10 рецептів рису з тушонкою, які готуються нашвидкуруч

Найпростіший рис заграє новими фарбами, якщо приготувати його разом із тушонкою. Це набагато швидше, ніж зі свіжим м'ясом – тому такий варіант хороший, коли треба нагодувати багато людей нашвидкуруч. Заодно можна додати улюблені овочі, гриби або ще щось до смаку. Зібрали для тебе 10 апетитних рецептів!

Зміст

  • 1. Рис із тушонкою на сковороді
  • 2. Рис із тушонкою в мультиварці
  • 3. Рис із тушонкою в духовці
  • 4. Рис із тушонкою та замороженими овочами
  • 5. Рис із тушонкою, овочами та сиром
  • 6. Рис із тушонкою та грибами
  • 7. Рис з тушонкою та капустою
  • 8. Рис з тушонкою та томатною пастою
  • 9. Котлети із тушонки з рисом
  • 10. Тушенка з рисом на зиму
  • 1. Рис із тушонкою на сковороді

    Ідеально підійде довгозернистий рис, на кшталт басматі.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 100 г цибулі, 100 г моркви, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай тушонку та смажу ще 5 хвилин до випаровування рідини. Виклади промитий рис, обсмаж ще кілька хвилин, помішуючи, а потім влий приблизно 500-600 мл води. Приправ та туші страву близько 20-25 хвилин під кришкою до готовності.

    2. Рис із тушонкою в мультиварці

    Рекомендуємо додати трохи рубаної зелені або зеленої цибулі.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 350 г тушонки, 1 цибулина, 1 морква, 3 склянки води, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою близько 5 хвилин у мультиварці з невеликою кількістю олії. Додай тушонку і смаж далі, поки жир не розтане. Всип промитий рис, влий гарячу воду, приправ за смаком і готуй 30 хвилин у режимі для плову.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів картоплі в мундирі

    3. Рис із тушонкою в духовці

    Ідеальний рецепт для любителів страв у керамічних горщиках.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 150 г моркви, 150 г цибулі, 3 склянки води, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Промийте і змішайте рис зі спеціями, викладіть його в один або кілька горщиків, зверху додай засмажку і на неї – тушонку. Влий воду, акуратно все перемішай і відправь в холодну духовку. Виставте температуру 160-180 градусів і готуй рис близько 1 години.

    4. Рис із тушонкою та замороженими овочами

    Вибирай будь-яку овочеву суміш, яка тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 300 г тушонки, 250 г замороженої суміші овочів, спеції.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Обсмаж нарізані овочі 5-7 хвилин до м'якості, додай тушонку і жар до випаровування зайвої рідини. Відправ рис в сковорідку до решти інгредієнтів, приправ, перемішай і прогрій всі разом ще 2 хвилини.

    5. Рис із тушонкою, овочами та сиром

    Обов'язково спробуй, це дуже смачно та просто!

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 400 г тушонки, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж овочі та обсмаж їх разом до м'якості. Додай тушонку і промитий рис, перемішай, приправ, влий 2 склянки гарячої води і тушкуй разом 20-25 хвилин під кришкою до готовності рису. Підливай воду за потребою. Наприкінці приготування – посип все тертим сиром і знову перемішай.

    Зараз читають:20 рецептів лінивих пельменів, які варто приготувати

    6. Рис із тушонкою та грибами

    Можна готувати його у сковороді чи казані – як зручніше.

    Тобі знадобиться: 200 г рису, 300 г тушонки, 200 г грибів, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмажте цибулю з грибами, додай тушковане молоко і смажу ще кілька хвилин. Виклади промитий рис, приправ, перемішай і залий гарячою водою, щоб вона покривала рис приблизно на 2 см. Туши всі разом 20-25 хвилин під кришкою.

    7. Рис з тушонкою та капустою

    Ніжна капуста ідеально поєднується із розсипчастим рисом.

    Тобі знадобиться: 200 г рису, 400 г тушонки, 200-250 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай тонко нашатковану капусту і смажу ще 4-5 хвилин. Виклади промитий рис, приправ, влий приблизно 1 склянку окропу і туши всі разом 20-25 хвилин під кришкою. Якщо потрібно, підливай воду у процесі. Відправ тушонку до рису, перемішай і готуй ще 2-3 хвилини.

    8. Рис з тушонкою та томатною пастою

    Замість томатної пасти також підійде будь-який томатний соус на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки рису, 500 г тушонки, 100 г моркви, 100 г цибулі, 1 ст. томатної пасти, 1 зубчик часнику, спеції.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів тушонки з курки в домашніх умовах

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та часником до м'якості. Додай томатну пасту, перемішай і всип промитий рис. Влий приблизно 2,5 склянки окропу і туші всі разом 20-25 хвилин. Виклади тушонку, приправи блюдо і готуй ще 5 хвилин.

    9. Котлети із тушонки з рисом

    Оригінальний рецепт приготування простих та доступних котлет.

    Тобі знадобиться: 500 г тушонки, 1 склянка вареного рису, 1 яйце, 2 ст. борошна, панірувальні сухарі, спеції.

    Приготування: Виделкою розімні тушонку до стану фаршу і змішай разом всі інгредієнти, крім панірувальних сухарів. Сформуй котлети, обваляй їх у паніровці та обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.

    10. Тушенка з рисом на зиму

    Універсальна заготівля, яка гарна для швидкої вечері.

    Тобі знадобиться: 800 г яловичини, 400 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 ч.л. оцту, 0,5 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і злегка обсмаж яловичину, додай подрібнені овочі зі спеціями і протушкуй до м'якості. Виклади промитий рис, м'ясну засмажку, знову рис, знову засмажку та ще шар рису в чисті сухі банки.

    Зали окропом і додай по 0,5 ч.л. оцту у кожну банку. Щільно закрути заготовки кришками, постав у каструлю та залий водою, щоб вона повністю покривала банки. Доведи до кипіння і вари тушонку 3-4 години на мінімальному вогні. Після чого залиши банки у воді до повного остигання, обсуши та прибери на зберігання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *