ПП котлети: 20 рецептів, які урізноманітнять звичний раціон

номанітнять звичний раціон />

ПП котлети точно сподобаються тим, хто дотримується дієти, здорового способу життя або стежить за своїм раціоном. Розповідаємо 20 оригінальних рецептів приготування, бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Курячі ПП котлети
  • 2. ПП котлети з мінтаю
  • 3. ПП котлети з яловичини
  • 4. ПП котлети із цвітної капусти
  • 5. ПП котлети з індички
  • 6. ПП котлети з тріски на пару
  • 7. ПП котлети із кролика
  • 8. Овочеві ПП котлети
  • 9. ПП котлети з вівсянкою
  • 10. ПП котлети з сиром
  • 11. ПП котлети з капустою
  • 12. ПП котлети з кабачком
  • 13. ПП котлети з броколі
  • 14. ПП котлети із гречки
  • 15. Рибні ПП котлети з томатною пастою
  • 16. ПП котлети з лосося
  • 17. ПП котлети з гарбузом
  • 18. Рубані ПП котлети з курки
  • 19. Пісні ПП котлети
  • 20. ПП котлети із курки зі шпинатом
  • 1. Курячі ПП котлети

    До таких котлет навіть не обов'язково готувати гарнір.

    Тобі знадобиться: 900 г курячого філе, 120 г рису або гречки, 1 яйце, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 10 г кропу, спеції.

    Приготування: Пропусти курку, цибулю та часник через м'ясорубку. Відвари крупу до готовності, змішай усі інгредієнти та додай спеції з подрібненим кропом. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на антипригарній сковороді до рум'яності.

    2. ПП котлети з мінтаю

    Ситна, корисна і дуже доступна страва з недорогих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 250 г філе мінтаю, 60 г вівсяних пластівців, 1 яйце, спеції, кріп.

    Приготування: Пропусти філе мінтаю через м'ясорубку. Подрібни кріп, змішай усі інгредієнти та залиш фарш на 10 хвилин. Сформуй та обсмаж котлети на антипригарній сковороді.

    3. ПП котлети з яловичини

    Буряк можна не додавати, але з нею виходить ще смачніше.

    Тобі знадобиться: 600 г яловичого фаршу, 1 цибулина, 1 буряк, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю з часником, натрій буряк і змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети і за бажанням – запануй їх у манці. Обсмажити котлети в невеликій кількості олії з двох сторін.

    4. ПП котлети із цвітної капусти

    Цікаві овочеві котлети, які виходять анітрохи не гірші за м'ясні.

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 2 яйця, по 2 гілочки кропу та петрушки, 60-80 г цільнозернового або вівсяного борошна, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5-7 хвилин у киплячій воді, а потім дрібно порубай або пропусти їх через м'ясорубку. Подрібни зелень, додай яйця і вимішай овочевий фарш. Приправ і всип борошно по консистенції. Ложкою викладай котлети на сковорідку та обсмаж з двох боків.

    Зараз читають:Виноград на зиму: 20 простих та дуже смачних рецептів заготівель

    5. ПП котлети з індички

    Дієтичні котлети готуються в духовці, так що тобі не потрібна олія.

    Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 2 цибулини, 1 яйце, 2 болгарські перці, паприка, зелень, спеції.

    Приготування: Перекрути філе індички через м'ясорубку або збий у блендері. Дрібно порубай овочі та зелень, змішай їх з фаршем, додай яйце і приправ. Сформуй та запікайте котлети 40 хвилин у духовці при 160 градусах. Переверни один раз у процесі приготування.

    6. ПП котлети з тріски на пару

    Для аромату можеш додати лавровий лист та запашний перець у воду для пароварки.

    Тобі знадобиться: 500 г філе тріски, 1 яйце, 1 морква, спеції.

    Приготування: Подрібніть філе тріски у фарш. Натрій моркву на тертці, змішай і приправ фарш. Сформуй котлети та готуй їх 30 хвилин на пару.

    7. ПП котлети із кролика

    М'ясо кролика дуже ніжне, тому тут не потрібні зайві добавки.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу із кролика, 2-3 цибулини, сіль, мелений чорний перець, прованські трави.

    Натріть цибулю на тертці , змішай його з фаршем і приправ за смаком. Сформуй та обсмаж котлети з двох сторін на сухій антипригарній сковороді.

    8. Овочеві ПП котлети

    Для гарної скоринки – можеш запанувати котлети у манці.

    Тобі знадобиться: 1 морква, 1 цибулина, 2 картоплини, 2 зубчики часнику, 1/2 склянки вівсяних пластівців, зелень, спеції.

    Приготування: Натрій всі овочі на дрібній тертці і відіжміть зайвий сік. Залий вівсянку окропом на 15 хвилин і злий зайву воду. Подрібни зелень, змішай все разом, приправ на смак і сформуй котлети. Обсмаж їх із двох сторін у мінімальній кількості олії.

    9. ПП котлети з вівсянкою

    Найкраще підійдуть класичні вівсяні пластівці Геркулес.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 40 г вівсяних пластівців, 1 цибулина, 1 яйце, 80 мл молока, спеції та ароматні трави.

