Правильно зварити каву в турці – це справжнє мистецтво, але опанувати його за бажання зможе кожен. Тим більше зараз є багато різних рецептів, тому завжди можна вибрати варіант, який більше сподобається. Радимо спробувати хоча б кілька з них, бо всі вони по-своєму добрі!
Зміст
1. Кава в турці – класичний рецепт
Тільки свіжомелена кава і вода – нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 140 мл води.
Приготування: Змішай каву та холодну воду в турці. Нагрівай на середньому вогні до кипіння і одразу ж зніми з плити. Розлий каву по чашках, поки пінка не встигла осісти. За бажання – додай трохи цукру.
2. Кава зі спеціями на молоці в турці
Спеції, як і каву, краще перемолоти перед використанням.
Тобі знадобиться: 1,5 ч.л. меленої кави, 0,25 ч.л. сухого імбиру, 1 горошина запашного перцю, 1 бутон гвоздики, 0,25 ч.л. кориці, 2 ст. води, 140мл молока.
Засип у турку спеції, влий воду і доведи до кипіння на слабкому вогні. Зніми турку з вогню, дай 1 хвилину настоятися, всип кави і влий молоко.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою
Перемішати і знову прогріти напій на слабкому вогні майже до кипіння. Як тільки кава почне підніматися, забери турку з плити на хвилину. Потім знову так само прогрій і зніми – і повтори 3-4 рази. Перелий готову каву в гарячу чашку.
3. Кава з медом у турці
Виходить набагато смачніше і насиченіше, ніж із звичайним цукром.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 150 мл води, 1 щіпка мускатного горіха, 1 паличка кориці, 1 ч.л. меду.
Приготування: Подрібни корицю та мускатний горіх, і засип їх у турку з кавою. Кілька секунд прогрій суху суміш на плиті для аромату, після чого залий водою та нагрівай на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
Зніми з вогню, дай трохи осісти, знову нагрій до піни, і так 2-3 рази. Дай готовій каві трохи постояти, щоб гуща осіла. Перелий у гарячу чашку та додай мед.
4. Кава з цикорієм у турці
Подвійно бадьорий та тонізуючий кавовий напій.
Тобі знадобиться: 30 г меленої кави, 10 г цикорію, 1 щіпка солі, 10 г цукру, 400 мл води.
Засип все в турку, залий холодною водою і нагрівай на слабкому вогні майже до кипіння. Як тільки кава почне кипіти, зніми її з вогню і проціди в чашку через ситечко.
5. Кава з какао в турці
Для цього рецепту потрібен справжній порошок какао, а не гранули розчинні.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 1 ч.л. какао, 150 мл води, 60 мл молока, 2 щіпки кориці.
Зараз читають:20 простих рецептів варення з акації
Приготування: Засип все в турку і додай цукор за бажанням. Залий водою та нагрій до кипіння на слабкому вогні. Влий молоко і знову прогрій каву майже до кипіння. Проціди його через ситечко і перелий у чашку.
6. Кава з перцем і чорним шоколадом у турці
Незвичайний, дуже пікантний напій, що зігріває.
Тобі знадобиться: 200 мл води, 2 ч. л. меленої кави, 2 щіпки меленого червоного перцю, 1 щіпка солі, 2 шматочки чорного шоколаду, цукор.
Приготування: Засип все в турку, додай цукор за смаком і зали холодною водою. Не перемішуючи, поставте на мінімальний вогонь. Доведи каву майже до кипіння, відразу з ними з вогню, перемішай і дай їй настоятися 1 хвилину. Ще раз нагрій каву майже до кипіння та зніми з вогню. Розлий його в теплі чашки і подавай.
7. Кава арабською в турці
Ця кава трохи відрізняється технологією приготування.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 1 ч.л. коричневого цукру, 150мл води.
Приготування: Відправте в турку цукор і воду, при бажанні додай спеції. Нагрій майже до кипіння, зніми сироп із вогню і дай йому 1 хвилину постояти. Додай кави, перемішай і знову доведи напій майже до кипіння на мінімальному вогні. Зніміть з плити ще на хвилину, і повтори ці дії 1-2 рази. Розлий гарячий напій по чашках.
8. Апельсинова кава в турці
Замість ванільного цукру можеш додати екстракт ванілі.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1 бутон гвоздики, 1 паличка кориці, 1 ч.л. цедри, 1 зірочка бадяну, 200 мл води.
Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету
Засип кави та спеції в турку. Залий все холодною водою та доведи на слабкому вогні майже до кипіння. Як тільки піна почне підніматися, зніміть каву з вогню. Трохи почекай, поверни його назад і повтори ще 2-3 рази. Розлий готовий напій по чашках.
9. Ванільна кава в турці
Зверни увагу, що у справжньої ванілі сильний аромат, так що не додай її відразу багато.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 200 мл води, 1 стручок ванілі.
Приготування: Розріж ваніль і додай кілька зернят у турку. Всип кави, зали холодною водою і доведи на слабкому вогні майже до кипіння. Зніми з вогню, дай постояти 20-30 секунд, поверни назад і знову нагрій майже до кипіння. І так – 3-4 рази. Розлий каву по чашках.
10. Кава з медом та часником у турці
Рецепт кави для тих, хто не боїться спробувати нові поєднання.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. меду, 150-200 мл води.
У турку засип кави, додай зубчик часнику і злегка прогрій на слабкому вогні. Залий гарячою водою та нагрівай до появи піни. Зніми каву з вогню, залиш на півхвилини і поверни назад. Знову нагрій до появи піни, зніми з вогню та дай напою настоятися 1-2 хвилини. Додай мед, дай йому розчинитись і проціди каву по чашках.
Джерело: dietcenter.com.ua