М'який і ніжний камамбер – вже цілком самостійна закуска з виразним присмаком. Тому найчастіше цей сир просто запікають у духовці та подають із грінками, овочами чи фруктами. Однак його також можна використовувати і для приготування складніших страв, рецепти яких ти знайдеш далі у нашій добірці!
Зміст
1. Запечений камамбер із часником
Найлегший і найшвидший спосіб приготувати закуску з камамбера.
Тобі знадобиться: 150 г камамберу, 1 гілочка розмарину або чебрецю, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Зроби надрізи на головці камамбера , вклади туди пластинки часнику і збризкає оливковою олією. Посип сіллю і меленим перцем, виклади зверху гілочку розмарину і відправ сир у духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
2. Паста з помідорами та камамбером
Практично все готується в духовці, тому це ще й зручно.
Тобі знадобиться: 1 головка камамберу, 150 г помідорів чері, 200 г пасти, 1 пучок петрушки, 2 зубчики часнику, оливкова олія, сіль.
Приготування: У форму для запікання виклади кружечок камамбера, а навколо розклади часточки помідорів чері та часник. Збризкати все маслом, посолити і запікати 10-15 хвилин в духовці при 180 градусах. Відвари пасту до готовності, змішай її з сиром і посип зеленню.
3. Груша з камамбером у духовці
Підійдуть будь-які горіхи, які тобі подобаються – від волоських до кедрових.
Тобі знадобиться: 2 груші, 100 г камамберу, 2 ст. рубаних горіхів, 4 ст. меду.
Приготування: Розріж груші навпіл, виріж у них серединку і вклади туди нарізаний камамбер. Посип горішками і запікайте 15 хвилин у духовці при 180-200 градусах. Поля готові груші меду.
4. Салат з куркою та камамбером
Ситний та гарний салат для особливих випадків, який стане окрасою столу.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 100 г камамберу, 1 авокадо, 60 г руколи, 50 г салатного міксу, 100 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 40 мл лимонного соку, 20 г меду, зерна гранату, спеції.
Зараз читають:Помідори з огірками на зиму: 20 найсмачніших рецептів
Приготування: Наріж, приправ та обсмаж курку в оливковій олії до готовності. Наріж авокадо слайсами, подрібни зелень і збризкати все половиною лимонного соку. Камамбер наріж кубиком і змішай салат. Окремо змішай масло, мед, лимонний сік і спеції. Полів салат заправкою, що вийшла, і посип зернами граната.
5. Камамбер фрі
Радимо подавати готову закуску з ягідним соусом.
Тобі знадобиться: 100 г камамберу, 2 жовтки, 10 г борошна, 30 г панірувальних сухарів.
Приготування: Наріж камамбер на трикутники. Кожен з них обваляй спочатку в муці, потім – у збитих жовтках, а далі – в панірувальних сухарях. Жар сир у фритюрі у великій кількості олії 1,5-2 хвилини і викладай на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру.
6. Сирники з камамбером
Оригінальний рецепт звичних сирних сирників, але із сюрпризом.
Тобі знадобиться: 400 г м'якого сиру, 100 г камамберу, 1 яйце, 3 ст. рисового борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Приготування: Вимішай тісто з сиру, яйця та сухих інгредієнтів. Сформуй сирники вологими руками і кожен вклади по шматочку камамбера. Обсмажити сирники з двох сторін на середньому вогні.
7. Салат з авокадо, грушею та камамбером
Легкий і дієтичний, проте в той же час вишуканий салат.
Тобі знадобиться: 1 пучок латуку, 1 авокадо, 1 груша, 120 г камамберу, 1/2 лимона, 3 ст. оливкової олії, 1 щіпка солі.
Приготування: Тонко наріж авокадо і грушу, нарві салатне листя і довільно наріж камамбер. Змішай всі інгредієнти для заправки та полів нею салат.
8. Сирний соус із камамберу
Дивовижно доповнить собою будь-які страви та закуски.
Тобі знадобиться: 200 г камамберу, 200 мл курячого бульйону, 200 мл вершків, 50 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Змішай курячий бульйон із вершками, доведи до кипіння і всип нарізаний камамбер. Вари соус, помішуючи до розчинення сиру. Додай вершкове масло та спеції за смаком, і ще трохи проварити.
9. Салат зі смаженим камамбером та помідорами чері
Для яскравості можеш взяти дрібні помідори різних сортів та відтінків.
Тобі знадобиться: 120 г камамберу, 1 пучок руколи, 100 г помідорів чері, 20 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Обсмажити камамбер по 2 хвилини з двох сторін у невеликій кількості олії. На тарілку виклади руколу та помідори чері, а зверху додай смажений сир.
10. Камамбер на грилі
Ще один дуже простий спосіб запекти камамбер!
Тобі знадобиться: 250 г камамберу, оливкова олія, спеції та ароматні трави.
Приготування: Змаж камамбер оливковою олією і злегка приправ. Обсмажте його з двох сторін на грилі або сковороді-гриль до появи рум'яних смужок. Разом із сиром можна також обсмажити і шматочки багету.
Зараз читають:20 гарнірів до стейків, які припадуть до смаку кожному
11. Камамбер з беконом у листковому тесті
Використовуємо готове тісто, тому закуска приготується досить швидко.
