Курячі шлунки можуть бути трохи жорсткими, тому краще відразу готувати їх у соусі. Наприклад, чудовий варіант – курячі шлунки в сметані, рецептами яких ми хочемо поділитися з тобою сьогодні. На сковороді, у мультиварці чи духовці, з різними добавками – вибирай!
Зміст
1. Курячі шлунки з цибулею та морквою у сметані
Легка та універсальна страва, яка дуже швидко готується.
Тобі знадобиться: 400 г курячих шлунків, 250 г сметани, 1,5 склянки води, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Промий і наріж шлунки, приправ їх за смаком. Тонко наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до прозорості цибулі. Окремо обсмаж курячі шлунки, щоб вони схопилися з усіх боків, влий гарячу воду та туші 45 хвилин. Злий бульйон, додай овочі та сметану, і туши всі разом ще 15 хвилин. Наприкінці додай спеції, часник та зелень, і ще через 2-3 хвилини зніми з вогню.
2. Курячі шлунки з грибами у сметані
Навіть із такого простого продукту можна приготувати ефектну страву.
Тобі знадобиться: 500 г курячих шлунків, 300 г грибів, 1 цибулина, 180-200 г сметани, спеції.
Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки
Приготування: Наріж і обсмаж курячі шлунки з усіх боків 5-7 хвилин, помішуючи. Потім влий до них 400-500 мл окропу і протушкуй 40 хвилин під кришкою. Після чого готуйте шлунки ще 10 хвилин без кришки на середньому вогні, щоб випарити рідину. Окремо обсмаж подрібнену цибулю з грибами, теж до випаровування вологи. Змішай їх з курячими шлунками, додай сметану та спеції, і готуй все разом ще 5-7 хвилин.
3. Курячі шлунки зі сметаною в мультиварці
За бажанням, до сметани можна додати ложку гірчиці або томатної пасти.
Тобі знадобиться: 800 г курячих шлунків, 1 цибулина, 1 морква, 5 ст. сметани, 250 мл окропу, спеції.
Приготування: Розігрій масло в мультиварці та включи режим «Спека» на 20 хвилин. Виклади нарізані курячі шлунки, через 10 хвилин додай подрібнену цибулю та терту моркву. Готуй до кінця програми, помішуючи. Додай воду та спеції, та увімкни режим «Гасіння» на 1 годину. За 10 хвилин до кінця приготування – додай сметану.
4. Курячі шлунки в сметані та соєвому соусі
Такий рецепт точно сподобається шанувальникам азіатських ноток у стравах.
Тобі знадобиться: 500 г курячих шлунків, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 помідори, 1 морква, 100 г сметани, 30 мл соєвого соусу, 10 г часнику, спеції.
Приготування: Наріж шлунки, залий їх водою, додай спеції для бульйону і доведи до кипіння. Проварити 45 хвилин на слабкому вогні. Довільно наріж овочі та часник. Обсмаж цибулю та моркву 3-5 хвилин, додай болгарський перець, помідори та часник, і готуй ще 5 хвилин. Додай курячі шлунки, сметану, спеції, соєвий соус і приблизно 50 мл бульйону від шлунків. Туши всі разом 15 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:20 дивовижних рецептів із рисовим молоком
5. Курячі шлунки з картоплею у сметані
Повноцінна самостійна страва, до якої навіть не потрібно готувати гарнір.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 50 г сметани, 250 г курячих шлунків, 1 морква, 2 цибулини, спеції, кріп.
Приготування: Наріж і обсмаж курячі шлунки з усіх боків. Додай нарізану цибулю, моркву і трохи води і туші 20 хвилин. Додай спеції, картоплю та сметану, і туши ще півгодини. Перед подачею посип все рубаним кропом.
6. Курячі шлунки зі сметаною в горщиках
Для більшої пікантності можна додати трохи аджики чи соусу чилі.
Тобі знадобиться: 500 г курячих шлунків, 5 ст. сметани, 1/2 цибулини, 2 помідори, спеції, 1/2 склянки води.
Приготування: Цибулю наріж півкільцями і злегка обсмаж. Наріж курячі шлунки та обсмаж їх із цибулею ще 5 хвилин. Додай нарізані помідори, сметану та спеції. Перемішай, виклади все в горщики, часткою воду і запікайте 1 годину в духовці при 180 градусах.
7. Курячі шлунки в сметані з гірчицею
Залежно від того, яку гірчицю ти візьмеш – і смак буде різним.
Тобі знадобиться: 500 г курячих шлунків, 100 г моркви, 80 г цибулі, 1 ч.л. гірчиці, 1 ч. л. паприки, спеції.
Приготування: Залийте шлунки водою, доведіть до кипіння, відваріть до м'якості близько 1 години і наріж. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай курячі шлунки, сметану, гірчицю, спеції та близько 100 мл бульйону. Протушкуй все разом ще 15 хвилин.
8. Курячі шлунки в сметані з томатною пастою
Сметанно-томатний соус – це класика для м'ясних тушкованих страв.
Зараз читають:Лічо з болгарського перцю з помідорами на зиму: 20 чудових рецептів
Тобі знадобиться: 1 кг курячих шлунків, 200 г цибулі, 2 моркви, 2 ст. томатної пасти, 100 г сметани, спеції, 3 склянки води, 3 зубчики часнику.
Приготування: Наріж шлунки, залий їх водою, додай спеції для бульйону та вари близько 1 години. Цибуля з морквою подрібни і обсмаж до м'якості. Додай курячі шлунки, сметану, томатну пасту, часник, спеції та трохи бульйону для консистенції. Туши всі разом 20 хвилин.
9. Курячі шлунки з овочевою сумішшю у сметані
Швидка домашня вечеря із простих продуктів. Підійде будь-яка суміш до смаку!
Тобі знадобиться: 400 г курячих шлунків, 300 г суміші із заморожених овочів, 120 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж курячі шлунки, обсмаж їх 5-7 хвилин і влий 120-150 мл води. Туши всі 40-45 хвилин на слабкому вогні, потім додай овочеву суміш, перемішай і протушкуй ще 10-15 хвилин. Додай сметану та спеції, перемішай, протушкуй ще 5 хвилин і зніми з вогню.
10. Курячі шлунки з маринованими огірками у сметані
Незвичайний рецепт, який хочеться готувати знову та знову.
Тобі знадобиться: 500 г курячих шлунків, 60 г маринованих огірків, 15 г кореня хрону, 1 морква, 1 цибулина, 0,5 см імбиру, 1 зубчик часнику, 150 г сметани, спеції.
Приготування: Відварити шлунки близько 1 години до готовності і наріж. Подрібни імбир і часник, обсмаж 1 хвилину і додай цибулю з морквою. Жар 5-7 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай курячі шлунки та смажу ще 8-10 хвилин. Додай дрібно нарізані мариновані огірки, сметану, тертий хрін та спеції. Перемішай і протушкуй ще 10-15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua