Стейки із сьомги цілком можна назвати делікатесом, тому хотілося б приготувати їх справді смачно. Є хороша новина: це дуже легко та швидко! І спеціально для тебе ми вже зібрали 12 найапетитніших рецептів!
Зміст
1. Запечений стейк із сьомги з лимоном
Почнемо з класичного варіанту, з яким неможливо помилитися.
Тобі знадобиться: 1 стейк сьомги, 1 зубчик часнику, 1 лимон, 2 ст. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Збризкайте стейк сьомги лимонним соком, полів маслом і посип спеціями з рубаним часником. Залиш його маринуватися на 20 хвилин і потім виклади у форму для запікання. Зверху розклади кружечки лимона і запікайте стейк близько 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Стейки із сьомги у фользі
Риба у фользі виходить соковитішою і точно не пересохне.
Тобі знадобиться: 2 стейки сьомги, 2 ст.л. оливкової олії, 1/2 лимона, мелений чорний перець, сіль, 0,5 ч.л. орегано.
Приготування: Змішай оливкову олію, 1,5 ч.л. ложки лимонного соку та спеції, і замарин стейки сьомгу в цьому маринаді на 15 хвилин. Після чого виклади стейки на фольгу, зверху додай по скибочці лимона і загорни кожен стейк окремо. Відправ їх у духовку на 25 хвилин при 200 градусах.
3. Запечені стейки із сьомги з імбиром
Імбир – просто чудове доповнення до будь-якої червоної риби.
Зараз читають:15 рецептів міні-піци, яку зможе приготувати кожен
Тобі знадобиться: 500 г стейків сьомги, 30 г лимона, 10 г імбиру, 5 мл оливкової олії, сушений часник, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Натрій стейки спеціями, зверху додай тертий імбир і збризкати їх маслом з лимонним соком. Утри все це в сьомгу і загорни кожен стейк окремо у фольгу. Запікай їх півгодини в духовці за 180 градусів. Розгорни фольгу і відправте стейки в духовку ще на 10 хвилин.
4. Стейки із сьомги із зеленню та часником у духовці
Особливо смачно такі стейки виходять із гарніром із рису, спаржі чи стручкової квасолі.
Тобі знадобиться: 600 г стейків сьомги, 1 пучок кропу, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Змішай олію, рубаний кріп, часник та спеції. Замарин стейки сьомги в цьому маринаді на 20 хвилин. Загорни кожен стейк у фольгу та запікай у духовці півгодини при 180 градусах.
5. Стейк із сьомги в рукаві
Якщо захочеш, то до того ж рукава можна додати ще трохи різних овочів.
Тобі знадобиться: 1 стейк сьомги, 1/2 лимона, 1 ст. оливкової олії, мелений червоний перець, розмарин, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Натріть сьомга спеціями, збризкає оливковою олією і лимонним соком, і загорни в рукав. Відправте стейк в духовку на 20 хвилин при 220 градусах.
6. Стейки із сьомги із зеленню та горіхами в духовці
Найкраще підійдуть кедрові горішки, але можеш узяти будь-які на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 600 г стейків сьомги, 6 ст. оливкової олії, 1 лимон, 1 пучок зелені, 50 г горіхів, 1 цибулина, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни в блендері 2-3 ложки олії, лимонний сік, цедру, зелень, горіхи, цибулю та спеції. Виклади стейки сьомги в збризкану олією форму і зверху додай масу з блендера. Відправте стейки в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 найсмачніших закусок із баклажанів на зиму
7. Запечені стейки із сьомги з картоплею
А якщо картопля буде молодою – одне задоволення!
Тобі знадобиться: 3 стейки сьомги, 3-4 картоплини, 4 зубчики часнику, 60 г вершкового масла, 1/2 лимона, 1 склянка води, 3 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Замаринуй сьомгу в спеціях, лимонному соку та ложці олії на 20 хвилин. Виклади тонко нарізану картоплю на змащену олією, що залишилася, форму, а на неї – слайси часнику і посип все спеціями. Зверху додай стейки сьомги та по скибочці вершкового масла. Знову присип спеціями, влий воду і накрий фольгою. Відправте блюдо в духовку на півгодини при 200 градусах, після чого зніміть фольгу і запікайте ще 10-12 хвилин.
8. Стейки із сьомги з овочами в духовці
Підійдуть будь-які сезонні овочі до смаку.
Тобі знадобиться: 500 г стейків сьомги, 2 помідори, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 1 лимон, 1 ст.л. олії, спеції.
Замаринуй стейки в соку половини лимона на 20 хвилин. Довільно наріж овочі і змішай їх з маслом, спеціями і лимонним соком, що залишився, і теж залиш на 20 хвилин.
Виклади овочі та стейки сьомги у форму у довільному порядку, накрий фольгою та запікай у духовці протягом 30 хвилин при 180 градусах. Можеш зняти фольгу за 10 хвилин до кінця для рум'яності.
9. Стейки із сьомги під сиром
Зазвичай під сиром запікають курку чи м'ясо, але сьомга теж дуже гарна.
Тобі знадобиться: 3 стейки сьомги, 1-2 помідори, 1 ст.л. лимонного соку, 70 г твердого сиру, 2 ст. сметани, 0,5 ч. л. базиліка, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Збризкати сьомгу лимонним соком, посип всіма спеціями, виклади у форму і зверху додай кружечки помідорів. Злегка змасти все сметаною і посип тертим сиром. Накрий фольгою та запікайте стейки в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин. І потім ще – 10 хвилин без фольги.
Зараз читають:20 рецептів варення з чорниці, які варто приготувати
10. Запечені стейки із сьомги з ананасами у вершках
Гарна і, мабуть, навіть по-справжньому святкова страва.
Тобі знадобиться: 4 стейки сьомги, 4-8 кілець ананаса, 500 мл вершків, 200 г твердого сиру, спеції, чебрець.
Приготування: Стейки сьомги посип спеціями і виклади у форму для запікання. Додай зверху кружечки ананасів, залий все вершками і засип тертим сиром. Виклади пару гілочок чебрецю і запікайте в духовці близько 35 хвилин при 190 градусах.
11. Стейки із сьомги зі шпинатом
Шпинатну подушку можна приготувати окремо на сковороді, але набагато зручніше – запекти разом разом.
Тобі знадобиться: 3 стейки сьомги, 100 г шпинату, 50 мл оливкової олії, 30 мл лимонного соку, 1 ст.л. лимонної цедри, 40 г кропу, спеції.
Приготування: Змішай оливкову олію, лимонний сік, цедру та спеції. Виклади у форму на пергамент листя шпинату, стейки сьомги і посип їх рубаним кропом. Полей все це лимонною олією, накрий фольгою і запікайте в духовці 25-30 хвилин при 200 градусах.
12. Стейки з сьомги з броколі та цвітною капустою
Виходить повноцінна запіканка із вершковою заливкою.
Тобі знадобиться: 3 стейки сьомги, 300 г броколі, 300 г цвітної капусти, 200 мл вершків, 4 яйця, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. базиліка, вершкове масло|мастило|, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Приготування: Збризкати сьомгу лимонним соком, приправ і залиш на 20 хвилин. Приваріть суцвіття броколі і цвітної капусти 3 хвилини в киплячій воді, охолодьте і викладіть їх у змащену вершковим маслом форму зі стейками з сьомги.
Збий яйця, вершки та спеції, і залий заготівлю. Засип все тертим сиром і запікайте стейки з овочами близько 30 хвилин у духовці при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua