12 дивовижних рецептів пастили із чорної смородини

Пастила – одне з найсмачніших і найкорисніших домашніх частування, яке сподобається навіть прихильникам правильного харчування. Порівняно з варенням та іншими заготовками, в ній зовсім мало цукру, зате дуже багато смаку та користі. Сьогодні розберемося, як приготувати пастилу із чорної смородини. Готову пастилу можна згорнути у трубочки чи нарізати подушечками!

Зміст

  • 1. Пастила із чорної смородини у духовці
  • 2. Пастила із чорної смородини у духовці на високій температурі
  • 3. Пастила із чорної смородини без варіння
  • 4. Пастила із чорної смородини в сушарці
  • 5. Пастила із чорної смородини на повітрі
  • 6. Пастила із чорної смородини без цукру
  • 7. Пастила з чорної смородини та яблук
  • 8. Пастила з червоної та чорної смородини
  • 9. Пастила із чорної смородини з медом
  • 10. Пастила із чорної смородини з яєчним білком
  • 11. Пастила із чорної смородини з желатином та горіхами
  • 12. Пастила із чорної смородини з кабачком
  • 1. Пастила із чорної смородини у духовці

    Найпростіший рецепт пастили без будь-яких спеціальних пристроїв.

    Тобі знадобиться: 400 г чорної смородини, 200 г цукру, 20 мл води.

    Приготування: Перебери і промийте смородину, і проваріть її з водою на слабкому вогні близько 5 хвилин. Подрібни блендером, перетрій через сито і змішай з цукром. Уваривай суміш на слабкому вогні близько півгодини до густини. Застели лист пергаментом і вилий туди смородинове пюре. Розрівняй його шаром до 3 мм та суші 3-4 години у духовці при 60-80 градусах.

    2. Пастила із чорної смородини у духовці на високій температурі

    Це варіант для тих, у кого в духовці не можна виставити температуру нижче 120-150 градусів.

    Тобі знадобиться: 400 г чорної смородини, 200 г цукру, 20 мл води.

    Приготування: Провар ягоди смородини з водою близько 5-7 хвилин і перетрі через сито. Додай цукор і уваривай ще 30-40 хвилин до густини. Вилий пюре тонким шаром на застелений пергаментом лист. Готуй пастилу в духовці при мінімальній температурі з відкритими дверцятами близько 3 годин.

    Зараз читають:Мариновані гриби на зиму: 15 класних рецептів

    3. Пастила із чорної смородини без варіння

    Таку пастилу доведеться довше сушити, зате в ній менше цукру і вона виходить більш пластичною.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 70 г цукру.

    Приготування: Подрібни чорну смородину з цукром у блендері і за бажанням перетріть все через сито. Вилий масу тонким шаром на пергамент або силіконовий килимок на лист. Готуй пастилу у відкритій духовці при 50 градусах близько 10-14 годин – перевіряй у процесі.

    4. Пастила із чорної смородини в сушарці

    Якщо у тебе є сушарка для овочів та фруктів – у ній виходить чудова пастила!

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 300 г цукру.

    Приготування: Подрібни смородину блендером, перетрій через сито, додай цукор і провари все до консистенції сметани. Охолоди пюре і збий його міксером. Вилий масу шаром до 5-7 мм на пергамент. Суші пастилу 10-12 годин у сушарці при 60-70 градусах. Через 5-6 годин її можна нарізати та сушити далі.

    5. Пастила із чорної смородини на повітрі

    Природний спосіб просушування пастили. Теж цілком гарний, але просто довше!

    Тобі знадобиться: 1,2 кг чорної смородини, 2 ст. цукру.

    Приготування: Подрібни чорну смородину з цукром у блендері та перемішай. Виклади масу дуже тонким шаром на змащений|змазати| маслом|мастилом| пергамент для випічки. Накрий пастилу марлею та суші 2-3 дні на балконі, щоб було сонце та свіже повітря. Періодично перевертай її.

    6. Пастила із чорної смородини без цукру

    Якщо тобі подобається не надто гладка та однорідна текстура, тоді перетирати через сито не обов'язково.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини.

    Пропусти смородину через м'ясорубку або подрібни блендером. Проварити її до кипіння і потім ще 20 хвилин після кипіння. Вилий тонким шаром у піддон сушарки та готуй пастилу близько 10 годин при 50-60 градусах. Якщо у тебе кілька піддонів – переставляй їх місцями у процесі.

    Зараз читають:15 супів-пюре з броколі, які урізноманітнять твій раціон

    7. Пастила з чорної смородини та яблук

    Для цього рецепту пастили підходить як свіжа, так і заморожена смородина.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 3 яблука, 2 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, додай 50 мл води та проварю до м'якості. Подрібніть їх блендером зі смородиною і перетрій через сито. Додай цукрову пудру, доведи масу до кипіння і дай охолонути. Вилий заготовку на пергамент на лист.

    Розігрій духовку до 200 градусів, вимкни і відправь до неї пастилу на 5 хвилин. Дай їй 1 годину охолонути. Знову розігрій духовку до 200 градусів, вимкни і відправ туди пастилу на 5 хвилин. Ще через 1 годину повтори цей крок і залиш пастилу досохнути на пергаменті на ніч.

    8. Пастила з червоної та чорної смородини

    Перед приготуванням рекомендуємо перетерти ягідне пюре через сито, щоб забрати кісточки.

    Тобі знадобиться: 200 г смородини, 200 г смородини, 200 г цукру, 1 ст.л. води.

    Приготування: Додай ложку води до смородини, проварити 5 хвилин, зніми з вогню і подрібни блендером. Перетрій через сито, додай цукор і провари заготовку ще півгодини на слабкому вогні. Вили масу тонким шаром на пергамент і відправь в духовку на 3-4 години при 50-60 градусах.

    9. Пастила із чорної смородини з медом

    Для тих, хто любить солодке, але при цьому уникає цукру.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 300 г меду.

    Приготування: Подрібни смородину блендером, перетрій через сито, проварити близько 15-20 хвилин і дай охолонути приблизно до 50 градусів. Додай мед, ретельно все перемішай і вили масу на пергамент на деко. Суші медову пастилу природним чином близько 2-3 днів у сонячному, але добре провітрюваному місці. Накрий її марлею від пилу.

    Зараз читають:20 рецептів зелених смузі з яскравим кольором, смаком та ароматом

    10. Пастила із чорної смородини з яєчним білком

    Білкова пастила – одна з класичних технологій приготування, тож обов'язково спробуй!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 300 г цукру, 1 яєчний білок.

    Приготування: Подрібніть смородину будь-яким зручним способом і провари ягідне пюре на слабкому вогні до загусання. Зби масу міксером 5-6 хвилин, додай цукор і перемішай. Окремо збий до стійких піків білок, влий його в пюре і ще раз все збий. Суші пастилу у відкритій духовці при 60-80 градусах від 4 годин до готовності.

    11. Пастила із чорної смородини з желатином та горіхами

    Замість горіхів можеш додати будь-які схожі добавки, що подобаються.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 150 г цукру, 100 мл води, 80 г горіхів до смаку, 40 г желатину.

    Змішай ягоди смородини з цукром і водою, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Перетріть масу через сито, додай желатин і ретельно перемішай віночком до розчинення.

    Застели форму харчовою плівкою, вилий ягідне пюре досить товстим шаром і посип рубаними горіхами. Відправте заготовку на 10-15 хвилин в холодильник і зверни в рулет за допомогою цієї плівки. Зав'яжи кінці, як цукерку, і залиш пастилу в холодильнику на ніч. Наріж, коли вона застигне.

    12. Пастила із чорної смородини з кабачком

    Сіль, цукор та будь-які інші спеції додай просто до смаку.

    Тобі знадобиться: 600 г чорної смородини, 500 г кабачків.

    Приготування: Очисти кабачок, наріж кубиком, відвари 10 хвилин і дай охолонути. Чорну смородину подрібни блендером. Змішай все разом і за бажанням перетріть через сито. Виклади пюре тонким шаром на пергамент для випікання та суші в сушарці 6-9 годин, залежно від налаштувань моделі та товщини пастили.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *