номанітнять звичний раціон />
ПП котлети точно сподобаються тим, хто дотримується дієти, здорового способу життя або стежить за своїм раціоном. Розповідаємо 20 оригінальних рецептів приготування, бери їх собі на замітку!
Зміст
1. Курячі ПП котлети
До таких котлет навіть не обов'язково готувати гарнір.
Тобі знадобиться: 900 г курячого філе, 120 г рису або гречки, 1 яйце, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 10 г кропу, спеції.
Приготування: Пропусти курку, цибулю та часник через м'ясорубку. Відвари крупу до готовності, змішай усі інгредієнти та додай спеції з подрібненим кропом. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на антипригарній сковороді до рум'яності.
2. ПП котлети з мінтаю
Ситна, корисна і дуже доступна страва з недорогих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 250 г філе мінтаю, 60 г вівсяних пластівців, 1 яйце, спеції, кріп.
Приготування: Пропусти філе мінтаю через м'ясорубку. Подрібни кріп, змішай усі інгредієнти та залиш фарш на 10 хвилин. Сформуй та обсмаж котлети на антипригарній сковороді.
3. ПП котлети з яловичини
Буряк можна не додавати, але з нею виходить ще смачніше.
Тобі знадобиться: 600 г яловичого фаршу, 1 цибулина, 1 буряк, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю з часником, натрій буряк і змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети і за бажанням – запануй їх у манці. Обсмажити котлети в невеликій кількості олії з двох сторін.
4. ПП котлети із цвітної капусти
Цікаві овочеві котлети, які виходять анітрохи не гірші за м'ясні.
Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 2 яйця, по 2 гілочки кропу та петрушки, 60-80 г цільнозернового або вівсяного борошна, спеції.
Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5-7 хвилин у киплячій воді, а потім дрібно порубай або пропусти їх через м'ясорубку. Подрібни зелень, додай яйця і вимішай овочевий фарш. Приправ і всип борошно по консистенції. Ложкою викладай котлети на сковорідку та обсмаж з двох боків.
Зараз читають:Виноград на зиму: 20 простих та дуже смачних рецептів заготівель
5. ПП котлети з індички
Дієтичні котлети готуються в духовці, так що тобі не потрібна олія.
Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 2 цибулини, 1 яйце, 2 болгарські перці, паприка, зелень, спеції.
Приготування: Перекрути філе індички через м'ясорубку або збий у блендері. Дрібно порубай овочі та зелень, змішай їх з фаршем, додай яйце і приправ. Сформуй та запікайте котлети 40 хвилин у духовці при 160 градусах. Переверни один раз у процесі приготування.
6. ПП котлети з тріски на пару
Для аромату можеш додати лавровий лист та запашний перець у воду для пароварки.
Тобі знадобиться: 500 г філе тріски, 1 яйце, 1 морква, спеції.
Приготування: Подрібніть філе тріски у фарш. Натрій моркву на тертці, змішай і приправ фарш. Сформуй котлети та готуй їх 30 хвилин на пару.
7. ПП котлети із кролика
М'ясо кролика дуже ніжне, тому тут не потрібні зайві добавки.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу із кролика, 2-3 цибулини, сіль, мелений чорний перець, прованські трави.
Натріть цибулю на тертці , змішай його з фаршем і приправ за смаком. Сформуй та обсмаж котлети з двох сторін на сухій антипригарній сковороді.
8. Овочеві ПП котлети
Для гарної скоринки – можеш запанувати котлети у манці.
Тобі знадобиться: 1 морква, 1 цибулина, 2 картоплини, 2 зубчики часнику, 1/2 склянки вівсяних пластівців, зелень, спеції.
Приготування: Натрій всі овочі на дрібній тертці і відіжміть зайвий сік. Залий вівсянку окропом на 15 хвилин і злий зайву воду. Подрібни зелень, змішай все разом, приправ на смак і сформуй котлети. Обсмаж їх із двох сторін у мінімальній кількості олії.
9. ПП котлети з вівсянкою
Найкраще підійдуть класичні вівсяні пластівці Геркулес.
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 40 г вівсяних пластівців, 1 цибулина, 1 яйце, 80 мл молока, спеції та ароматні трави.
Залий вівсяні пластівці молоком і залиш на півгодини . Натріть цибулю на тертці. Змішай всі інгредієнти разом, вимішай і відбив фарш. Сформуй невеликі котлети та запікай їх 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. ПП котлети з сиром
Рекомендуємо використовувати сир середньої жирності, щоб котлети не були сухими.
Зараз читають:10 чудових рецептів, як варити каву в турці
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 цибулина, 200 г сиру, 1 яйце, спеції.
Приготування: Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку або подрібни блендером. Додай решту інгредієнтів і вимішай фарш. Вологими руками сформуй котлети та обсмаж їх на антипригарній сковороді.