Тобі знадобиться: 300 г готового листкового тіста, 250 г камамберу, 1 жовток, 100 г бекону, 50 г цибулі.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю до напівпрозорості, додай бекон нарізаний і смаж їх разом до золотистості. Розкатай листкове тісто в тонкий шар. Розріж головку камамбера вздовж, виклади половину на тісто, зверху додай цибулю з беконом і накрий усі другою половинкою сиру.
Збери тісто в мішечок, щоб камамбер був повністю усередині. Змасти жовтком і за бажанням посип кунжутом. Запікайте всі разом 20 хвилин у духовці при 220 градусах.
12. Смажений камамбер у кунжуті
Секрет у тому, що такий сир можна смажити навіть без олії.
Тобі знадобиться: 250 г камамберу, 60 г кунжуту.
Наріж камамбер на трикутники і дуже добре обваляй зрізи в кунжуті . Обсмаж шматочки з двох боків на сухій сковороді, доки сир не почне плавитися.
13. Запечені баклажани з камамбером та волоськими горіхами
Відмінна основна страва, яка точно припаде до смаку навіть гурманам.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 200 г камамберу, 40 г волоських горіхів, оливкова олія, спеції.
Приготування: Полей баклажани маслом, загорни у фольгу та запікай півгодини в духовці при 220-240 градусах. Після чого очисти їх від шкірки, виклади нарізаний камамбер, посип спеціями і рубаними горіхами, і запікай ще 5-6 хвилин.
14. Камамбер з шинкою у фритюрі
Особливо гарний з апельсиновим чи гірчичним соусом!
Тобі знадобиться: 1 кг камамберу, 250 г шинки, 1 яйце, 60 г борошна, 150 г панірувальних сухарів.
Приготування: Розріж головки камамбера вздовж і виклади по слайсу шинки між половинками. Обвалюй сир у борошні, потім – у яйцях, і далі – у панірувальних сухарях. Прибери заготовки на 20 хвилин у холодильник, а потім обсмаж у великій кількості олії у фритюрі до золотистості.
15. Грибний жульєн з камамбером
Ну як можна пройти повз такий ефектний французький рецепт?
Тобі знадобиться: 100 г камамберу, 75 г печериць, 15 г цибулі-шалот, 10 г часнику, 2 гілочки чебрецю, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж шалот із грибами в маслі до золотистості. Додай подрібнений часник та спеції, а ще через 1 хвилину – листочки чебрецю. Перемішай, виклади все у форму і туди додай кубики камамбера. Відправь жульєн у духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
16. Форель з овочами та камамбером у духовці
Інша червона риба теж добре впишеться в цей рецепт.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів креветок у вершковому соусі
Тобі знадобиться: 300 г форелі, 200 г цукіні, 200 г помідорів чері, 60 г вершкового масла, 100 г камамберу, 40 г фіолетової цибулі, 2 зубчики часнику, чебрець, каперси.
Приготування: Наріж цукіні кубиком, подрібни цибулю, часник і чебрець, а помідори черрі – розріж навпіл. Довільно наріж форель та камамбер. Виклади всі інгредієнти у два конверти з фольги або пергаменту та запікай 12-15 хвилин у духовці при 220-240 градусах.
17. Пиріг зі сливами та камамбером
Для аромату пиріг можна посипати чебрецем, розмарином, корицею чи чилі.
Тобі знадобиться: 180 г борошна, 500 г коричневого цукру, 1 кг сливи, 80 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 жовток, 100 г камамберу.
Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло з борошном, жовтком і 100 г цукру в крихту. Вбий яйце, швидко заміси і прибери тісто в холодильник на півгодини. Розтопи цукор, що залишився, виклади в нього нарізані часточками сливи, приправ за смаком і уваривай до випаровування вологи. Дай начинці, що вийшла, охолонути.
Розкатай тісто у форму, сформуй бортики і відправь на 6-7 хвилин у духовку при 180 градусах. Після чого виклади зверху сливу, але в неї – слайси камамбера. Відправ пиріг у духовку ще на 7-10 хвилин при 190 градусах.
18. Листковий пиріг з грушею та камамбером
Досить смачно виходить також із ягодами замість груші.
Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 300 г камамберу, 2 груші, 1 ст.л. меду, цедра 1 апельсина, 1 гілочка розмарину.
Розкатай і виклади листкове тісто на деко. Зверху додай слайси камамбера, а на нього тонкі слайси груші. Присип все цедрою та листочками розмарину. Випікай 25 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах, а потім полів пиріг медом.
19. Намазка з камамберу та маскарпоне
Ця сирна намазка чудово підходить для приготування тостів чи брускетт.
Тобі знадобиться: 300 г камамберу, 100 г маскарпоне, 5 ст.л. сметани, 1 цибулина-шалот, 1 ч.л. кмину, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Дрібно наріж цибулю-шалот і відправте всі інгредієнти в блендер. Зби намазку до однорідності і ретельно перемішай.
20. Риба у сирному соусі з камамбером
З таким соусом поєднується будь-яке рибне філе на твій смак!
Тобі знадобиться: 1 кг рибного філе, 250 г камамберу, 250 мл вершків, 100 г цибулі, спеції, ароматні трави та зелень.
Приготування: Виклади рибне філе в жароміцну форму і приправ за смаком. Подрібни і обсмаж цибулю до золотистості, влий вершки, доведи соус до кипіння, а потім додай нарізаний камамбер і туші до його розчинення. Всип рубану зелень і трави за смаком, залий рибу сирним соусом і запікай 30-35 хвилин в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua