10 легких рецептів курки з броколі в духовці

Всі любителі броколі точно знають, як добре вона поєднується з куркою. Подвійно смачнішим виходить, якщо приготувати все це в духовці. Бери на замітку наші 10 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Курка з броколі під сиром у духовці
  • 2. Курка з броколі в сметані в духовці
  • 3. Курка з броколі та цибулею в духовці
  • 4. Курка з брокколі та овочами в горщиках
  • 5. Курка з броколі та цвітною капустою в духовці
  • 6. Курка з брокколі та помідорами чері в духовці
  • 7. Курка з картоплею та броколі в духовці
  • 8. Курка з броколі та печерицями в духовці
  • 9. Курка з броколі та стручковою квасолею в духовці
  • 10. Курка з брокколі у вині в духовці
  • 1. Курка з броколі під сиром у духовці

    Найпростіший та універсальний спосіб приготування такої страви.

    Тобі знадобиться: 400 г броколі, 400 г курячого філе, 1 склянка вершків, 150 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Курку наріж кубиком, злегка обсмаж і виклади у форму для запікання. Суцвіття броколі приварити кілька хвилин у киплячій воді і викласти зверху. Залий все вершками зі спеціями, засип тертим сиром і відправ у духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

    2. Курка з броколі в сметані в духовці

    Сметанна кислинка відмінно відтіняє основні інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 150 г курячого філе, 100 г броколі, 1 яйце, 50 г сметани, 50 л води, 20 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Наріж курку, виклади її у форму і зверху додай суцвіття броколі. Віночком зби яйце зі сметаною, водою та спеціями, і додай давлений часник. Залий блюдо цією сумішшю, посип тертим сиром і відправ на 30-35 хвилин у духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:12 найкращих способів приготувати чіа-пудинг

    3. Курка з броколі та цибулею в духовці

    Альтернативний рецепт із молочною заливкою – смачно, ситно та корисно.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 400 г курячого філе, 3 яйця, 150 мл молока, спеції, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 200 г твердого сиру.

    Приготування: Приваріть суцвіття брокколі протягом декількох хвилин. Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх до м'якості, додай дрібно нарізану курку та смажу ще 5 хвилин. Виклади курку у форму і зверху додай броколі. Збий яйця з молоком і спеціями, залий заготовку та засип тертим сиром. Відправте запіканку в духовку на півгодини при 180 градусах.

    4. Курка з брокколі та овочами в горщиках

    Для яскравості в горщики можна додати трохи зелені чи шпинату.

    Тобі знадобиться: 1 морква, 3-4 картоплини, 2 курячі філе, 400 г броколі, 2 зубчики часнику, 250 мл жирних вершків, 1 ст.л. зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Наріж курку і всі овочі, розклади їх по горщиках і додай часник та спеції. Змішай вершки з гірчицею, влий цю суміш туди ж і відправ горщики в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.

    5. Курка з броколі та цвітною капустою в духовці

    Ніжне і легке поєднання, тому радимо обов'язково його спробувати.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 300 г броколі, 300 г цвітної капусти, 200 г твердого сиру, 200 мл молока, 100 г сметани, спеції.

    Приготування: Наріж курку, приправ та виклади у форму для запікання. Зверху додай суцвіття броколі та цвітної капусти. Змішай молоко, сметану та третину тертого сиру. Залий інгредієнти цією заливкою і засип залишився сиром. Відправ все в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 легких рецептів вина з вишні

    6. Курка з брокколі та помідорами чері в духовці

    Така гарна запіканка буде доречною навіть на святковому столі.

    Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 250 г броколі, 5 помідорів чері, 2 яйця, 60 мл молока, 100 г твердого сиру, 1 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття броколі 2-3 хвилини в киплячій воді. Наріж курку дрібним кубиком і обсмаж її до готовності в соєвому соусі та спеціях. У форму для запікання виклади курку та зверху красиво розклади броколі та помідори. Змішай яйця, молоко та тертий сир. Залий заготовку і відправ все на 25 хвилин в духовку при 180 градусах.

    7. Курка з картоплею та броколі в духовці

    Дуже ситна основна страва, яка підійде навіть для великої родини.

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 5 картоплин, 1 цибулина, 300 г броколі, 2 яйця, 200 мл вершків, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю півкільцями, курку – середніми шматочками, а картоплю – кружальцями. Приваріть брокколі 2-3 хвилини в киплячій воді. У форму для запікання виклади цибулю, курку, картоплю та броколі. Збий яйця з молоком та спеціями, залий все і накрий фольгою. Запікайте півгодини в духовці при 200 градусах. Після чого прибери фольгу, засип все тертим сиром і запікай ще 15 хвилин.

    8. Курка з броколі та печерицями в духовці

    Можливо, не найзвичніше, але дуже гармонійне поєднання.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 мл молока, 600 г курячого філе, 400 г броколі, 400 г печериць.

    Зараз читають:15 рецептів міні-піци, яку зможе приготувати кожен

    Дрібно наріж курку, розбери броколі на суцвіття, а гриби – наріж тонкими пластинками. Довільно виклади все у форму. Змішай молоко, яйця та спеції, і залий туди ж. Запікайте страву в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    9. Курка з броколі та стручковою квасолею в духовці

    За бажання, додай сюди будь-які інші овочі на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 400 г броколі, 300 г цвітної капусти, 150 г стручкової квасолі, 80 г кукурудзи, 1 болгарський перець, 1-2 моркви, 1 цибулина, 50 мл оливкової олії, ароматні трави.

    Приготування: Наріж курку середніми шматочками і довільно наріж усі овочі. Змішай все разом з олією та спеціями, виклади у форму, накрий фольгою та запікай 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Курка з брокколі у вині в духовці

    Більш вишукана версія простої домашньої страви.

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 650 г броколі, 90 г пармезану, 4 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, спеції, прованські трави, 1 склянка курячого бульйону, 1/2 склянки білого сухого вина, 1/2 склянки жирних вершків, 1/4 склянки борошна.

    Приготування: Крупно наріж курку, натрій її спеціями і обсмаж до золотистості в ложці вершкового масла. У маслі, що залишилася, і в тій же сковороді обсмаж до золотистості подрібнену цибулю, посип її борошном і перемішай. Влий бульйон, вино та вершки. Доведи до кипіння і протушкуй соус 3 хвилини до густини.

    У форму для запікання виклади курку і злегка приварені суцвіття броколі, залий їх соусом, посип спеціями і тертим пармезаном. Відправте в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *