Секрет у тому, що цибуля додається ближче до кінця готування.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 2 цибулини, спеції та сіль.

    Приготування: Наріж картоплю часточками, змішай зі спеціями і жар на середньому вогні 15 хвилин. Додай нарізану півкільцями цибулю і смажу ще 15 хвилин, помішуючи.

    6. Картопля по-сільськи зі свининою

    Для цього рецепту добре підходить саме свинина, щоб м'ясо не було надто сухим.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 300 г свинини, півпучка зелені, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Наріж свинину смужками та обсмаж її на сковороді до рум'яності. Додай нарізану півкільцями цибулю і доведи м'ясо до готовності. Наріж картоплю часточками, змішай зі спеціями і жар 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Додай м'ясо і рубану зелень, і смажу ще 7 хвилин.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    7. Молода картопля по-сільськи на сковороді

    Дрібні молоді картоплини можна навіть не різати!

    Тобі знадобиться: 600 г молодої картоплі, 2-3 зубчики часнику, півпучка кропу, спеції.

    Приготування: Вимий картоплю та обсмаж на сковороді 7-10 хвилин, помішуючи. Додай спеції та готуй її під кришкою на мінімальному вогні ще 15 хвилин. За пару хвилин до кінця додай тиск часник і рубаний кріп.

    8. Картопля по-сільськи з куркою

    Дуже смачна і ситна основна страва для сімейної вечері.

    Тобі знадобиться: 4 картоплини, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю і обсмаж її кілька хвилин. Додай дрібно нарізану моркву та курку, і продовжуй смажити майже до готовності. Додай нарізану часточками картопля, приправ і продовжуй смажити на середньому вогні до готовності картоплі.

    9. Картопля по-сільському з фаршем

    Готуй картоплю з будь-яким фаршем на твій смак!

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 250 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, півпучка зелені, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, обсмаж їх з фаршем до готовності та приправ. Наріж картоплю часточками, обваляй у спеціях і смажу 20 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи. Відправ фарш до картоплі і продовжуй смажити ще 10 хвилин.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів мармеладу з гарбуза

    10. Картопля по-сільському з помідорами

    Не зовсім стандартний рецепт для картоплі по-сільському, але дуже смачний.

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 2 помідори, 2 цибулини, півпучка зелені, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю часточками, обваляй у спеціях і смаж її 15 хвилин на сковороді на середньому вогні, помішуючи. Наріж цибулю півкільцями, а помідори тонкими скибочками. Відправ до картоплі та доведи все до готовності під кришкою ще близько 15 хвилин. Наприкінці додай рубану зелень.

    11. Картопля по-сільському з курячими крильцями

    Просте блюдо з дешевих продуктів!

    Тобі знадобиться: 5 курячих крилець, 600 г картоплі, спеції.

    Обваляй курячі крильця в спеціях і залиш їх маринуватися на півгодини. Картоплю наріж часточками і теж обваляй у спеціях. Обсмаж крильця до рум'яності з усіх боків на середньому вогні. Окремо так само обсмаж картопля, з'єднай все в одній сковороді і 15-20 хвилин доведи до готовності під кришкою на слабкому вогні.

    12. Картопля по-сільському зі сметаною на сковороді

    Якщо захочеш, замість сметани можна взяти жирні вершки.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 2 цибулини, 100 мл сметани, спеції, 3 зубчики часнику, півпучка зелені.

    Приготування: Наріж картоплю часточками, обваляй у спеціях і смаж 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Додай нарізану кільцями цибулю і смажу ще 10 хвилин. Влий сметану, додай рубану зелень і часник, і доведи все до готовності ще 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *