Найпростіший рис заграє новими фарбами, якщо приготувати його разом із тушонкою. Це набагато швидше, ніж зі свіжим м'ясом – тому такий варіант хороший, коли треба нагодувати багато людей нашвидкуруч. Заодно можна додати улюблені овочі, гриби або ще щось до смаку. Зібрали для тебе 10 апетитних рецептів!
Зміст
1. Рис із тушонкою на сковороді
Ідеально підійде довгозернистий рис, на кшталт басматі.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 100 г цибулі, 100 г моркви, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай тушонку та смажу ще 5 хвилин до випаровування рідини. Виклади промитий рис, обсмаж ще кілька хвилин, помішуючи, а потім влий приблизно 500-600 мл води. Приправ та туші страву близько 20-25 хвилин під кришкою до готовності.
2. Рис із тушонкою в мультиварці
Рекомендуємо додати трохи рубаної зелені або зеленої цибулі.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 350 г тушонки, 1 цибулина, 1 морква, 3 склянки води, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою близько 5 хвилин у мультиварці з невеликою кількістю олії. Додай тушонку і смаж далі, поки жир не розтане. Всип промитий рис, влий гарячу воду, приправ за смаком і готуй 30 хвилин у режимі для плову.
Зараз читають:10 найкращих рецептів картоплі в мундирі
3. Рис із тушонкою в духовці
Ідеальний рецепт для любителів страв у керамічних горщиках.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 150 г моркви, 150 г цибулі, 3 склянки води, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Промийте і змішайте рис зі спеціями, викладіть його в один або кілька горщиків, зверху додай засмажку і на неї – тушонку. Влий воду, акуратно все перемішай і відправь в холодну духовку. Виставте температуру 160-180 градусів і готуй рис близько 1 години.
4. Рис із тушонкою та замороженими овочами
Вибирай будь-яку овочеву суміш, яка тобі більше подобається.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 300 г тушонки, 250 г замороженої суміші овочів, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Обсмаж нарізані овочі 5-7 хвилин до м'якості, додай тушонку і жар до випаровування зайвої рідини. Відправ рис в сковорідку до решти інгредієнтів, приправ, перемішай і прогрій всі разом ще 2 хвилини.
5. Рис із тушонкою, овочами та сиром
Обов'язково спробуй, це дуже смачно та просто!
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 400 г тушонки, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж овочі та обсмаж їх разом до м'якості. Додай тушонку і промитий рис, перемішай, приправ, влий 2 склянки гарячої води і тушкуй разом 20-25 хвилин під кришкою до готовності рису. Підливай воду за потребою. Наприкінці приготування – посип все тертим сиром і знову перемішай.
Зараз читають:20 рецептів лінивих пельменів, які варто приготувати
6. Рис із тушонкою та грибами
Можна готувати його у сковороді чи казані – як зручніше.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 300 г тушонки, 200 г грибів, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Подрібни і злегка обсмажте цибулю з грибами, додай тушковане молоко і смажу ще кілька хвилин. Виклади промитий рис, приправ, перемішай і залий гарячою водою, щоб вона покривала рис приблизно на 2 см. Туши всі разом 20-25 хвилин під кришкою.
7. Рис з тушонкою та капустою
Ніжна капуста ідеально поєднується із розсипчастим рисом.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 400 г тушонки, 200-250 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай тонко нашатковану капусту і смажу ще 4-5 хвилин. Виклади промитий рис, приправ, влий приблизно 1 склянку окропу і туши всі разом 20-25 хвилин під кришкою. Якщо потрібно, підливай воду у процесі. Відправ тушонку до рису, перемішай і готуй ще 2-3 хвилини.
8. Рис з тушонкою та томатною пастою
Замість томатної пасти також підійде будь-який томатний соус на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 100 г моркви, 100 г цибулі, 1 ст. томатної пасти, 1 зубчик часнику, спеції.
Зараз читають:8 відмінних рецептів тушонки з курки в домашніх умовах
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та часником до м'якості. Додай томатну пасту, перемішай і всип промитий рис. Влий приблизно 2,5 склянки окропу і туші всі разом 20-25 хвилин. Виклади тушонку, приправи блюдо і готуй ще 5 хвилин.
9. Котлети із тушонки з рисом
Оригінальний рецепт приготування простих та доступних котлет.
Тобі знадобиться: 500 г тушонки, 1 склянка вареного рису, 1 яйце, 2 ст. борошна, панірувальні сухарі, спеції.
Приготування: Виделкою розімні тушонку до стану фаршу і змішай разом всі інгредієнти, крім панірувальних сухарів. Сформуй котлети, обваляй їх у паніровці та обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.
10. Тушенка з рисом на зиму
Універсальна заготівля, яка гарна для швидкої вечері.
Тобі знадобиться: 800 г яловичини, 400 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 ч.л. оцту, 0,5 ч.л. солі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і злегка обсмаж яловичину, додай подрібнені овочі зі спеціями і протушкуй до м'якості. Виклади промитий рис, м'ясну засмажку, знову рис, знову засмажку та ще шар рису в чисті сухі банки.
Зали окропом і додай по 0,5 ч.л. оцту у кожну банку. Щільно закрути заготовки кришками, постав у каструлю та залий водою, щоб вона повністю покривала банки. Доведи до кипіння і вари тушонку 3-4 години на мінімальному вогні. Після чого залиши банки у воді до повного остигання, обсуши та прибери на зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua