Оригінальний та простий спосіб урізноманітнити звичні перші страви – це приготувати суп на кокосовому молоці. Воно не тільки підходить для азіатської кухні, але й дозволяє зробити пісні версії улюблених страв. Ділимося 15 цікавими рецептами!
Зміст
1. Овочевий суп-пюре з кокосовим молоком
Ніжний кремовий суп на основі цвітної капусти.
Тобі знадобиться: 300 мл кокосового молока, 1 головка цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, каррі, імбир, пластівці чилі, спеції.
Приготування: Подрібніть цибулю з морквою і злегка їх обсмажити. Додай суцвіття цвітної капусти, залий кокосовим молоком і вари все до м'якості. Додай спеції та часник, і подрібни суп блендером.
2. Суп з лососем та кокосовим молоком
Для цього рецепту тобі буде потрібно свіже філе лосося.
Тобі знадобиться: 700 г філе лосося, 250 г печериць, 1/2 цибулини, 3 зубчики часнику, 20 г імбиру, 1 перець чилі, 2 лайми, 2 стебла лемонграсу, 750 мл кокосового молока, 750 мл. рибного соусу, 1 ч.л. цукру.
Приготування: Наріж філе кубиком, посоліть і залиш на 15 хвилин. Наріж шампіньйони, зніми цедру з лаймів і відіжми з них сік. Подрібни цибулю, часник, імбир, лемонграс та чилі.
Обсмаж все це 3-4 хвилини до м'якості, додай цедру, воду, кокосове молоко та спеції за смаком, і проварити 8-10 хвилин після кипіння. Додай лосось та гриби, провари суп ще 10 хвилин після кипіння на слабкому вогні. Влий рибний соус, сік лайма і додай цукор до смаку.
3. Рибний суп з овочами та кокосовим молоком
Простіший і звичний варіант рибного супу.
Тобі знадобиться: 350 г форелі, 2-3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 750 мл води, 250 мл кокосового молока, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх 3-4 хвилини. Додай нарізану кубиком картопля і смажу ще 2 хвилини. Додай шматочки форелі та спеції, залий все гарячою водою і провари 20 хвилин до готовності картоплі. Додай рубану зелень і кокосове молоко, доведи суп до кипіння і зніми з вогню.
Зараз читають:Огірки по-фінськи на зиму: 15 чудових рецептів
4. Сирний суп з куркою та кокосовим молоком
При подачі рекомендуємо посипати його свіжою зеленню або прикрасити часточками варених яєць.
Тобі знадобиться: 4 курячі гомілки, 1 морква, 1 цибулина, 120 мл кокосового молока, 4 зубчики часнику, 3 плавлені сирки, 2 картоплини, вершкове масло.
Приготування: Залий курку водою, відвари до готовності, проціди бульйон, а м'ясо – відділи від кісток і поверни назад. Додай нарізану картоплю. Обсмаж подрібнену цибулю та моркву на вершковому маслі, влий кокосове молоко і додай тертий плавлений сир.
Додай часник, провари все до розчинення сиру і вилий у бульйон, коли картопля звариться. Приправ суп за смаком, прогрій ще пару хвилин і зніми з вогню.
5. Гарбузовий суп із кокосовим молоком
Не бійся додавати в суп більше улюблених прянощів – тут вони дуже доречні.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 морква, 1 цибуля-шалот, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. каррі, 400 мл кокосового молока, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, моркву та часник. Наріж гарбуз кубиком і залий все водою, щоб вона покривала овочі. Проварити суп 20 хвилин після кипіння. Додай тепле кокосове молоко, приправ та зби суп блендером.
6. Суп з креветками та кокосовим молоком
Бери креветок у панцирах, бо вони знадобляться для бульйону.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 банка кокосового молока, 1 морква, 1 цибуля-порей, 2 см імбиру, 1 лайм, 2 зубчики часнику, 1 пучок зеленої цибулі, 1 стебло селери.
Приготування: Відвари креветок у воді 5 хвилин, дістань, очисти, а панцирі – відвари в тій же воді ще близько 20 хвилин. Процідити бульйон.
Тонко наріж моркву, цибулю і селера, і обсмаж їх. Відправте овочі в бульйон і варіть 10 хвилин. Додай подрібнений часник та імбир, і вари ще 5 хвилин. Влий кокосове молоко, доведи суп до кипіння, додай креветок, сік лайма і рубану зелену цибулю. Зніми суп з вогню та подавай.
7. Буряковий суп із кокосовим молоком
Незвичайний рецепт для любителів гастрономічних експериментів.
Тобі знадобиться: 1 буряк, 1 картоплина, 1 цибулина, 1/2 стебла селери, 1/2 моркви, 2 помідори, 5 гілочок кінзи, 1 ч.л. тертого імбиру, 1 склянка кокосового молока, спеції.
Приготування: Буряк запікання або відвар до готовності і наріж. Наріж картопля і відвари її до готовності в невеликій кількості води. Подрібни цибулю, моркву, селера та імбир, і обсмаж їх пару хвилин.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів желе з вишні
Додай очищені та нарізані кубиком помідори. Приправ, протушкуй ще кілька хвилин і додай картоплю з водою. Протушкувати все під кришкою 5 хвилин і подрібнити блендером з буряком. Влий кокосове молоко, доведи суп до кипіння, зніми з вогню і посип кінзою.
8. Грибний суп із кокосовим молоком
Для цього рецепту добре підійдуть звичайні печериці.
Тобі знадобиться: 450 г печериць, 1 цибулина, 6 зубчиків часнику, 2 гілочки чебрецю, 750 мл овочевого бульйону, 400 мл кокосового молока, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, часник та печериці. Обсмажити всі разом близько 10 хвилин, помішуючи. Додай спеції, чебрець, бульйон та кокосове молоко. Провари суп 10-15 хвилин після кипіння і прибери чебрець. Подрібни половину супу блендером, з'єднай обидві половини і провари ще 2-3 хвилини.
9. Суп з кокосовим молоком та рисом
При подачі радимо посипати готовий суп кукурудзою та пластівцями чилі.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 1 л кокосового молока, 1 ч. л. пасти каррі, 2 стебла селери, 1/2 перцю чилі, 1 фіолетова цибулина, 120 г печериць, 3 зубчики часнику, 30 г імбиру, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни імбир і часник, обсмаж їх півхвилини і додай нарізану цибулю з селера. Обсмаж до м'якості, відклади убік та окремо обсмаж до готовності нарізані пластинками печериці.
Відправ овочі та гриби в каструлю, додай спеції та подрібнений чилі, залий кокосовим молоком і доведи до кипіння. Додай пасту каррі та провари 15 хвилин. Розклади в тарілки трохи рису і налий суп.
10. Суп з гречкою та кокосовим молоком
Пісний суп всього з кількох інгредієнтів, але при цьому – із родзинкою.
Тобі знадобиться: 100 г гречки, 100 мл кокосового молока, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 500 мл води, спеції, зелень.
Приготування: Наріж овочі дрібним кубиком і обсмаж до м'якості. Додай гречку та смажу ще 1 хвилину. Зали окропом і вари до готовності гречки. Влий кокосове молоко, приправ суп, знову доведи до кипіння, зніми з вогню і посип зеленню.
11. Овочевий суп зі шпинатом та кокосовим молоком
Вибирай кокосове молоко без цукру, ароматизаторів та інших добавок.
Тобі знадобиться: 800 мл води або бульйону, 200 мл кокосового молока, 2 картоплини, 1/2 цибулини, 1/2 болгарського перцю, 1 морква, 1 стебло селери, 100 г шпинату, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю і вари 10 хвилин. Наріж решту овочів кубиком і обсмаж їх до м'якості. Додай шпинат, смажу ще 2-3 хвилини і залий його кокосовим молоком. Доведи до кипіння, відправь все це до картоплі і вари суп до готовності овочів. Приправ за смаком.
Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати
12. Суп із сочевицею та кокосовим молоком
Для гарного відтінку рекомендуємо використовувати червону сочевицю.
Тобі знадобиться: 120 г сочевиці, 100 мл кокосового молока, 30 г пасти каррі, 150 г перетертих томатів, 20 г імбиру, 1 болгарський перець, 3 пера зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, спеції.
Заздалегідь замочи сочевицю на пару годин. Дрібно наріж зелену цибулю, часник, імбир та болгарський перець. Обсмаж часник та імбир буквально півхвилини, додай пасту каррі та спеції, і смаж ще стільки ж.
Додай сочевицю і перець, смаж ще 1 хвилину і влий 350 мл окропу. Доведи до кипіння, додай кокосове молоко та томати, і вари все близько 15 хвилин. Наприкінці посип суп зеленою цибулею.
13. Суп із зеленим горошком та кокосовим молоком
Заморожений горошок можна заздалегідь не розморожувати.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 400 мл кокосового молока, 1 пучок базиліка, 1 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 700 мл бульйону, 1 ч.л. кокосової олії, 1 лимон, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж зелену цибулю 1-2 хвилини в кокосовій олії. Змішай бульйон і кокосове молоко, доведи до кипіння, всип горошок і вари 2-3 хвилини. Зніми суп з вогню, додай лимонний сік, листочки петрушки, базилік та зелену цибулю. Подрібни суп блендером і приправ за смаком.
14. Томатний суп із кокосовим молоком
Легка насолода кокосового молока чудово балансує кислинку помідорів.
Тобі знадобиться: 800 г помідорів, 400 мл кокосового молока, 2 цибулини, спеції.
Тонко наріж цибулю і обсмаж її до напівпрозорості. Очисти і наріж помідори, додай їх до цибулі і приправ. Протушкуй пару хвилин, влий кокосове молоко і доведи до кипіння. Проварити ще 5 хвилин і подрібнити суп блендером.
15. Суп з локшиною та кокосовим молоком
Прекрасно підійде рисова локшина, але можеш узяти й будь-яку іншу на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 400 мл води чи бульйону, 1 ч.л. соєвого соусу, 2-3 краплі шрирачі, 2 моркви, 90 г локшини, 100 г шпинату, спеції.
Приготування: Змішай воду, кокосове молоко, соєвий соус, шрирач і спеції за смаком. Додай рубаний шпинат і тонко нарізану або терту моркву. Доведи суп до кипіння, додай локшину і провари ще кілька хвилин до її готовності.
Джерело: dietcenter.com.ua