11. ПП котлети з капустою
Використовуй молоду капусту, бо вона м'якша та ніжніша.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г капусти, 200 г сиру, 2 яйця, 1 пучок кропу, спеції.
Приготування: Дуже тонко нашаткуй капусту, подрібни кріп і пропусти куряче філе через м'ясорубку. Змішай разом всі інгредієнти, приправ фарш і сформуй котлети. Запікайте їх півгодини в духовці при 190 градусах.
12. ПП котлети з кабачком
Кабачок робить котлети ще соковитішими і м'якшими.
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 1 кабачок, 60 г грецького йогурту, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 60 г цільнозернового борошна, спеції.
Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжми зайвий сік. Подрібни часник, пропусти курку через м'ясорубку, змішай усі інгредієнти та приправ фарш. Викладай котлети ложкою на антипригарну сковорідку та обсмаж з двох боків.
13. ПП котлети з броколі
Замість курки також дуже добре підійде фарш індички.
Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 150 г броколі, спеції.
Приготування: Приваріть суцвіття брокколі 4-5 хвилин у киплячій воді і подрібніть їх за допомогою блендера або товкача. Змішай броколі з курячим фаршем, приправ, сформуй котлети та запікай їх 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. ПП котлети із гречки
Гречка – це не тільки корисний гарнір, а й відмінна основа для котлет.
Тобі знадобиться: 200 г гречки, 1 яйце, 1 цибулина, спеції, манка.
Приготування: Відвари гречку до готовності, довільно наріж цибулю, додай яйце зі спеціями і зби все до однорідності за допомогою блендера. Всип кілька ложок манки до потрібної консистенції, залиш фарш на 10 хвилин і сформуй невеликі котлети. Обсмаж їх із двох сторін на антипригарній сковороді.
15. Рибні ПП котлети з томатною пастою
Завдяки томатній пасті – котлети виходять подвійно смачнішими та апетитнішими.
Тобі знадобиться: 350 г філе форелі, 350 г філе камбали, 1 яйце, 2 ст.л. томатної пасти, спеції, 3 гілочки зелені.
Пропусти рибу через м'ясорубку , подрібни зелень і змішай всі інгредієнти. При необхідності – додай у фарш ще 2-3 ложки манки. Вологими руками сформуй котлети та запікай їх 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Чарівні часникові булочки: незамінний акомпанемент до борщу
16. ПП котлети з лосося
Підійде сьомга, форель, горбуша чи будь-яка інша червона риба.
Тобі знадобиться: 300 г філе лосося, 1 цибулина, 2 ст. висівок або вівсяного борошна, 1 яйце, спеції.
За допомогою блендера або м'ясорубки подрібни філе лосося з цибулею . Додай висівки, яйце та спеції, вимішай фарш і сформуй котлети. Можеш обваляти їх у борошні. Готуй котлети на пару близько 25 хвилин.
17. ПП котлети з гарбузом
Гарбуза надає їм ще й неймовірно яскравого відтінку – одні плюси.
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу або фаршу індички, 250 г гарбуза, 1 яйце, 1 цибулина, 3-4 ст. манки, спеції.
Натрій гарбуз і цибулю на дрібній тертці . Змішай разом всі інгредієнти, приправ фарш і сформуй невеликі котлети. Обсмаж їх в оливковій олії з обох боків.
18. Рубані ПП котлети з курки
Відмінний альтернативний варіант замість однорідного фаршу.
Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 1 яйце, 1 ст. сметани, 1 ст. крохмалю, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, зелень, спеції.
Приготування: Дуже дрібно порубай курку, цибулю і зелень. Додай решту інгредієнтів і перемішай фарш. Розігрій трохи олії та ложкою викладай котлети на сковорідку. Обсмаж їх із двох сторін до рум'яності.
19. Пісні ПП котлети
Капустяні котлети без яєць хороші не тільки в пост, а й просто для різноманітності.
Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 200 г манки, 150 г томатного соусу, 1/2 пучка зелені, спеції.
Приготування: Крупно наріж капусту та подрібни її за допомогою блендера. Всип манку, перемішай і залиш на півгодини. Сформуй котлети та обсмаж їх до рум'яності з двох боків. Додай томатний соус і зелень і протушкуй ще 10 хвилин.
20. ПП котлети із курки зі шпинатом
Ці котлети залишаються соковитими навіть у холодному вигляді!
Тобі знадобиться: 600 г курячого фаршу, 150 г шпинату, 1 яйце, 50 мл вершків, 150 г панірувальних сухарів або подрібнених вівсяних пластівців, спеції.
Приготування: Дрібно наріж шпинат і змішай його з курячим фаршем, яйцем, вершками та спеціями. Додай 3 ст. панірувальних сухарів або вівсяних пластівців, вимішай фарш і сформуй котлети. Запануй їх у сухарях, що залишилися, і обсмаж на антипригарній сковороді, злегка змащеній олією.
Джерело: dietcenter.com.ua