    Залий вівсяні пластівці молоком і залиш на півгодини . Натріть цибулю на тертці. Змішай всі інгредієнти разом, вимішай і відбив фарш. Сформуй невеликі котлети та запікай їх 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. ПП котлети з сиром

    Рекомендуємо використовувати сир середньої жирності, щоб котлети не були сухими.

    Зараз читають:10 чудових рецептів, як варити каву в турці

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 цибулина, 200 г сиру, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку або подрібни блендером. Додай решту інгредієнтів і вимішай фарш. Вологими руками сформуй котлети та обсмаж їх на антипригарній сковороді.

    11. ПП котлети з капустою

    Використовуй молоду капусту, бо вона м'якша та ніжніша.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г капусти, 200 г сиру, 2 яйця, 1 пучок кропу, спеції.

    Приготування: Дуже тонко нашаткуй капусту, подрібни кріп і пропусти куряче філе через м'ясорубку. Змішай разом всі інгредієнти, приправ фарш і сформуй котлети. Запікайте їх півгодини в духовці при 190 градусах.

    12. ПП котлети з кабачком

    Кабачок робить котлети ще соковитішими і м'якшими.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 1 кабачок, 60 г грецького йогурту, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 60 г цільнозернового борошна, спеції.

    Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжми зайвий сік. Подрібни часник, пропусти курку через м'ясорубку, змішай усі інгредієнти та приправ фарш. Викладай котлети ложкою на антипригарну сковорідку та обсмаж з двох боків.

    13. ПП котлети з броколі

    Замість курки також дуже добре підійде фарш індички.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 150 г броколі, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття брокколі 4-5 хвилин у киплячій воді і подрібніть їх за допомогою блендера або товкача. Змішай броколі з курячим фаршем, приправ, сформуй котлети та запікай їх 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. ПП котлети із гречки

    Гречка – це не тільки корисний гарнір, а й відмінна основа для котлет.

    Тобі знадобиться: 200 г гречки, 1 яйце, 1 цибулина, спеції, манка.

    Приготування: Відвари гречку до готовності, довільно наріж цибулю, додай яйце зі спеціями і зби все до однорідності за допомогою блендера. Всип кілька ложок манки до потрібної консистенції, залиш фарш на 10 хвилин і сформуй невеликі котлети. Обсмаж їх із двох сторін на антипригарній сковороді.

    15. Рибні ПП котлети з томатною пастою

    Завдяки томатній пасті – котлети виходять подвійно смачнішими та апетитнішими.

    Тобі знадобиться: 350 г філе форелі, 350 г філе камбали, 1 яйце, 2 ст.л. томатної пасти, спеції, 3 гілочки зелені.

    Пропусти рибу через м'ясорубку , подрібни зелень і змішай всі інгредієнти. При необхідності – додай у фарш ще 2-3 ложки манки. Вологими руками сформуй котлети та запікай їх 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Чарівні часникові булочки: незамінний акомпанемент до борщу

    16. ПП котлети з лосося

    Підійде сьомга, форель, горбуша чи будь-яка інша червона риба.

    Тобі знадобиться: 300 г філе лосося, 1 цибулина, 2 ст. висівок або вівсяного борошна, 1 яйце, спеції.

    За допомогою блендера або м'ясорубки подрібни філе лосося з цибулею . Додай висівки, яйце та спеції, вимішай фарш і сформуй котлети. Можеш обваляти їх у борошні. Готуй котлети на пару близько 25 хвилин.

    17. ПП котлети з гарбузом

    Гарбуза надає їм ще й неймовірно яскравого відтінку – одні плюси.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу або фаршу індички, 250 г гарбуза, 1 яйце, 1 цибулина, 3-4 ст. манки, спеції.

    Натрій гарбуз і цибулю на дрібній тертці . Змішай разом всі інгредієнти, приправ фарш і сформуй невеликі котлети. Обсмаж їх в оливковій олії з обох боків.

    18. Рубані ПП котлети з курки

    Відмінний альтернативний варіант замість однорідного фаршу.

    Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 1 яйце, 1 ст. сметани, 1 ст. крохмалю, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно порубай курку, цибулю і зелень. Додай решту інгредієнтів і перемішай фарш. Розігрій трохи олії та ложкою викладай котлети на сковорідку. Обсмаж їх із двох сторін до рум'яності.

    19. Пісні ПП котлети

    Капустяні котлети без яєць хороші не тільки в пост, а й просто для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 200 г манки, 150 г томатного соусу, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Приготування: Крупно наріж капусту та подрібни її за допомогою блендера. Всип манку, перемішай і залиш на півгодини. Сформуй котлети та обсмаж їх до рум'яності з двох боків. Додай томатний соус і зелень і протушкуй ще 10 хвилин.

    20. ПП котлети із курки зі шпинатом

    Ці котлети залишаються соковитими навіть у холодному вигляді!

    Тобі знадобиться: 600 г курячого фаршу, 150 г шпинату, 1 яйце, 50 мл вершків, 150 г панірувальних сухарів або подрібнених вівсяних пластівців, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж шпинат і змішай його з курячим фаршем, яйцем, вершками та спеціями. Додай 3 ст. панірувальних сухарів або вівсяних пластівців, вимішай фарш і сформуй котлети. Запануй їх у сухарях, що залишилися, і обсмаж на антипригарній сковороді, злегка змащеній олією.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *